Lutfen bir seyler yazin, iyilesemiyorum

Canim iki seans gittim doktora. Su an bebek dogdu dogacak cikamiyorum fazla. Lohusalikta gerekirse tekrar gidecegim. Foruma da normal olmadigimi duymak icin yazdim zaten. Biraz rahatladim da acikcasi.

Ben de söyleyeyim öyleyse :) hiç normal değilsin. Bak ben yeni bi huyumu keşfettim. Oğlum ve yeni gelen bebis için bişiler örmeye çalışıyorum. Yeni yeni öğrendim ama acayip kafa dağıtıyo rahatlatıyo. Hem de çocuğum için bişi yapmak mutlu ediyo. Dene istersen bedava seans gibi oluyo :)

Beni sasirttiniz 34 haftalik gebesiniz ve bu kadar hayalini şeyi bütün dunyaniza yaymissiniz ve en acısıda okumuş kültürlü bir ogretmensiniz. .gerçek olmayan bir şeyleri kurup evliliginizi bile birirebilirsiniz. . Her korktuğunuz basiniza gelir neden böyle birşeye kapildiniz adam sizi aldatma teli ortada olmaz sizle ilgilenmez .. şizofren olmussunuz resmen vallahi yazık yaa.. karninizdakini düşünün boş hayallere ugrascaginiza. . Adamıda sogutcaksiniz kendinizden vurun sonra basinizi taşlara

insa durduk yere böyle hislere kapılmaz kapılıyorsa bile mutleka bir sorun vardır bu düşünce sizi ve evliliğinizi yıpratır doğru adamı bu sorular yoldan çıkarır yapmıyorsa bile yapar ayrıca anlamıyorum niye bu özgüven eksikliği..... bırakında adam sizi tutmak için çaba sarfetsin kadın olarak erkeği bukadar da vazgeçilmez hissettirmemek lazım ........

İlacın yan etki gösterip göstermemesi sizin bünyenize bağlı.
Muhtemelen başlangıçta biraz sarsacaktır ancak düzgün bir doktor doğru ilaç ve terapiyle halledersiniz inşallah.
İyi bir doktor bulmanızı tavsiye ederim.
Geçmiş olsun rekrar

Bahsettiginiz seylerin farkindayin. Toparlanmaya calisiyorum. Tesekkurler yorumubuz icin

Bu bir rahatsizlik ne yazik ki. Esim sagolsun bana destekci. Iyi olmam icin elinden geleni yapiyor. Evlilik zor gunleri beraber atlatmak degil midir? Evet onu cok yiprattim ama sadece esim icin soylemiyorum bunun caresi aldatmak degil beraber mucadele etmek olmalidir. Tesekkurler yorumunuz icin.

U uzunyaz ek olarak bir kaç bir şey yazmak istedim.
Mevcut durumunuz, özgüvensizliğiniz, bitmek bilmeyen şüphelerinizin tamamı hamile kalmadan önce var olan ve hormonla durumunuz nedeniyle hamilelikte pik yapan takıntılar.
Okb de olabilir anksiyete de. Teşhisi elbette sadece doktor koyar.
Ancak şizofren gibi ağır bir ruh hastalığınız olmadığı açık. Bazı yorumları okudum ve üzüldüm. İnsanlara şizofren ya da psikopat demek çok kolaylaşmış ki bunlar sizin durumunuzdan çokkkk daha farklı rahatsızlıklar.
Ve yine niye böyle yapıyorsun, üstüne düşme adam kaçacak şeklinde yorumlar da olmuş. Hanımlar bu bilinçli yapılan bir şey değil. Beyindeki salgıların değişmesi sonucu gerçekleşiyor ve biz buradan yapma etme desek bile etkisi sadece birkaç saat sürecek, o da en iyi ihtimalle.
Konu sahibesi lohusalık döneminde muhtemelen daha farklı hissedeceksiniz. Hormonlar başka bir şekilde tepetakla olacak kendinizi buna hazırlayın.
Bu durumun ne yüzünden başladığını siz muhakkak bilirsiniz ama önce şunu kabul edin davranışınız norm sayılan davranışlar dahilinde değil. Bunu kabul etmek iyileşmenin ilk adımı çünkü bilinçli bir mücadele gerrkiyor atlatmak için.
Takıntınızı beslemeyin öncelikle. Kontrol dürtüsü geldiğinde kendinizi başka bir şeyle meşgul edin. Gereksiz şüpheye kapıldığınızda işin mantıklı tarafını düşünmeye gayret edin ve sonuçtan emin olun.
Ve lütfen bir uzmana gidin. Çünkü siz şu an takıntıyla savaşmıyor ve hatta daha da besliyorsunuz.
Yazık değil mi?
Anne olacaksınız en mutlu günlerinizi taşıyor olmanız lazım.
Medikal tedaviden de korkmayın. Antidepresan tedavisi almak zorunda kalan, antipsikotik ilaç kullanan insan sayısı o kadar fazla ki.

Cok tesekkur ederim. Umarim ilaca gerek kalmadan atlatirim. Bugun iyi hisediyorum kendimi. Silkelendim. Umarim kalici olur.

