Lütfen bir tavsiye :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kızın nasıl olduğundan ziyade, bir tartışmada her şeyi hiçe sayıp ayrılan bir adam, 2 gün sonra başkasına evlenme vaadi veriyorsa; benim için mümkünse o gemiden bir daha inmesin...

bir tartırşmada oldu sandım ama birikim işte. en son ya evlen hemen öyle gideyim dedi. ben de nasıl olsa ayrılmaz diye yok dedim. ailesi de doldurdu :(

biz 3 ekimde ayrıldık, 5 ekimde kızla tanıştırlmış. 7 ekimde de gemiyle gitti. 6 ekimde yanımdaydı. kesinlikle başkası var demedi, kızı sevmiş olsa derdi. ben bu kızı geçen hafta öğrendim. hep kötü şeyler yazdım nişanlıma. ama dünden beri pişmanım. kızın işine yaradı bu tavrım. artık değişcem. benim 2 yıllık emeğim var. kötü gününde, hastalığında hep yanındaydım ben onun. ev bakıyorduk eylül ayında biz.
işte biz bayanlar böyleyiz hemen fevri davranıp uzaklastırıyoruz kendi elimizle sevdiğimizi erkekler öyle her seyi basına kalkan,bağırıp çağıran,hakaret eden bayanları asla sevmezler yanı itici gelir onlara daha çok sevgi dolu şefkat ararlar bı bayandan çocuk gibidirler canım heleki senınkı gemıdeymiş uzakta daha çok ihtiyacı varken sana keske dah sakın olsaydın

maviruz bence olaya yanlış açıdan bakıyorsun. Bu şekilde baktığın sürece çözemezsin, çünkü "o kız"a takılı kalıp bütünü göremezsin. En başından beri yazdıklarında kızı o kadar küçümsedin ki...
Ben sana ne olacağını söyleyeyim. Bir yolunu bulup birleşeceksiniz. Ailen de sen de "dersinizi almış" olacaksınız (tabii nişanlının gözünden yazıyorum). Evleneceksiniz.
Sonra "o kız" gelip buraya derdim var diye yazacak da yazacak... :51:

canım güzel yazmışsın ama kızı şundan taktım bu kadar kafaya. bi arkadaşım benim için ortak arkadaşlarından öğrendi, kız tam evde kalma bunalımında biri. yani düşün adamın biriyle tanıştın 2 yıllık nişnalısın hemen evlenmemiş diye ayrılmışlar 2 gün önce. sen bu kadar çabuk evlenemeye tamam deyip bu adamın bunalımda olduğunu görsen de beni bırakırsan kendimi öldürürüm der miydin?
ben gurursuz biri de değilim. ne yapcam bilmiyorum. gemide yanına da gidemiyorm :(

Kusura bakmayın arkadaşım ama sizde kendi nişanlınızda biraz suç arıyacagınıza karşı tarafı iyice küçümsüyorsunuz siz yüksekokul bitirmiş olabilirsiniz ama herkes bitirecek diye birşey yok size verilen imkanlar belki karşı tarafa verilmemiştir ayrıca siz nerden biliyorsunuz başkaları tarafından tanıştırıldıgı nişanlınız mı dedi hayır kulaktan dolma sözlerle hareket ediyorsunuz

canım hiçç bıkıp usanmadan ara mesaj cek işte pes etme hemen geri kazanmaya bak onu yoksa yazık olacak size canım

işte biz bayanlar böyleyiz hemen fevri davranıp uzaklastırıyoruz kendi elimizle sevdiğimizi erkekler öyle her seyi basına kalkan,bağırıp çağıran,hakaret eden bayanları asla sevmezler yanı itici gelir onlara daha çok sevgi dolu şefkat ararlar bı bayandan çocuk gibidirler canım heleki senınkı gemıdeymiş uzakta daha çok ihtiyacı varken sana keske dah sakın olsaydın

o zaman karadaydı, karada iş aradı aylarca, çok bunaldık ikimiz de. ben hep alttan aldım, ama gemiye gitmeye yakın çok alıngan olmuştu. ya gemiye git dediğimde beni artık sevmiyosun, sevsen göndermezsin diyordu. iş de bulamıyodu karada. işte sinirli bi anıma geldi. ama herşey bitmedi belki de daha. ben tek başıma geneli göremiyorum, o yüzden buraya yazdım. ne yapsam?

kastettiğim şuydu, hani bazı kızlar vardır çok bakımlı, biz kızlar bile görür görmez beğeniriz. bu kız öyle bakımlı biri değil demek istedim. yoksa kızı kötülemek değil niyetim. Allah'ın yarattığı herşey güzeldir. erkekleri biliyoruz ama işte. bazı kızlara hemen gönülleri kayar.

