Lütfen degismeme yardım edinnnn

Kendinize bi temizlik robotu alın, her gün düzenli olarak çalıştırın, süpürsün evi, siz de peşisıra silin, hatta hergün süpürülürse haftada iki kez silmeniz yeterli olur. bu makineler yerde asla toz bırakmadığı için mobilyalar da o kadar tozlanmıyor. dağınıklık işini de bi şekilde çözersiniz, her şeyi aldığınız gibi yerine koyarsanız sorun çözülür. lavabo, klozet falan da ben ellerimi bile yıkarken iki dk fırçalıyorum. duşakabinin içini de banyo yaparken ya ben fırçalıyorum ya da eşim.

Hanımlar merhaba. Lütfen degismeme yardımcı olun. Evliyim 1 çocuğum var. Ev temizliği konusunda aşırı tembelim. Evlenmeden öncede temizlikle çok alakam yoktu ama evlenince tamamen bana kaldığı için çok bocaladim. Bugün başlıyorum bir gaz ile bir bakıyorum yine bırakmışım. Ben bunu nasıl değiştirebilirim. Bugünden örnek veriyim kaynanamlar aradı 5 dakika ugrayalim diye apar topar bütün dağınıklığı topladım yatak odasına attım kapıyı kapattım. Ama eve makina tutulmuş değil yerler silinmiş değil ben ne kadar kamuflede etsem mutlaka bir yerden görünüyor. Ve ben artık belkide yaşım ilerledikçe uyanmaya başladım. Arkamdan evi kirli denilsin istemiyorum. Bence diyorlardır. Nolur bana birşey söyleyin bir türlü degisemedim çok utanıyorum artık
Bende öyleydim çocuk yokken tembeldim ama çocuklardan sonra hemen hergun süpürür silerim cat kapı benimde evim dağınık olabiliyor oyuncaklar boyalar vs..
Şuan Bi aylik bebeğim var ve onun uyuduğu her dk bi işle ilgileniyorum uyanıkken asla yaptırmıyor
Eski tembelligimi özlüyorum şuan ne zaman uzanayım desem aklıma bi iş geliyor onu yapana kadar yatamıyorum

Bende haftalardır cam silmek istiyorum ama takatim yok.hep yarın sileceğim diyorum ama olmuyor.bakalım kısmet😀

Enerjin bitiyorsa bi vitamin al seni biraz daha dinc tutar belki yardimci olabilir bu

Ben de saldım çayıra mevlam kayıra
Tuvalet ve mutfak herzaman düzenli temiz tutuyorum
Ama ben dağınığım
Aldığımı aldığım yere koymuyorum

Bende bazen şöyle düşünüyorum. bir hastalığım olsa acil hastaneye yatsam ve evine girerlerse pis ve dağınık bulurlarsa rezil olurum.bu gazla temizlik yapıyorum :rolleyes:

Hanımlar merhaba. Lütfen degismeme yardımcı olun. Evliyim 1 çocuğum var. Ev temizliği konusunda aşırı tembelim. Evlenmeden öncede temizlikle çok alakam yoktu ama evlenince tamamen bana kaldığı için çok bocaladim. Bugün başlıyorum bir gaz ile bir bakıyorum yine bırakmışım. Ben bunu nasıl değiştirebilirim. Bugünden örnek veriyim kaynanamlar aradı 5 dakika ugrayalim diye apar topar bütün dağınıklığı topladım yatak odasına attım kapıyı kapattım. Ama eve makina tutulmuş değil yerler silinmiş değil ben ne kadar kamuflede etsem mutlaka bir yerden görünüyor. Ve ben artık belkide yaşım ilerledikçe uyanmaya başladım. Arkamdan evi kirli denilsin istemiyorum. Bence diyorlardır. Nolur bana birşey söyleyin bir türlü degisemedim çok utanıyorum artık
Herhun birsey yap kuzum asiri yuklenme kendine ya da bir iki gununu bir odaya ayir zamanla hizlanirsin o temizlik kokusu nasil iyi gelecek sana

ne zaman canım temizlik yapmak istemese tlc de ki temizlik programını açarım şimdi tr versiyonuda var onu izleyince gaza geliyorum dip bucak yapasım geliyor :D aşırı motive ediyor 😂

2 tane kucuk bebegim var biri oyun oynayacak yasta diger daha yenidogan aylarinda
Evi bugun temizle aksama savas alani gibi. Ama yinede 1-1.5 saat icinde hicbirsey yapisip kokmadan firtina gibi geciyorum evin icinden suyum aksada. Yoksa temizlenmiyor daginiklik kir bekleyince yanasasim bile gelmiyor. Cocuklarm kucuk oldugu icin evimde cok az esya var sadece temel esyalar; bu bana cok kolayljk sagliyor.

