- 31 Temmuz 2011
- 3.036
- 9.302
- 358
- Konu Sahibi Melahatabla
-
Erken davranmakla ilgisi yok hanımefendi. Suyunuz gelirse mecbur gitmek zorundasınız. Bebeğin susuz kalması da enfeksiyona neden olabilir. Ayrıca bana 8 saat sunni sancı verdiler, açılma olmadı, sunni sancı verilen herkes normal doğum yapacak diye bir kaide yok. Benim bünyemde sunni sancı tutmadı. Sancı başlasın diye artık son saatlerde hemşire sunni sancıyı, serum şişesinden şırıngayla çekip direk damar yolundan enjekte etti yinede sancı tutmadı. Suyum gelmeseydi zaten günüm 5 gün sonra bitiyordu, mecburi doğuma alınacaktım.İşte erken davranırım da sonum bu şekilde olur diye korkuyorum :) teşekkür ederim
Merhaba dostlar
39 haftalık hamileyim. Gelişim geriliği sebebiyle bebegim hep takipte oldu. Hareketlerde az bi azalma olsa koşa koşa doktorun yolunu tuttum. Bu süreç beni çok yıprattı. Üstelik annem ilk bebegini kakasını yediği için kaybetti ve bu da bende korkuya sebep oldu. Endişelerimi doktorumla paylaştım. İstersen bugun suni vereyim ama bu seni çok yıpratır dedi,pek tavsiye etmedi. Sadece korkularım oldugu için istersen suni ile başlayalım dedi. Şimdi ben çok kararsızım. Sancılarım 40. Haftada da gelmezse suni ile doğum yapmak istiyorum. Bi yandan da kendi sancılarımı beklemek istiyorum. Doktorum da en fazla 41 e kadar beklemek istiyor ama benim günlerim kabus gibi geçmeye başladı. Her an bebegim için endişe ediyorum.
Bu arada 1 cm açıklık var. Rahimde yumuşama var ve bebegim normal dogum pozisyonunda.
Sezeryan demeyin lütfen. Çok korkuyorum sezeryan olmaktan. Gerçekten son ana kadar, gerçekten zorunlu hale gelene kadar sezeryan düşünmüyorum.
Lütfen bana bir akıl verin.
Benim de. Kızım için 2 hafta gelisme geriligi var denilmisti hamdolsun sağsaglim geldi hiçbir sıkıntısı yoktu bekleyin tabiki dogal doğum en iyisi Allah yar ve yardımcınız olsun tecrübe ile sabittir günde 10 tane hurma yiyin hem kolay doğum hem sutMerhaba dostlar
39 haftalık hamileyim. Gelişim geriliği sebebiyle bebegim hep takipte oldu. Hareketlerde az bi azalma olsa koşa koşa doktorun yolunu tuttum. Bu süreç beni çok yıprattı. Üstelik annem ilk bebegini kakasını yediği için kaybetti ve bu da bende korkuya sebep oldu. Endişelerimi doktorumla paylaştım. İstersen bugun suni vereyim ama bu seni çok yıpratır dedi,pek tavsiye etmedi. Sadece korkularım oldugu için istersen suni ile başlayalım dedi. Şimdi ben çok kararsızım. Sancılarım 40. Haftada da gelmezse suni ile doğum yapmak istiyorum. Bi yandan da kendi sancılarımı beklemek istiyorum. Doktorum da en fazla 41 e kadar beklemek istiyor ama benim günlerim kabus gibi geçmeye başladı. Her an bebegim için endişe ediyorum.
Bu arada 1 cm açıklık var. Rahimde yumuşama var ve bebegim normal dogum pozisyonunda.
Sezeryan demeyin lütfen. Çok korkuyorum sezeryan olmaktan. Gerçekten son ana kadar, gerçekten zorunlu hale gelene kadar sezeryan düşünmüyorum.
Lütfen bana bir akıl verin.
Milyonlarca yıldır tüm memeli canlılar doğuruyor. Normal doğum yanlısı olman harika bir şey. O sıkışma denilen şey bebeğin akciğer sağlığı için çok kıymetli. Vakum da normal yani. Bunların hepsi sezeryandan daha sağlıklı. Acilmaniz başlamış. Allah'ın izniyle yakın zamanda doğum olur. Sık sık yürüyüş yapın. Doğum kolaylaştırıcı egzersizleri yapın. Hurma yiyin. Sonra da hemencik sağlıcakla dogurun. Sizi de bebeğinizi de öpüyorum. Sağlık diliyorum.Çok teşekkür ederim cidden içime su serptiniz :)
Peki hiçbir belirti yok diyelim suni ile beni neler bekliyor olabilir
Risk oldugu anda ben de sezeryan isterim ama neyin ne olacagını kestiremiyoruz ki malesef. Sizin adınıza sevindim ki sag salim atlatmışsınız. Gerçekten bu dogum meselesi kafamı cok karıştırıyor. Hele ki ilk olunca.