ewt anladım erkekler bızım kadar duygusal değil çoğunlukla mantıklarıyla hareket ederler yanı okızla ciddidir değildir bılmıyorum ama size geri dönmıycenı düşünüyorum 2 ay az bı zaman değil çünküü bence sende vazgeçç nasip değilmiş de geç sizi sevmıyorsa uçak muhendısı olsane fayda sızı ıstemıyor belliki bu şekilde bır mutluluk beklemeyın yıneliyorum okulunuzu düşünün

Kusura bakmayın arkadaşım ama sizde kendi nişanlınızda biraz suç arıyacagınıza karşı tarafı iyice küçümsüyorsunuz siz yüksekokul bitirmiş olabilirsiniz ama herkes bitirecek diye birşey yok size verilen imkanlar belki karşı tarafa verilmemiştir ayrıca siz nerden biliyorsunuz başkaları tarafından tanıştırıldıgı nişanlınız mı dedi hayır kulaktan dolma sözlerle hareket ediyorsunuz

kız dedi :) ben küçümsemiyorum kimseyi. yanlış anlaşılma oluyor. ağlamaktan düzgün yazamıyorum sanırım :(

ewt anladım erkekler bızım kadar duygusal değil çoğunlukla mantıklarıyla hareket ederler yanı okızla ciddidir değildir bılmıyorum ama size geri dönmıycenı düşünüyorum 2 ay az bı zaman değil çünküü bence sende vazgeçç nasip değilmiş de geç sizi sevmıyorsa uçak muhendısı olsane fayda sızı ıstemıyor belliki bu şekilde bır mutluluk beklemeyın yıneliyorum okulunuzu düşünün

tek tesellim şu, 2 aydır o kızı da görmedi. gemideydi hep. ve daha 3 ay daha gemide.

biz 3 ekimde ayrıldık, 5 ekimde kızla tanıştırlmış. 7 ekimde de gemiyle gitti. 6 ekimde yanımdaydı. kesinlikle başkası var demedi, kızı sevmiş olsa derdi. ben bu kızı geçen hafta öğrendim. hep kötü şeyler yazdım nişanlıma. ama dünden beri pişmanım. kızın işine yaradı bu tavrım. artık değişcem. benim 2 yıllık emeğim var. kötü gününde, hastalığında hep yanındaydım ben onun. ev bakıyorduk eylül ayında biz.

Kötü şeyler yazacağına olumlu bir tavır sergileseydin daha iyi olmazmıydı ve sen hep böyle davrandıysan içine atıp katlandıysa en sonunda elber "Yeter be" demiştir. Bir an önce konuşman gerekiyor düzgünce onun ile eğer kabul etmiyor ise telefonlarına cevap vermiyor ise samimi olduğun bir yakını ile bu işi hallet. Herşee rahmen olmuyorsa vardır Allah'ın bir bildiği olmaması gerekiyordur demek ki.

Şuan ki kız ise neden gemi mühendisini bıraksın, belki aradığı aşk evliliği değil mantık evliliğidir.

canım hiçç bıkıp usanmadan ara mesaj cek işte pes etme hemen geri kazanmaya bak onu yoksa yazık olacak size canım

işte ne yazayım bilmiyorum. yanına gidip konuşabilsem. onunla evlenceğme inanmıyordu giderken :( oysa anladım sevgimi, evlenmek istiyorum artık.

Kötü şeyler yazacağına olumlu bir tavır sergileseydin daha iyi olmazmıydı ve sen hep böyle davrandıysan içine atıp katlandıysa en sonunda elber "Yeter be" demiştir. Bir an önce konuşman gerekiyor düzgünce onun ile eğer kabul etmiyor ise telefonlarına cevap vermiyor ise samimi olduğun bir yakını ile bu işi hallet. Herşee rahmen olmuyorsa vardır Allah'ın bir bildiği olmaması gerekiyordur demek ki.

Şuan ki kız ise neden gemi mühendisini bıraksın, belki aradığı aşk evliliği değil mantık evliliğidir.

kızla aramdaki fark şu, ben bu kişinin evlenme teklifini bile 1 ayda kabul ettim, 3-4 ay sürdü beni görüşmeye ikna etmesi. ve ben bu kişinin işsiz ve hasta zamanlarını da gördüm. gerçekten her haliyle seviyorum. ama o kız gerçekten sevmiyor. ama deli gibi aşıkmış gibi davranıyor :(

eleştirilecek çok şey yapmış olabilirim. ama ben artık doğru hareket etmek istiyorum. onu ben tanıyorum, o da beni tanıyor. o kızı taımıyor bile. insan internetten ne kadar tanır birini. bunu nasıl göstercem ki ona ben.

tek tesellim şu, 2 aydır o kızı da görmedi. gemideydi hep. ve daha 3 ay daha gemide.