Cok tesekkur ederim detayli olarak verdiginiz bilgiler ve beni anladiginiz icin . Mantiksiz oldugunu bildigim halde tekrarliyor bu kaygilar. Ciddi ciddi sizofreni baslangici yasadigimi dusunmeye basladim. Kontrol etmeyi birakacagima dair soz verdim kendi kendime. Umarim bu sozumde durabilirim. Acikcasi umitlerimi doguma bagladim. Hamilelikten once iyiydim cunku. Tabi lohusalik da zor bir donem yine de inanmak istiyorum.
Umarim medikal tedaviye ihtiyacim da kalmaz ama eger ilac kullanmak zorunda kalirsam belli bir sure ornegin iki yil gibi bir sure sonunda tedaviyi sonlandirdigimizda tamamen iyilesir miyim. Ilaca bir omur mahkum omak da korkutuyor acikcasi beni. Vaktinizi aliyorum ama bilginiz var ve cevaplarsaniz cok sevinirim. Sevgiler.

Benim de anksiyete teşhisim var yıllardır okuöadığım psikoloji kitabı, taramadığım makale kalmadı.
Şizofreni çok farklı bir hastalık.
Şimdi açıp bir forum okusanız aaa bende de var dersiniz ama durum öyle değil. Şizofreni de hayalle gerçeğin karışması hadisesi vardır her şeyden önce ve hasta hangisinin gerçek hayatı olduğunu bilemez. Bulunduğu durum ona normal geldiğinden rahatsızlığını kabul etmez ve hatta sizin yaptığınızın aksine bunun anormal olduğunu söyleyen insanlara karşı hırslanır kin duyar. Şu ya da bu sebeple kensisşne zarar vermek istediklerini düşünür.
Şizofreni çok derin bir kuyu ve siz de şizofrenik bir durum yok.
Kurgularınız obsesyonun bir sonucu ve dediğim gibi besliyorsunuz bunları istemli ya da istemsiz.
Burada yazıldı. Endişeleriniz saçma, yersiz ve mesnetsiz. Artık bunu biliyorsunuz. Bunu değiştirmek için de mücadele edin.

Estağfurullah
Keşke daha çok yardım edebilsem.
Açıkçası tedavi süresi sizin ilava verdiğiniz tepkiye, rutin kontrollerinizi ya da terapilerinizi aksatmamanıza, kendi kendine mücadele etme gücünüze ve tabi takıntıların ne kadar sürdüğüne ve ilerlediğine bağlı.
İlaç kullanımı hafif vakalarda minimum 6 ay sanırım. Daha da uzayabilir ancak bu ömğr boyu sürecek bir tedavi olduğu anlamına gelmiyor.
Velev ki ömür boyu bir hap kullanmak zorundasınız diyelim.
Takıntısız ve kafanız rahat bir şekilde yaşayıp günde 1 tablet içmeyi mi seçerseniz yoksa yersiz düşünceleriniz yüzünden evliliğinizi yıpratıp, belki eşinizi kaybedip acabalar içinde kıvranmayı mı?
Ben olsam ilacı tercih ederim.

Cok cok tesekkur ederim. Gercekten yorumlarinizla cok rahatladim. Ben gercekten cok umitlendim bugun. Yenecegim insallah. Ne gerekiyorsa yapacagim.
Bu arada gercekten cok akici ve bilimsel bir diliniz var. Ben uzman oldugunuzu dusundum. Siz kendi rahatsizliginizdan dolayi boyle uzmanlasmisiniz halbuki. Rahatsizliginizi atlattiysaniz gecmis olsun diyorum, devam ediyorsa da acil sifalar diliyorum. Umberlee

Teşekkür ederim.
Ben de elimden geleni yapıyorum hala.
Hayat işte savaş hiç bitmiyor.
İyi geceler.

Kesinlikle bir piskolağa gitmelisin saçma sapan şeyler uydurup kendin inanıyosun ve saçma olduğunuda biliyosun kendinemi güvenmiyosun kendini yetersizmi görüyosun yeterince güzel mi bulmuyoaun kendini. Yoksa eşinemi güvenmiyosun eşin çokmu çekici diğer kadınların ilgisinimi çekiyo tam olarak sorunun ne ve sorunun kiminle. Kendinlemi eşinlemi diğer kadınlarlamı

Bi yakınım da ölüm korkusu oluştu yemeden icmeden kesildi nasıl sığıcam o kabire ben diye diye aklını yitirecekti psikiyatriye götürdü eşi iki ilac verdiler simdi haline gülüyor nasil o hale geldim ben diye bence cok acil dr a gidin zira durumunuz iyi degil. Allah yardimciniz olsun

Uzman yardimi almaniz sart.
Yoksa bu suhpelerle adami aldatmaya itersiniz.

Erkekler o kadar aptal varlıklar ki, eğer gerçekten bi gün aldatılırsan, şüpheye Mahal vermeyecek şekilde öğrenirsin.

Rahat ol..

bu insanın kendini koruma şekli sizin fobiniz aldatılmak ve bundan sonra haberiniz olması bu yüzden bilinçaltınız size oyun oynuyor ... ama hayatta herşeyi bilemezsiniz herşeye hazırlıklı olamazsınız bunu öğrenmelisiniz bazı şeyler aniden büyük şok olarak yaşanır ve unutulur ya da unutulmaz akışına bırakın ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…