- Konu Sahibi Neslihan90
-
şöyle söyleyim canım senin anlattıklarının aynısını bende yaşadım benim eşimde ailesiyle başka şehirde yaşıyodu tabi eşimin işi ayrıydı ama anneme ilk söyediğimde oda baya tepki gösterdi ne diyosun sen olurmu öyle şey daha çok erken diye ee tabi ben dinlemedim aşığım seviyorum ille evlenecem diye benim eşimde o zamanlar hep diyodu ben okusada çalıştırmam evinde otursun diye annem nişanlıyken bile çok dedi kızım hemen evlenme yaşın genç bi iş sahibi ol ayakların üstünde dur yine istiyosan git aynı kişiyle evlen diye hatta eşimide pek istediği söylenemez çünkü aşırı kıskanç biriydi teyzemlere bile göndermez çok sıkardı beni..
Herneyse ben inat ettim evlendim ve daha 4.5 ayda kafamı taşlara vuruyorum keşke annemi dinleseydim diye. Onlarda yaşanmışlık olduğu için çok daha tecrübeliler neyin ne olacağını görüyolar. Sevgi konusunda bi eksik yok hala seviyorum ama herşey sevgiyle bitmiyo evlenince çok daha farklı oluyo. Bizde durmadan konuşurduk ayda 6.000 dakka bitirirdik benimlede çok ilgiliydi ve benimde babam yoktu aynı senin gibi. Eşimle konuştuğumuz sıralarda vefat etmişti daha çok üstüme düşmeye başladı. ama şimdi ufak tefek tartışmalar başladı şimdi kendi diyo sende bi işe girsen çalışsan böylemi olurdu demeye geçen tartışmıştık babasıyla konuşuyo dediği laf aynen şu baba bunu gönderelim zaten bi işe yaramıyo anca evde oturuyo bende gider çalışan birini alırım daha rahat olurum ben 4 aydır mutlu değilim. İşte bu sözü duyduktan sonra insan öyle bi yıkılıyo ki hergün anneme hak veriyorum keşke dinleseydim diye.
Tabi sende böyle olacaksın diye bişey yok ama demem o ki sen yinede anneni kırma bazı şeylerde gerçekten haklı olabiliyolar
Çok çok üzüldüm anlattıklarınızı okuyunca. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Bana yaşantınızdan ornek verdiniz cok sagolun.
Benim erkek arkadasıma ben bu olasılıkları hep anlattım. Yapı olarak hani derler ya "vur kafasına sussun otursun " oyle biri degilim. Kendisini de bunu biliyor. Bana boyle bir soz söylense su an sunu yaparım demem kolay tabi ki. Yaşamadığım icin bilemem.
Ama kendisine belirttiğim seyler oldu en basından. Bunların ustune soz aldım.
Iki tarafın ailesi her zaman iyiliğini ister cocuklarının. Ve is her zaman erkekte ve kadinda biter. Eger soz tasıma soz getirme olursa her türlü sorun cikar. Her zaman cikar. En mükemmel anne baba da bile cikar.
Ona bunu anlattım. O da gormuş cevresinde bunları. Dengeyi tutturmaya önem verdigini söyledi.
Buna dair de soz verdik birbirimize su an. Mesela annem bana ne derse desin ona yansıtmıyorum. Annemin dediklerini ben dinliyorum zaten bu yüzden çıldırma noktasına geldim.
Onun da bana sozu var sana hic bir zaman laf getirmem asla diye. O da aynı sekilde olanı biteni bana dengeli sekilde anlatır. Ve sorun varsa birlikte bir yol çizelim der.
Bunlar tabi su an guzel seyler. Evlenince ne olur bilemem. Ama Allah korkusu olan insanlardan korkmak istemiyorum belki de ben.
Annesini gördüm cok sessiz sabırlı ice kapanık biri. Ailesi de mütevazı insanlar. Ama diyorlar ya ummadık tas bas yarar. Bilmiyorum.
