Lütfen bana yorum yapar mısınız?

Yani direk evim müsait değil diyeceğim yarın uzatırsam başka zaman gelmek ister

Diyeceğiniz şu kızın ismi... lütfen ısrar etme, seni kırmak istemedim, bilet aldıysan parasını iptal ettireceksin bana sorman gerekirdi, biliyorum zor zaman geçiriyorsun ama evimiz müsait değil ve sana ayıracak zamanımız yok, evimizde ben doğum öncesi- sonrası annem ve eşim dışında kimseyi istemiyorum, eşim de zaten senin gelmek istemeni pek hoş karşılamadı, yatılı misafir olayı bizim için zaten uygun olmaz dersiniz. Ben geleyim başka yerde kalırım vs derse de ne münasebet canım, karnım burnumda aşk olsun, hiç mi beni düşün müyorsun? Dersiniz. Aynen böyle konuşun, eğer siz boşuna sıkıntı yapıyorsanız da görmüş olursunuz ama size şunu söyleyeyim hiç bir arkadaşım ben sormadan ben hamileyken eve gelemez, kalmaya niyet edemez, en başta eşim karşı çıkar. Kadın eşinizin telefonunu bilmesin, eşinize de sadece uyanıklık olarak bana sormadan bilet almış, doğum var vs düşüncesizlik, lütfen ararsa, mesaj atarsa cevap verme dersiniz.

İçimde bir yer acaba demiyor sanki hem birde bunca düşünceden sonra eşimle yanyana gelirse ben eşimi eskisi gibi göremem biliyorum uzaklaşırım soğurum
Şu durumda neyi düşünüyorsunuz?

Belim ağrıyor . Başım ağrıyor. Midem bulanıyor gibi basit bir yalana başvur.

Ama başvurduğun yalan basit olsun ki... istenmediğini anlasın. Bi daha gelmeye kalkışmasın.

Ben ilk etapta yakın arkadaş sandım ama yorumlarda okudum ki çok yakınlığınız yokmuş.

Ben olsam rahatsızım derim. Mesajlarına 3 saat sonra evet hayır ya da bilmiyorum gibi kısa cevaplar veririm.

Böylece bi daha rahatsız edemez.

İyi geceler hanımlar yorumlarınıza çok ihtiyacım var. Beni anlayarak, hatam varsa kırmadan yardım eder misiniz? Hamileyim ve duygusal bir dönemden geçiyorum.
Hemen kısaca anlatmaya çalışacağım. Ben üniversiteden 9 sene önce mezun oldum. Okulda sevdiğim saydığım güzel bir arkadaş grubum vardı. Malum mezuniyet sonrası herkes dağıldı senede bir iki kere ancak görüşebiliyoruz. Bu gruptan bir kız arkadaşım var bu arkadaşlada senede bir iki defa whatsapptan konuşuruz Benim iş hayatım yoğun ve farklı illerdeyiz. Ben 4 sene önce evlendim bu arkadaşım evleneceğimi biliyordu ama ülkenin bir ucunda ben diğer ucunda o olunca geleceğini zannetmediğimden tarihini söylemedim. Başka bir arkadaşımdan duyup düğünüme geldi. Çok şaşırdım ve sevindim. Sonrasında iletişimimiz aynı devam etti.

Buraya kadar normal. Sorun ne diyeceksiniz. Sorun şu. Bu arkadaş kına akşamı ve düğün günü eşimle çok ilgilendi ben farkettim ama konduramadım.Belkide insanları kendim gibi görmek istiyorum bilemiyorum. Düğün salonunda gelin odasındayken esimin papyonunu düzeltiyordu ikide bir ve sürekli ismiyle hitap edip konular açıyordu. Ben o zaman heyecanını azaltmaya çalışıyor sandım. gel zaman git zaman bu kız beni daha çok arar sorar oldu çoğu telefonu da açmıyordum yoğunum diyordum. Arkadaşın bunca konuşma çabasına rağmen ben nişanlandığını instagramdan gördüm Ani oldu dedi sanki gökten düşüp nişanlandı. Her neyse takılmadım mutlu oldum (belki bencilce) demekki yanlış düşündüm dedim kendime kızdım. eskisinden az arar oldu arada mesajlaştık sadece. Ben tesadüfen boşanacağını öğrendim. Beni aradı dertleştik falan. Sonra yine aramalar ve sürekli esimi sormalar. Birkaç gün önce de beni aradı sana geleceğim dedi. Ne alaka? Aramızda var 20 saat yol. Ben bu durumu kızkardeşime anlattım ve o da abla ben karışmak istemem ama düğün zamanı böyle böyle şeyler farkettim diye anlattı keske o zaman söyleseydi. Neyse durum bu hanımlar. Bu kızın esime karsı ilgisi var mı yada amacı ne sizce?
ben kendime çok kızıyorum evlenince mesafe koyan arkadaşlarıma zamanında kırılmışlığım oldu asla öyle olmayacağım derdim ama sağolsun bu ve birkaç arkadaşm beni pişman ettiler. Ben bu arkadaşın evime gelmesini istemiyorum hem bu durumlar hemde malum virüs falan onca yol. Günahını mı alıyorum sizce yoksa gerçekten garip bir durum var mı?

