Lutfen tapu için kavga ettik yardim

Adam evlenmeden önce aılesıyle ortak almış. Evlilik öncesı alınan mallar ortak sayılmıyor. Sımdıde uzerıne eklenecek 50 bini adam kendisi ödeyecek. Ona göre bir problem yok ev annesının ustunede olsa Onun evı olcak boşanma durumunda evde hiçbir hakkın olmayacak. Bence onlarda bunu ıstıyor. Gercı en dogrusu bu adamın evlenmeden once calısıp aldıgı evde senın neden hakkın olsun? esın 50 bın ustune kattı dıye evin tapusunu isteyemezsın kusura bakma.

O nasil mantik yahu?Ne yani konu sahibi de cocugunu babasının evinden mi getirdi o zaman?Bunlar bir aile.Neden isteyemezmis?Kocasi karisinin çocuğun rizkini düşünmeyip yarin öbürgun ablasıyla mi paylassin o evi?Karisi çalışmıyor diye söz hakki da mi olamazmis?Tapu konusunda ben olsam yikarim ortaligi asla musade etmem..Adam krediyi oderken ailesinden kisacak ödeyecek..Konu sahibi sonuna kadar hakli.Konu sahibi oldu da ikna edemezssen resti cek bak yapilan sey tamamen saygisizlik.

Bende calışmıyorum ve calışmayan kadın söz hakkına sahıp degıldir demıyorum evın tamamını eşi almış olsaydı tamam ama tek basına almamıs aılesıyle ortak almış kaynana veya kp ınde parası emegı var yanı o evin üstünde bunu yok saymak ne oluyor? vermek zorunda degıl. O yuzden 50 bın verıp kv kpın haklarının üstüne oturamaz öyle. Suan yapacagı sey evı sattırmayıp 50bın tl vermeden oldugu gıbı oturmak. Yada zamanında o ev için kv ve kp in ne kadar parası gectıyse iade etsınler ozaman tapuyu isteyebılırler.

Yaşlı insanlar da gelecek kaygısı yaşıyor. Kocam veya karım ölürse bana bakan olur mu diye?
Başımı sokacağım bir evim olsun istiyor.
Ben de ölmeden önce çocuklarıma evimi vermek istemem. Dünyanın Binbir türlü hali var.

Ama ben çocuğumun hakkini geleceğini savunmim mi hakkim yokmu iyi bir gelecek sunmak için ugrasmaya
13yasindan beri katki sagliyormus sagliyacak tabi oyleyse tapu da anne ve baba olunce tum kardeslere kalacak o evde herkesin hakki var yani orasi miras mali ne kadar akillisiniz daha siz dunyada yoksunuz esiniz kucukken ailesine gorevini yapmis katki saglamis evin pesine dusmussun .

Ev evlenmeden önce esinin olsa tamam hakkın yok .
Ama suan siz 50 bin vereceksiniz. O 50 bini verirken belki bazi seylerini kisitliyacaksin. Boyle olunca ev neden eşinin üstüne olmuyor. Hem abla evli mi ev alacaklar ona ama damatta ortak olacak.
Bu aile cok fenaymis korkulur.

Evet evli miras olarak onun hakki olduğu için alacaklar bizede bu ev ama tapuyu bize vermiyorlar

Herkesin hakki olabilir o zman ben niye evi yenilim kendi evim olsun diye yeniliyorum madem olmayacak yenilemek istemiyorummmm iyide sen boyke konuşurken oncesini sonrasini okudunmu

Kişinin geleceğini düşünüyor ve herşeyde söz hakkı olmaknistiyorsaniz bence önce kendi paranızı kazanmanız gerekir şuan eşiniz bile ben kazanıyorum ben karar veririm diyordur hatta ailesi de sizin evde olmanız sizin maddi konularda söz hakkı olmanızı engelliyor bence
Herşeyden önce kendinize saygı ve özgüven için çalışmanız ayaklarınız yere sagam basmalı hayat neler karşılaştırir bilinmez sonuçta eşinizin ailenizin yanına gitmesine bile karışması çok kötü birşey neden böyle şeyleri kabul eder kadınlar anlamam

Herkesin hakki olabilir o zman ben niye evi yenilim kendi evim olsun diye yeniliyorum madem olmayacak yenilemek istemiyorummmm iyide sen boyke konuşurken oncesini sonrasini okudunmu

Yenilemeyın o zaman tapuya ıkna etmek yerıne yenılemekten vazgecırın. O evde öyle veya boyle esının aılesının parası gectımı gectı. Esın 50bin üstüne koyunca o insanların, o eve verdıgı para buhar olup uçmuyor. Nıye insanlar para verdıklerı evı kocana versınde sen evde yatarken havadan evin yarısına sahip ol??? Zorunda degıller ha içlerinden gelır ev hedıye bıle edılır lakin "zorunda degıller" Şu durumda tapu kovalamaya hakkın yok. Hele böyle tapu dıye dıreten gelınım olsa zırnnık vermezdım eline.

