- 14 Ağustos 2013
- 3.268
- 918
- 198
- Konu Sahibi CadiKelebek
-
Bildiğim kadarıyla kredi çekilirken sigorta yapıldıysa sigorta karşılıyor. Yapılmadıysa yakınları ödüyor.
Benim kayınpederim vefat ettiğinde kredisi vardı ve hiç ödeme yapmadılar diye biliyorum. Uzun süreceğini sanmıyorum. Bankayla görüştünüz mü?Sigorta durumu çok uzun sürer demişler o zamana kadar ödeme yapılır mı ?
Benim kayınpederim vefat ettiğinde kredisi vardı ve hiç ödeme yapmadılar diye biliyorum. Uzun süreceğini sanmıyorum. Bankayla görüştünüz mü?
Benim kayınpederim vefat ettiğinde kredisi vardı ve hiç ödeme yapmadılar diye biliyorum. Uzun süreceğini sanmıyorum. Bankayla görüştünüz mü?
Arkadaşlar lütfen konuyu bilen birisi cevap yazsın özellikle avukat ablalarım ya da bankada çalışan varsa hukuki yönden nedir bilmek istiyorum ..
Konu şu : Vefat eden birinin emekli aylığını çektiği bankadan kredi çektiğini öğrendik yakınlarına arkadaşı için çektiği söylemiş sadece ama isim vermemiş .
Bankada da kimsenin ismi yok yani kefil gibi bişey yapılmamış.
Kendi adına çekilmiş 3 yıllık ödeme planı her ay emekli aylığından taksitler halinde ödeme planlamış.
Vefat ettiği için borç çocuklarına kaldı az da değil 17 bin..
Bu borcun sigorta tarafndan karşılanma durumu var mı ?
Kimin için çektiğine nasıl ulaşıcaz ? Kafam çok karışık lütfen yardım edin ...
Yakınları ödeme yapmadı. Miras reddine gerek yok sanırım. Sigorta var mı yok mu bilmiyor musunuz.Kim yapamdı ödemeyi yakınları mı ?
Sigorta zorunlu diye biliyorum. Sigorta olduğu takdirde de ödenmez. Ve eğer taksit ödendiyse 1 ay bile olsa geri alınıyor.
Yakınları ödeme yapmadı. Miras reddine gerek yok sanırım. Sigorta var mı yok mu bilmiyor musunuz.
Siz bir avukatla görüşün, vekalet verin. Sigorta varsa ordan karşılanır, yoksa emekli maaşını alabilecek bir yakını varsa banka borcu maaş üzerinden yapılandırılır.
e tabı.ev vefat edenın uzerıne ıse onuda reddetmek anlamına gelırAma oturdukları evler var onlarıda reddetmek anlamına mı gelir bu ?
Sigorta yapılmş ama banka uzun süreceğini söylemiş acılarından dolayı bu konuyla ilgili pek de bişey soramıyorum ölen kişi erkek arkadşmn babası ...
Ama buna da canı çok sıkılıyo askerden yeni geldi herşey bi anda çok farklı oldu vefat borç.
Bide borcun ne için olduğunu bilmediklerinden o kadar parayı ödemek daha bi zor..
e tabı.ev vefat edenın uzerıne ıse onuda reddetmek anlamına gelır
Onun üzerine ama tapu işlemleri oldu babasının olan şeyler annesi ve kardeşleri üzerine geçti
Çok üzüldüm bu arada... Baba kaybetmek kolay değil. Başınız sağ olsun.
Kredi çeken kişi öldüyse borcu siliniyor olması lazım, adamlar o sigorta masrafını almadan kredi vermiyorlar diye biliyorum.
vefattadn once yanı.o zaman sıkıntı yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?