• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen beni teselli edebilecek bir şeyler söyleyin

BlairWaldorf_23

Be your own hero !
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2011
538
406
303
Almanya
Merhaba hanımlar, öncelikle hayırlı Ramazanlar dilerim.

Benim derdim emzirememek.

Bebeğim yaklaşık 1 ay erken doğdu ve enfeksiyon riski nedeniyle benden ayrı şekilde gözetim altında tutuldu hastanede. Üzerine de ağır sarılık geçirdi ve hastaneden çıkmamız 1,5 haftayı buldu. Bu sürede sadece sağım yapabildim ve sütüm çok az geliyordu.

Taburcu olunca bebeğim hiç emmek istemedi. Zorluyordum ama o kadar ağlıyordu ki bu sefer de o yüzden emmiyordu. En başından beri acıkınca çok ağlayan bir bebekti. El mecbur mama içiriyordum. Bu yaklaşık bir ay öncesine kadar az da olsa sağıp her öğünden önce kendi sütümü verdim. Emmeyi bir türlü kabul etmedi.

Memeye beslenme sondası yapıştırıp emzirmeyi denedim, onu da kabul etmedi. Almanya'da yaşıyorum. Türkiye den galactago ve bestlak isimli damlaları getirttim, fayda etmedi. Türlü Türlü bitkisel haplar denedim, fayda etmedi. 2 haftadır artık her sağımda sadece 2 veya 3 damla süt geliyor.

Az önce aldığım tüm damla, hap, ne varsa hepsini çöpe attım. Artık her sağımda sadece üzüntü ve stres yaşıyorum. Zaten gelmiyor. Ne diye uğraşıyorum ki? Çok istedim bebeğimi bir gün bile olsun dolu dolu emzirebilmeyi.
Eşim sürekli sen elinden geleni yaptın üzülme diyor ama ben şu an ağlayarak yazıyorum.

Bu süreçte aman bebek sağlıklı olsun yeter diye başlayıp, annesini emen bebek ileride annesine daha bağlı olurmuş diye cümle bitiren akrabalarım da oldu sağ olsunlar.

Çok üzgünüm. Hep sütüm artar, belki Emmeyi kabul eder diye umudum vardı. Az önce umutlarımı da çöpe attım. Kendimi eksik hissediyorum.

Lütfen beni teselli edebilecek bir şeyler söyleyin. Çok ihtiyacım var 😔

Eşim sürekli sen elinden geleni yaptın üzülme diyor ama ben şu an ağlayarak yazıyorum

Bunu diyen bir eşe sahip olduğunuz için çok mutlu olmalısınız. İnanın destek yerine köstek olan bir sürü insan var şu hayatta.
Elbette emzirmeye istemeniz çok normal ama bazı anneler farklı sebeplerle bebeklerini emziremiyor bazen bebek reddi bazen annenin sağlık sorunu.
Siz elinizden geleni yapmışsınız. Sağlıkla büyüsün inşallah bebeğiniz.
Bu bir eksiklik değil emin olun. Bebek anne bağı emzirme ile olacak bir şey değil sizin hayatta onunla olan diyalogunuzla ilgili.

Aynı durumu yaşamıştım ilk dogumumda. Bebek emmedigi için haliyle süt azalıyor. Israrcı olmak önemli başka bisey getirmedi bebege annem bana emdikce çoğaldı sütüm. Emzirememek dünyanın sonu değil bu kadar yıpratmayın kendinizi mama verin sağlıklı olduğu için sukredin 😊 bu günlerinizde geçer gülerek hatirlarsiniz insallah

Süt tamamen nasip meselesi. Elinizden geleni yapmışsınız. Kendinizi yıpratarak daha iyi anne olamazsınız. Eşim sadece iki ay anne sütü almış sonra bırakmış emmeyi, ben 2 sene anne sütü almışım ama eşim benden kat be kat zeki. Annelik gerçekten zor bir serüven, emzirmekle iyi anne olunmuyor sonuçta. Bebeğiyle her gün konuşan, oynayan, kitap okuyan , bebeğini sabır ve sevgiyle büyütmek de anneliktir ki evlatlık alıp mükemmel çocuk yetiştiren insanlar var. Sadece emzirmeye odaklanmayın.

