- 31 Ocak 2013
- 8.639
- 29.964
- 748
- Konu Sahibi kontesbarts
-
EstfAyy siz beni yanlış anladınız sanırım.. Kadın açık açık yazmasa da anlattıklarından bariz belli oluyo tecavüz olduğu. Cinsel istismar tecavüzdür. İstismar elbette bir çok anlamda kullanılır. Önüne cinsel getirilmediği sürece. Neyse doğuyu bilmeyenler için söylediğim bir açıklamaydı o. Sizde biliyosunuz isyanımız aynı. İletişimde sıkıntı yaşadık sanırım. Kırdıysam özür dilerim niyetim kötü değil. Dediklerinize harfiyen katılıyorum.. Amiin... Amiiiin... AMİN!!
En ağır işkenceyi uygulasalar içim soğum\z. Hadımmış idammış... Hep konuşulur uygulanmaz.. Sen şaşarsın, ben şaşarım, terazi şaşar da Allah'ın adaleti şaşmaz. Sırtımızda bunca bıçak darbesiyle yaşamaya çalışan insanlarız işte hepsi bu...Estf
Ama evet isyanımız aynı..
O iğrenç mahlukla birlikte ailelerde yargılanmalı aynı cezayı almalı
Allah perişan etsin hepsini o çocukları ellerinden kurtarsın inşallah..
Aynen bi ona güveniyoruz inşallah arkadaşları ve o masum yavruları tehlikeye atmadan aydınlatmanın bi yolu bulunur Allah bi kapı açar inşallah.. AminEn ağır işkenceyi uygulasalar içim soğum\z. Hadımmış idammış... Hep konuşulur uygulanmaz.. Sen şaşarsın, ben şaşarım, terazi şaşar da Allah'ın adaleti şaşmaz. Sırtımızda bunca bıçak darbesiyle yaşamaya çalışan insanlarız işte hepsi bu...
Bende bazen kötülüklerle karşılaştığımda senin gibi kizima baktığımda bencillik mu yaptım onu dogurmakla diyorum. Allahım bütün yavrularimiza yardım etsin. AminAllahım sen evlatlarimizi ,kadinlarimizi ,hayvanlarimizi, erkeklerimizi kötülerden koru..iyi insanlarla karşılaştır kötüleri ıslah et olmaz ise Kahhar isminle kahret inşallah. ... ne pis dünya !!evladima bakınca korkuyorum bencillik mi ettim?anne olmak istedim ve bu pis iğrenç dünyaya meleğimi getirdim.... İnşallah devlet büyüğü yada asker olur Polis olur bu pislikleri mahveder....içim yandı çocuklara mutsuzum şuan keşke elimi uzatıp tum çocukları kurtarabilsem.,
Balım yaaa ben daha burda laf anlatamıyorum kaldı ki o çocuklar için hiç bişey yapamam gibime geliyo
Caaaan valla Ne diyeyim ne yapayım bilmiyorum. Olayı açık açık anlatamam burada sonuçta. O yüzden hadi şikayet et nasıl susarsın diyebiliyor çok rahat. Yaa Allah aşkına koruma talebinde bulunmuş kaç kadının öldüğü bi düzenden bahsediyoruz. Bi anlık heyecanla davranırsam o çocukların hali ne olur? O yüzden kendimi geçtim onların en azından can güvenliğini koruyarak hareket etmeye çalışıyorumKonu zaten cok hassas kuzum.
Bir cocuğun umudu yaşam sevinci olucaksın buok önemli.
Ruhunda acılan yaraları sarmasına yardımcı olucaksın.
Köstek olanları boşver.
Anlayışınız için sağolun. Kimseyi suçlamıyorum çünkü burdaki yaşam şartlarını bilmiyorlar bende açık açık anlatamıyorum herşeyi. Ama hadi herkes duysun denilebilecek bir olay değil bunu bildiğim için bu haldeyim zatenBuradaki kadınlar Türkiye'yi iyi tanımıyor demek ki. Ailelerin örtbas etmesine şaşırmışlar ve söyle hiç bir şey olmaz demişler.
Ensar vakfı olayında aileler hala örtbas etme gayretinde. Çok kişi duydum ben iftira o kuruma gerçek değil diyen hala.
Yapmayın Allah aşkına. Genel anlamda örtbas etmeye meyilli biat kültürünün yaygın olduğu bir ülkeyiz.
Arkadaşım kendini riske atmadan ulaşacağın mercilere ulaş.
O izmirdeki tacizci müdürü ortaya çıkaran öğretmene en büyük destek Ayşe Armandan gelmişti. Ayşe Arman bu konularda cesurdur ve peşini bırakmaz ve taciz olaylarıyla ilgileniyor sağolsun. Önce twitterına yada instagramına olayı yazan dm at, twit at ve olayı mail olarak at. İletişim numaralarını yaz. Eminim görünce sana ulaşacaktır.
