• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen alay etmeyin

Öyle bir muhabbet gecmisti. Ama suan öyle bir durum yok. Ki zorunlu olacagini sanmam cunki bircok asi karsiti var. Dünyanin cogu yerinde protestolar yapiliyor yani. Kolay kolay zorunlu yapamazlar.

Yalniz sanirim asi olmayanlara seyahat kisitlamalari olacakmis veya toplu alanlarda calisanlara. En fazla o tarz bir asi zorunlulugu gelebilir muhtemelen...
Anladım çok teşekkür ediyorum. Yalnız dünyada böyle. Bir tepki oldugunu da yeni öğrendim ve açıkçası sevindim biraz

Anladım çok teşekkür ediyorum. Yalnız dünyada böyle. Bir tepki oldugunu da yeni öğrendim ve açıkçası sevindim biraz

Var tepkiler merak etmeyin. Amerika almanya israil de dahi yapiliyor protestolar. Insanlik ölmedi..

Biryerde karanlik varsa orayi aydinlatacak isik da vardir.. icinizi ferah tutun.

Benim suan tek tavsiyem para biriktirmek bos harcamalar yapmamak :) önümüzde ekonomik kriz var cunki..

Ben çok üzüldüğüm, kafama taktığım zamanlar da mutlaka kendime bir uğraş bulurum.Dua ederim. Kitap okumasını zaten severim ama o zamanlar da özellikle komik romanlar okurum. Kulaklığımı takar hareketli müzik açar yürüyüşe çıkarım(gerçi bu secenek suan imkansız) amigurumi örerim. Taş boyarım. Yani illa bir sey yaparım. Hatta bir kere yapacak bir sey bulamadım ama patlıyacağım. Komik belki ama çıktım kendime oje aldım eve geldim onu sürdüm. O an mutlu olmustum mesela😂

Hepsi palavra daha bir aşı bile hala 15 20 senede üretilemiyor yüz yıl öncede bu zamanlar için uzayda yaşayacağımızı falan söylüyorlarmış biz insanlara el ayak yıkamayı öğretiyoruz hastanelerde 🤓
Koptum ayy hahahahaha😂😂😂 bizim millet icin daha geç olur bu döneme girmek öyleyse girilcek olsa bile😂😂

Konudan bağımsız olarak 8 senedir kaygı bozukluğuna sahip (tanı aldınız mı yoksa kendi kendinize koyduğunuz bir tanı mı onu da bilemiyorum tabi) birisinin burada kendi kuruntuları/takıntıları için konu açmasını sağlıklı bulduğumu söyleyemem. Zira burada bilerek ya da bilmeyerek size yazılacak herhangi bir şey anksiyetenizi daha da tetikleyebilir. Kaldı ki çizgi filmde gördüğünüz bir komplo teorisinden yaptığınız çıkarımdan bahsediyorsunuz; buna bilimsel ya da somut bir açıklama getirebilmek mümkün değil.

Sizin bunları düşünüp başkalarından fikir almak yerine en derine inerek kaygı bozukluğunuzu bir an evvel aşmaya yönelik çalışmanız gerekiyor. Bunun için de eğitimlerinin güvenilir kurumlardan olduğu uzman bir psikoterapistten yardım almalısınız. Olumlu yorumlar almak ya da kaygı nesnesinden kaçınmaya çalışmak içinizde var olan sorunu çözmeyecektir.

İyi de bu yeni olan veya gelecekte olacak bir şey değil ki. Zihin kontrolü için illa tek gözlü bir yaratığın gelip haşırt diye beynimizi pelteye çevirmesine gerek yok. Yıllardır kontrol ediliyoruz zaten çeşitli şekillerde. Kontrol edenlerin illüminati veya başka bir örgüt olmasına da gerek yok. Ama bir isim koymak istiyorsanız en basiti kapitalizm tarafından algılarımızla oynanıyor diyebilirsiniz.

Kim bilir kaç yıldır ne satmak istiyorlarsa bir şekilde ikna olup onu giyiyoruz, neyin sağlıklı olduğuna bizi inandırırlarsa onu yiyoruz. Bırakın Dünya’yı kendi ülkemizde bile neyi ne kadar bilmemize müsaade ediyorlarsa o kadarını bilebiliyoruz.