Bebeğim yaklaşık 1 ay erken doğdu ve enfeksiyon riski nedeniyle benden ayrı şekilde gözetim altında tutuldu hastanede. Üzerine de ağır sarılık geçirdi ve hastaneden çıkmamız 1,5 haftayı buldu. Bu sürede sadece sağım yapabildim ve sütüm çok az geliyordu.

Taburcu olunca bebeğim hiç emmek istemedi. Zorluyordum ama o kadar ağlıyordu ki bu sefer de o yüzden emmiyordu. En başından beri acıkınca çok ağlayan bir bebekti. El mecbur mama içiriyordum. Bu yaklaşık bir ay öncesine kadar az da olsa sağıp her öğünden önce kendi sütümü verdim. Emmeyi bir türlü kabul etmedi.

Memeye beslenme sondası yapıştırıp emzirmeyi denedim, onu da kabul etmedi. Almanya'da yaşıyorum. Türkiye den galactago ve bestlak isimli damlaları getirttim, fayda etmedi. Türlü Türlü bitkisel haplar denedim, fayda etmedi. 2 haftadır artık her sağımda sadece 2 veya 3 damla süt geliyor.

Az önce aldığım tüm damla, hap, ne varsa hepsini çöpe attım. Artık her sağımda sadece üzüntü ve stres yaşıyorum. Zaten gelmiyor. Ne diye uğraşıyorum ki? Çok istedim bebeğimi bir gün bile olsun dolu dolu emzirebilmeyi.
Eşim sürekli sen elinden geleni yaptın üzülme diyor ama ben şu an ağlayarak yazıyorum.

Bu süreçte aman bebek sağlıklı olsun yeter diye başlayıp, annesini emen bebek ileride annesine daha bağlı olurmuş diye cümle bitiren akrabalarım da oldu sağ olsunlar.

Çok üzgünüm. Hep sütüm artar, belki Emmeyi kabul eder diye umudum vardı. Az önce umutlarımı da çöpe attım. Kendimi eksik hissediyorum.

Herkes nasibi kadar faydalanır elinizden geleni yapmışsınız gerisi sizin elinizde olan birley değil. Artı sütün en büyük düşmanı stres ve yorgunluk stresi bırakın bol su güzel uyku bide yeşillik bulgur pilavı ve soda bende sütü artırıyordu deneyin isterseniz. Prematüre bebeklerde emme refleksi tam gelişmediği için bazen emmeyi beceremiyorlar yanlış bilmiyorsam emzik tavsiye ediliyor emme refleksini geliştirmek için bide zaten yeni doğan bebek için öyle çokca süte gerek yok ki anca kayısı kadardır midesi bide bir ay öyle böyle süt cermişsiniz kolostrum denen sütü bebek almış az çok vazgeçmek istemiyorsanız stresi bırakın sonuçta kimse sizin kadar bebeğinizi düşünüp sevemez elinizden gelenin en iyisini yapmışsınızdır

Canımmmm benimm sen ne güzel bi annesin bebeğin ne kadar şanslı ona süt veremediği için ağlayan bir anne.şöyle söyleyeyim hem emen hem emmeyen bebek gördüm bebekten bebeğe değişiyor kimi bebek emerken daha çok hasta oluyor kimi bebek mamayla besleniyor hiç bişey olmuyor .Sana şöyle söyleyeyim annesi bebeğinin şu anda tek bir ihtiyacı var .MUTLU BİR ANNE unutma .emmiyorsa farklı sebepleri olabilir. Belki ben önce biberon verip sonra çekip göğsümü veriyodum .yatark falan bi dene olmuyorsa da dünyanın sonu değil annesi bol bol kucağına la hissetsin seni ama öp kokla sev.süt tabiki önemli ama mama da alsa biley olmaz canım mutluluklar bebeğine ve sana

