Çocuk Hastalıkları Lütfen ishal de tecrübesi olan anneler yardım! :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Anne civciv

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2018
253
123
53
Bebeğim 7 aylık , önceki gece üstünü açmış birde duvara yaslanmış öyle uyumuş birkaç saat ben farkedene kadar. Dün 6 kez sarı ishal yaptı, bu gün de ishal . Haftsonu ve köyde annemin yanında olduğum için araba yok burda, dr a ancak Pazartesi götürebilirim :( geç mi kalmış olurum ben yapmalıyım ? İştahı iyi elhamdulillah kusması da yok ama ıhlayıp duruyor gece de huzursuzluğu oluyor. Annem diş Çıkarma zamanı da yakın ondan olabilir diyor. çok susuyor kuzucum formül mama veriyorum . Haşlanmış patates ve yumurta verdim sabah. Ne yapsam iyi gelir ben olur yardım edin ? :( ilk kez geliyor başıma

Bebeğim 7 aylık , önceki gece üstünü açmış birde duvara yaslanmış öyle uyumuş birkaç saat ben farkedene kadar. Dün 6 kez sarı ishal yaptı, bu gün de ishal . Haftsonu ve köyde annemin yanında olduğum için araba yok burda, dr a ancak Pazartesi götürebilirim :KK43: geç mi kalmış olurum ben yapmalıyım ? İştahı iyi elhamdulillah kusması da yok ama ıhlayıp duruyor gece de huzursuzluğu oluyor. Annem diş Çıkarma zamanı da yakın ondan olabilir diyor. çok susuyor kuzucum formül mama veriyorum . Haşlanmış patates ve yumurta verdim sabah. Ne yapsam iyi gelir ben olur yardım edin ? :KK43: ilk kez geliyor başıma
Muz yedirin biraz

Muz ev yapımı yoğurt patates püresi tarzi yedirin ve mama anne sütü ne alıyorsa bol verin beraberinde bol su verin vücut sıvısız kalmasın çorba falan ne severse. Ishal ile kaybettiği sıvıyı yerine koymak önemli. Ateşine dikkat edin ateş çıkarsa üstünü hafifletin ılık duşa sokun hafif şeyler giydirin, ateş kusma olmadığı sürece şimdilik endişe edilecek birşey yok diş çıkarmadan ötürü artan salyasını yuttukları için o da bi ishal sebebi olabilir. Pzt hala geçmemiş olursa yine de içiniz rahatlamasi için dr.a götürüp dışkı tahlili verebilirsiniz inşallah temizdir içiniz rahat etsin

Muz ev yapımı yoğurt patates püresi tarzi yedirin ve mama anne sütü ne alıyorsa bol verin beraberinde bol su verin vücut sıvısız kalmasın çorba falan ne severse. Ishal ile kaybettiği sıvıyı yerine koymak önemli. Ateşine dikkat edin ateş çıkarsa üstünü hafifletin ılık duşa sokun hafif şeyler giydirin, ateş kusma olmadığı sürece şimdilik endişe edilecek birşey yok diş çıkarmadan ötürü artan salyasını yuttukları için o da bi ishal sebebi olabilir. Pzt hala geçmemiş olursa yine de içiniz rahatlamasi için dr.a götürüp dışkı tahlili verebilirsiniz inşallah temizdir içiniz rahat etsin
Teşekkürler dediklerinizi yapıyorum bu gün şimdilik 3 kez sarı renkli yaptı inşaAllah düzelir. Ateşi olmuyor elhamdulillah. Burası köy yeri olduğu için birazdaha bekleyeceğim geçmezse götüreceğim 🤷‍♀️

Muzu demiş arkadaşlar,yoğurduna biraz nişasta katıp verebilirsiniz ,yumurta vermeyin ishalken, geçmiş olsun.Annenizin dediği gibi diş çıkarıyorsa ondan da olur.

