Lütfen bir akıl verin, derdim büyük.....

bende senin eşini kandırdıgını düşünüyorum sen severek evlenmemişsin sevsen ona köstek değil destek olursun bende konu baslıgını görünce eşin aldattı falan sandım adam seni mutlu etmek için elinden geleni yapmış sakladıgı şeyse sen üzülme diye emin senin babanda zamanında annenden cok sey saklamıstır ve bizlerin eşleride saklıyodur tamam simdi ögrenmişin destek ol bence arkadasım eşini sırtından vurma bir yuva kolay kuruluyor önemli olan onu ayakta tutabilmektir.

Ay ben ne diyim bilemiyorum şaka herhalde, bak canım ben 20 senelik evliyim. Ve kocam ileri derecede alkolik çektiklerimi buraya yazsam sayfalar yetmez, diyeceksin ki ayrılsaydın doğru, fakat ben gerçekten severek ve isteyerek evlendim. Bu 20 senede hep çalıştım ona harcadığım paraları toplasaydım 1 apartman alırdım. Evliliğimde kötü olan herşey vardı, ama ne oldu üç sene önce karaciğer kanseri oldu ve ben ona şimdi bebekler gibi bakıyorum çünkü ne olursa olsun vicdanlı bir insanım hiçbir şekilde onu bırakmaya içim elvermiyor, o koskoca dağ gb adam şimdi kedi gibi canım VİCDANIN VARMI YOKMU BİLEMİYORUM ama BANA GÖRE ALLAH SENİN GİBİLERDEN BİZİ KORUSUN

borclarınız cokmu fazla senden daha kötüleride var unutma bunu ama gördüm kadarıyla sen yokluk görmemişin korkuyosun bence yokluktan bide sen darbe vur eşine tam olur artık sabır et biraz lütfen karıda kızda yememişya paraları

öncelikle misafir olarak gfilan girip okumuş değilim girebildiğim müddetce de cevap yazıyorum.
şu konudaki ama ımın ne olduğunu bilmeden yorum yapıp ahkam kesenlere sadece tepkim kimse beni desteklesin kaygım yok hanımlar.bu kadar bunalmışken kimseyle konuşamazken dertleşecek kimsem yokken bu bunalımın depresyonun içinde belki bi nebze aklıbaşında çözüm önerenler olur diye düşünerek açtım ama nerdeyse %80-90 yorum sadece beni paragöz yapmış ...

gerçekten iyi niyetli çözümler önderen bayanlara çok teşekkür ederim sağolun.

depresyondaymışşş. ah canım kıyamam niye kansermisin yoksa ya da çok borcun var da altından kalkamıyosun diye 6 aylık eşin senden boşanmak mı istiyo? hayatta birkaç bilezik kadar değerin olmadığı için mi bunalımın eşiğindesin? sen şakamısın yaa ? bu herkesin sinirlerini germek için yaptığın bi oyun mu ? bide diyo ki seni paragöz yapmışız. biz aklı başında çözüm üretemiyoruz gördün işte . git avukat versin sana aklıbaşında çözüm.nafaka olarak o hasta adamın ahını alacaksın hayat boyu unutma.

cidden herkes gib bende acayip şaşrmış durumdayım.arkadaşım sadece senmi evlenipte borç ödedin.hepimiz hemen hemen aynıyız 6ay bile yetmiş seni pes ettirmeye sen bi ömür hayatta evli kalamassn ya cidden maddi sorunu olmayan birni bulcan kiiiiiii öyle birini sanmıyorumki bulasın yada sen evlenme bidaha.tammam sana yalan söylememliydi burda haklsın ama eşinin yaptığının cezasınıda onu en zor gününde bırakarak veremzsin oyüzden sana burda yapılan yorumlara kırılma.empati yapmayı dene sende olabiirdin onun yerinde.ayrıca şunu unutma MERHAMET ETMEYENE MERHAMET EDıLMEZ.biraz daha sağduyulu davran.bugün sen bunu eşine yaparsan eminol sanada bigün bu yaptığını yapan olur etme bulma dünyası burası

Sirf konuyu okuyarak, aradaki sayfalari okumadan yaziyorum...
Sizin gibi eslere yaziklar olsun diyorum...
Borclara ragmen esiniz her istediginizi yerine getirirken iyiydi ama degil mi...!
Evliligin ne demek oldugunu ne yazikki idrak edememissiniz...
Keske ne anlama geldigini anlamadan, "iyi ve kötü günde" diyerekten imza atmasaydiniz...

