Lutfen bi akil verin

Kendi kardeşiniz olur siz vermezsiniz ama eşinizin yeğenleri yılda iki defa verecegi harçlığı da karışmayın. O kardeşinin harçlık vermemesine dert etmiyor demek ki. Eşim yeğenlerine ne kadar harçlık veriyor ona dikkat bile etmem. Benim verdiklerime de karışsın istemem.

Ya arkadaşlar kusura bakmayın da herkes istediğini yapsın, aman olay çıkmasın diye çocuk yetistirilmez. Bu çocuklar enayiligi mi öğreniyor şu an? Ya da kıymetsiz olmayı mı? Adaletsizliği mi? Buna da normal davranilmaz yani. Hic parası olmayan da koysun bir mendile sekerle üç kuruş onu versin. O karşılıksız verme işi çocuk yetiştirmede geçerli değil bence, bir zihniyet oluşturuluyor burda.
Aynen. Ay hiç parası olmama olayına da kim inanır zaten. Maksat çocuk sevindirmek ellerine 10 lira verse bile sevinir. Belli ki yeğenlerini sevip değer vermiyor. Ben de onunkilere vermezdim. Hep de büyüklük bende kalmasın bi zahnen

Merhaba
Bi sorum olacak eşimle yurtdisinda yaşıyorum eşimin ailesi hep bizden beklenti içinde oluyor çoğu şeylere çözüm buldum ama bu soruya cevap bulamadım belki ufak bisey ama zoruma gidiyor eşimin burda bir ablası var evli 4 çocuğu var biz her bayramda cocuklara harçlık veririz onlarda bir gün önemseyip vermez bende esime dedim eşimde ben mecburum dayısıyim dedi oda halası sizce yanlismi düşünüyorum
Ben sizi anlıyorum derdiniz eşinizin verdiği 3 kuruş değildir. Benim eşim de her bayram verir yeğenlerine hiç karışmazdım. Ama amcası kızıma hiç vermedi yine karışmadım. Ama kızım 7 yaşına gelip bazı şeyleri anlamaya başlayınca kızım kendi dedi “ niye biz amcamın çocuklarına veriyoruz da o bana vermiyor” diye kuzuma cevap bile veremedim. Bu durum kızımı değersiz hissettirmişti çok üzüldüm. eşime müdahale ettim artık izin vermiyorum.. dipnot: bizde amcanın durumu hiç de kötü değil sizde de halanın durumunun kötü olmadığını varsayarak yazıyorum

Evet anlıyorum bende kiskandigimdan değil benimkileri onemsemiyo zoruma gidiyor kendimi enayi gibi hissediyorum
Sizi çok iyi anliyorum. Aynı duygulari hissediyoruz fakat eşler bizimle aynı düşünmüyor farklı hissediyor o yüzden görmemeye çalışsanız. Dediğim gibi savaş çıkardım da ne oldu gizli gizli veriyor.

Bence haklısıniz. Bu günlerde çocuklar arasında ayrım olması sıkıcı. Normalde akraba ilişkilerinde mesafeye inanırım ama bu durumda gorumcenize laf sokabilirsiniz

Benim çocukluğumda da öyle amcam bizden zengindi.Babam onun 3 çocuğuna da harçlık verirdi.Ben amcamdan hiç harçlık görmedim.Birkere hediye diye giyim dükkanları vardı.Bana çorap gibi birşey hediye ettiler.O kadar.
Merhaba
Bi sorum olacak eşimle yurtdisinda yaşıyorum eşimin ailesi hep bizden beklenti içinde oluyor çoğu şeylere çözüm buldum ama bu soruya cevap bulamadım belki ufak bisey ama zoruma gidiyor eşimin burda bir ablası var evli 4 çocuğu var biz her bayramda cocuklara harçlık veririz onlarda bir gün önemseyip vermez bende esime dedim eşimde ben mecburum dayısıyim dedi oda halası sizce yanlismi düşünüyorum

Merhaba
Merhaba,ben sizi haklı buldum, burda maddi durumla ilgili bir durum yokki, istemediği için vermiyorlar, hiç parası olmayan 10 lira verir yine çocuk sevindirir, küçükken hatırlıyorum (bayramda değildi de) babaannem bana ve kardeşime harçlık vermeyip kuzenlerime vermişti, çok üzülmüştüm sanki onları daha çok seviyor diye düşünmüştüm, orda verdiği paranın miktarı da önemli değildi benim için. Önemli olan çocuk ayırt etmemek. O yüzden bence siz haklısınız

Back
X