• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lutfeb yardim edin, Baban ile ilgili:(

Cicib3b3

Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
14
0
6
35
Almanya
Merhab arkadaslar yardimiza ihtiyacim var!Konu Babam :(

Iki senelik evliyim,evlendigimden beri babamla bir suru problem yasadik halada yasiyoruzda.... Babam cok diktator bir insandir, eve karsi serr,disariya karsi iyi görünür.Evlenmeden evvel haksiz olan durumlarda maalesef ki hic söz etmeden kabullenirdim!Cok dövdügü icin bir kelime edemezdim,süs bebegi gibi susatdim icime atardim.... Ama evledikten sonra hakksiz durumlarda babama söylemeye basladim,baba haksizsin vs. Diye.....

En son olayda( bayramda oluyo bu olay) haksizligini ispat ettim ve benimle kustu ustelik hamileyim dogmamis bebegime beddua etti:(

Bnde cok kirildim bedduasina,simdi dun ameliyat oldu kucuk bir ameliyat evde suanda ve bn gecmis olsun diye bit zelefon acmak icib tereddut ediyorum

Sizce aramalimiyim????

Ben kinciyimdir,ufak bi lafi yüzünden aylarca konuşmadım.
Doldurmak amaçlı degil,ben asla konuşmazdım.
Ama sizin dialogunuz farkli olabilir.
Çok ayıp etmiş baban.

doğmamış bebeğe beddua eden adamı aramazdım ben kim olursa olsun

Son düzenleme:
Karşımdaki farklı bir insan olsa arayıp sormazdım... Annem bile...
Ama ben babama karşı farklıyım...
NE olursa olsun ne derse desin aramakla kalmaz solugu yanında alırdım...

Karşımdaki farklı bir insan olsa arayıp sormazdım... Annem bile...
Ama ben babama karşı farklıyım...
NE olursa olsun ne derse desin aramakla kalmaz solugu yanında alırdım...

Keske bende kararimi verebilsem de uygulasam...:( Bir yanim ara diyor bir yanim cok kirgin...Bana etse bedduasini zoruma gitmez ama daga dogmamis bir bebege:(((

bende babamın çok hatasını gördüm..
hatta affedilemeyecek şeyler çoğu..
kaza geçirmişti ve aramamıştım...
yani senin yerinde olsam aramazdım...

Iki senelik evliyim,evlendigimden beri babamla bir suru problem yasadik halada yasiyoruzda.... Babam cok diktator bir insandir, eve karsi serr,disariya karsi iyi görünür.Evlenmeden evvel haksiz olan durumlarda maalesef ki hic söz etmeden kabullenirdim!Cok dövdügü icin bir kelime edemezdim,süs bebegi gibi susatdim icime atardim.... Ama evledikten sonra hakksiz durumlarda babama söylemeye basladim,baba haksizsin vs. Diye.....

En son olayda( bayramda oluyo bu olay) haksizligini ispat ettim ve benimle kustu ustelik hamileyim dogmamis bebegime beddua etti:(

Bnde cok kirildim bedduasina,simdi dun ameliyat oldu kucuk bir ameliyat evde suanda ve bn gecmis olsun diye bit zelefon acmak icib tereddut ediyorum

Sizce aramalimiyim????

o senin iyi yada kötü baban.. Mutlaka aramalısın, hatta gitmelisin... Babalar sert olsalarda kızlarına karşı bir tarafları hep merhamet doludur. Eminim seni gördüğüne çok sevinecek..

Keske bende kararimi verebilsem de uygulasam...:( Bir yanim ara diyor bir yanim cok kirgin...Bana etse bedduasini zoruma gitmez ama daga dogmamis bir bebege:(((

Bence ara... O sana karşı babalık görevini yerine getirememiş ama sen 2 dakikalık bir konuşma ile evlatlığını yap.... Hem belki babanda anlar hatasını canım... Allah herkesin şerrinden korur zaten karnındaki minicik yavruyu:16:

bence aramalısın onun hataları olabilir ama baban o senin sonucta o hatalar yapmıs ama sen de hata yapma.ilerde keşke demek istemiyorsan en azından ara halini hatırını sor yardım edebilecegim bsy var mı de.vicdanın rahat eder en azından.iyilik yap denize at balık bilmesse Halık bilir diye boşuna dememişler.

Canım halini anlıyorum.. Baban çok ayıp etmiş ama bence ara. Bak sana birşey anlatayım. Benim dedem ve babannem de babama çok çektirmiş. Misal, yeni ev yapmaya kalkmış, malzemeler ve izin alınmış ama onlar izin vermemiş ev yapamamışlar. Bırak evi banyo, tuvalet bile yaptırtmamışlar. Hatta camının önü kapanacak diye b.annem asarım kendimi bile demiş!
Sonra ne mi oldu? Babam annemi ve 2,5 yaşımdaki beni alıp şehire iner... Büyük dedemden kalan evi babam adam eder hem de geceleri. Gündüz para kazanmak zorundadır çünkü kirada yaşıyorduk o zamanlar.

