Lütfen yardım edin kafayı yiyeceğim

Cok teşekkür ederim ya bu bilgileriniz icin. Benim de çevremde var aile sirketi yokken yine ailesinin sözünden çıkmayan tek basına özgür çalışıp devlet memuru oldugu halde ailesinden gizli birsey yapmayan insanlar.
Gercekten muhim olan kişiyle uyum kısının size saygısı.
Rabbim sizi de bir omur mutlu etsin insallah sorunlardan uzak olun hep

Amin inşallah size de bize de herkesin yuvasına huzur versin. Esler arasındaki uyum çok önemli herkes bunu yakalayamıyor ben bunu yakaladığımızi düşünüyorum elhamdulillah. Sevgi Aşk Çok önemli bence erkek arkadaşında seni seviyor belli anlattıklarından onun kafasında belli kalıplar var bunları da sana açık açık söylemiş demek ki sana da uymus.Bence sen ne olursa olsun hayatta kendi fikirleri doğrultusunda yolunu çizecek akıllı bir kizsin.Bos bir insan değilsin ki evde boş boş oturasın.Annene gelince bence o sana cok bağlanmış kaybetme korkus sarmış ve sana zarar gelmesinden çok korkuyor.Onu kırma zamanla belki yumusar

Insallah zamanlar yumuşar ve bende mutlu olurum su kısa hayatta bir müddet :) cok teşekkür ederim

Sana simdiden söyleyim, böyle zihniyette olan erkekler, evlendikten sonra daha çok baskici olmaya basliyorlar.
Bu sitede bunun birçok örnegi var. Ve annen hakli olabilir, hayatta hiçbirsey için çabalamamis insanin piskolojisi çok farkli olabilir.
Ayrica yanlis anlamadiysam sevgilin senin çalismamani ailesinden dolayi istiyor, yarin birgün ailesi kim bilir neler istiyecek senden. Açik isen, kapanmani isteyebilirler, arkadaslarla görüsmeni istemeyebilerden tut, annenler ile bile görüsmeyi kisiltabilir. Unutma, bir erkek bi konuda bile seni ailesine ezdirirse, her konuda ezdirir. Verdigi sözlere bakmayin, burda birçok kadin konu açip "ama evlenmeden önce böyle degildi" "evlenmeden önce bana bi takim konular için söz vermisti" diye.

Yani kisacasi, annen bagirabilir, duygularini ifade etmeyebilir fakat annen yinede hakli. Bende ben dogurup, büyüttügüm, binbir çaba ile üniversiteye yolladigim kizimi, ona çalismaya bile yasaklayan erkegi uygun görmem.

Çalışmamamı ailesinden dolayı istemiyor. Ailesi benim mesleğimi öğrendiğine ne guzel demiş neden çalışmasın diyorsun demiş. Hatta bizzat ablası bana eşide mimar oldugu icin ortak is yaparsınız ne guzel olur bile demişti.
Bana kendisinin bir sozu var. Ailemden sana karsi asla laf getirtmem. Seni Ezdirmem. Bu sozu o bana verdigi icin su an saygı duyuyorum tabi.
Ama ailesini ölçmeye çalıştım. Genelde kendisi ailesini cok önemseyen hani sözlerini hareketlerini birebir yapan biri degil. Bir kere eleştiriyor ailesinde olanları öncelikle. Birinin işine karışmasını sevmiyor. Eski kafa olanlara saygı duyuyor ama uygulamaya sokmuyor.
Ailesini daha tanımıyorum tam olarak ama bana karsi surekli annesini bırakmasın annesini de yanında bu sehre getirsin annesi tek kalmasın biz yardımcı oluruz yalnız kalmasın o sehirde demişler. Bunu erkek arkadasım da söylemişti.
Annem haklı olabilir su konuda olabilir. Bastan bunlar söyleniyor sonradan dediğiniz gibi değişebilir. Tam tersi çıkabilir. Ama bunu çözmem icin napmam gerek bilmiyorum iste.
Burada bana benzer seyler yaşayanların tecrubesini okudum. Cogu esinle uyum sağlarsan sorun olmaz asılır hepsi dedi.
O kadar kafam karıştı ki inanın neye dikkat edeceğim ne yapacagım bilmiyorum bile

Bilmiyorum, bana biraz tuhaf geliyor. Bu kadar muhafazakar ailede ablasinin senin ile kocasi ile beraber çalisma demesi bana gerçek gelmiyor. Bana sanki sana olmayan tabloyu çizmeye çalisiyormus gibi geldi.