Burada herkes aynı güzelim.Herkes birşeylerin borcunu ödüyo veya zamanında ödemiştir.Borcun olabilir tamam bu sana sıkıntıda olabilir ama ne demek boşanacağım.Ben eşimle daha evlenmeden 1 sene önce birşeyleri ödemeye başladık tek başımızada evlendik.Kimse sana yardım etmek zorunda değil.Bunlar eşinin ailesi olsa bile...Ben 9 yıldır çalışıyorum ve 9 yıldır sürekli birşeyler ödüyorum.Ne kadar zor durumdada olsam asla kocamı bırakmayı düşünmem.Para varken iyi hoşta yokken boşanıcam.Yok öyle şey.Görmedim böylesini...

valla bende yeni yeni evliyim arkadaşım 9 ay oldu bizimde ben sana çok sert çıkışmayacağım ama senin yerine kendimi koyuyorum bana da zor gelirdi haklı olabilirsin belki bu yaşına kadar hiç borç görmemiş te olabilirsin ama senin yerinde olup eşimi çok seviyorsam eğer ki seviyorum boşanmak aklıma en son gelen şey olurdu ne yapardım biliyor musun '' giderdim eşimin ailesinden yüz yüze yalvara yakara borç isterdim vermediler mi kendi ailemden isterdim tüm yakınlarımı gezip isterdim kimse vermedimi gidip kredi çekerdim tek bi yere taksit taksit ödemeyi denerdim bu arada keyfime göre iş değilde ne denk gelirse ona giderdim eve 200 tl bile getirsem akr derdim altından kalkabilirsemde eşimin bana ne kadar gururlu gözlerle bakışını seyretmek isterdim altından kalkamadım mı hayatım ben elimden geleni yaptım diyebilmek isterdim'' ama asla boşanmayı düşünmezdim sürünsemde onunla sürüneyim beni dinle ilerde kendinle gurur duy eşinde seninle gurur duysun yuva kurmak sadece onunla hayal kurduğun gibi güzel bi hayat değil külfetli ve en önemlisi herşeyi sevdiğin için yapmalısın bunu unutma

ya kızlar tamam blkı yalnıs dusunuo kocasına destek olması gerekırken ayrılıcam dıo,bıraz da anladıgım kadarıyla dık baslı dedıgım dedık sanırım ama sızde cok yuklenmıssınız be guzellerım.bence az daha ılımlı olup soylemek ıstedıklerınızı daha sakın bı dılle soylersenız daha etkılı olacagı kanısındayım.aılesınden cevresınden ayrılmıs su an yalnız bı de bu problemler cıkınca yalnıs dusuncelere vermıs kendını.ama gene de olmaz guzelım.bende 8 aylık evlıyım bızımde borclarımız 1000i gectı.ama ne olursa olsun bırbırımızın yanında olmaya destek vermeye calısıoruz bende cevremden aılemden ayrıldım hıc bılmedıgım hıc tanımadıgım ınsanların yanına geldım.bende mı senın gıbı ayrılacagım demelıydım.hem borc hayatınızın her noktasında olacak.hemen ılk engelde havlu atarsan olmaz kı.bence yenıden dusun.hemde cok ıyı uzuzn uzuzn dusun

valla herkes bişeyler yaşıyor hayatta ama sevdikten sonra herşey bitiyor geçiyor. borç dediğin neki öderken öderken bitiveriyor. eşimin ailesi bütün borçları üzerimize yıktı maaşımız düşüktü evlendiğimiz zaman. ama ben hep destek olmayı tercih ettim eşim saklı saklı ağlıyordu başına ağrılar giriyordu kafasını duvarlara vuruyordu neler neler. ailesi kavga çıkartıyordu ağzına geleni söylüyorlardı eşimde benim suçum iyi olmakmı deyip delirecek gibi oluyordu. destek oldum yeri geldi aç kaldık sadece işyerinde öğle yemeği yiyorduk evde ne ekmek ne bir peynir zeytin. ama borçları ödedik allahın izniyle arabamızı aldık onu ödedik şimdide evimizi aldık onu ödüyoruz. sabır herşeyin başı sabır. gezecem yiyecem içecem şık giyinecem dersem başın b... tan kurtulmaz. sabredecek çok çalışacaksın. yılmayacaksın

Yaşlan benimle, karşıma çıkan en büyük güzellik... Geçmişi konuşup şükredelim Allah' a bize bu ömrü bahşettiği için... Beraber ölelim kabemizde... Kolların boynumda olsun, yanağın yanağımda, son nefesimizi verirken... Kim korkar böyle ölümden! Yeter ki sevdiğim, birimiz birimizi yalnız koyup da, terk-i diyar eylemesin, yıkmasın bütün evreni diğerinin üstüne... Aldığı her nefesi, içtiği her yudum suyu zehir eylemesin.