peki sen 2 gunde senı unutup 3.gunde başka bırıyle tanışıp bırde ona evlenme vadı veren 2 aydırda sen daha önce yokmuşsun gıbı davranıp hiç arayıp sormayan yenı tanıştığı kızla konuşan bır adamı nıye beklıyorsun niye hala umut edıyorsun böyle bır adamla geleceğe dair ne hayal kurulabılırki

o da ben de 30 yaşındayız. o öyle önüne çıkan herkesle görüşcek biri de değil. ama erkekler bizden farklı. kendini değerli görmek istiyormuş, evlenip yuva kurmak istiyormuş. bunu dedi ve gitti. o kızdan değer gördüğünü sanıyor şimdi, kız evlenene kadar her dediğine evet diycek kesin.

peki sen 2 gunde senı unutup 3.gunde başka bırıyle tanışıp bırde ona evlenme vadı veren 2 aydırda sen daha önce yokmuşsun gıbı davranıp hiç arayıp sormayan yenı tanıştığı kızla konuşan bır adamı nıye beklıyorsun niye hala umut edıyorsun böyle bır adamla geleceğe dair ne hayal kurulabılırki

çünkü bu adam 2 yıldır benim için savaştı, hep ben ayrılmak istedim ama beni çok sevdiğinden herşeyden vazgeçti. işinde en iyi yerdeyken bıraktı, karada iş aradı, memleketini bıraktı, benim olduğum şehire geldi. ailemin her olumsuz tavrına sabretti 1,5 yıl. beni sevdi, biliyorum. ben ise cesaret edemedim iş bulmadan, okulum bitmeden evlenmeye. değmeyecek biri olsa hala umut etmezdim.

kızla aramdaki fark şu, ben bu kişinin evlenme teklifini bile 1 ayda kabul ettim, 3-4 ay sürdü beni görüşmeye ikna etmesi. ve ben bu kişinin işsiz ve hasta zamanlarını da gördüm. gerçekten her haliyle seviyorum. ama o kız gerçekten sevmiyor. ama deli gibi aşıkmış gibi davranıyor :(

Yani sizin hakkınız diye düşünüyorsunuz?
Bunca emek ettiniz, badireler atlattınız ama başkası gelip bunlara 2 günde hiçbir şey yapmadan kondu...

Bu mantıkla hareket edelim, hakkınızı yiyen ya da başka birinin hazıra konmasına müsade eden kim?
Yapmayın Allah aşkına, bu kadar kör olmayın.
Sevdiğiniz adamı melek ilan ederken diğer hanımı iblis yaptınız.
Siz onu bunu bırakın da asıl, nişanlınızı affedebilecek misiniz?
Sizin yerine başkasını koymaya çalıştığı için bunu hazmedebilecek misiniz?
Tek amacı evlenmek olan bu kişinin, siz ya da başkası farketmiyorsa onun gözünde, ben olayım diye mücadele edebilecek misiniz?

Bu soruları güzelce düşünün, sakin olduğunuz bir anda.
Yanıtlarınız evet olursa, evellallah kk hanımları bunu da çözer, verdikleri öneri ve destekle sizleri barıştırır.
Ama önemli nokta işte, bir daha bu beye gönül rahatlığı ile arkanızı dönebilecek misiniz?...

Son düzenleme:
o da ben de 30 yaşındayız. o öyle önüne çıkan herkesle görüşcek biri de değil. ama erkekler bizden farklı. kendini değerli görmek istiyormuş, evlenip yuva kurmak istiyormuş. bunu dedi ve gitti. o kızdan değer gördüğünü sanıyor şimdi, kız evlenene kadar her dediğine evet diycek kesin.

ya senı 2 gunde unutmuş hala sevgılını düşünüyorsun bırak ne gelirse gelsuın başına o kızda ne için evlenırse evlensın onunla senı 2 gunde unutan adama ne yapsa yerıdrır yanı böle düşünmen gerekmıyormuu sen bırazda kendını düşünn bırak yıpratma bu adam için kendınıı bence sağlıklı düşünemıyorsunn kendını tamamen unutmuşsun o kız sevgılımı kandırıyordan başka bişi düşünemıyorsun ama sevgılınde vefasızınn teki bunu hiç duşunmuyorsunn

ailesi ben evlenmiyorum diye baskı yaptı ona, gece evine bile gidemedi, ama benden ayrılmadı. tam o hafta işte çok kötüydü psikolojisi. basit bişeyden tartıştık. zaten ailesi sürekli bu kız seni sevmiyor diyordu. olan oldu. ama sevmese ailesi baskı yaptığında ayrılırdı.

Bence kızın eğitimini, fiziki özelliklerini, karakterini, araştırmak yerine. nişanlının bu davranışını düşün seni seviyorsa neden senden ayrıldı.. o gemiye gitmeden evlenelim dedi. sende master yapıcam evlenemem dedin diye ayrılalım dedi. bana biraz bahane gibi geldi..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X