Sonuçta kendisi niye istemiyor senin çalismani?

Bende sordum onu ama ablasının esi zaten Genç'te degil tek kişide çalışmıyor. Bulundukları yerde bir suru inşaat ısını yapmis siteler yapmis bir firması varmış bu yuzden boyle soylemis ablası bende netten baktım gercekten sitesini gördüm okudum bilgileri projeleri.
O çalısmamı bu bölümde istemiyor nedenini de su sekilde söyledi. Ben zaten okurkende isteyerek okuduğum bir bölümde değildim. En buyuk istegim psikoloji okumakti. Bunu ona anlatmıştım ilk. Hayalim diye. O da bana bu sekilde bir hayalin varsa ileride yapmadım deme bunun icin birşeyler bulalım yap dedi. Ama istemediği sey su; bizim sektörde şantiyeye gidilir cok. Erkeklerle cok muhatap olursun. Bankada çalışsam buna yapma demezdi. Hastahanede doktor olsam keza oyle. Ama biz surekli işçilerle şantiyeyle muhatap oluyoruz. Daha once çalıştım cunku. Iyi bir büro mimari olmak icin bu yollardan gecmek gerekiyor. Ve çizim surekli zaman alan birsey. Hani bayağı emek ve özveri istiyor. Severek yapmayincada bana ağır geliyor hepten dediğim gibi.
Yani istememe "Neslihan sana calismak yok otur evinde" tarzında olmadı.
Bu arada kapanma konusu demissiniz. Ailesi kapalı bir aile. Muhafazakar. Ama dar görüşlü bir aile degil. Hepsi okumuş insanlar belki de bunun etkisi vardır. Ben acik biriyim. Ailesi bunu biliyor. Hic bir sekilde kapanacakmi diye birsey sorulmadı bana. Karsi tarafta sormadı bunu. Yani erkek arkadasım. Bunun kulla Allah arasında oldugunu ve kimsenin bunu konu yapamayacağını bana söylediler. Ailelerinde acik gelinleri de cok var.

Hic birseyin garantisi yok canim. Ne kadar dusunursen dusun. Onemli olan konustugun kadariyla duygularin dusuncelerin sana agirlikli olarak ne diyor. O kadar severek evlenen de var mukemmel evlilikleri var ama aldatma olayi olup bosanabiliyorlar. Evlilik gulluk gulistanlik birsey deyil. Kime bakarsan bak muhakkak bir sorunla ugrasiyordur. Onemli olan senin olmazsa olmaz dedigin seyleri karsiliyor mu karsindaki kisi ? Piskopat bir aile veya kisiye de catabilirsin ve evlenmeden bilemiyebilirsin ve korktugun basina gelebilir yada gelmeyebilir. Ailen tam anlamiyla evet dese bile bazen ailen bile yanilmis olabilir, ve zorluklarla dolu bir evliligin olabilir. Illa hizla evlenmeniz herekmiyorsa biraz daha zaman verip kendine dusunebilirsin.

aile işini reddedip okuyup farklı bir alanda çalışmak tamamen kişinin tercihidir bana kalırsa. yani bir insan okumak zorunda değil, okuduğu mesleği yapmak zorunda değil, ailesinin mal varlığını reddetmek zorunda değil. bence bunlar bir insanı kötü biri yapmaz. çalışmanı istemesi de kötü niyetli gözükmüyor. benim gelirim çok uç boyutta olsa eşimin annemin babamın kardeşimin çalışmasını istemem. ihtiyacı yokken kimseden emir alsın kimsenin işini yapsın kimseyle alacak verecek ilişkisi olsun uğraşsın istemem. hele ki kız kardeşim için söylüyorum, ihtiyacı yokken dangalak kadınların laubali erkeklerin dolu olduğu iş hayatında bulunmasını istemem. gitsin dünyayı gezsin dolaşsın hobiler edinsin okusun etsin hayır işleri yapsın isterim.

ihtiyacı hiç olmayan insanların eşlerinin çalışmasını istememelerini anlayabiliyorum ama kıt kanaat geçinip gurur yaparak eşlerinin çalışmalarını engelleyenleri anlamıyorum. yaşam standardına etki edecekse eğer, kimsenin çalışıp çalışmamasına karışılmamalı.