Bir sabah aniden bambaşka bir yaşama uyanmak imkansız gibi bir şey, yavaş yavaş oluyor. Ama insanlar komplo teorilerini sevdiği için hala gelecekten bahsediliyor. Yanıbaşımızda duran gerçekliği fark edemiyoruz.

konu sahibi banlanmış ama girince okur diye düşünüyorum.
herhalde o çizgi filmdeki gibi tek gözlü bir yaratık beyinlerimize girip pelte yapmayacak. oradaki her karakter aslında şu an bizlere dayatılan bilinçaltı etkilerin somutlaştırılmış halleri.
farkında değilsiniz sanırım ama sosyal medya zaten her birimizi tektipleştirmeye yani robotlaştırmaya çalışıyor. mutlu anneler, sorunsuz evlilikler, hiç kavga etmeyen aşıklar lanse edilip kendi hayatımızdaki ufak problemleri çözülemez görmemizi sağlıyor.

sanayideki robotlaşmaya gelince, biyobenzer ilaç üreten bir ilaç firması çalışanı olarak, evet otomasyon, prosesleri robotlaştırma söz konusu. bu da demektir ki daha az insan çalışırken işleri robotlar yürütücek. bunun anlamı da işsizlik demektir.
bugün sahada 5 operatör çalışır işi anca yetiştirirken mesela 2 tanesinin yetecek olmasıdır.

illuminati için birşey diyemem ama dünyanın en zengin ailelerinin kim oldukları ve ülkeleri nasıl yönettikleri, kendi itirafları ile bile yayınlanmış şeyler. adına illuminati değil zilluminati diyin istersiniz, o ailelerin varlıklarını, parayı ve ülke yöneticilerini nasıl etkilediklerini değiştiremezsiniz.

hayattaki en büyük rahatlık değiştirmeye gücünüzün asla yetmediği şeylere kabul vermektir. türkiyede yaşayan sıradan bir vatandaş olarak herhalde gidip o ailelerle yada yapay zeka ile tüm özelimize girmiş programcılarla başedemezsiniz, biz de edemeyiz. ama bu düzene karşı kendi duruşumuzu ve akıl sağlığımızı kendimiz koruyabiliriz.

anksiyetenizi anlıyorum ama bunları görmeye dayanamamak da gerçeklerden kaçmaktır bana göre. bence her insan bu bilgileri okumalı, dinlemeli, öğrenmeli ve hangi tarafta olacağına karar verip ona göre hareket etmeli.
bazı insanlar tam da bu nedenlerle spiritüel konulara yöneliyor, hatta işini gücünü bırakıp küçü kasabalara gidiyor. eminim gitmeseler o insanlar da sizin gibi anksiyete ile mücadele edeceklerdi.

belki sizin de ihtiyacınız bu metropol hayatından, tv'den ve sosyal mecralardan tamamen uzak öyle bir hayattır. çünkü tüm yazılanları okudum, hiçbir şeye tahammül edemeyen çok zor bir duruma düşmüşsünüz. şifanız buralarda değil, çok belli.

İyi de bu yeni olan veya gelecekte olacak bir şey değil ki. Zihin kontrolü için illa tek gözlü bir yaratığın gelip haşırt diye beynimizi pelteye çevirmesine gerek yok. Yıllardır kontrol ediliyoruz zaten çeşitli şekillerde. Kontrol edenlerin illüminati veya başka bir örgüt olmasına da gerek yok. Ama bir isim koymak istiyorsanız en basiti kapitalizm tarafından algılarımızla oynanıyor diyebilirsiniz.

Kim bilir kaç yıldır ne satmak istiyorlarsa bir şekilde ikna olup onu giyiyoruz, neyin sağlıklı olduğuna bizi inandırırlarsa onu yiyoruz. Bırakın Dünya’yı kendi ülkemizde bile neyi ne kadar bilmemize müsaade ediyorlarsa o kadarını bilebiliyoruz.

