Lutfen bi akil verin

zehra2023

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2023
89
-28
8
34
Merhaba
Bi sorum olacak eşimle yurtdisinda yaşıyorum eşimin ailesi hep bizden beklenti içinde oluyor çoğu şeylere çözüm buldum ama bu soruya cevap bulamadım belki ufak bisey ama zoruma gidiyor eşimin burda bir ablası var evli 4 çocuğu var biz her bayramda cocuklara harçlık veririz onlarda bir gün önemseyip vermez bende esime dedim eşimde ben mecburum dayısıyim dedi oda halası sizce yanlismi düşünüyorum

Buarada iki çocukta bende var

Karşı tarafın durumu yoksa, ya da sizin ki kadar iyi değilse takılmayın. Çocuk sevindirmek güzel bir şey.

Çocuğa verilen harcliğa da karısilmaz yahu. O vermez sizinki versin ne olacak

Ne kadar veriyor harçlık?

Harçlık küçük paralardan yılda bir iki kez verilir. Bunu hediye olarak düşünün, bunun karşılık bekleyerek yapılması doğru olmaz. Para çocuklara gidiyorsa sorun etmeyin. Sonuçta ablasının, kız kardeşinin evine ev eşyası almıyor. Belki kendi ailelerinde erkek hsrçlık verir, kadının harçlığı görülmüyordur.

Adamın yeğenine verdiği harçlığa da karışmayın yani

Herkesin aile dinamiği farklıdır. Kimisi ben veriyorum o vermese de olur der. Ben de benim çocuğuma vermeyene vermem mesela. Essek başı değilim yani.

her şeyden beklenti içine girmemek lazım evet karşı taraf da verse güzel olur ama vermemiş işte yapacak bir şey. eşinize bu konuda karışmayın lütfen.

İlla herşey karşılıklı mı bence yeğenlerine bayramda harçlık vermesi hoş bir davranış ama o aynı nezaketi göstermiyor ona kalmış
Birde görümcenizin ekonomik durumu nasıl

Bu karşılık beklenecek bir şey değil fikrimce. Ha sizin çocuklara bir hala olarak harçlık verse hoş olurmuş ama vermiyor diye de çekememezlik etmeye gerek yok. Belki durumu yoktur, 4 çocuk diyorsunuz bir de.

Eşinizin gönlünden öyle geçiyormuş da veriyor demek ki. Ablasına değil, yeğenlerine veriyor, konuyu çok büyütmeyin kafanızda bence.

Ya arkadaşlar kusura bakmayın da herkes istediğini yapsın, aman olay çıkmasın diye çocuk yetistirilmez. Bu çocuklar enayiligi mi öğreniyor şu an? Ya da kıymetsiz olmayı mı? Adaletsizliği mi? Buna da normal davranilmaz yani. Hic parası olmayan da koysun bir mendile sekerle üç kuruş onu versin. O karşılıksız verme işi çocuk yetiştirmede geçerli değil bence, bir zihniyet oluşturuluyor burda.

Bir bayramda kaynım yeri köy ağası oturmuş karşına tüm çocuklar sıraya girmiş (üç kendinin bir gorumcemin bir benim var)sırayla el öpüyorlar oda hepsine para veriyor (demir paralar atla deve değil ) hepsine verdi en son benim ki geldi öptü bekledi bekledi hiçbirsey vermeyince boynu bükük döndü. Çocuk paranın ne olduğunu bilmiyordu sadece herkese birşeyler veriliyor ona verilmiyoru aldı beynine.

Aynı bayram eşimin kaynimin çocuklara limit yüksek birsekilde harçlık dağıttığını gorumcemin kini ayirdigini duydum.

Küçük çaplı savaş çıkardım. Önce eşime honkurdum gorumceminkini nasıl ayirirsin diye. Sonrada benimki çocuk değil mi benim ki evlat degilmi maddi durum ise farkı yok onlar daha iyi durumda bu enayilik diye cemkirdim

Sonuç diğer bayramlarda benim çocuğumu o sırada görsem kapar alırım ogutledim sokmam. Ama eşim raha gizli şekilde yigenlerine verir. Yakalayamam ama bilirim.

Üç kuruşu kiskandigimdan değil çocuk sevindirmek de değil mesele zaten onunkiler çocuk bile değil kocaya gidecek yastalar.

İlla herşey karşılıklı mı bence yeğenlerine bayramda harçlık vermesi hoş bir davranış ama o aynı nezaketi göstermiyor ona kalmış
Durumları iyi diğer kardeşinin çocuklarına yardım ediyo Türkiyede onlar verdiği para önemsiz ama benim cocuklara değer vermedigini gösteriyor

Evet anlıyorum bende kiskandigimdan değil benimkileri onemsemiyo zoruma gidiyor kendimi enayi gibi hissediyorum

Durumu iyi normalde annesini babasını harcliksiz koymaz yeğenlerim durumu kötü diye arada yardım eder bende ufak biseyle benim çocuklarına sevindirebilir

vermeyin bunun kaac para vermekle alakası yok insan giriliyor değersiz hiseddiyor bende olsam ayni sekilde düşünürüm 1 5 euro ile kimse eksilmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…