Haydi, her acısına iki kat fazla yandığım! Haydi, bütün günahlarını boynuma aldığım! Haydi, hasretine yandığım, tek bir kirpiğine eridiğim! Güller serelim bütün ömrümüze... Güller serelim. Her saniyesi farklı bir gül koksun. Birbirimizin omzuna ağlayalım, birbirimizin gözlerine gülelim. Yüzlerimizi sürelim bu büyük sevdanın aşkına... Haydi, öp beni! İyi günde, kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta, ölüm bizi ayırıncaya dek bırakma sakın ellerimi...

Başka sözüm yok :delphin:

haksız olduğunuzu düşünüyor ve biraz da affınıza sığınarak nankörlük seziyorum.
iyiken iyi,her istediğiniz fazlasıyla yapılıyorken iyi ama norçlar arttı diye ayrılın.var mı öyle şey...
erkeği erkek yapan kadındır,kadındır evin üstesinden gelen..çalışmasa bile!
o yüzden oturun başınızı 2 elinizin arasına alın ve bir düşünün.nerede hata yaptım/yaptık diye...

Bu borçta sizinde katkınız var eşinizin borcunun üstüne bide yiyip içmişsiniz.aşkınıza ne oldu büyük sevginize kalıp kocanıza destek olsanıza bir tekmede sizmi vuracaksınız yani.daha 6 aylık evlisiniz ne çabuk pes ediyorsunuz...CADIARZU

öncelikle misafir olarak gfilan girip okumuş değilim girebildiğim müddetce de cevap yazıyorum.
şu konudaki ama ımın ne olduğunu bilmeden yorum yapıp ahkam kesenlere sadece tepkim kimse beni desteklesin kaygım yok hanımlar.bu kadar bunalmışken kimseyle konuşamazken dertleşecek kimsem yokken bu bunalımın depresyonun içinde belki bi nebze aklıbaşında çözüm önerenler olur diye düşünerek açtım ama nerdeyse %80-90 yorum sadece beni paragöz yapmış ...

gerçekten iyi niyetli çözümler önderen bayanlara çok teşekkür ederim sağolun.

size haklısınız demediğimiz için mi

oldu böyle:1closedeyes:..sabırlı olman söyleniyor ki en mantıklısımirmirmirmir

ne bekliosun aa bırak bu adamı

borcuyla kalsın hemen boşan sen git hayatını yaşa desek mi olucak eşine destek olman

gerektiği yerde evraklarla uğraşıyosun:sm_confused:

zorla insanı sinirlendiriyorlar......

iyi günde kötü günde dediniz ama neden dediniz farkında değilsiniz heralde hayat

arkadaşınız olan insanı en ufak bi zorlukta bırakmak için mi evlendiniz?

aa evlendim zorluklar var borç var hemen evrakları hazırlayayım bu kadar basit mi herşey?

belki şuan psikolojikmn zorluk yaşarken kendinizi haklı

görebilirsiniz ama lütfen biraz da eşinize destek olun

mantıklı düşünün:delphin: daha 6 ay olmuş boşanmak en son düşünceğiniz şey bile olmamalımirmirmirmir

Son düzenleyen: Moderatör:
evrakları hazırlamana çok şaşırdım herkesin borcu var burda okuyor hemde ne borçlar hayat hep güllük gülistanlık olmuyor belliki evlenirken baya açılmışsınız eşin isteğinden fazlasını yapmış sana.Sana söylememesi oan seni kaybetmemek içindi belki.Borçlar biter bigün muhakkak eşine destek olmalısın eşinin yerinde olsam o evrakları görsem bilmiyorum yani yıkılırdım.Sonuçta beraber harcamışsınız kumar borcuda değil suç ikinizin bunları seni kırmak için söylemedim ama benim doğrum bu çoğu arkadaşında diyelimki ayrıldım Allah eşine yürü ya kulum dedi bütün borçlar bitti feraha kavuştu ozaman pişman olmıcakmısın?

canim esin sana yalan soyledi diye hemen ayriligi düsünmen gerekmiyor.
kaldi ki onun simdi snein destegine ihtiyaci var.
evlenirken iyi günde,kötü günde,varlikta,yoklukta dememismiydiniz??

Back
X