• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen Yardım- Ailem ve Sevdiğim Adam Arasında Kaldım

turuncubulut

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2012
31
0
26
Ankara
merhaba arkadaşlar, ben bu forumda yeniyim ama inanın akıl alacak konuşabilecek başka kimsem yok o yüzden benim için aslında çok özel olan bir şeyi anlatmak istiyorum. sorun ailem ve sevgilim. ailem sevgilimden ayrılmamı istiyor, oysaki biz evlenmeyi düşünüyoruz. o kadar üzülüyorum ki onunla evlenmem durumunda benim yanımda olmayacağını söyledi, düğünü tek yaparsın dedi, gerçi en son konuşmamızda ben görevimi yapar çeker giderim dedi ama ben o dediklerinin de ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum. hayatımdaki en mutlu olayın bu hale dönmüş olması beni çok üzüyor. ben sevgilimle mutlu olacağıma inanıyorum, ama annemlere göre kendimi ateşe atıyorum. nedeni ise benim kariyer açısından ondan daha üstün olmam, inanç farkı, aile yapısı farkı vs. bir de onun çok kötü niyetli biri olduğunu, beni maddi manevi kullanmak niyetinde olduğunu, beni kandırdığını söylüyorlar. oysaki ben 2 senedir onu çok iyi tanıyorum. bana tek bir kötü sözü olmadı, etrafımızdaki herkes ilişkimizi kıskanıyor. Bu durumda söyledikleri hep çok zoruma gidiyor. gelsin konuşalım hep beraber dedim, yok, saldırabilirlermiş, kendilerine hakim olmayabilirlemriş. öyle bir durumda ben ne yaparım. işin içinden çıkamıyorum. inanın o kadar kötü bir durumdayım ki, bir de tez dönemim, üstüne kardeşimin sınav dönemi, annemin babamın sağlık problemleri de var. elimden gelen her şeyi yaptım. yok ikna olmuyorlar. kaldı ki biz 2 seneye anca evlenebileceğiz zaten. benim tek istediğim bu kadar nefret etmesinler benden ve ondan. bu koşullar altında ne düğünüm düğüne benzer ne evliliğim evliliğe. ondan ayrılsam da mutsuz olacağım. ayrılmasam da. ne yapacağımı bilemiyorum. aranızda benzer bir şeyi yaşamış olan varsa benle tecrübelerini paylaşabilir mi?

sizin ve sevgilinizin kariyer durumu nedir? aile yapılarınız ne konuda farklı? sosyoekonomik yönde mi yoksa kültür farkı mı? 2 senedir hiç bi sorun yaşamadıysanız ayrılmanız zor olur

ben lisansüstü eğitim alıyorum. sevgilim ise üniversite mezunu. aileler konusunda da kültür ve sosyoekonomik farklılıklar var. hiçbir problem yaşamadık şimdiye kadar, yaşayacağımızı da sanmıyorum. ama işte benim ailemin onay vermesi zor görünüyor. bu durumda da mutlu olamam, onu da mutlu edemem diye korkuyorum :(

lisans ve lisansüstü eğitim kafaya takılacak bir eğitim farkı değil bence... şimdi çoğu paralı okuyor zaten tezli ve tezsiz yüksek lisansı...

aslında onların dediği şu; sen akademisyen olacaksın, prof. olacaksın, o memur olacak en fazla. bunun aramızda sorun yaratacağını düşünüyorlar. ben de tanıyorum onu, kaç kez eğitimimi yarıda bırakıp kpssye girmeye niyetlendiğimde beni akademik alanda yükselmem konusunda desteklemişti. onun iyi bir insan olduğuna inanmıyorlar. inandıramıyorum. of :(

bazen anne babalarımız bizim göremediğimiz şeyleri çok önceden görüyorlar. sorunun sadece eğitim farkından ibaret olmadığını düşünüyorum. kaldı ki sevgiliniz üniversite mezunuymuş. ee yani? ne olmalıydı doktor avukat mı? bilemedim.. ya başka nedenler var, ya da aileniz kariyer düşkünü.

aslında onların dediği şu; sen akademisyen olacaksın, prof. olacaksın, o memur olacak en fazla. bunun aramızda sorun yaratacağını düşünüyorlar. ben de tanıyorum onu, kaç kez eğitimimi yarıda bırakıp kpssye girmeye niyetlendiğimde beni akademik alanda yükselmem konusunda desteklemişti. onun iyi bir insan olduğuna inanmıyorlar. inandıramıyorum. of :(

bu mesajı şimdi gördüm. sanırım aileniz kariyer düşkünü. böyle bir durumda yapılacak şey zor değil. eğer ailem sırf sevdiğim adamın mesleği bana denk değil diye onu istemiyorsa, ben o evliliği yaparım. meslek insana şahsiyet kazandırmıyor, sadece statü sağlıyor. statüye değil, karakterli bir adama ihtiyacım var hayatımda.