Allah aşkına ne alakası var, o çevredeki çok bilmiş insanlardan gına geldi zaten. Benim oğlum da 8 aylık ve devam sütü ile büyüdü. Meme emiyor ama gelmiyor doyuracak kadar. Gelmeyince gelmiyor, sinir stres yapınca hiç gelmiyor. Meme emmedi diye bağ olmuyor muymus? Hiç alakası yok. Sen bebeğin için elinden geleni yapıyorsun sonuç olarak. Bu dönem geçecek, sana hatıra kalacak olan günlerin keyfini çıkarmaya bak lütfen. Evet, meme emmesi çok daha iyi olur ama sonuç olarak denemişsin, ben de denedim. şu an bebeğin sağlıklı ve mutlu büyüyorsa önemli olan o. Bebeğine olan sevginle aranızda bağ oluşacak. Kimseyi dinleme lütfen. Geçici olan bu dönemin güzelliklerine odaklan.
Ayrıca ben meme veriyorum ama süt yeterli değil, ana besin kaynağı devam sütü. Gerçi artık ek gıda da alıyor ama devam sütü aldığı süre boyunca çok şükür hiçbir şekilde hasta olmadı. Evde herkes grip oldu kışın, o zaman bile şaşırtıcı şekilde hasta olmadı. Yani anne sütü almayan bebek hasta olacak, zayıf olacak diye bir şey yok. Kulaklarını insanlara tıka. bebek senin bebeğin. Onu en çok sen seversin ve en iyi sen bakarsın

Bebeğin anne sütünden de önce sağlıklı bir anneye ihtiyacı var. Bebeğiniz küvözde kalmış bu süreçte biberonla beslenmiş ve ona alışmış çok şükür ki sağlıklı. En önemli şey bu.şimdi teknoloji gelişti mamalar anne sütüne çok yakın. Kadınlara yapılan bu baskılar da yetti yok sezaryen yapan tam anne değil, yok emzirmeyen tam anne değil yok aralarında bağ oluşmaz palavra. Kendinizi üzmeyin, bol sıvı alın kafanız rahat olsun rahatlayın stres çok olumsuz etkiler. Önce onun açlığını bastıracak kadar mama verin sonra emzirin. Çok açken sabırsız olur emzirmek zorlaşır. Sizi anlıyorum ilk günler ben de emzirememiştim tutamamıştı kendimi çok yetersiz hissetmiştim ağlıyordum sürekli bir de anne teyze en moral vermesi gerekenler stres yaptırıyordu. Arkadaşlarım sağolsun hiç emzirememiş olanlar çok rahatlattı beni( ki o arkadaşın oğlu annesine aşık) Sonra dedim bunu başarıcaz sağıp verdim arada arttı arada azaldı ama sürekli memede tutmayı denedim ve tuttu, bazen mama da verdim. 15 aylıkken de hamile olunca emzirmeyi kesmek zorunda kaldım. Siz deneyin ama kendinizi üzmeyin olursa ne ala olmazsa da o çok sağlıklı ve annesini çok seven bir bebek olacak👍

Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için.