Sonrasında da tayin iste. Tayin olayın gerçekleşsin sonra savcılığa gidersin. Oradan gitmeden kendini riske atma. Yada yaz tatilini bekle başvur uzun tatilde. Sonrasında can güvenliğim yok diye atama istersiniz belki bir yolu vardır.
Umarım çözebilirsin
Anlayışınız için sağolun. Kimseyi suçlamıyorum çünkü burdaki yaşam şartlarını bilmiyorlar bende açık açık anlatamıyorum herşeyi. Ama hadi herkes duysun denilebilecek bir olay değil bunu bildiğim için bu haldeyim zaten
Haber bültenlerine whatsap ihbar hattına en güzeli amaaaaa tabi polis jandarma askere de şikayet edebilirsinMerhaba arkadaşlar beni bilenler genelde ya melankolik yada komik eğlenceli halimi bilir. Bu akşam farklı bi kontes olarak sizlerden görüş alacağım. Forumdaki diğer konulara bakınca konumun buraya ait olup olmadığı konusunda emin olamadım ama paylaşmak zorundayım.İşim gereğiyle güneydoğuda bulunuyorum. Geçenlerde duyduğum bir olay beni derinden yaraladı. Bir erkek çocuğuna cinsel istismarda bulunulduğunu öğrendim üstelik aynı yerde farklı zamanlarda farklı çocuklarda aynı davranışa maruz kalmış. Yaşanılan yerin sözde ileri gelenleri geniş bir çevreye sahip olduğu için insanlar sindirilmiş durumun üstü kapatılmakta,aileler ise sıradan hayatlarına devam etmekte. Onların sessiz kalması herkesin elini kolunu bağlamış vaziyette. Son üç gündür psikolojim altüst oldu kendimi yiyorum elimden ne gelir bilmiyorum.Ne yapmam gerekiyor onuda bilmiyorum. Şimdiden görüş ve fikirleriniz için teşekkürler.
Namusumuz kirlendi kendini öldür denildiği olaylar duydum. Bunu diyen anne baba. Belkide bu açıklama yeterli olurBen de doğuya hiç gitmedim. Ama doğuya gitmeye de gerek yok biraz gazeteleri okuyan bilir görür.
Ne olaylar örtbas edildi.
Kaç taciz tecavüz aileler tarafından örtbas edildi. Hatta bazıları direkt daha büyükler uğraşmak istemediği için örtbas edildi.
O izmirdeki olay ortaya döküldüğünde bakanlık başımız ağrımasın müdür de yaşlı zaten diye direkt emekli etmeye kalktı sırf örtbas etmek için.
Ensar olayına hala inanmayan insanlar biliyorum ben.
Yada Batman'daki kadın intiharları neden bu kadar fazla bir sürü film çekildi.
Türkiye'de yaşıyoruz yani ülkemizin acı gerçeklerini de bilmek lazım.
Havadan duyar kasıp birbirimizi gazlamakla olmuyor.
Namusumuz kirlendi kendini öldür denildiği olaylar duydum. Bunu diyen anne baba. Belkide bu açıklama yeterli olur
İşlerine hangisi gelirse töre o kanun o kural o bu kadar basit işteUçan süpürge'de çekilen bir belgesel vardı.
O intiharları ve kadın cinayetlerini anlatıyordu.
Kıza tecavüz durumunda aile iki seçenek sunuyor ya reşit olmayan kardeşin seni öldürecek ya kendin öleceksin. Bizi daha fazla utandırma kardeşini de yakma diye kızı odaya kilitleyip günlerce bekliyorlar kendini öldürsün diye.
Bu arada bazen anneler saklamaya çalışıyormuş ama yakalanması durumunda anne için de pek iyi olmuyormuş.
Şems olayında mesela kadınlar cenazeye erkek eli değdirmiyor bu nedenle kadınlar gömüyorlar resmen.
Güldünya olayı var mesela.
Hepsini geçtim bu kadınların öldürüldüğü ve intihara sürüklendiği bu tecavüzlerin çoğu da aile içi tecavüzler. Yani dayı amca abi tecavüzü ama kadını öldürüp örtbas etmek istiyor aileler.
İşlerine hangisi gelirse töre o kanun o kural o bu kadar basit işte
Konuyu enine boyuna öğrenip ona göre bir şekilde biyerlere duyuracağımAyşe Armana ulaşmaya çalışın. Tecavüz ve istismar haberlerine karşı panter kesiliyor. Çok olayı ortaya döktü o.
Eminim sahip çıkar konuya da çocuklara.
Nasıl yanıİşin görsel boyutundan ziyade arka yüzü var birde. Burası Güneydoğu aile yapılanmaları köyler ağalık sistemi. Öyle Ha deyince hadi gazeteci gelsin bulsunla olmuyor.
Bir şekilde sizin elinizi kolunuzu bağlayabiliyorlar. Olayları kendi içlerinde halletme mantığı var. Dışardan kimse kolay kolay dahil olamıyor. İstediğiniz yere başvurun gittiğinizde öyle bir olay Yok iftira diye çok rahat üzerinin kapatılabildiği bir ortamNasıl yanı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?