tum yorumları okudum, herkes dönüp dolasıp benim takıldıgım yere gelmis farkında mısın?
şu an soz verse bile her sey degisebilir. onemli olan bu kisinin senin giyimini meslegini sosyal yasantını her haliyle kabul etmesi.

cok iyi niyetli yaklasıyorsun ama benim ailem arastıracak seninki de arastırsın demenin ne geregi var mesela. hem sen bunu desen bile bunu yapmayacak olan aile "olur mu oyle sey oglum" diyebilirdi.
zaten yapacaklarmıs sen o kadar acık davranmıssın ki o da gelip hemen sana soylemis. sorun cıksaydı begenmedik kusura bakma mı diyecekti?

cok mantıklı olgun ve her seyi açık açık konustugunuzu dusunuyorsun ama yarın birgun bunlardan birinde degisiklik yapmak isterlerse ne diyeceksin? mesela giyimine karısıldıgında resti cekebilecek misin? meslegini sonra hangi sartlar altında yapmayı dusunuyorsun?

annenin yalnız kalmasını istememeleri, erkek arkadasının aileye saygıda kusur etmemesi, sirketin başına gececegi icin ustlenecegi sorumlulugu ve ailesine bakma yukumlulugunu paylasması guzel. fakat bunları pesin pesin sunan kisi, yarın birgun aile ile içiçe yaşamaya basladıgınızda sartlar bunu gerektirdi derse ne demeyi dusunuyorsun?
belli ki ikna edici bir dille tatlı tatlı her seyi kabul ettirebilecek biri.

senin hayaline destek cıkması da cok guzel, fakat sen psikoloji okusan buro acabilecek misin?
erkek hastab oldugunda odada yalnız kalmandan rahatsız olmayacak mı yine?
buro vs açarsan kendi isini kurmus degil de onların parasıyla hobi gibi iş mi yapıyorsun diye dusunecekler?
bu cocugun erkek kardesi kız kardesi varsa onlar senin harcamana laf ettiginde ezildigini hissetmeyecek misin?
erkek arkadasınla tatile cıktıgında oyyy bu kız bikinilerle gezmis diye kp kv burnundan getirdiginde benim evim ayrı kesem ayrı, hayatımıza karısamazlar diye dusunebilecek misin?

eltiler de açık diyorsun ama onlarla aynı konumda başlayamazsın, kıyaslama yapma, onlar bazı sorunları atlatmış olurlar, aileye bakma sırası sana gelmis olabilir... hem aile sirketlerinde ortak karın bir bolumu haneye gore pay edilip ayrı ayrı yatırım yapmanıza imkan saglıyor mu yoksa herkes aynı yerden mi harcıyor? ilerde onların karısının arbası aynı sirketin parasıyla alınıyor ama benim yok tartısmalarına kadar gider... sırf bu bile sorun oluyor.

erkek arkadasın seni oldugu gibi kabul ederse amenna. fakat şimdiden yok bayanlardı yok bizim sirketti başlamış... dese ki bosuna santiyelerde yorulma şirkette istedigin vakitlerde calısırsın. hem elin adamlarıyla ugrasmak zounrda kalmazsın sen de rahat edersin... eger mimarlık yapacagım diyorsan elbette karısamam. bu konuda da destek olurum... ama o bu sekilde cumle kurmuyor ki en bastan sart kosuyor. senin deyişinle açık oynuyorsunuz ama evdeki hesap çarsıya uymadı deme. kusura bakma ama senin meslegini sevmemeni de kendi dusunceleri dogrultusunda kullanıyor gibi geldi bana.

sana ve kararlarına saygı duyarak davrandıgı surece tum sorunlar aşılır.
o da ilerde aileni istemiyorum demeyesin diye en baştan konusmus ama bunlar kafasında cizdigi eş icin belirli ozellikler ve senin o kalıba uyup uyamayacagını sorguluyor gibi geldi bana.

ayrıca bir yorumda tasarım icin önce santiyeden baslamak lazım demissin. oncelikle sunu soyleyeyim, meslektaşız.
şantiyeye hic girmeden mimarlık gayet de guzel yapılır... kucuk yer olması farketmiyor, il merkezine 1saat mesafe yol varsa her gun üsenmez gidersin eger ki istiyorsan... ilcelerde kucucuk yerde bile tasarım burosu açan arkadaslarım var. belki digerleri gibi kazanmıyorlar ama işlerini ceviriyorlar.
eger mimarlık istemiyorsan tasarım bilgini kullanarak başka işler de yapabilirsin. reklamcılıga kayabilirsin.
demek istedigim gelecegin icin her zaman bir alternatifin olsun. bu senin soyal yasantını da etkiler.
yoksa karı koca calısan ve aileyle iliskisi olmayan insanlar da ayrılıyor. yine gorumce kv sorunu oluyor. korkmak cozum degil. onemli olan verdigin kararları davranıslarını vs sen bu cocuga kabul ettirebilecek misin?