Çok uzun oldu okuyanlardan Allah razı olsun farklı bakış açısına çok ihtiyacım var.

Gelmeden önce bi yalan bul kibarca reddet. Böyle hassas bi dönemde gerginlik yaşamaman lazım.

Yani soruyorsunuz bize ama sende yapman gerekeni iyi biliyosun aslinda.evinizi bilmiyor okadar yoldan gelicek mutlaka kalicaktir boyle bir seye gerek yok bence.su zamanda kimseye guven olmazki o kiz zaten en basindan goz koymus ve suanda bosanmis bir bela yani senin icin.rahatsizim hamileligim zor gidiyo esim suan kimseyi istemiyo yatiya deyin

Siz davet etmeden sana geleceğim ne demek..belli ki pişkin ve arsız birisi. Böyle birsine incelik göstermenize hiç gerek yok. Hiç düşünmeden özel durumunuzdan dolayı kabül edemeyeceğinizi söyleyin. Üstelik kafanızda sizi rahatsız eden düşünceler var. Muhatap bile olmasanız olur. Engelleyin gitsin. En hassas zamanınızda niye kendinizi huzursuz edeceksiniz ki. İsterse küssün sizin için bir kayıp olmaz daha da huzurlu olursunuz. Ne işi varmış evinizde. Sakın sakın..

3 aylık evliyim. Balayında hep karşımıza ya hamile yada minik bebeği olan çiftler çıktı. Adam akıllo rahat kahvaltı bile edemiyorlardı. Hatta birisi daha yeni 1 yıllık evliydi. Balayına gidememişler anca gezecekler ve bebekle çok zor haliyle. Eğer gezmek etmek gibi istekler planlar varsa 1 yıldan sonra hamile kalınmalı. Ama yaşlar 30 u geçmişse iş güç hepsi varsa içinde ukte kalan tatil vs yoksa beklemeninde manası yok tabiki.

Bu konunun tek bir ölçütü yok. Olgunluk, maddi güç, anlaşabilmek, eşi tanımak falan filan. Mesela görücü usulü yapılan nişan süresi kısa evliliklerde kesinlikle en az 1 yıl diyorum o bile az hatta

Nasil 4 senedir evli oluyorsunuz ilginc..2018 mayis ayinda boyle diyormuşsunuz
Kocana da güvenmiyorsan boşan arkadaşını da istemiyorsan çağırma kafaya takilcak bisey bile değil

Müsait değiliz de. Başka zaman de. Cevap verme mesajlarına. Ne gerek var çok mu lazım arkadaşlığı? Madem seni rahatisz ediyor kızkardeşin de onaylamış boşversene

Diyeceğiniz şu kızın ismi... lütfen ısrar etme, seni kırmak istemedim, bilet aldıysan parasını iptal ettireceksin bana sorman gerekirdi, biliyorum zor zaman geçiriyorsun ama evimiz müsait değil ve sana ayıracak zamanımız yok, evimizde ben doğum öncesi- sonrası annem ve eşim dışında kimseyi istemiyorum, eşim de zaten senin gelmek istemeni pek hoş karşılamadı, yatılı misafir olayı bizim için zaten uygun olmaz dersiniz. Ben geleyim başka yerde kalırım vs derse de ne münasebet canım, karnım burnumda aşk olsun, hiç mi beni düşün müyorsun? Dersiniz. Aynen böyle konuşun, eğer siz boşuna sıkıntı yapıyorsanız da görmüş olursunuz ama size şunu söyleyeyim hiç bir arkadaşım ben sormadan ben hamileyken eve gelemez, kalmaya niyet edemez, en başta eşim karşı çıkar. Kadın eşinizin telefonunu bilmesin, eşinize de sadece uyanıklık olarak bana sormadan bilet almış, doğum var vs düşüncesizlik, lütfen ararsa, mesaj atarsa cevap verme dersiniz.
Kalacak başka yeri yok diye biliyorum ben direk evin yatılı misafire uygun olmadığını söyleyeceğim aslnda direk söylemem lazmdı basiret bağlanması yaşanıyor herhalde