Annem tepki veriyor. Ona söylüyorum anne konus tamam bak de ki bana ben bu adamı çözdüm de ailesinin sözünden çıkmaz tanıdım de. Ama tanımadan söyleme bunları diyorum
Asla tanımayacağım diyor. Beni de bu uzuyor. Somut birsey görse annem bende evet diyeceğim zaten ona
annenin haklı oldukları yer de var haksız oldukları yer de var.. önemli olan senin düşüncelerin hislerin..
şirketi var baba yanında çalışıyor..
şirketi olması bir anlam ifade etmiyor.. şirket dediğin bugün var yarın yok. şirket borçlar üzerine kurulu bir döngü içerisindedir. herkes kurabilir.. Tabi burda şirketini veya şirketi olanları kötülemiyorum. ancak şirketi var orada çalışıyor sonra kendisine kalacak diye iyi niyetli yönden de olsa düşünme.. ayrıca ona kalabilir ama henüz onun değil.. yani orada çalışan halen. nasılsa benim burası deyip sorumluluk vs almayıp sonrada babası tarafından tepki görüp arası açılabilir. işten de çıkabilir. bunlar tabi olumsuz yanları tersi de olabilir.ancak önemli olan bu kişinin sorumluluk alabilmesi vs durumlarıdır.
senin çalışmanı istemiyormuş. bu demek hepiniz (sen o ve çocukların ) babasının eline bakmanız demektir. Sana kurslar okul vs git diyor.. bence ona da ilerde karışır.. arkadaşlarla görüşmen vs yani bekar birinin iletişimi gibi olur mu seninkisi olmaz tabi.. o kadar emek vereceksin eğitimini alacaksın ama çalışamayacaksın... ayriyetten çalışmana kıskanan biri senin bu tür aktivite ve eğitimine de karışır.. Sen dersen ki ben diplomamı alırım sonra ilerisi için kullanırım birşey diyemem. ama o zaman da yıllarını boşa harcamış olursun.. neyse sonuçta senin bileceğin şeyler bunlar.. yani sen de ev hanımı olmak istiyorsan senin düşüncen.. isteğinse neden olmasın.
ancak böyle olduğunu sanmıyorum. asla eğitimini ve kariyerini biri için bırakma.. en azından aşkından ölmüyorsan..
Aynen canım eğer bekarken biri bana anlatsa böyle böyle dedi dese ben boşarım o adamı mümkün değil kalmam yanında der çıkarım bekara boşanmak kolay gelir ama evliyken herşey değişiyo bambaşka oluyo.. Allah gönlüne göre versin canım inşallah herşey istediğin gibi olur dedim ya bende aynılarını yaşadım abilerim istemedi olmaz dedi gittim odamda ağladım ağladım eninde sonunda bi şekilde ikna ettim ama eşime hiç birini söylemedim çünkü söylesem bu sefer eşim benim aileme kinlenecek istemiyolar diye. Sen annenin kalbini kırmadan gönlünü yapmaya çalış anne rızası almak çok önemli.
Mesela ben ne zaman eller kadir kıymet bilmiyor anne şarkısını duysam oturur hıçkıra hıçkıra ağlarımoyüzden anneni kendine sakın küstürme eğer karşındaki seni seviyosa zaten her ne olursa olsun seni bekler
Kıyamam ya su an benimde gözüm doldu. Ya uzulmeyin lütfen. Allah size bir kapı acar illa ki Sizinde bu imtihanınızın bitişi olacak guzel sekilde.
Yasınız kaç ? Benim gibi diplomali çalışmayan mısınız sizde? Eşinizle ne kadar sure çıktınız ?
Hayatımda ki kişi benim ilkokul arkadaşımın üniversiteden arkadaşı. Bu sekilde tanıştık. Baslarda cok iyi anlaştık. Sonra ben güven sorunumdan dolayı gecmisini kurcalamaya basladim. Rahatlık batmış gibi hani lorena varya burada sevgilisini kiskanan. Onun gibi bir tavra büründüm bir ara. Sonra düzeldim cunku yardımcı oldu
Simdi de gayet iyi anlaşıyoruz. Beni sevdiğine eminim. Bir sorunum olsa dort elle koşar. Iki saat konuşmadan durmaz habersiz bırakmaz. Özler süprizler yapar. Hani bir anormallik yok.