Babaannem kaçtık diye bin pişman olur, öyleki geçen yıl kanser oldu ve kar kış kıyamette kendini zorlukla evden taşıtıp bizim eve geldi burda öldü. Aynı şekilde dedem de benim odamda öldü. Onları sevmiyorum babama çok zulmettiler ki öldükten sonra da miras kavgasını miras bıraktı o inatçı dedem. Halamla küsüz bir parça tarlayı bahçeyi paylaşamadık dedem yüzünden. Ama kimse babamla anneme laf edemedi çünkü saygıda kusur etmediler. Üstelik herkes, "o kadar kötülük yaptılar gidip onların elinde öldüler" dedi. İkisi de haklarını helal etti ve annemlerden helallik aldılar ölmeden...
İşte böyle. Uzun oldu ama demem o ki ne yaparsan yap o değişmez huyu öyle adamın. Aynı dedem gibi. İyisi mi huyuna git nasıl olsa evin yuvan ayrı. Bari vicdanın rahat olur. O da pişman olacaktır inan :) Olmasa da onun günahı, doğmamış bebeğe beddua edilir mi? Çok ayıp.

Ben olsam aramam sanırım. Evet babanız sonuçta. Ama beddua edilen de karnınızdaki doğmamış bebek.

Bazılarının babasına olan sevgisi öyle garibime giderdi benim için birşey ifade etmiyordu böyle buyudum çünkü babam bize cocuklugumuzu genc kizligimizi zindan etti annem yıllarca çekti cok zulmetti babam. En sonunda kurtulduk annem çok güçlü bir kadindir sayesinde ve yillarca gormedik babayı gitmis başka sehire. Kardeslerim izini buldular ve cok da destege ihtiyac duydugu bir zamanda irtibata gectiler. Ben hep reddettim kizdim hatta niye gittiniz de buldunuz onu diye. Beni görmek istedigini soylermis hep umrumda olmazdi. Ama biraz büyüyünce insan olgunlasiyor da ondan mi bilmem görüşmek istedim ama ölüm haberini aldim. Benden gizlemisler sinav donemimdeyken. Coook cook daha derin bir yara açtı kalbimde cocuklugumda yaptiklari hic kaldı yanında öyle üzülüyorum ki ruyama da gelmiyor off şuan cok kötü oldum babanizi kirmayin ne olursa olsun yaninda olun elinin tersiyle de itse israrla gidin lütfen. Ne olursa olsun babadir.

Arkadaslar rabbim hepinizden razi olsun okudunuz icin, zaman ayirdiginiz icin....

Bazilariniz basinizdan gecen olaylari anlatmis, inaninki cok üzüldüm.....

Sabahtan beri düsünüp duruyorum, arayimmi aramayimmi, kafam allak bullak.....

Bu bebegime haric, bir gebeligim daga olmustu ve maalesefki kaybetmistim, babam ise bu olayi bile bile, yine ölümünü istedi:((((

Bazilariniz arayin diyorlar, ne yaparsa yapsin babadir diyorlar, ama inaninki yine bana hakaret edicekmi diyede cekiniyorum....Hamileligimin basindan beri hep agliyorum, ya laf sokmasiyla yada yaptigi haksizliklariyla....

Biz 3 kardesiz en kücükleri benim, benden haric iki abim var, ve bayramdan beri kimseyle alakam kalmadi...... Babamiz sagolsun hepimizi küstürdü....Abimler saygidanmidir nedir babamin karsisinda kendilerini hic savunmazlar, giklarini cikartmazlar.....

Ve kimse ses cikartmadigi icin ve sadece ben haksizliga gelemedigim icin, suclu ben oldum, üzülen ben oldum, bedduayi alan ben oldum.....

Arkamdan demiski, benim iki oglum iki gelinim ikide torunum var, kizim denilen sahis ne ölüme ne dirime gelsin..... Cocugumuda bos vermis torundan saymiyormus......

Bunlar geldikce aklima aramak istemiyorum :((((

ben senin yerinde olsam aramaz koşar giderdim ne olursa olsun babam o benim ayrıca bedduasını değil de duasını almaya bakardım bu zamana kadar susmuşun keşke bundan sonrası içinde öyle yapsan benim babam annem bana hamileyken ölmüş üvey babam var bize anneme söylediklerine yaptıklarına rağmen paşalar gibi bakıyoruz hala her derdine koşuyoruz o onları yaptı diye bizde öyle davranırsak ne farkımız kalır ki..

Sizce aramalimiyim????

canım babalarımız aynı evde eser gürler dışarda güler espri yapar
benım babamda nişanlıyım cok sorun cıkarıyor bende evlendıkten sonra eger çok canımı yakarsa konuşmayı dahi düşünmuyorum
derdim ki sana yınede gecmıs olsun de ama bebeğine beddua ettıyse arama bence...
ne kadar canını yakmıskı doldurmus senı demekki...
ne dıyım sen yıne bıldıgını yap tatlım içinden ne gelıyorsa...

ben ne olursa olur babandır laflarını hiç doğru bulmuyorum bebeğinize beddua eden başka biri olsaydı ne yapardınız onu bir düşünün :ssz: kan bağı var diye herşeyi yapamaz bana ben böyle düşünüyorum üzgünüm :34:

Ararsan ne kaybedersin ? Bunu soruyorum sadece sana.

Back
X