Yani soruyorsunuz bize ama sende yapman gerekeni iyi biliyosun aslinda.evinizi bilmiyor okadar yoldan gelicek mutlaka kalicaktir boyle bir seye gerek yok bence.su zamanda kimseye guven olmazki o kiz zaten en basindan goz koymus ve suanda bosanmis bir bela yani senin icin.rahatsizim hamileligim zor gidiyo esim suan kimseyi istemiyo yatiya deyin
Evet kimsenin günahını almak istemediğim için size sormak istedim

Siz davet etmeden sana geleceğim ne demek..belli ki pişkin ve arsız birisi. Böyle birsine incelik göstermenize hiç gerek yok. Hiç düşünmeden özel durumunuzdan dolayı kabül edemeyeceğinizi söyleyin. Üstelik kafanızda sizi rahatsız eden düşünceler var. Muhatap bile olmasanız olur. Engelleyin gitsin. En hassas zamanınızda niye kendinizi huzursuz edeceksiniz ki. İsterse küssün sizin için bir kayıp olmaz daha da huzurlu olursunuz. Ne işi varmış evinizde. Sakın sakın..
Ben hiç davet etmedim normalde bulunduğum sehre gelip sana da uğrarım dese bir ihtimal ama direk bana gelip kalma planı garip geldi cünkü burda kimsesi yok onun

Nasil 4 senedir evli oluyorsunuz ilginc..2018 mayis ayinda boyle diyormuşsunuz
Kocana da güvenmiyorsan boşan arkadaşını da istemiyorsan çağırma kafaya takilcak bisey bile değil
Nikah tarihimi baz aldım bu konuya yazarken açık aranacak bir durum yok kocama güvenmeme konusu değil rahatsız oldumki yazdım

Ben yüzgöz olmamak için düğündeki olayı konusmadım esimle söyle diyim eseğin aklına karpuz olayı. İstemsizce benden hoslanıyor diye düsünebilirdi diye. Telefon meselesini de aradğında farklı odaya gittim biliyordm isteyeceğini. Çok karşığım
Hmm hic konusmadilar yani... yine de esin papyon konusunda rahatsiz oldugunu soyleyebilirdi. Zaten bu olayi soylemesen bile hoslandigini dusunmustur. Ben tepki vermemesine sasirdim...

Bekar arkadaşlarım gelip evimde kalmışlardır, bu konularda katı bir insan değilim. Ama olumsuz bir şey hissetseydim, kesinlikle hislerime güvenirdim.

Açık kapı bırakmayacak şekilde, eşinizle ortak kararınızmış gibi ve mesajla kabul edemeyeceğinizi bildirin. Hiçbir şey olmasa bile habersiz bilet alması bile kabul etmemek için geçerli bir sebep.

Ben olsam hayatta evime almazdım. Benim evime can ciğer olduğum bile olsa bekar asla sokmam. Bunun eş ile ilgisi yok kimseye güvenemem. Sende kendini kötü hissetme bence
Konu sahibinin arkadasi bekar degil yalniz 😂 bosanma asamasindaymis. Ve bunu soylemeyebilirdi

Bekar arkadaşlarım gelip evimde kalmışlardır, bu konularda katı bir insan değilim. Ama olumsuz bir şey hissetseydim, kesinlikle hislerime güvenirdim.

Açık kapı bırakmayacak şekilde, eşinizle ortak kararınızmış gibi ve mesajla kabul edemeyeceğinizi bildirin. Hiçbir şey olmasa bile habersiz bilet alması bile kabul etmemek için geçerli bir sebep.

Bir de ben eşime karşı çok şeffafımdır. Size her düşündüğünüzü eşinize söylemenizi tavsiye etmiyorum elbette ama ben olsam mesaj atmadan önce arkadaşımın davetsiz ve benden habersiz bir şekilde bilet aldığını, bundan hoşlanmadığımı ve ikimiz adına red cevabı yazacağımı söylerdim.

Ama dediğim gibi size bunu bir tavsiye olarak yazmıyorum. Ben böyleyim, siz başkasını uygun görüyorsunuzdur.

Back
X