• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen bebeğime 7 numarası hipermetrop dendi

Sevimlikiz2

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
213
Puanlar
23
Arkadaşlar merhaba 13 aylık ama düzeltilmişi 11 aylık kızımın göz muayenesinde hipermetropu 7 numara çıktı doktor gözlük verdi başla doktorada götürün derseniz ilk bi doktora götürdük güvenmeyip başka doktora götürdük bu doktorda başka doktorlarla görüşüp gözlüğe öyle karar verdi sizden bu yaşta bebeğine hipermetropu yüksek diye gözlük verilip gözlük kullandıktan sonra yada bebeklerde kullanmamış olabilir kullanmasa bile bi süre sonra numarası düşen gözlük kulanmasına gerek kalmadı denen bi durum yaşadınızmı lütfen yaşayan varsa bi umut cevap versin

Şanslıymışsınız erken farketmişsinşz
Benim oğlum 4 yaşındaydı öğrendiğimizfe
6,5 dereceydi
Şuan 16 yaşında
5,5 derece🤷‍♀️daha düşer mi bilmiyorum gözlük istemediği zaman lens takıyor
Kapama verdi mi
Kayma var mı
Astigmat var mı
İki gözü de aynı derece de mi

Üzülmenizi anlıyorum
İlk öğrendiğimizfe yaşadığımız şoku anlatamam
Eşim hele hiç kabullenmek istemedi
Ama doktor dedi ki o kadar şanslısınız ki hem geç farketmişsiniz hem de kayma olmamış
Üstelik çocuğunuz gözlükle yüzde 90 görüyor
Bu çok büyük bir şans
O yüzden çok şükür ki çaresi bilinen bir dert ve gözlük denilen basit bir çözümü var

Üzülmenizi anlıyorum
İlk öğrendiğimizfe yaşadığımız şoku anlatamam
Eşim hele hiç kabullenmek istemedi
Ama doktor dedi ki o kadar şanslısınız ki hem geç farketmişsiniz hem de kayma olmamış
Üstelik çocuğunuz gözlükle yüzde 90 görüyor
Bu çok büyük bir şans
O yüzden çok şükür ki çaresi bilinen bir dert ve gözlük denilen basit bir çözümü var
Teşekkürler ederim

Bir anne olarak sizi çok çok iyi anlıyorum. Kızım 3 yaşında göz kayması yaşadı, biz öyle öğrendik hipermetrobu. Daha önceki göz kontrollerinde çıkmamasına üzüldük zira doğuştanmış ve 3 yaşına kadar kızımın bulanık gördüğünü düşününce daha da üzüldüm. O kadar ufaktı ki yüzüne göre gözlük bulmakta zorlanmıştım hele o ilk takışında içim cız etmişti, günlerce suçluluk duymuştum. Kızım şimdi 10 yaşında gözlükle öyle bütünleşti ki hatta çok yakışıyor ona. O ilk sızı kalmıyor ve o kadar normal gelmeye başlıyor ki sizi temin ederim. Ayrıca şanslısınız hipermetrobun yaşla beraber numarası küçülüyor. 7 yaşına kadar giderek küçülür. Tamamen geçmez tabii ama olsun Allah dermansız dert vermesin. Göz kapama bu süreçte inanılmaz faydalı, onu sakın ama sakın ihmal etmeyin.

Arkadaşlar merhaba 13 aylık ama düzeltilmişi 11 aylık kızımın göz muayenesinde hipermetropu 7 numara çıktı doktor gözlük verdi başla doktorada götürün derseniz ilk bi doktora götürdük güvenmeyip başka doktora götürdük bu doktorda başka doktorlarla görüşüp gözlüğe öyle karar verdi sizden bu yaşta bebeğine hipermetropu yüksek diye gözlük verilip gözlük kullandıktan sonra yada bebeklerde kullanmamış olabilir kullanmasa bile bi süre sonra numarası düşen gözlük kulanmasına gerek kalmadı denen bi durum yaşadınızmı lütfen yaşayan varsa bi umut cevap versin
Benim kizimda 1.5 yasinda 7 bucuk numarasi hipermetrop gözlük kullaniyoruz 2 aydir mayista kontrolumuz var bende cok merak ediyorum numaramiz düşüyormu diye inanin

Benim kizimda 1.5 yasinda 7 bucuk numarasi hipermetrop gözlük kullaniyoruz 2 aydir mayista kontrolumuz var bende cok merak ediyorum numaramiz düşüyormu diye inanin
Merhaba benim kızımda 11 aylık kaymayla birlikte 6-6.5 derece hipermetrop tespit edildi. Doktorunuz 4 numara gözlük yazdı 1.5 ay sonra kontrole gelin dedi. Acaba kontrole gittiniz mi bir gelişme oldu mu yanıtlarsanız çok sevinirim

Back
X