sorun onun bana denk olmadığını düşünmeleri. benim iyiliğimi istiyorlar biliyorum, onunla mutlu olamayacağımı düşünüyorlar, ondan bütün bu çatışma. benim çok saf olduğumu onun çok uyanık olduğunu beni kullanmak peşinde olduğunu vs düşünüyorlar. benim en çok zoruma giden hiç beni dinlememeleri. yani yaşım 25,aptal bir kız da değilim, doğru seçim yaptığımı biliyorum, ama yok. bana güvenmiyorlar, kullanıldığımı düşünüyorlar. beni korumak peşindeler. asla kötü niyetli değiller onu da biliyorum. ben ondan ayrılırsam aileme karşı büyük bir öfke duyacağım bir ömür. evlenmeyi istediğim tek adamdan beni ayırdıkları için.

sorun onun bana denk olmadığını düşünmeleri. benim iyiliğimi istiyorlar biliyorum, onunla mutlu olamayacağımı düşünüyorlar, ondan bütün bu çatışma. benim çok saf olduğumu onun çok uyanık olduğunu beni kullanmak peşinde olduğunu vs düşünüyorlar. benim en çok zoruma giden hiç beni dinlememeleri. yani yaşım 25,aptal bir kız da değilim, doğru seçim yaptığımı biliyorum, ama yok. bana güvenmiyorlar, kullanıldığımı düşünüyorlar. beni korumak peşindeler. asla kötü niyetli değiller onu da biliyorum. ben ondan ayrılırsam aileme karşı büyük bir öfke duyacağım bir ömür. evlenmeyi istediğim tek adamdan beni ayırdıkları için.

hangisini seçmiş olursan içinde hep bi huzursuzluk bir yara kalcak bunu biliyorum ama ailende biraz fazla pimpirik ve statü düşkünlüğü var bence kişiliğinden çok okula kariyere vs ye bakıyorlar ama kariyerdede öyle büyük bir fark yok bence ki hiç olmadı sevgilinde lisans yapabilir ama lisans yapsa inan yine bir sorun bulunur bir kere istenmedi çünkü :14:

biliyorum, bunları yaşadığım için o kadar mutsuz ve kırgınım ki.. şimdilik düşünmemeye çalışıyorum, zamana bıraktım. belki kendiliğinden çözüme ulaşır bir şekilde.. :(

peki evlenmeyi düşündüğün kişinin yorumu ne bu konuda onun ailesi ne diyor o tarafta sorun var mı

inanmıyorum ya bende sevgılınız ilkokul mezunu sandım. ailenız çok kendını beğenmış sanırım. ama bırşeyı bılmelerı lazım. evlılıkte dıplomaya değil adam vasfına sahip insanlar karısını mutlu edebılır anca.
diğer farklılıkları açmamışsınız? neye takıyolar başka. inanç demişsiniz??????

bu kisim bence cok onemli: aile sadece egitim farkini mi sorun ediyor, yoksa baska huzursuzluklari var mi? yani aileniz sadece statu icin mi cirpiniyor yoksa hissettikleri baska tehlikeler var mi? zira coook kadin gorduk hepimiz, once sevdim evlendim diyip, sonra annem babam demisti diye kafasini duvarlara vuran. anne babaniz sizi herkesten iyi tanir. ve iyi niyetle, ama sizi vazgecirmek icin caresizlik veya ne yapacagini bilememekten dolayi bu tip tehditler savuruyorlarsa kesinlikle ailenizi hos tutmanizi ve bu evlilik planlarini ertelemenizi oneririm. 2 yilda birini taniyabilirsiniz ama eger o insan bir maskeye burunmemisse. insanlar 2 yillik cikma doneminde cok seyi saklayabiliyorlar. anne babalar ise disaridan bakinca bunlari degerlendirebiliyorlar. ama tabii yanlis yapiyor da olabilirler, eger cok statu duskunu iseler.