Yazmayı unutmuşum bebeğim artık 5,5 aylık. Iştahlı bir bebekti en başından beri bu yüzden de memeye hiç sabır gösteremedi.
Videolar izledim, ebe ile görüştüm yine de fayda etmedi.
Doğumum güzel geçti ama sonrası kabustu. Doğumdan 3 saat sonra bebeğimi kucağımdan alıp başka hastaneye sevk ettiler. Ambulansta başka kimseye yer yok dediler. Ayaklanıp eşimle taksiye binip bebeğimin peşinden gittim. Yeni hastaneye söylenmemiş bile bebeğimin daha bir kaç saat önce doğduğu. Kayıt yaparken hemşire nasıl yani bugün mü doğum yaptınız neden tek başınıza geldiniz ve ambulansla gelmediniz diye şok geçirdi.
Bu stresi bir türlü atamadım. Bebeğim sarılığı çok zor atlattı ve her gün kabus gibiydi.
İlk hastanedeki çocuk doktoru ve kadın doktoruna hakkımı hiç bir şekilde helal etmiyorum. Beni üzüntüden mahvettiler. İkisi de kadındı üstelik. Bu kadar empati ye uzak olunur mu?

Desteğiniz için teşekkür ederim. Çok kıymetli benim için sözleriniz. 💜 Herkesin yavrusu sağlıkla büyüsün inşallah.

Oncelikle Hayirli ramazanlar yazdiklarinizda kendimi goruyorum bende yasadim ve inaninki kat ve kat fazlasi ni soyle dusunun,cocugun agir bir hastalik gecirmemis.Size yazacagim en buyuk teselli bu olsun oncelikle, biz 33 gun yogun bakim kapisinda kotu haber gelmesin diye dua ettik. Sagarak verdigim sutleri cikista elime verdiler kalbi delik bagirsak problemimiz var 3 aydan sonrada emmedi beni sadece uykuda kimi zaman da hic emmedi sagarak milim milim verdim suan 2 bucuk yasinda 8. ayda pnomoni gecirdi ondan sonra mamayi redetti anne sutunu aldi butun gun evde emmek icin kovalamaca yasadik bugun...Diyecegim o ki suan o agladigim gunleri gulumseyerek hatirliyorum. Dunyanin en buyk derdide degilmis aslinda yasadikca anliyorsunuz bunu yasadiklarimi anlattim cunku ornek olarak gorun elinizden geldigince emzirin olmadigi yerde uzmeyin kendinizi mama icenlerde gayet zeki cevik oluyor hic merak etmeyin sormak istediginiz bisey varsa danisabilirsiniz ...

Oncelikle Hayirli ramazanlar yazdiklarinizda kendimi goruyorum bende yasadim ve inaninki kat ve kat fazlasi ni soyle dusunun,cocugun agir bir hastalik gecirmemis.Size yazacagim en buyuk teselli bu olsun oncelikle, biz 33 gun yogun bakim kapisinda kotu haber gelmesin diye dua ettik. Sagarak verdigim sutleri cikista elime verdiler kalbi delik bagirsak problemimiz var 3 aydan sonrada emmedi beni sadece uykuda kimi zaman da hic emmedi sagarak milim milim verdim suan 2 bucuk yasinda 8. ayda pnomoni gecirdi ondan sonra mamayi redetti anne sutunu aldi butun gun evde emmek icin kovalamaca yasadik bugun...Diyecegim o ki suan o agladigim gunleri gulumseyerek hatirliyorum. Dunyanin en buyk derdide degilmis aslinda yasadikca anliyorsunuz bunu yasadiklarimi anlattim cunku ornek olarak gorun elinizden geldigince emzirin olmadigi yerde uzmeyin kendinizi mama icenlerde gayet zeki cevik oluyor hic merak etmeyin sormak istediginiz bisey varsa danisabilirsiniz ...