Düzenli bir şekilde supurseniz ve evi toplu tutsanız yine öyle pis görünmez. Haftada bir gün büyük temizlik yapın diğer günler süpürmek toplamak yeterli gelecektir. Ama bir yerden başlamanız lazım

Mutlaka her gün kahvaltıdan sonra supurge yaparım tozu da 2,3 gunde bir alırım...Bulasik hic birakmam tezgahta aksam yemegini ozellikle hemen makineye,ama yemekten sonra birseyler yenip icilirse bazen kalir.2 cocuk olunca sürekli çamaşır yıkanır asilcak,dürülcek hep olur bi tek onlardan gina geldi bana da çamaşır,çamaşır...Banyo ve tuvaleti yıkarken çok zorlaniyordum eskiden,klozete su dökünce yerleri de yıkardım çok zaman alırdı.Artik oraya da ayrı vileda aldım artık viledayla siliyorum genel yapmadigimda o da rahat oluyor...Bazen evi saldigimda bi daha toplamak cok zor oluyor...Daginiklik hemen toplaniyor 5dklik is ama ev temizse aniden misafir de gelse içim rahat oluyor.
Aynen toz olarak kirlenmediyse ev, daginikligi toplayinca cok kolay oluyor. Mutfaktaki derli topli bir iki bulasikta gozume batmiyor mesela

Evime pek kimse gelmez. Aylardır hele hickimse gelmiyor ama ben surekli temizlerim çünkü temiz seviyorum. Öncelikle bulaşık çıkar çıkmaz makineye atin. Çamaşırı katlanıp yerleştirme zamanınız olduğunda yikayin. Benim bir büyük birde dik süpürgem var. 3 4 günde bir büyük süpürgeyi,oturma odası ve mutfak içinde dik süpürgeyi gözüme iliştikçe açıyorum. Gün-de 10 15 dk ayırarak her daim temiz olabilirsiniz

Merhaba, ben hemen hemen bir aydır bir rutin oturttum kendime ve çok memnunum. Bu sizin hayatınıza uyarlandiginda belki uymayabilir ama baz alarak kendinize göre planlayabilirsiniz.

Iki küçük oğlum var, üni okuyorum. Çocuklar hareketli oldukları için sabahtan herşeyi halletmek istiyorum.

Bekarkende odamı evi toplu tutardım ve kaostan çok rahatsız olurdum yani istesem de salamam mesela.

Mükemmel olmayı bırakın. Burası yalan dünya kıymetli zamanınızı titizlik yapicam diye zaten harcamayın.

Planım şöyle:
Pazartesi alışveriş yapar arabanın içini temizlerim
Salı:boş
Çarşamba:boş
Perşembe:boş
(Boş diyorum ama bu günlerde çok lazımsa toz alır banyoları hızlıca temizlerim. Onun dışında sadece topla süpür yerleri sil varsa çamaşırı hallet)
Cuma: banyoları detaylı temizleme günü ve toz alıp yüzeyleri silerim
Cumartesi: mutfak detaylı temizlenir. Buzdolabı içi, erzak dolabi kontrolü, çaydanlığın su ısıtıcı in kireci temizlenir, mikrodalga yağ sökücü ile iyice temizlenir filan.
Pazar günleri 5-6 saat çalışıyorum o yüzden normal toplama süpürme dışında yine bir şey yok. Maksimum ütü.

Yani şunu demek istiyorum: siz bir gün mutfağı bir gün banyoyu detaylı temizlerseniz ve her hafta buna devam ederseniz her seferinde daha çabuk biteceksiniz.

Bu şekilde rahatladigimi fark ettim. Elbette çok dağıtılıyor ama yapacak bişey yok. Fazla eşyalardan kurtulursaniz toplamada kolay olur. Corona başladığında temizlik yapicam diye cinnetin eşiğine gelmiştim mesela:)
Başlangıç olarak her sabah bir müzik eşliğinde hızlıca toplama süpürme silme yapıp bir odaya detayli girerseniz(misal dolap cekmecek kontrolü) 2-3 güne bitmiş olursunuzz

EDİT: Ben çalışan biriydim çocuğum oluncak ayrılmak zorunda kaldım. Eşimin kendi işi ve vardiyalı çalışıyor gece sabah öğlen yani evin belli saatlerinde evde onda da çoğunlukla uyuyor. Annem yok akrabalarım il dışında yalnızım yani. O Yenidoğan sıkıntılarını falan hep tek atlattim. Sanırım bu yüzden üzerimde bıkkınlık var. Eşim evde yok akşama kadar ben batırıp ben temizliyorum bunun bosvermisligi var üzerimde ve iyice ipin ucunu kaçırdım. Şimdi yapmaya yapmaya daha çok yapmayalım geldi

Hanımlar nasıl toplu cevap verecegimi bilemedim düzenle kısmından edit yaptim daha açıklayıcı olur durumum okursanız 🙏

Ben de hiç sevmem ev işni. Canım istemezse de yapmam. Eşim de çok titizdir bazen bana laf sokar garibim. Valla ben böyleyim rahatsız oluyorsan sen yapıver derim yazık 😅😅

Bu konu sayesinde yine Türk kadininin ne kadar titiz oldugu görülüyor.
Ben tek yasadigim halde bunlari haftada bir anca yapıyorum
Mutfak ne kadar toplasam o kadar dağılıyor
Salonda iki kanepem var ama yine cabuk dağılır çünkü eşya depolama alanim yok (ünite/dolap /portmanto gibi)
Hersey çabuk dağılır valla kafama ne zaman eserse o zaman yapıyorum zaten insan kendisi gaza geliyor hadi şurayı da toplayayim diye...
Ama temizlik/toz alma hayatımın çok küçük bir bölümüdür o yüzden okuduklarim bana fazla geldi.
Genel.olarak mantık şu aslında, herseyin yeri olur, toplarken de hersey yerine konunca dağınıklık kalkar. Sonra bir üstünden gecersin süpürgeyle, istersen silersin. Hepsi bu. Cok detaya takilmak istemiyorum dersen böyle pratik çözümler üretilebilir.
Sahsen yerleri her zaman silmem ama supurge de tozu çekiyor, bu aralar daha sık supuruyorum. Pencereler acik olunca toz oluyor, her gun supursem bile toz haznesi doluyor.

Back
X