Babam yok. O bana sahipte çıkıyor bir nevi.
Ve evet annem hep kavgacı biridir maalesef ki
Inşallah en guzel sekilde bitirirsin okulunu ise girersin. Dort sene konuşmuşsun. Benim daha bir sene bile olmadı.Ben daha 22 yaşındayım canım. Şuan okula devam ediyorum seneye bitecek ve mutlaka bi işe girecem kesin kafama koydum. Eşimlede 4 yıl konuştuk 1 senede nişanlı kaldık. Zaten ilk okuldan arkadaşımdı eşim
tahminimce anneniz, fazla bir reaksiyon verdiyse, ya birseyler duymustur yada babaniz olmadigi icin asiri koruyucu olmak istemis, hepsi bu. Bence karsidaki ailenin sizin ailenizi arastirmasi ayip birsey degil. sonucta bu insanlarin hayatlarinin bir parcasi oluyorsunuz, ve nasil bir aile oldugunuzu gormek en dogal haklari diye dusunuyorum. ozellikle de siyasetle ugrasan bir aileyse bundan daha normal ne olabilir.. sizde onlari arastirabilirsiniz, bence hatalar yapilmadan once cok dogru bir uygulama bu, her evlilik icin
Inşallah en guzel sekilde bitirirsin okulunu ise girersin. Dort sene konuşmuşsun. Benim daha bir sene bile olmadı.
Gercekten insanlar cok haklı. Isterseniz on sene konusun evlenince hersey farklı diyorlar. Bosa demiyorlar. Cok temkinli olmam gerek. Emin olun şuraya paylaştıktan sonra evlilikten de soğudum ben yavastan
İnşallah canım teşekkür ederim. Gerçektende öyle ne kadar tanırsan tanı evlenince aynı evin içine girince işler değişiyo ben hep derdim çıkarken nişanlıyken mümkün değil onu yapmaz bunu yapmaz şöyle iyi biri böyle iyi biri çevremdekiler hep dedi bak çok kıskanç böyle hayat geçmez yapma etme insanın o aralar gözü kör oluyoki aşktan sevgiden hiç bişey göremiyo olsun ben onada razıyım bunada razıyım diyosun evleniyosun biraz zaman geçiyo herşey kafana dank ediyo sonra gerçekten öyleymiş diyosun. Kusura bakma canım senide dertlerimle sıktım senin konunda ama dediğin gibi çok temkinli ol iyi düşün karar ver seviyosan gerçekten güveniyosan vazgeçme evliliktende soğuma herkes öyle olacak diye bi şart yok :)
Teşekkür ederim. Öncelikle eltim muhabbetinde erkek arkadaşım tek erkek ailede. Yani kendi anne babasının bir oğlu. Uç ablası var. Hepsinin esinin kendi sirketi oldugu icin aile işinde ortak değiller. Erkek arkadasım babasıyla ortak sadece.
Bunun dışında zaten benimde katı oldugum taviz vermediğim seyler var. Karşılıklı belirttik bunları zaten. Ben annemi uzakta bırakmak istemiyorum. Ve hayalleri olan biriyim. Tutupta evde oturup günlere katılamam. Bunları bir bir anlattım. Onun dışında baska kararlarımı da soyledim.
Dediğiniz gibi su an icin hersey onaylanmış durumda karsi taraftan. Ama sonrası meçhul.
ilk sayfayı okuyup yorumlayınca eltin olduğunu sanmıştım.
burda herkes tecrübeli.mutsuz bir ailede büyüdüğün için arkadaşının olumlu tavırları içini ısıtmıştır.
annen de biraz sıkmış,hayatı tam tanıyamamış olabilirsin ki çoğu insan zamanla tecrübe ederek öğreniyor.
sana tek tavsiyem kendi hayallerinde ve gelecek beklentinde tavizsiz ol.
başkalarının şartlarına uymak zorunda değilsin,iyi niyetle de olsa.
kim olursa olsun senin sınırını bilmeli.
ilerdeki yaşamında da ona göre davranıyorlar.
kız ya da erkek evlendikten sonra normal olarak eski yaşantılarından çok farklı oluyorlar.