Çok guzel yazmışsınız teşekkür ederim. Haklısınız bende zaten bu ikilemdeyim. Elimden geldiğince yazdığınız herseyi araştırıp sorup öğrenmeye çalıştım. Ama dediğiniz gibi yarın hersey değişebilir bunu bilemem. O yuzden cok iyi düşünmem gerek farkındayım.
Tekrardan cok teşekkür ederim yorumunuz ve emeginiz icin cok sagolun

canım aile işi cidden çok zor hiçbi anne aile baba eline bakan adama kız vermek istemez.aileden geçtim sen şimdi evlendin diyelim eşinin babasıyla arasında en ufak bi sorun olduğunda benim paramı yiyorsun dediğini çooookkk işiteceksin malesef. ben bunu dedem ve dayımda yaşadım ortak benzinlik işletiyorlar bi apartmanda altlı üstlü oturuyorlar ayrı ewe kavga ederek çıkmak isteyince git kendi işini kur kendi paranla nereye gidiyosan git dediğini biliyorum.araştırma konusunda annen haksız .iki insan evlenecekse elbet aileler araştırılır allah kolaylık versin canım

Teşekkür ederim. Söylediğiniz cümle benimde en buyuk korkumdur hep. Benim paramı yiyorsun denmesi. Soyledim de kendisine acik acik. Ama deminde yazdığım gibi boyle birsey asla olmaz diyor ama ileride ne olur bilmiyorum gercekten bu da beni korkutuyor

asla olmazla olmuyor işte tatlım an geliyor pat diye söyleniyor bunlar benim dayım sevdği kız için okumadı dedemin yannda çalıstı ama simdi başkasıyla evli ve okumayıp kendi işini yapmadığı için çok ama çok pişman allah sana sabırlar versin hakkınızda hayırlısı olsun unutma allah senin hiç tahmin etmediğin öyle kapılar açar ki.. ama sana şunu söyliyeyim şimdi anneniz ne dese ters bişey sölüyomuş gibi gelir annenizin sözlerine dikkat edin gerçekten kötülüğünü düşünmez asla boş da konuşmaz anneler

Çok teşekkür ederim. Bende zaten annemi mı dinleyeyim yoksa karşındakine mı güveneyim diye bir ikilem icin buraya yazdım. Cok sagolun acele etmeden iyice dusunup kararımı vereceğim.
Cok cok sagolun

Su ana kadar içimdeki ses hep karşındaki insanın dogal oldugunu dogru söylediğini söylüyor. Bilmiyorum iste bu yuzden.

karşındaki çok iyi olsa bile ortak iş olayı çok yıpratıcı.
üstelik meslek sahibi,çalışan bir insansın.neden elini kolunu bağlayıp eltilerle yarış içinde bir hayata sürüklüyorsun kendini.
onların dünyasında hayat hiç de erkek arkadaşının sana vadettiği gibi olamayacak.çünki anne babası,sülalesi kurmuş düzeni.
sen de onlara uyacaksın mecburen.
bayramlarda bile anneciğine gidebilecek misin rahat?

baban da yokmuş.annen seni güzel,rahat bir hayat yaşa diye okutmuş.
tama yine aynı kişi olsun ama kendi hayatınızda,kendi işinizde olun.

sakın işini bırakma.evlenince öylesine pişman olursun ki iş işten geçmiş olur ama.

mantık sevginin önünde olmalı.
nasıl sevdiğin kendi şartlarını önemsiyor,taviz vermiyor.sen de kendin için iyi olanı şart koy.
ilerde babam dedi,annem dedi,abim istedi diye dayatmalarına boyun eğmen kaçınılmaz olur.

Teşekkür ederim. Öncelikle eltim muhabbetinde erkek arkadaşım tek erkek ailede. Yani kendi anne babasının bir oğlu. Uç ablası var. Hepsinin esinin kendi sirketi oldugu icin aile işinde ortak değiller. Erkek arkadasım babasıyla ortak sadece.
Bunun dışında zaten benimde katı oldugum taviz vermediğim seyler var. Karşılıklı belirttik bunları zaten. Ben annemi uzakta bırakmak istemiyorum. Ve hayalleri olan biriyim. Tutupta evde oturup günlere katılamam. Bunları bir bir anlattım. Onun dışında baska kararlarımı da soyledim.
Dediğiniz gibi su an icin hersey onaylanmış durumda karsi taraftan. Ama sonrası meçhul.