Bir sabah aniden bambaşka bir yaşama uyanmak imkansız gibi bir şey, yavaş yavaş oluyor. Ama insanlar komplo teorilerini sevdiği için hala gelecekten bahsediliyor. Yanıbaşımızda duran gerçekliği fark edemiyoruz.

zaten sosyal medya ile çoktan tektipleştirildik ki.. en azından insanlığın büyük kısmı..

oradaki evlilikleri görüp kocasına trip atan, beni öyle yerlere götürmeyen kadınlar - bilmiyorlar ki oralara da eşler değil onlara reklam veren firmalar gönderiyor. o yüzden o boy boy fotolar çekiliyor.

sürekli fit ve güzel giyinen kadınlar - çoğu sağlıklı beslenme adı altında zayıflık takıntılı ve o markanın reklamı için giyiyorlar o kıyafetleri, hepsi onlara hediye geliyor.

dekorasyonu muhteşem evler - gene hepsi reklam amaçlı onlara gönderiliyor.

hadi hepsi demeyelim, çoğu öyle.. yada ailelerinin durumu zaten ezelden iyi insanlar. vs vs..

hatta bir video vardı, adam hangi dükkana / restorana gitse işte sen hambugeri şöyle yersin, şu kıyafeti alırsın diye anında önüne çıkarıyorlar. adam çok şaşırıyor her seferinde, ve hepsinin ortak cevabı "e geçenlerde şurada şu yediğini paylaştın, burada check-in yaptın..." şeklinde.. zaten izleniyoruz.

hatta yanılmıyorsam isviçride o hep bahsedilen çip takılma mevzusu epeydir gündemde. deri altımıza çip takılacağı gerçeği belki çok yakın değil ama çok uzak da değil.

zaten sosyal medya ile çoktan tektipleştirildik ki.. en azından insanlığın büyük kısmı..

oradaki evlilikleri görüp kocasına trip atan, beni öyle yerlere götürmeyen kadınlar - bilmiyorlar ki oralara da eşler değil onlara reklam veren firmalar gönderiyor. o yüzden o boy boy fotolar çekiliyor.

sürekli fit ve güzel giyinen kadınlar - çoğu sağlıklı beslenme adı altında zayıflık takıntılı ve o markanın reklamı için giyiyorlar o kıyafetleri, hepsi onlara hediye geliyor.

dekorasyonu muhteşem evler - gene hepsi reklam amaçlı onlara gönderiliyor.

hadi hepsi demeyelim, çoğu öyle.. yada ailelerinin durumu zaten ezelden iyi insanlar. vs vs..

hatta bir video vardı, adam hangi dükkana / restorana gitse işte sen hambugeri şöyle yersin, şu kıyafeti alırsın diye anında önüne çıkarıyorlar. adam çok şaşırıyor her seferinde, ve hepsinin ortak cevabı "e geçenlerde şurada şu yediğini paylaştın, burada check-in yaptın..." şeklinde.. zaten izleniyoruz.

hatta yanılmıyorsam isviçride o hep bahsedilen çip takılma mevzusu epeydir gündemde. deri altımıza çip takılacağı gerçeği belki çok yakın değil ama çok uzak da değil.
Aynen öyle. Güzel kadının ve güzel erkeğin nasıl göründüğüne bile biz değil başkaları karar veriyor. Hayatta nasıl mutlu olacağımıza sosyal medyada başka hayatlara bakarak karar vereceğiz nerdeyse. Manipüle olarak yapmak istekleri şeye alet oluyoruz. Şimdi sosyal medyayla yapılıyor önceden de televizyon aracılığıyla yapılıyordu.

Çoğu influencer veya ünlü ağzına bile sürmeyeceği zayıflama çaylarının reklamını yapıyor, herkes kullandığı her şeye link verme peşinde. İnstagramda yarattıkları sahte dünyanın büyüsüne kapılıyoruz. Bir kısmının orda gördüğümüz yüzleri, vücutları bile gerçek değil. Estetik operasyonlar açısından söylemiyorum basbayağı Photoshop çoğu. Kaldı ki Photoshop olmasa bile kadınların bir çoğu aynı tornadan çıkmış gibi zaten. Bir bakıyorsun 5 yıl önce birbiriyle alakası olmayan 3 kadın şu an aynı yüze sahip.

