Lütfen okuyun çok utandım

Abartacak bir sey yok, baban biraz katmış, kardeşine de 'sen de kat, gönder' demiş, o da rahatsız olmayacağı bir miktarı iletmiş. Bin lira o kadar da çok bir para değil, ramazanda fitre niyetine veriyor insanlar. Abartma bence.
Çok çok çok takıldıysan altın bileklik, saat, gözlük falan al o parayla hediye et gittiğinde

Yani bunu çok kafanıza takmayın. Kardeşinize iletişiminiz nasıl bilmem ama ben param olsa bile babamdan abimden şakalaşıp para isterim aramızda bunun esprisi çok döner. 1000 lira altı üstü ve yüksek maaşlı imiş göndermiş. Hiç ezik hissetme sen ihtiyacının olmadığını da söylemişsin zaten.

Eğer kardeşiniz gönülden istemese babanız üstünü tamamla dediğinde 900 koymazdı. Yani geri gönderirseniz bence onlara da iyi olmaz. Aranizda ne gibi sorunlar var bilmiyorum ama geri gönderirseniz daha iyi olmayacağı kesin

Kardeşiniz belkide sizin dediğiniz gibi zamanında ona fazla destek olunduğunun farkındadır buyuzden böyle bir dönemde bir güzellik yapmak istemiş gibi geldi kötü dusunmeyin pesinede düşmeyin gurur herzaman işe yaramaz

Çok ayıp ya kardeşiniz o sizin. Biraz eziklik psikolojisi oluşmuş çok takıyorsanız destek alın, ama sakın kardeşinize yansıtmayın. Eğer sizi kırarak yapsa tamam ama öyle bi durum da yok.

burada millet zora düştüm o bu yardım etmedi sildim falan yazıyor sizinki de ayrı bi uç. Çok ilginç

Kardesler bırbırıne yardımmedebılır bence

Ben kimseden para istemeyi sevmem ama ablamın birisi durumu iyi ve bekar.ben çocuklarım olduğu için para verse hiç utanmam,aksine mutlu oluyorum.hatta elime para geçince ilk iş ben de kardeşlerime anneme yolluyorum.bu şekilde birbirimize fitre veririz kardesler.once en yakınındaki ne yardım edeceksin.cok rahatsız olduysaniz bank geri almasına ne gerek var.hesabinisdan kardeşinise EFT havale yapın parayi

Seni sanırım burada en iyi ben anlarım.

Bir başkasına göre kardeştir ne var bunda ama asıl can alıcı nokta şu; kardeşlik bağı ve bu bağı yüreğinde hissedemediğin insandan gelen para yabancıdan gelen ile aynı. Yüktür..

Eşit düzeyde rahatsızlık veriyor. Hatta ve hatta yabancı birinden gelse daha az dokunur. Çünkü minnetsizdir.

Bence göndermen hoş olmaz. Doğum günü vs olunca o miktarda bir hediye al ve yolla. Aşırı rahat olursun.

Bende kardeşimden istemenin anne babamdan istemekten daha kolay olduğunu düşünüyorum. Ve her sıkıştığım konu da maddi manevi destek isterim. Onun için hiç takılmayın bence de hatta kardeşiniz varmış ve sizi düşünmüş ne kadar güzel

Abim yada kardeşim içimden geldiği için yolladığım parayı başıma çalar gibi geri yollasa sanırım çok büyük kavga çıkartır , yüzüne bakmazdım bi daha.

Geçmişteki kıyaslamalar ve kardeşinizin iyi pozisyonu kompleks yaratmış sizde .

Sizde onun doğum gününde şık bir hediye yollarsınız olur biter illa karşılık olarak yapacaksanız.

Kardeşiminle birbirimizie sürekli para göndeririz.Ailemden istemektense onu tercih ediyorum ne var bunda bu kadar utanacak ?

Eğer kardeşinizle böyle bir muhabbetiniz varsa ilişkiniz bana tuhaf geldi. Ben kendi kardeşlerimi düşününce hiç Böyle şeylere takılmayız oysa.

Bunda bu kadar utanacak, dert edecek ne var anlamadım. Abim benden 10 yaş büyük. Tek maaşla ev geçindirmeye çalışıyordu. Ben de ondan fazla maaş alıp bekar halimle rahat rahat yaşıyordum. O zamanlar çok zor da kalınca benden yardım istemişti. Ve seve seve yardım ettim. Eğer böyle sizin düşündüğünüz gibi düşünseydi çok üzülürdüm. Kardeşiz biz sonuçta. İlerde anne babamız göçüp gittiğinde birbirimizden başka kimsemiz olmicak. Böyle şeylerin lafı olmamalı.

Parayı geri çevirirseniz çok ayıp olur..bunda utanılacak aglanilacak ne var ki kardeşiniz o sizin yardımcı olmak istemiş ..siz ona olmazmiydiniz? Ailesinin siz .kimsenin sizi asagiladigi falan da yok..olayı komplekse çevirmissiniz

İkizsiniz ama bağlarınız kopuk gibi. Yoksa 1000 TL yolladı diye niye kötü hissediyorsunuz ki? Aile olmak böyle birşey zor zamanında bir birine destek olamayacaksak aile olmanın ne değeri kalır ki? Ha babanız vermiş ha kardeşiniz. İade ederseniz ayıp olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…