Çok büyük geçmiş olsun. Rabbim bu mutlu günlerinizi bir daha aratmasın inşallah.
Haklısınız her şeyin başı sağlık.
Ben 4 aya kadar az miktarda da olsa verdim sütümü. Ama artık hiç gelmiyor. Yapabileceğim bir şey kalmadı. Her yolu denedim.
Çok üzülüyorum ama içimi bir defa tam dökmeden bu defteri kapatamayacağım.
Yavrum şu an kucağımda uykuya dalmak üzere ve ben huzur, mutluluk ve üzüntüyü aynı anda yaşıyorum.
Yeter ki o iyi olsun. Çok şükür şimdiye kadar hasta olmadı. Bir iki kere öksürük ve burun tıkanıklığı oldu o kadar.
Etrafımda 1,5 yaşına kadar sadece anne sütü ile beslenen ama bu süreçte ayda bir hasta olan bebekler var. Bu yüzden her şey anne sütü değil biliyorum. Yine de burukluk yaşıyorum.
En çok da hastanede yaşadığım saçmalıklar yüzünden o kadar strese ve üzüntüye maruz kalmam beni kahrediyor. O doktorlar bize öyle davranmasaydı, daha stressiz bir ortamda olsaydık belki her şey daha farklı olurdu.

Rabbim yavrularımızı korusun 🤲🏻
Çok teşekkür ederim

Guvenli baglanmayi emzirmek degil anneyle temas saglar. Emzirmek beslemekten cok ten temasi demek zaten. Bebeginizi yeterince kucaklayin, sarilip birlikte uyuyun sizin kokunuzu alsin.
Simdi devam sutlerinde butun vitaminler var zaten. Sizin stresiniz, zorlamaniz bebegi de strese sokar. Olmuyorsa olmuyordur

Bebeğin mama yiyorsa bu da bi şükür sebebi. Sağlıklı olsunlar da gerisi hiç önemli değil. Doğum sonrası yaşadığum sıkıbtı yüzünden sık sık ilaçlı mr çekilmem gerekirdi. Bu süreçte mama vermemiz lazomdı. Çocuğum 24 saat yemediği olmuştu. Mamayı reddediyordu. 1 kaşık mama yedi mi bayram ederdik. O yüzden karnı tok olsun onun sırtı pek olur annesi. Sen yeterince uğraşmışsın. Gerisi tevekkül.

Benimde kızım 5 hafta erken doğdu, çok şükür onda bir sorun yoktu ama benim 9 gün hastanede kalmam gerekti ve bazı kullandığım ilaçlar yüzünden bi kac gun emziremedim. Genel olarak mama ile beslendi. Daha sonrasında beni hiç emmek istemedi, günde belki 1 defa ancak emzirebiliyordum, sutumu sagmayi deniyordum ama pek süt gelmiyordu, kan geliyordu en sonunda, bu sekilde 40 gun uğraştım ve hiç almadığı için biraktim. Bende ilk basta biraz kötü hissettim ama insanların ne söylediklerini hiçte umursamadım, yok yani ne yapabilirim, uğraştım denedim olmadi. 2410 gr doğmuştu, mama ile çokta güzel beslendi. Başka insanlara gore hep bişeyleri eksikti ama hiçte öyle olmadi. Benim kızımdan sonra o çok konuşanların ya kendi çocuğu oldu yada torunları hepsi benim yaşadığımdan daha fazlasını yaşadı ve beni ancak anlayabildiler. O yüzden söylenenleri hiç kafana takma, emin ol mamada çok guzel besliyor, kızıma tahlil yaptığımızda hiç bir değeri az çıkmıyordu ama o çok konuşanlarınkilerin hep bi eksikleri çıkıyordu, bebekleri çocukları çok kolay hasta oluyorlardı. Doktorum o zaman bana her annenin sütü aynı değildir, bazı kişilere sen emzirme dediğimiz oluyor çünkü sutu hiç fayda vermiyor bebeğe demişti. Yanı evet olsa iyi olurdu ama yoksada çok düşünme sen bebeğini güzelce kucağına al besle. Aradaki bağın meme ile alakası yok çünkü o senin kucağında olduğu sürece bağınız çokta güzel gelişir. Kızım şuan 4.5 yaşında kendi yaşıtlarından gelişim olarak onde ve bana bağlılık konusunda hiç bir sıkıntımız yok. Insanlar emin ol çok boş konuşuyorlar, hiç polimige girme, hihi de geç, kendi bildiğini yap :KK66:

Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için.