Geçenlerde bir konu vardı burda bir yurtdışında ünlü bir grup üyesiyle aşk yaşamış, grubun ismini falan da yazmış merak edip baktım. Abartısız 2 hafta sürekli reklam kısmında o grubun sosyal medya hesabı çıktı. Veya herhangi bir alışveriş sitesinde bir ürün incelediğim zaman anında bu forumda reklam olarak çıkıyor. Hatta gün içinde konuştukları şeyleri akşam reklam olarak gördüğünü iddia edenler bile var. Bana denk gelmedi. Günümüzde kontrol edilmek sadece bir tıka bakıyor daha fazlası değil. İnsanoğlu olarak gizemi yaratmayı seviyoruz ama aslında gelecek geldi.

Criminal, gerilim, gizem ortaya karışık yazıyorum o zaman, çoğunu izlemiş olmanız muhtemel. Broadchurch, Dark, %3, Alias Grace, The Mire, The Haunting of Hill House, Unbelievable, Criminal serisi, malum platformdan aklıma ilk gelenler bunlar. En son sırf Almanca dil seçeneği var diye Perfume ve Freud’u izledim. Beklentimin biraz altında kaldıklarını söyleyebilirim.

Ben mindhunter’ı izlememiştim, listeye aldım, başkaca önerilerinize de açığım.
Çok teşekkür ederim hemen listeye alındılar izlemediklerim simdi yeni bir dizi buldum real detektive diye farkli değişik bir kurgusu var bakalim yeni başladım.
Benim tavsiye edeceğim hannibal kesinlikle diyorum eğer psikoloji gerili seviyorsan acaip bir dizi
Bates motel, süpernatural, lee to me bunlarida izleyebilirsin tabi psikoloji ilgini çekiyorsa

Çok teşekkür ederim hemen listeye alındılar izlemediklerim simdi yeni bir dizi buldum real detektive diye farkli değişik bir kurgusu var bakalim yeni başladım.
Benim tavsiye edeceğim hannibal kesinlikle diyorum eğer psikoloji gerili seviyorsan acaip bir dizi
Bates motel, süpernatural, lee to me bunlarida izleyebilirsin tabi psikoloji ilgini çekiyorsa

Bates motel’i kaçırdım maalesef. Ben izleyemeden platformdan kalktı. Yoksa merak ettiğim bir diziydi kesinlikle. Diğerlerini de ekliyorum listeme.

Çok teşekkürler, iyi seyirler...

lie to me yi çok arkadaşım önerdi, burada da karşıma çıktı. bence kesin izlemem gerek.

Anamnez Anamnez @Gamzeceylan @Milana22 @MissCherryBlossom ve diğer gülenler. Çok mu komik gerçekten? Anksiyete yaşıyorum. Bu bir hastalık. Üstelik yeni anne oldugumu belirttim. Hani olur geçersiniz de alay etmek neden? Birini anlamak için illa o duruma düşmeniz mi gerekiyor? Umarım düşmezsiniz
Her gün dünyada 8.220 çocugun "yeterli gıda bulamadığı " için hayatını kaybettiği ...temiz su ve enerji kaynaklarıni ele geçirebilmek için iç savaşların çıktığı bir dünyada bir çizgi filmle allak bullak olmussunuz...Sekerin veya hayvanlarda kullanılan antibiyotigin vucudumiza yol actigi hasar ile ilgili Allah korusun bilimsel bir yazı okusanız ne hale gelirsiniz zihnimde canlandıramadim.Tebessumum ondandi ...yoksa dalga filan geçmek için değil.

Aynen öyle. Güzel kadının ve güzel erkeğin nasıl göründüğüne bile biz değil başkaları karar veriyor. Hayatta nasıl mutlu olacağımıza sosyal medyada başka hayatlara bakarak karar vereceğiz nerdeyse. Manipüle olarak yapmak istekleri şeye alet oluyoruz. Şimdi sosyal medyayla yapılıyor önceden de televizyon aracılığıyla yapılıyordu.