Peki hiçbir belirti yok diyelim suni ile beni neler bekliyor olabilir
Kendime bu telkinleri versem de başa dönüyorum. Okb gibi bir şey. Beklemek çok zor gerçekten. Bir ne ne yaparsam yapayım sezeryan sıcak gelmiyor banaKendinizi bu kadar strese sokmayin. Sizin stresiniz bebege de gecer. Bebek strese girerse isler iyice sarpa sarar. Sezaryen istemiyorum korkuyorum diyip de sezaryen olmak zorunda kalirsaniz bu dusuncelere sahipken daha zor toparlanirsiniz bence. Her sey olacagina varir. Ben de 40.haftaya kadar normal dogum planiyla geldim. Sizin aksinize normal dogumdan korkuyordum ama yine de hayirlisi nasil olacaksa oyle olsun diye dusunmeye calistim. Açılmam sancım belirtim hicbir seyim yoktu. Bebek aşagiya bile inmemisti daha ayaklari agzimdan cikacak yakinda diyordum :) 41.haftaya kadar bekleme fikrindeydim. 40.haftamdaki kontrolde nstye baglaninca kizimin taşikardiye girdigi soylendi. Apar topar sezaryene karar verildi. Birkac saat sonra sezaryene alındım. Canı çok tatli olan biri olarak soyluyorum çok buyuk acılar çekmedim. Kolay toparlandığımı düşünüyorum.
Bunu sizi iyice korkutmak için anlatmadım. Sezaryen de olsanız bebeğiniz iyi olduktan sonra bir onemi olmayacak. Neyi ne kadar planlasaniz da cok isteseniz de her sey olacagina variyor. Biraz sakinlesmeye calisin.
Ah ah ben o kararı bir verebilsemBence hazırsınız doğum için suni sanciyla doğumu başlatsinlar derim bebeğin belli bı haftadan sonra durması da iyi değil diye düşünüyorum son dk sezeryana mecbur kalmadan suni sanciyla normal dogurun derim tabiki son karar doktorunuzun ve sizin.
Çok teşekkür ederimHerkesin farklı oluyor sizi korkutmak değil amacım kesinlikle . 3. Doğumum 37. Haftada oldu 36. Haftada 3 cm açıklık vardı 4-5 gün sonra sancılar acayip bastırdı ama düzensiz geliyordu o yüzden suni sancı verdiler . Ama bebeğim içerde strese girmiş Doğum esnasında sürekli nstye bağladılar daha önce de 2 Doğum yaptığım için anormal gelmişti ama acıdan şaşkınlıktan niye diye sormamıştım. Meğerse bebeğim içeride kaka yapmış strese girdiği için ve bana endişe etmeyim diye söylememişler . Bebeğim sağlıklı doğdu ama doğar doğmaz bi baktım poposunda Ayağında kaka var :)) şimdi böyle rahat rahat gülerek anlatıyorum ama zor zamanlardı çok şükür atlattık geçti. Umarım siz de rahat atlatırsınız. Açılmanız biraz daha olsaydı suni almak mantıklı olurdu ama şu an çok az. Bana suni sancı verdiklerinde 3 cmdi açıklık. Sabah vermişlerdi 15:30 gibi kızım doğdu :)) bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah
Erken davranma kısmını sizin için degil kendim için dedim. Şuan bile suni verebilirim dedigi için doktorum.Erken davranmakla ilgisi yok hanımefendi. Suyunuz gelirse mecbur gitmek zorundasınız. Bebeğin susuz kalması da enfeksiyona neden olabilir. Ayrıca bana 8 saat sunni sancı verdiler, açılma olmadı, sunni sancı verilen herkes normal doğum yapacak diye bir kaide yok. Benim bünyemde sunni sancı tutmadı. Sancı başlasın diye artık son saatlerde hemşire sunni sancıyı, serum şişesinden şırıngayla çekip direk damar yolundan enjekte etti yinede sancı tutmadı. Suyum gelmeseydi zaten günüm 5 gün sonra bitiyordu, mecburi doğuma alınacaktım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?