önceden ailesini karşısına alıp tepki gösterdiği şeyleri onaylar hale geliyorlar.
arkadaş,nişanlı vs. daha özgür bir yaşam.ama evlilik anne babalar gibi klasik.
bekarken bayramda tatile giderken evlenince eşiyle anne babasının beklediğini bilerek davranıyor.v.b.,..........
ailesi de kendisi de belki el üstünde tutacaklar seni ama tersi de olabilir.
Iste keske bunun bir formülü olsa da onceden anlasak. Bir arkadasım vardı. Bayağı güçlü kararlı bir kızdı. Aynı bana söyledikleriniz gibi kendi sınırlarını çizdiği bir iliskisi vardı. Nişanına gittim inanın damat tarafı sus pus kıza gulumsemekten cok guzel demekten baska birsey dememişti.
Kıza sorduk haliyle grupta bunu. Naptin sen cok mu seviyorlar seni diye.
Yok dedi tembih verdim sevgilime. Beni biliyor en ufak olumsuz konuşmada ben giderim. Ailesini susturmuş dedi.
Bize de ders verdi boyle olun ağır olun rest cekin korksun kaybetmekten dediklerinizi yapsın diye.
Buraya kadar hersey guzel hoş. Kız evlendi su an altıncı ayı olması gerek boşanıyor. Esi yaptıgı herseyi unutmamış. Basta kafasına kakmis sen bana bunu yaptın aileme bunu yaptın diye. Sonra bizimki karşılık verince olay büyümüş.
Yani bu işlerin gercekten sonu belli olmuyor bu yuzden size danışmak istedim napsam ne etsem diye
Baştan taviz vermesen de erkek önce tamam diyor sonra da nasılsa evlenince ben onu hallederim, sustururum diye düşünüyor ama lafını geçirip de üste çıkamayınca da anlattığın olaydaki gibi acizlenip suçlama yoluna gidiyor - açıkçası sen neysen o ol kendini çok fazla kısıtlamasına izin vermemelisin gerçi asla çalışmayacaksın dememiş sadece dışarıdaki zorlukları çekmeni istememiş kendi şirketinde çalışabileceksen çalış maddiyat için değil de boş durmamak için ya da kendini geliştir mutlaka oku yüksek lisans yap artık o sana kalmış
Ben eski konularını ve yorumların hepsini okumadım; ama annen haklı da olabilir haksız da. Burada babasının yanında çalışan erkeklerin onlara bağımlı olduğu için evlendiğinde eşiyle çok sorunlar yaşadığını, huzursuz,mutsuz olduğunu okuduk; ama ailesi iyi biridir böyle sorun yaşamazsınız bir şey diyemem. Çok iyi düşün derim. Allah yardımcın olsun.
İnsanları aynı eve girmeyince tanıyamıyorsun işte... Önemli olan kişilik! Para, şirket, ev mülk bunlar hep hikaye...Aynen öyle. Bende bundan korkuyorum. Cunku benim babamda annemi alırken ona herseye evet tamam demiş biri. Sonrasında ise hersey değişmiş.
Okudum cogunu sorunlu olanların. Ve burada da bana yazanlar oldu sagolsun. Insanların ne çıkacağını bilemiyorum. Cunku sirketi olmayıp kendi maaşında çalışan ınsanlarda ailelerine duskun olabiliyor.
İnsanları aynı eve girmeyince tanıyamıyorsun işte... Önemli olan kişilik! Para, şirket, ev mülk bunlar hep hikaye...
Diğer yazdıklarımı görmedin sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?