Lutfen durust olun

Buradaki insanların dürüst olup olmaması neyi değiştirebilir ki. Var veya yok. Şiddet sadece vurmak ağzını burnunu kırmak değil. Mesela bir kadın düşünün aldatılıyor biliyor gözleriyle görüyor boşanmayıp o şerefsiz herifle hayatını devam ettiyor alsana şiddet. Az önce yaşadığım bir olay üzerine yazdım bu cümleleri. Adam karısını aldatıyor kadın öğreniyor depresyonlardan depresyon beğeniyor kendine ölü gibi,durup dururken ellerinin zangır zangır titrediği görünce tuhaf oldum kendi kendine ceza vermek işkence etmek böyle bir şey.

Hahaa o da güzelmiş :)
Allah şifa versin bu arada
Doğru doktorlara gittim bir doktoru kadınlar kulübünde okudum ve bir hekim tavsiye etti, diğerine ben gittim.
Prof ve doçentlere gidiyorum.
Diğer doktorlar vah vah die bi tablo cizerken.
Doğru doktorlara giderek sorunum olmadığı öğrendim.
Bunda kk nın katkısı var.
Esimede özel bi test yaptırdık o testide kk da öğrendim.
Esimdede büyük bi problem olmadığını öğrendik.
Arada bazı konulardaki yorumlardan bam alsakda seviyorum kk yı.

Oneriniz icin tesekkurler dolayli bir yol secmedim zaten onceki bir konumda paylasmistim ama zor bir surec ve beynimde durmadan dusunceler akiyor sadece merak ettigim bir konuydu.

16 yıllık evliliyim, ben fiziksel ya da psikolojik şiddet yok sanıyordum ama varmış, geçen gün eşim her hafta balığa gitmesine izin vermediğim için ona psikolojik şiddet uyguladığımı söyledi. Kadına şiddete hayır demeyi biliyorsunuz peki ya erkeğe uygulanan psikolojik şiddete ne diyeceksiniz hanımefendi dedi bana.

Yok.
Ne de olsa her evlilikte var diye kendinizi kandirmak istiyorsunuz sanirim.
Ama yok.

Mesela bizim evimizde yok. Insanlar anlasamayabilir. Siddete basvurmak ilkel yoludur. Bosanmak daha cagdas. Hayati birbirimize dar etmek ikimizin de isteyecegi bir sey degil. Olmuyorsa yollari ayiririz. Olmuyor diye tokat atayim duzelir diye dusunmek bana gore degil.

Kendinizi kandırmayın her evlilikte olur böyle şeyler diyerek. Aynı zamanda şiddeti normalleştirme çabası bu.
Her evlilikte romantizm olmayabilir.
Her evlilikte sürprizler olmayabilir.
Her evlilik dışardan göründüğü kadar güzel olmayabilir.
Ama her evlilikte şiddet vardır denilemez.
7 senelik evliyim,35 yaşındayım ne anne,babamda gördüm kavga gürültü şiddet. Nede evliliğimde yaşadım. Ha romantik,sürprizlerle dolu,her an mutluluktan uçan bir çift değiliz,muhakkak bizimde kötü zamanlarımız oluyor ama şiddet bambaşka bir durum,konuşarak,yeri gelince tartışarak çözülüyor herşey.

ne fizksel ne de sözlü şiddete uğramadım 5 yıllık evliliğimde.
En fazla sesimiz yükselmiştir (küfür, hakaret içermeyen )
tartışmadan kısa süre sonrada hep barışmışızdır. Yok yani şiddet

Yok diyenler o zaman eşlerinin hiçbir sözüne kırılmayan kişiler. Aralarında tek sözlü kavga geçmeyen kişiler. Ne diyelim helal olsun varsa gerçekten böylesi :)

Siz yalnis anliyorsunuz. Elbette her evlilikte tartisma hatta kirginliklar olur ancak bu sözlü siddet degildir.

Sözlü ve ya psikolojik siddet nedir biliyor musun? Küfür ve hakaret kullanmak, karsindakini asaglamak, yapmak istemidigi seylere zorlamak,..

Ve ben sadece kendi evliligim icin diyorum ki asla küfür ve hakaret olmadi. Tartisma ne kadar hararetli olsa dahi, saygimizi bozmadik. Küfür, hakaret dolu bir evlilik, evlilik degil aslinda, olmamali.

Peki ama kimsede şunu anlamak istemiyor. Kimse kesinlikle yok olamaz diyemez. Kimsede kesinlikle var diyemez. Sizlerin bizlerin yoktur ama başkalarının vardır. Ay neyse bu da bu konuda son yorumum zaten

Herkes dünyayi yasadigi gibi saniyor o yuzden bu farkliliklar hic siddet gormemis olanlarimiz bunu ayiplarken ne cesaret falan derken siddet gorenlerimizse siddetsiz bir iliski olamayacagini dusunup inanmiyor ...

Her evlilikte siddet o ya da bu sekilde var mi ?
Dürüst olun demişssinde burda kimse kimseyi tanımıyo zaten her şey ortada yani .çok şükür şiddete karşı bir eşim var ne kadar sinirlide olsa .babamda öyleydi şiddete karsı. eşim de öyle .yani normal evlilikler böyle oluyor zaten şiddetli olanları evlilikten saymıyorum

Benim evliliğimde fiziki yok belki ama kavga ederken elini kaldırıp küfür etmişliği vardır.. rezil!!!

Cok yanlis dusunuyosunuz ne bende ne ailemde boyle bisey yok niye her erkek siddet gostermek zorunda mi

Konularınızda “eşime cevap vermesem daha da çıldırıyor, hep kızıyor bağırıyor” yazmıştınız. Bu sözlü şiddettir. Siz uygulamasanız da eşiniz size uyguluyor çıldırıyor dediğinize göre. Şiddet sadece fiziksel değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…