merhaba arkadaşlar, ben bu forumda yeniyim ama inanın akıl alacak konuşabilecek başka kimsem yok o yüzden benim için aslında çok özel olan bir şeyi anlatmak istiyorum. sorun ailem ve sevgilim. ailem sevgilimden ayrılmamı istiyor, oysaki biz evlenmeyi düşünüyoruz. o kadar üzülüyorum ki onunla evlenmem durumunda benim yanımda olmayacağını söyledi, düğünü tek yaparsın dedi, gerçi en son konuşmamızda ben görevimi yapar çeker giderim dedi ama ben o dediklerinin de ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum. hayatımdaki en mutlu olayın bu hale dönmüş olması beni çok üzüyor. ben sevgilimle mutlu olacağıma inanıyorum, ama annemlere göre kendimi ateşe atıyorum. nedeni ise benim kariyer açısından ondan daha üstün olmam, inanç farkı, aile yapısı farkı vs. bir de onun çok kötü niyetli biri olduğunu, beni maddi manevi kullanmak niyetinde olduğunu, beni kandırdığını söylüyorlar. oysaki ben 2 senedir onu çok iyi tanıyorum. bana tek bir kötü sözü olmadı, etrafımızdaki herkes ilişkimizi kıskanıyor. Bu durumda söyledikleri hep çok zoruma gidiyor. gelsin konuşalım hep beraber dedim, yok, saldırabilirlermiş, kendilerine hakim olmayabilirlemriş. öyle bir durumda ben ne yaparım. işin içinden çıkamıyorum. inanın o kadar kötü bir durumdayım ki, bir de tez dönemim, üstüne kardeşimin sınav dönemi, annemin babamın sağlık problemleri de var. elimden gelen her şeyi yaptım. yok ikna olmuyorlar. kaldı ki biz 2 seneye anca evlenebileceğiz zaten. benim tek istediğim bu kadar nefret etmesinler benden ve ondan. bu koşullar altında ne düğünüm düğüne benzer ne evliliğim evliliğe. ondan ayrılsam da mutsuz olacağım. ayrılmasam da. ne yapacağımı bilemiyorum. aranızda benzer bir şeyi yaşamış olan varsa benle tecrübelerini paylaşabilir mi?
merhaba öncelikle Allah yardımcın olsun zor bi durum aynı şeyi arkadaşım yaşadı 3 yıl uğraştı.. babası kabul etmedi.. sorunları sevglisinin uzman olmasıydı babası vermek istemedi gurbete kızını ama o da çok direndi sevgilisi babasını aradı evlerine gitti.. babası o kadar anlayışlı bi şekilde karşıladı ki sevgilisini ama olmaz dedi kendi sebeplerini söyledi kızım kıymetli benim için ben sonunuzu iyi görmüyorum dedi olmaz dedi ama arkadaşımın sevgilisi diretti kaç kere aradı mesaj sonraları kavga ettiler en sonunda babasıyla sonra sevgilisinin tayini başka yere çıktı.. bu arada arkadaşım da devlet memuru.. ne olursa olsun bekleeycem seni diye gitti sevglisi fakat geçen 3 ay önce facebookta nişanlandığını duyurdu ve nişanlısının resmini koydu.. arkadaşım yıkıldı.. 3 yılını verdiği sevgilisi başkasıyla nişanlandı.. arkadaşım çok güzel bi insan hem huy gem dış görünüş olarak.. benim eşimin arkadaşı da benim arkadaşımı çok seviyodu istiyodu da biz de araya girdik ve arkadaşım kabul etti.. o da aynı yerde çalışıyor tanışıyorlar yani aynı ortamda çalıştıkları için biliyorlar birbirlerini küçük yer olduğu için tanınmış aileler babası da çocuğu biliyor ve babasına söyledi 2 hafta önce istemeye gelecekler beni diye babası çok sevindi.. nişanlandılar 2 gün önce ve arkadaşım çok mutlu... nişanından bir gün önce sevglisi aramış ben seni unutamıyorum diye... arkadaşım da bir daha beni arama demiş.. yani sana bişi diyeyim mi.. sevglinle evlenirsin mutlu olursun ama bi yere kadar.. aile hiç birşeye değişilmiyor... bak arkadaşım çok mutlu korkuyordu ya mutlu olmazsam diye şimdi iyi ki bu olmuş ya onunla evlenseydim bi daha ailemi göremeyecektim diyo aşk bi yere kadar nikahta keramet meselesi sen de iyi düşün bence :34::34::34::34:

inanmıyorum ya bende sevgılınız ilkokul mezunu sandım. ailenız çok kendını beğenmış sanırım. ama bırşeyı bılmelerı lazım. evlılıkte dıplomaya değil adam vasfına sahip insanlar karısını mutlu edebılır anca.
diğer farklılıkları açmamışsınız? neye takıyolar başka. inanç demişsiniz??????

inançsızlık daha doğru olurmuş. dinle pek arası yok. esasında benim de yok. ama işte o seni etkiledi oluyor bu. ek olarak da 'ben seni böyle biri için yetiştirmedim' zihniyeti var işte. kafalarında yarattığı kişiye benzemiyor diye bunları yaşıyorum.

