- 20 Ocak 2015
- 9.673
- 14.235
- 448
- 41
- Konu Sahibi Patlamayancinmisir
-
niye yalan soyleyelim hanimefendi?Şiddet sadece fiziki şiddet değildir. Yok diyen yalan söyler. Vardır elbet en iyi geçinen eşler bile bazen birbirlerine sözlü şiddet uygular kimsenin sinirlerinin alındığını da düşünmüyorum.
Sonraki yorumda da böylesi varsa helal olsun dedim zaten.niye yalan soyleyelim hanimefendi?
esim bana bagirmaz , bende ona bagirmam , ofke kontrolu denen birsey var
cok sinirlendigimiz zaman o ortami terk ederiz , sakinlesince karsilikli konusuruz , kimse kimseye baski yapmaz , bagirmaz , hakaret etmez
Her evlilikte siddet o ya da bu sekilde var mi ?
İşte konu bu. Siz görmediniz diye size inanılmaz gelmesi yüzünden her evlilikte var demek yanlış. Bu genellemedir. Dünya bizim çevremizden ibaret değil. Dediğim gibi öfke kontrolü mühim. Konuşabilen canlılarız. Normal olan bir şekilde şiddetin bir türünün yaşanması değil yaşanmamasıdır. Bu genellemeler psikolojik şiddeti sevimli, normal ve katlanılabilir gösterir.Genelleme değil canım bu ama ben hiç sözlü şiddet görmeyen birini görmedim. Bu sadece kadın değil bizlerde kavga anında erkeğe sözlü şiddet uygulayıp kırıyoruz o yüzden yok demek çok doğru gelmiyor bana. Ha dozajı aşmıyoruz o ayrı konu. Özür dilemesini de biliyoruz
Her evlilikte yok. Sizin evliliginizde varsa lutfen kendinizi bununla avutmayin ve icabina bakinHer evlilikte siddet o ya da bu sekilde var mi ?
İşte konu bu. Siz görmediniz diye size inanılmaz gelmesi yüzünden her evlilikte var demek yanlış. Bu genellemedir. Dünya bizim çevremizden ibaret değil. Dediğim gibi öfke kontrolü mühim. Konuşabilen canlılarız. Normal olan bir şekilde şiddetin bir türünün yaşanması değil yaşanmamasıdır. Bu genellemeler psikolojik şiddeti sevimli, normal ve katlanılabilir gösterir.
Bazı insanlar gerçek hayatta kuramadığı aile saadetini burada yaşanıyor gibi yazıyor.Lütfen dürüst olun ne demektir ki???
Kk da kimse kimseyi tanımaz ki yalan söylesin. Millet herkesten sakladığı derdini burda açıyor.
Benim evliligimde bırak şiddeti eşim sesini daha yükselterek konuşmaz.
Eğer sizin evliliğinizde şiddet var ise evlenmeden insanlar kendini mutlaka ama mutlaka belli ediyor.
Zorla evlendirilmediyseniz, seçimlerimiz ve hayatımız oluyor maalesef.
Genelleme değil canım bu ama ben hiç sözlü şiddet görmeyen birini görmedim. Bu sadece kadın değil bizlerde kavga anında erkeğe sözlü şiddet uygulayıp kırıyoruz o yüzden yok demek çok doğru gelmiyor bana. Ha dozajı aşmıyoruz o ayrı konu. Özür dilemesini de biliyoruz
Bizde de yok hanımefendi çok güzel giden bi evliliğim var şiddet vs yok. Ama bana göre evlilikte sizinde dediginiz gibi bazı dönemlerde sözlü olarak birbirimizi kırabiliyoruz bana göre bu bile şiddettir. Bu benim düşüncem katılmak zorunda değilsiniz benim düşünceme.Tartışmayan insan yoktur ama eşim benden ben de eşimden sözlü şiddet görmedik, birbirimize küfür etmeyiz, bağırmayız, tehdit etmeyiz, sorunlarımıza aileleri dahil etmeyiz. İşin içinden çıkamıyorsak mesafeli dururuz bir iki gün, evliliğin başında küserdi eşim onu da konuşarak çözdük. Eşim herkesin laz erkeği dediği o çok asabi tiplerdendir ama karşısındaki bensem bakışını bile kontrol eder, evlilikte olması gereken budur. Aramızda alttan almak bile yoktur, birbirimizle ego savaşına girmeyiz, konuşur tartışırız ondan sonra hanım yeter bir çay ver der gülüşürüz, özür dilenecek şeyler yapmayız bu evliliğin başında ben ona kendimi anlattım, beni kırıp sonra özür dileme çünkü bazı şeyleri unutmam dedim bu yüzden çok dikkatlidir. Şiddetin hiç bir türlüsü bizim evimizde dolaşmaz.
Hım sizde haklı olabilirsiniz.Bazı insanlar gerçek hayatta kuramadığı aile saadetini burada yaşanıyor gibi yazıyor.
O cümlede çokta haksız değil yani.
Hahaa o da güzelmiş :)Hım sizde haklı olabilirsiniz.
Ben mesela kimse ile paylasmadığım derdimi kk da yazıyorum bilgi arıyorum, öğreniyorum.
Ve inanın burda sorunumla ilgili konuda doktorlardan edindiğim bilgiden daha daha da fazla doğru bilgi edindim. Testler yaptırdım. Bu sekilde hekimlerin karşısıma çıkınca hekimler vay vay felan diyorlar, şakalaşmalar felan oluyor. Soruyorlar nerden biliyorsun bunlari felan die kadınlar kulübü diyorum.
Yok diyenler o zaman eşlerinin hiçbir sözüne kırılmayan kişiler. Aralarında tek sözlü kavga geçmeyen kişiler. Ne diyelim helal olsun varsa gerçekten böylesi :)
Ya burda bile bayanlar birbirine bissürü sözlü saldırıda bulunuyor ben bunun üstüne daha da birşey demek istemiyorumKesinlikle.. Birbirine sözlü şiddet uygulamayan insanlar çok çok az diye düşünüyorum. Ki bdv de binlerce kadın bu dertten muzdarip, her gün konular açılıyor bu yönde. İstisnalar vardır tabi ki onlara da helal olsun daim olsun, fakat dediğim gibi çok azdır bu kesim. Karşılıklı ses yükselmesi bile benim için şiddettir. Benim ablamın evliliği iyidir çok şükür fakat benim bizzat kendi ablam bile eşine bağırıyor maalesef sinirlendiğinde. Ki dışarıdan bakılsa kimse inanmaz sesleri yükseleceğine, o kadar sakin dururlar dışarıdan..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?