şöyle söyleyim canım senin anlattıklarının aynısını bende yaşadım benim eşimde ailesiyle başka şehirde yaşıyodu tabi eşimin işi ayrıydı ama anneme ilk söyediğimde oda baya tepki gösterdi ne diyosun sen olurmu öyle şey daha çok erken diye ee tabi ben dinlemedim aşığım seviyorum ille evlenecem diye benim eşimde o zamanlar hep diyodu ben okusada çalıştırmam evinde otursun diye annem nişanlıyken bile çok dedi kızım hemen evlenme yaşın genç bi iş sahibi ol ayakların üstünde dur yine istiyosan git aynı kişiyle evlen diye hatta eşimide pek istediği söylenemez çünkü aşırı kıskanç biriydi teyzemlere bile göndermez çok sıkardı beni..

Herneyse ben inat ettim evlendim ve daha 4.5 ayda kafamı taşlara vuruyorum keşke annemi dinleseydim diye. Onlarda yaşanmışlık olduğu için çok daha tecrübeliler neyin ne olacağını görüyolar. Sevgi konusunda bi eksik yok hala seviyorum ama herşey sevgiyle bitmiyo evlenince çok daha farklı oluyo. Bizde durmadan konuşurduk ayda 6.000 dakka bitirirdik benimlede çok ilgiliydi ve benimde babam yoktu aynı senin gibi. Eşimle konuştuğumuz sıralarda vefat etmişti daha çok üstüme düşmeye başladı. ama şimdi ufak tefek tartışmalar başladı şimdi kendi diyo sende bi işe girsen çalışsan böylemi olurdu demeye geçen tartışmıştık babasıyla konuşuyo dediği laf aynen şu baba bunu gönderelim zaten bi işe yaramıyo anca evde oturuyo bende gider çalışan birini alırım daha rahat olurum ben 4 aydır mutlu değilim. İşte bu sözü duyduktan sonra insan öyle bi yıkılıyo ki hergün anneme hak veriyorum keşke dinleseydim diye.

Tabi sende böyle olacaksın diye bişey yok ama demem o ki sen yinede anneni kırma bazı şeylerde gerçekten haklı olabiliyolar

annenin haklı oldukları yer de var haksız oldukları yer de var.. önemli olan senin düşüncelerin hislerin..

şirketi var baba yanında çalışıyor..
şirketi olması bir anlam ifade etmiyor.. şirket dediğin bugün var yarın yok. şirket borçlar üzerine kurulu bir döngü içerisindedir. herkes kurabilir.. Tabi burda şirketini veya şirketi olanları kötülemiyorum. ancak şirketi var orada çalışıyor sonra kendisine kalacak diye iyi niyetli yönden de olsa düşünme.. ayrıca ona kalabilir ama henüz onun değil.. yani orada çalışan halen. nasılsa benim burası deyip sorumluluk vs almayıp sonrada babası tarafından tepki görüp arası açılabilir. işten de çıkabilir. bunlar tabi olumsuz yanları tersi de olabilir.ancak önemli olan bu kişinin sorumluluk alabilmesi vs durumlarıdır.

senin çalışmanı istemiyormuş. bu demek hepiniz (sen o ve çocukların ) babasının eline bakmanız demektir. Sana kurslar okul vs git diyor.. bence ona da ilerde karışır.. arkadaşlarla görüşmen vs yani bekar birinin iletişimi gibi olur mu seninkisi olmaz tabi.. o kadar emek vereceksin eğitimini alacaksın ama çalışamayacaksın... ayriyetten çalışmana kıskanan biri senin bu tür aktivite ve eğitimine de karışır.. Sen dersen ki ben diplomamı alırım sonra ilerisi için kullanırım birşey diyemem. ama o zaman da yıllarını boşa harcamış olursun.. neyse sonuçta senin bileceğin şeyler bunlar.. yani sen de ev hanımı olmak istiyorsan senin düşüncen.. isteğinse neden olmasın.

ancak böyle olduğunu sanmıyorum. asla eğitimini ve kariyerini biri için bırakma.. en azından aşkından ölmüyorsan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…