Lütfen bir akıl verin, derdim büyük.....

Eşinize mi kanser teşhisi konuldu?

siz mi mide kanseri olmuşsunuz?
geçmiş olsun öncelikle..

ama bende arkadaşlara katılıyorum..
sizden borçları saklaması hoş değil ama olan olmuş..
ilk dönemeçte ayrılmak bence olmaz..
ama şöyle de bir durum var; kendinizi 6 ayda kanser olacak kadar yiyip bitirdiyseniz sağlığınız için ayrılın o zaman ne diyim yani..

öncelikle geçmiş olsun
bencede iyi günde kötü günde eşler birbirinin yanında olması lazım
tamam eşin yalan söylemiş sana bu iyi bişey değil ama seni üzmemek için söylemiş herşeyi 4 4 lük yapmış bence sizde bi işe girin beraber halledin bu sorunları
yuva kurmak çok zordur ama yıkmak çok kolaydır bence bu sebepten dolayı sevdiğiniz kişiden ayrılmayın

Geçmiş olsun, bu dönemde onu yalnız bırakırsanız, hem maddi sıkıntı hem hastalık hem de ayrılık acısı adam çöker resmen...

Ya eşine çok ciddi bir hastalık teşhisi konulmuş ailesinin haberi var mı? Ailesine mutlaka haber verin. Sen de bu kadar ciddi bir sorunla karşı karşıya olan kocana bir tekme de sen vurmak mı istiyorsun?Boşanmak istiyorsan boşan ama tedavi olsun öyle boşan.

eşime konuldu bana değil

yazdığım mesajın içini değiştirmek istemedim.
onun için tekar yazıyım..

hem maddi sıkıntınız var, hem adama kanser teşhisi koyulmuş..
bunca sıkıntının arasında ben oynamıyorum diye arkayı dönüp çıkmak bana ters..
madem evlendiniz; iyi günde beraberdiniz herşey iyi güzeldi, şimdi parasız kaldık, hastalandık benden bu kadar mı diyorsunuz??

hele de daha 6 aylık evlisiniz..
ben şahsen herşeyi geçerim, sırf hastalıkta terk etmemek için kan kusar kızılcık şerbeti içtim derim; bırakmam..

bırakanı da kınarım..

Son düzenleme:
ailesinin haberi oldu onların tekl düşüncesi oğulları zaten biz borçtan batmışız ölmüşüz umurlarında değil ki tek söyleidkleri gel ankaraya tedavini ol gerisini de halledersin...

Geçmiş olsun eşine, Allah şifa versin de yani kızmak üzereyim şu an..

Adam kanser olmuş, maddi bakımdan çökmüş, hiçbirşey yıkmaz onu da, yıkarsa senin gitmen yıkar şu an..

ılk görüşte aşık olup evlendiğin adamı böyle bir hastalıkla başbaşa bırakıp boşanmayı düşünüyorsun, maddi sıkıntıyı geçtim şu an...

Yani nasıl desem biraz vicdan arkadaşım ya..

Allah büyük, herşey bir imtihan bu dünyada, sabret, dua et, sebeplere sarıl, maddi manevi yapılacak ne varsa yapın ama kocanı bu durumda bırakıp gitme..

Bence siz severek evlenemişsiniz.....
Seven insan karşısına çıkan ilk tökezlemede boşanmayı düşünmez...
Altınların bir bölümüyle eşya taksitlerini falan kapatmışsınız, diğer bölümüyle de borcu kapatın....
Ne var ki, borç bu, ödenemeyecek bişey yok... Doğru düzgün bir plan program yapıp masraflarınızdan kısarak o borcu ödeyebilirsiniz... Aklınıza önce tasarruf tedbirleri, nasıl borcu ödeyebileceğiniz konusunda yardım almak fikir sormak değil de boşanmanın gelmesi çok garip doğrusu....

herşey gitti zaten sadece bilziklerim kaldı onları da verirsem başka bişeyim kalmıyorki...

ya bırde esınız hasta.. nasıl bırakmayı dusunuyorsunuz hepten anlamadım sımdı ben ??

bakın arkadaşım,rahat olduğunuz,maddi problem yaşamadığınız
dönemde iyiydiniz,ama borçlar çıkınca ayrılma kararı mı alıyorsunuz...
tamam büyük hata yalan söylemiş,ama ne sebeple
size birşeyleri sezdirmemek için...
hak vermiyorum tabii....ama
evlilik bu değil,nasıl yemin ettiğinizi hatırlatmam gerek var mı...?
ıyi günde,kötü günde...
eşiniz mide kanseri olmuş..Rabbim acil şifalar versin,
peki o hastalık neden oluyor bi araştırın bakalım...
adamcağız sizi rahat ettirmek için,resmen tek maaşla
cambazlık yapmış resmen...2000 Tl..nedir ki bu devirde,
hele birde kiracıysanız,hele birde tek maaşa bakıyorsa eviniz...
bilmiyorum ama her sıkıntının sonu ferahtır,madem ailesinin durumu iyi,
çocuklarının ciddi rahatsızlığını bildikleri halde
herhalde kayıtsuız kalamazlar ve yardım ederler diye düşünüyorum,ama
eğer eşinizi seviyorsanız,evliliğinizi kurtarmak
istiyorsanız,bu zor zamanında eşinizi yalnız bırakmamalısınız..
bu ,bu kadar kolay olmamalı,tam tersini düşünün lütfen,
siz çok zor durumdasınız,belki de hastasınız,eşiniz
sizden boşanmak istese ,siz ne düşünürsünüz....
Elinizi vicdanınıza koyun ve öyle karar verin..derim...
sevgiler...