Evet evli miras olarak onun hakki olduğu için alacaklar bizede bu ev ama tapuyu bize vermiyorlar
Ne kadae sacma bir düşünce. Madem sana güvenmiyorlar boşanirsan evin yarısını alma diye mantiklari var bence var boyle bir mantik o zamam damat daha fenasini yapar. En azından esin çalışmış senelerdir o eve katki sağlamış. Ama ablaya miras gelecek yani havadan gelecek ev. O damatta o evi yer mi bir güzel yer!
Insallah da yer de ogluna vermedikleri evi kızına ve damadina verip hic oldugunu görüp iclerine oturur soguk su icerler arkalarindan.
Ben kabul etmezdim. Ne malum ilerde o abla esinin gazina gelip anasi babası ölünce benimde hakkim var yarisi benim demicegi.
Ben colugumun cocugumun gelecegini 50 bin lirami niye çöp edeyim ki. Bu devirde ev almak kolay mi? Hadi biz zar zor aliyoruz 1 tane belki ilerde cocuklarimiz hic alamicak. Sürünsün mü benim çocuğum.
O abla zaten insan olsa çıkıp der benim kardesim sayesinde oldu bazi seyler bana miras olarak ustume evi veriyorsunuz ama benden önce kardesimin hakkıdır ona da ayni sekilde olacak der.
Ama der mi demez. Bunu simdi demeyen abla anasi babasi ölünce o evde benimde hakkim var diye yarisinida ister. Konu sahibi uyanık ol.

Bak ya sen beni dinliyormusun ben tapuda değilim o paradada hakkim var benim eşim çalışıyorsa bende ona bakıyorum çocuğuna bakıyorum eve bakıyorum kaldiki çalışmami istemeyen onlar ev bizim olacak diyen onlar ben kendi evimi istiyorum alabikecek duruma gelince alalım simdi bu parayi o eve katcaz yine biz 0 oyle olmuyor bu işler benden kisacak ailesinden değil ben ve kizi yanında ailesi değil ben niye tepki gostermim kaldiki ben onlar 5 kuruş vermedi demiyorum ailesi 30 sene parayi naptilar bu evi almak için uğraştılar keyif yapsalar alamazlardi bizde rahat kirasiz oturamazdik ben kendimiz için biseylrr istiyorum bosuna benim olmayan ve para vermek istemiyorum bu benim hakkim

Böyle olacaksa istemiyorummmm diyorum ama evi yenilemek gerekiyor filan diyorlar 3/5 sene sonra sizin üstünüze okur simdi alin diyorlar ama istemiyorummmm bizim olmayacaksa gerek yok

sen buna laf söylemessin, fikir beyan edemezsin.
senlik bir konu degil.
kv kp eşin ve varsa diger kardeşler konuşmalı kavga etmeli. sen degil.
neden diyorum biz 3 kardeşiz ben miras hakkımı oturma olarak anneme devr ettim ve eşim bir gr laf etmedi. edemez. ettirmem. benim evim benim tasarrufum.
eşimin evi var. annesi ile ortak. bende onların yaptıklarına tapu kıl tüy işlerine karışmam. satar alır hepsini anasının üzerine verir. vermez. onların bilecegi iş. benim degil.

Ay sağ
Kime bakmıştınız :)
ay dağol
Baksana basit bi soru sorucam
Biz eşimle kooperatif evine girdik tamam mı ben ona demiştim Benin üzerime olucak dimi aşkım die ok demişti
Ama başvurmaya gittiğimizde kendisi üyelik formu doldurdu imzaladı
Hatta sora şakasına dedim aşkım sen üye oldun die tapuda sorun olmaz dimi benim üstüme die
Yoo dedi tapu almıyoruz ki
Ama işyerinde tüm kişiler dioki eşin kayıt olmuş para yatırmış onun artık dio
Ben gülüp geçiyorum ama kafama taktım sence basıl çok merak ediyorum cevabını

Ya çok sıkıldım neden neden böyle yapiyorlar daha zamanı varmış 3 yillik evliyim bide bebegim var
gereksiz yere canını sıkıyorsun.
seni ilgilendiren hiç bir şey yok.
evi yenilemeseniz bile.
mirasın yasal şartlarında bile sen yoksun. çünkü sen yasal ve 1.1 mirascı degilsin.

entresan....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…