Çoğu influencer veya ünlü ağzına bile sürmeyeceği zayıflama çaylarının reklamını yapıyor, herkes kullandığı her şeye link verme peşinde. İnstagramda yarattıkları sahte dünyanın büyüsüne kapılıyoruz. Bir kısmının orda gördüğümüz yüzleri, vücutları bile gerçek değil. Estetik operasyonlar açısından söylemiyorum basbayağı Photoshop çoğu. Kaldı ki Photoshop olmasa bile kadınların bir çoğu aynı tornadan çıkmış gibi zaten. Bir bakıyorsun 5 yıl önce birbiriyle alakası olmayan 3 kadın şu an aynı yüze sahip.

Geçenlerde bir konu vardı burda bir yurtdışında ünlü bir grup üyesiyle aşk yaşamış, grubun ismini falan da yazmış merak edip baktım. Abartısız 2 hafta sürekli reklam kısmında o grubun sosyal medya hesabı çıktı. Veya herhangi bir alışveriş sitesinde bir ürün incelediğim zaman anında bu forumda reklam olarak çıkıyor. Hatta gün içinde konuştukları şeyleri akşam reklam olarak gördüğünü iddia edenler bile var. Bana denk gelmedi. Günümüzde kontrol edilmek sadece bir tıka bakıyor daha fazlası değil. İnsanoğlu olarak gizemi yaratmayı seviyoruz ama aslında gelecek geldi.

konuştuğum şeyleri reklam olarak görüyorum ben zaman zaman.
kesinlikle artık herşeyimiz kayıtlı. o yüzden zaten bence çip taksalar daha rahat edicem. en azından bilirim. böyle insan haliyle paranoyaya açık oluyo, nerede ne dedim diye.
sistem bu, kabul ettim. sadece akıl sağlığımı korumak için kendim için birşeyler yapıyorum.
çoğu influencer ı takibi bıraktım zaten. hele ki instamom'ları..

konuştuğum şeyleri reklam olarak görüyorum ben zaman zaman.
kesinlikle artık herşeyimiz kayıtlı. o yüzden zaten bence çip taksalar daha rahat edicem. en azından bilirim. böyle insan haliyle paranoyaya açık oluyo, nerede ne dedim diye.
sistem bu, kabul ettim. sadece akıl sağlığımı korumak için kendim için birşeyler yapıyorum.
çoğu influencer ı takibi bıraktım zaten. hele ki instamom'ları..

Yani asla önüne geçemeyeceğimiz şeyler için bu kadar yıpranmak bana da mantıklı gelmiyor. Zaten olan olmuş.

Bahsettiğiniz instamomlar zaten bu tek tip hayatın en kuvvetli dayatıcılarından biri. En güzel, en akıllı, en uslu, en yaratıcı en en en çocuk onlarınki. Asla makyajları bozulmuyor, elbiseleri kırışmıyor. Beraber tatile gittiklerinde çocukları asla problem çıkarmıyor. Çoğu da ilk başta çocuğunun boy boy fotoğraflarını kullanıp takipçi çektikten sonra birden her şey uzmanı olup kendi kişisel hesabına çeviriyor olayı.

Kaygi bozuklugunuz oldugu icin bu tur seyler gereginden fazla tedirgin eder sizi. Su ana odaklanin. Su andan baska hicbir sey umrunuzda olmasin. Zira yarin bir meteor düşer öledebiliriz. Boşver takılma böyle teorilere.

Uzmanlık alanı yapay zeka ve makine öğrenmesi olan bir mühendisim (şu an kendi isteğimle bu uzmanlığımı ilaç sektöründe kullanıyorum), evet teknolojinin geleceği nokta çok uçta ve insan beyni şu an için bunu bilmeye bile hazır değil ama robotların dünyayı ele geçireceği kadar kontrolsüz bir yapay zeka uygulamasını görmeye bizim yaş grubumuzun ömrümüz yetmeyecek ona az çok emin olabilirsiniz :) Hala gelişime çok açık ve artılarının yanında eksileri de olan bir alan olduğu için daha çok yolu var bilim kurgu filmlerine ulaşmaya. Ki hatırlayın 2000li yıllar nasıl hayal ediliyordu geçmişte, gerçek ne oldu...

Back
X