Yazmayı unutmuşum bebeğim artık 5,5 aylık. Iştahlı bir bebekti en başından beri bu yüzden de memeye hiç sabır gösteremedi.
Videolar izledim, ebe ile görüştüm yine de fayda etmedi.
Doğumum güzel geçti ama sonrası kabustu. Doğumdan 3 saat sonra bebeğimi kucağımdan alıp başka hastaneye sevk ettiler. Ambulansta başka kimseye yer yok dediler. Ayaklanıp eşimle taksiye binip bebeğimin peşinden gittim. Yeni hastaneye söylenmemiş bile bebeğimin daha bir kaç saat önce doğduğu. Kayıt yaparken hemşire nasıl yani bugün mü doğum yaptınız neden tek başınıza geldiniz ve ambulansla gelmediniz diye şok geçirdi.
Bu stresi bir türlü atamadım. Bebeğim sarılığı çok zor atlattı ve her gün kabus gibiydi.
İlk hastanedeki çocuk doktoru ve kadın doktoruna hakkımı hiç bir şekilde helal etmiyorum. Beni üzüntüden mahvettiler. İkisi de kadındı üstelik. Bu kadar empati ye uzak olunur mu?

Desteğiniz için teşekkür ederim. Çok kıymetli benim için sözleriniz. 💜 Herkesin yavrusu sağlıkla büyüsün inşallah.

Almanya'daki sağlık hizmeti genel olarak iyi değil bence, doğum işleri zaten korkunç. Bazı hastane çalışanları gerçekten bir garip ve empatiden uzak oluyor. Daha fazla yazmayayım siniriniz bozulmasın ama sağlık sistemi genel olarak berbat.

Öncelikle kendinizi yıpratmayın her şeyi yapmışsınız. İçiniz rahat edecekse, arayın Türkiye'de bildiğiniz bir özel hastaneyi arayın, emzirme uzmanı ebeler oluyor size görüşme ayarlasınlar. Telefondan/skypedan görüşün. Ücreti neyse transferle atarsınız. Olmazsa da önemli değil, sizin durumunuzda olan tonla kadın ve bebek var hepsi sağlıklı. Sağlıkla büyütün milleti de boşverin boş beleş yorumlar işte.

Bende oğlumu 35 haftalık kucağıma aldim
Emzirmek evet çok güzel birşey keşke bende emzirebilseydim ama sütüm olmadı bunun için elimden geleni yaptım ve asla kendimi suçlamadım çünkü keyfi olan bi durum değildi lütfen kendinizi eksik hissetmeyin anne ve çocuk arasındaki bağ sadece emzirmeyle saglanmiyor bunun en güzel yolu iletişim
Siz güçlü olmalısınız her bebegin en mukemmeli kendi annesi kendinizi suclamayi bırakın eminim sizde elinizden geleni yapmissinizdir

Üzülmeyin ve şu süreçte kimseyle konuşmayın. Emzirmeyle anne olunmuyor. Hiç anne sütü almamış biri olarak konuşuyorum sizinle, kolay kolay hasta olmam, bütün kan değerlerim olması gerektiği gibi, kemik ölçümlerim normal, bağışıklık testlerim hep normal çıkar, doktorlar şaşırır hep anne sütü almadığımı duyunca ve en önemlisi dünya bir yana annem bir yana derim hep :anne:
Not : Gününde ve normal yolla doğmuşum

Son düzenleme:
Ben de bir emzirme uzmanına danışın diyecektim her işi uzmanına sormak gerek, ha olmaması da çok büyük eksiklik değil zaten... Annelik zor Allah sağlık versin gerisi hallolur, doğan her şekilde büyüyor siz zaten onun için en iyisini yapıyorsunuz 🙏 biraz rahatlayın 😊

Back
X