herşey gitti zaten sadece bilziklerim kaldı onları da verirsem başka bişeyim kalmıyorki...

burada herkes hastalıktan bahsederken siz alıntı yapıp bilezik diyorsunuz..

bana ters valla bu yaklaşım..

acaba eşiniz hem borçlu hem de kanser diye onu terketmeyi düşündüğünüzü bilse ne hisseder???

yni anlamıyorum, ailesi demiş ki gel ankaraya tedavini ol, gerisini halledersin... Ne güzel işte tedavi için yol gösteriyorlar... Herhalde borç harç umurlarında olmayacak, öncelikli olarak oğullarının sağlığını düşünecekler.. Brç nasıl olsa ödenir ama kanser gibi bir hastalık kolay kolay geçmiyor....

öncelikle çok geçmiş olsun..

bana göre tabii şimdiye kadar burda okuduğum ve en anlam veremediğim boşanma kararı...

size boşanmayın sakın demiycem çünkü evlilik ve hayatın gerçekleri sıkıntılar oluyo zaman zaman ve siz 6 ay dayanamadıysanız boşanmak sizin için bugün veya yarın yada on yıl sonra kaçınılmaz son giibi geliyo bana...

birde eşinizin altı aydır çektiği sıkıntıyı anlamamanız çok ilginç her ne kadar sakladı desenizde..

hakkınızda hayırlısı olsun...

ama şu varki ben boşanacak bile olsaydım eşimin iyileşmesini beklerdim..

eşinizi borcu olduğu için boşanmak istiyorsanız
diyecek bir sey yok

adam sizi üzmek istememiş tabiki yalan kötü bir sey ama
sizede kötü gün dostu olun biraz

Kusura bakmayın ama ben bu son yazdığınızdan sonra vicdanınızı sorgulamaya ba$ladım..Siz neden evlendiniz e$inizle?? Sevdiğiniz için değilmi?? ben hiiiç anlamadım sizi!!! İnsan sevdiğini böyle bir durumda bırakır gidermi?? İlk olarak $unu anlayın yada idrak edin siz artık bir AİLE oldunuz o sizin kocanız lütfen bu AİLE olmu$luğunuzun bilincinde olun..Ben e$inize üzüldüm sizede kızdım açıkcası..Böyle bir durumda bir darbede insanın karısından gelirmi??? çoook üzüldüm çoook:1no2:

ben biraz kendi yaşadıklarımı anlatmak istiyorum müsade ederseniz
benim babam bugüne kadar yapacağı hiç bişeyi anneme danışmamıştır
bi karar alırr ve bunu uygular kimseye bişey sormaz fikir almazz danışmazz kendi bildiğini okurr
herşeyimizi kaybetmiştik onun bu huyundan dolayı..benneyaptımki
bigün altımızda bi evimiz kaldıı öğrendikki onu da annemden gizli bankaya ipotek edip satmış aldığı parayıda kuzenleri ile paylaşıp iş kurmaya gitmiş
bankaya her ay dünyanın faizi ödencek düşünn...işi kurdu işi iyi gitmedimi mi gün be gün batağa gittimi evde huzursuzluk çıkarmaya başladımı...
evde suyumuzu kestiler.. elektiriğimizi kestiler.. hacizler borçlular kapıyı tırmalıyolar açmıyorduk düşünn
en sonunda bankaya borcu ödeyemedi banka evi sattı ihale ilee haberimiz yok sakladı onu da bizden..senağlama
ev gitti mafyanın eline geçti kış günü adamlar tutturdu evden çıkacaksınız 1 hafta içindee.. annem dayanamadı artık ben boşancam dedi bu adamdan terketti eviii..
bi başıma kaldım koca evde 18 yaşındayım o zaman dahaa ne yapıcam hiç bilmiyorum oturup ağlıyordum sürekli senağlama
sonra araya ailedekiler girdi herkes destek oldu annemle babamı barıştırdılar bi şekilde yeni bi eve geçmemiz için herkes elini cebine attı küçücükte olsa herkes bi yardım yaptı bankadandan kredi çektik evimize geçtik 1 hafta içindee :1shok:
babam anneme söz vermişti ben sana yine ev alıcam diye annem nerdeeee diyordu elimizde para yok pul yok
o sırada babam emekli oldu yeni bi işe başladıı..3 sene sonra tekrar bi ev daha sahibi olduk mucize gibi bişeyyy
asla amaa asla umudumu yitirmedim rabbim bizi görüyordu yardım elini bizden esirgememişti ona sığındım hepp
şimdi çok şükür hem huzurluyuz hem mutluyuzz :1rolleyes:
allah sağlık sıhhat versin canım gerisi boşşş
bana 4 senede 2. evi alacaksınız deseler hayatta inanmazdım rabbime çok şükürr
sende umudunu yitirme derim ben allah mazlumu görür eşinde seni seviyoki saklamış bunları yazık bi yuva kolay kurulmuyo iyi günde kötü günde yanında ol canım destek ol kocanaa :teselli:
allah yardımcınız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…