bebişim halen daha ishal ama şöyleki günde 4 kez falan oluyo çoğunluğu da öğlen e kadar yapıyo. Yeşil sulu artık kakası mamadan galiba. Geceleri üstünü açma sorununa bi çözüm bulamadım :( üşütüyo galiba halen daha. Uyku yeleği aldım çünkü tulum onu sıkar üstünde tutmaz diye . Sıkıntıya gelemiyo da ama sonra totosu tutmuyo o başka 🙈denicem inşallah üşütmez Artık 🤲🏼Da bu sulu dönem geçer. Bide diş çıkarır iyice kabarmış damağı diyo annem bu gün çok huysuzdu iştahsızdı hiç istemediğim halde arı vız vız Ali baba vs açıp içirdim mamayı bu şekilde oyalayıp ne yapacağını şaşırıyo insan . ☹️

bebişim halen daha ishal ama şöyleki günde 4 kez falan oluyo çoğunluğu da öğlen e kadar yapıyo. Yeşil sulu artık kakası mamadan galiba. Geceleri üstünü açma sorununa bi çözüm bulamadım :( üşütüyo galiba halen daha. Uyku yeleği aldım çünkü tulum onu sıkar üstünde tutmaz diye . Sıkıntıya gelemiyo da ama sonra totosu tutmuyo o başka 🙈denicem inşallah üşütmez Artık 🤲🏼Da bu sulu dönem geçer. Bide diş çıkarır iyice kabarmış damağı diyo annem bu gün çok huysuzdu iştahsızdı hiç istemediğim halde arı vız vız Ali baba vs açıp içirdim mamayı bu şekilde oyalayıp ne yapacağını şaşırıyo insan . ☹️
Kizim 6 aylikken rota gecirdi. Gunde sayisizca kez bez degistiriyorduk. Sonra 9 aylikken dis cikarma zamanlarinda hep ishal oldu. Aklim oynardi yerinden. Ama normal seyrederdi. 3 4 kez normal sayilabilir. 6 7 yi gecerse mutlaka doktora basvurun. Yaz şimdi susuzluk olmasin bol bol su teklif edin

Nişast
Muzu demiş arkadaşlar,yoğurduna biraz nişasta katıp verebilirsiniz ,yumurta vermeyin ishalken, geçmiş olsun.Annenizin dediği gibi diş çıkarıyorsa ondan da olur.
nişastalı muhallebiyimi katayım?

bebişim halen daha ishal ama şöyleki günde 4 kez falan oluyo çoğunluğu da öğlen e kadar yapıyo. Yeşil sulu artık kakası mamadan galiba. Geceleri üstünü açma sorununa bi çözüm bulamadım :KK43: üşütüyo galiba halen daha. Uyku yeleği aldım çünkü tulum onu sıkar üstünde tutmaz diye . Sıkıntıya gelemiyo da ama sonra totosu tutmuyo o başka 🙈denicem inşallah üşütmez Artık 🤲🏼Da bu sulu dönem geçer. Bide diş çıkarır iyice kabarmış damağı diyo annem bu gün çok huysuzdu iştahsızdı hiç istemediğim halde arı vız vız Ali baba vs açıp içirdim mamayı bu şekilde oyalayıp ne yapacağını şaşırıyo insan . ☹
Yeşilse üşütmüştür. Çok fazla değilmiş ama. Kızım ishal olduğunda günde 20 bez falan değişiyorduk.
Kefirin markası farketmez altınkılıç olabilir , içim falan da ben hangisine denk gelirsem onu alıyordum. Sade içmiyordu ben de meyveli alıyordum.

Kizim 6 aylikken rota gecirdi. Gunde sayisizca kez bez degistiriyorduk. Sonra 9 aylikken dis cikarma zamanlarinda hep ishal oldu. Aklim oynardi yerinden. Ama normal seyrederdi. 3 4 kez normal sayilabilir. 6 7 yi gecerse mutlaka doktora basvurun. Yaz şimdi susuzluk olmasin bol bol su teklif edin
elhamdulillah o kadar sık olmuyor ama benim bebik bu zamana kadar kronik kabıxlığı vardı laksatif şurup veriyordum her gün. Çocuk cerrahi Takibindryiz makat çatlağından . O yüzden şimdi ilk kez ishal olunca ne yapacağımı sasırdım. Bide makat deliği etrafı kızarınca korktum çatlağı nükseder diye merhem sürüyorum ama geçmezse ç cerahiye de götüreceğim 🤷‍♀️

Yeşilse üşütmüştür. Çok fazla değilmiş ama. Kızım ishal olduğunda günde 20 bez falan değişiyorduk.
Kefirin markası farketmez altınkılıç olabilir , içim falan da ben hangisine denk gelirsem onu alıyordum. Sade içmiyordu ben de meyveli alıyordum.
Kefir ne kadar veriyordunux ölçü olarak ?

Back
X