bu kisim bence cok onemli: aile sadece egitim farkini mi sorun ediyor, yoksa baska huzursuzluklari var mi? yani aileniz sadece statu icin mi cirpiniyor yoksa hissettikleri baska tehlikeler var mi? zira coook kadin gorduk hepimiz, once sevdim evlendim diyip, sonra annem babam demisti diye kafasini duvarlara vuran. anne babaniz sizi herkesten iyi tanir. ve iyi niyetle, ama sizi vazgecirmek icin caresizlik veya ne yapacagini bilememekten dolayi bu tip tehditler savuruyorlarsa kesinlikle ailenizi hos tutmanizi ve bu evlilik planlarini ertelemenizi oneririm. 2 yilda birini taniyabilirsiniz ama eger o insan bir maskeye burunmemisse. insanlar 2 yillik cikma doneminde cok seyi saklayabiliyorlar. anne babalar ise disaridan bakinca bunlari degerlendirebiliyorlar. ama tabii yanlis yapiyor da olabilirler, eger cok statu duskunu iseler.
ailem onu tanımaya çalışmıyor bile ki bir fikirleri olsun. kafalarında oluşan şeyi kırmak çok zor. evde herkes bana karşı herkes düşman gibi. artık iyi niyetli olduklarını düşünmekte zorlanıyorum malesef.

ben üniversite mezunuyum eşim ilkokul annem kesınlıkle en azından lise dıplomasını almadan bu iş olmaz dedi kültür varkı mezhep farkıda vardı ama bizim kendi aramızda öle büyük bir problem yoktu 7 sene birlikteydik annem kaç kere arayıp olmaz bu iş dedi onun annesine bile dedi ama biz direndik anneme çok karşı çıkmadan onuda kırmadan iyi özelliklerini göstererek yavas yavas sindire sindire tanıttım onu şimdi evlendik annem şimdi çok sevio eşimi belkide seviomuş gibi gösterio ama bi problem yok çok şükür o yüzden nikahta keramet vardır lafı çok doğru dediği şeylerin bir kısmı çıktı doğru ama aştık bi şekilde lise diplomasını bile hala almadı ama okula devm edio evet önemli bir fark ama ben kişiliğine bakmayı tercih ettim bence sende kestırıp atma annen birgün anlayacaktır seni

ben üniversite mezunuyum eşim ilkokul annem kesınlıkle en azından lise dıplomasını almadan bu iş olmaz dedi kültür varkı mezhep farkıda vardı ama bizim kendi aramızda öle büyük bir problem yoktu 7 sene birlikteydik annem kaç kere arayıp olmaz bu iş dedi onun annesine bile dedi ama biz direndik anneme çok karşı çıkmadan onuda kırmadan iyi özelliklerini göstererek yavas yavas sindire sindire tanıttım onu şimdi evlendik annem şimdi çok sevio eşimi belkide seviomuş gibi gösterio ama bi problem yok çok şükür o yüzden nikahta keramet vardır lafı çok doğru dediği şeylerin bir kısmı çıktı doğru ama aştık bi şekilde lise diplomasını bile hala almadı ama okula devm edio evet önemli bir fark ama ben kişiliğine bakmayı tercih ettim bence sende kestırıp atma annen birgün anlayacaktır seni
canım çok teşekkür ederim bunları paylaştığın için beni o kadar rahatlattın ki.. içimde bir his devamlı vazgeçmemekle doğru yaptığımı söylüyor zaten ama böyle canlı örnekleri görmek çok daha etkili. çok teşekkür ederim tekrar, umarım her şey yoluna girer de ben de burdan müjdeyi veririm evleniyorum diye :)

peki evlenmeyi düşündüğün kişinin yorumu ne bu konuda onun ailesi ne diyor o tarafta sorun var mı
erkek arkadaşım çok anlayış gösteriyor bu konuda, devamlı bir çözüm yolu arıyoruz ikimizde. ailemle bir kırgınlığının olmadığını her şeyi geride bırakıp baştan sağlıklı bir ilişki kurmak istediğini söylüyor ama benimkiler yanaşmıyor. ben onu bu tarz sorunları olan bir evliliğe mahkum etmek istemediğim için ayrılmayı teklif ettim, asla ayrılmayacağını, benimle olduğu sürece her şeye katlanabileceğini söyledi :) ailesiyle de birkaç kez bir araya gelebildim yalnızca, ama görebildiğim kadarıyla iyi insanlar, bana karşı tavırları iyiydi sıcaktı. zaten hep diyor şimdiden sevdiler seni benimsediler diye.

bu arada kızlar teşekkür ederim ilginiz için, içimi dökerim rahatlarım diye düşünmüştüm çok daha fazlasını aldım bu forumdan, tecrübelerinizi paylaşmanız benim de iyi bir karar vermem konusunda yardımcı oluyor. çok teşekkür ederim :)

Back
X