- 18 Şubat 2013
- 2.634
- 940
- 248
- Konu Sahibi CadiKelebek
-
Ölüm kağıdı ile borcun silinmesi lazım, yani sigorta kesin varsa.sigorta yapılmıştr ama borç silinmedi şuan
hayr vefatndan önce değil 2 hafta oldu vefat edeli akrabalrı o işlemleri yaptılar yani tapu falan. bankalar araştırılrken de bu borç çıktı
Ölüm kağıdı ile borcun silinmesi lazım, yani sigorta kesin varsa.
Arkadaşlar lütfen konuyu bilen birisi cevap yazsın özellikle avukat ablalarım ya da bankada çalışan varsa hukuki yönden nedir bilmek istiyorum ..
Konu şu : Vefat eden birinin emekli aylığını çektiği bankadan kredi çektiğini öğrendik yakınlarına arkadaşı için çektiği söylemiş sadece ama isim vermemiş .
Bankada da kimsenin ismi yok yani kefil gibi bişey yapılmamış.
Kendi adına çekilmiş 3 yıllık ödeme planı her ay emekli aylığından taksitler halinde ödeme planlamış.
Vefat ettiği için borç çocuklarına kaldı az da değil 17 bin..
Bu borcun sigorta tarafndan karşılanma durumu var mı ?
Kimin için çektiğine nasıl ulaşıcaz ? Kafam çok karışık lütfen yardım edin ...
Yani akıl yürüterek cevap veriyorum.
Birisi için çektiyse o insan vefat eden insana ay ay taksitleri ödüyordur.
Belki banka hesabına yatırıyordur.
Hesap işlemlerine bakarak düzenli yatan bir para varsa gönderici borç sahibidir.
Ölen kisin kridi borcu siliniyor die biliyorumm sigorta sart ztn yeni sistemde bu da bu gibi durumları karsılıo
65 yaş üstüne sigorta zorunlu, ama daha genç olanlarda isteğe bağlı. Uzun sürmez, bankalar insanı kazıklamaya bayılıyorlar. Üzerine gidin sigorta varsa muhakkak halledilir.Sigorta yapılmş ama banka uzun süreceğini söylemiş acılarından dolayı bu konuyla ilgili pek de bişey soramıyorum ölen kişi erkek arkadşmn babası ...
Ama buna da canı çok sıkılıyo askerden yeni geldi herşey bi anda çok farklı oldu vefat borç.
Bide borcun ne için olduğunu bilmediklerinden o kadar parayı ödemek daha bi zor..
Benim anneannem vefat etmeden once kredi cekmisti. Veefat ettikten sonra hem borclari silindi hemde bi miktar para verdiler.Arkadaşlar lütfen konuyu bilen birisi cevap yazsın özellikle avukat ablalarım ya da bankada çalışan varsa hukuki yönden nedir bilmek istiyorum ..
Konu şu : Vefat eden birinin emekli aylığını çektiği bankadan kredi çektiğini öğrendik yakınlarına arkadaşı için çektiği söylemiş sadece ama isim vermemiş .
Kendi adına çekilmiş 3 yıllık ödeme planı her ay emekli aylığından taksitler halinde ödeme planlamış.
Sigorta varsa kesinlikle silinir o borc. Ayrica dedigim gibi bide ustune para verdiler ne parasi bilmiyorun amaEvet sigorta varmış şimdi konuştum .
Ama arkdaşım bankanın müdüryele konuştum "kesin olarak bişey söylenemez " demiş bu ne demek oluyosa
Canim ben soyle biliyorum bankalar sigorta yapio devlet borclu vefat ederse onun borcunu bankaya oduyor kimin icin cektiginin bi onemi yok sanki adam bana cekmedi ne biliyim dese birsey denemez ona bir bankayla gorusun benceArkadaşlar lütfen konuyu bilen birisi cevap yazsın özellikle avukat ablalarım ya da bankada çalışan varsa hukuki yönden nedir bilmek istiyorum ..
65 yaş üstüne sigorta zorunlu, ama daha genç olanlarda isteğe bağlı. Uzun sürmez, bankalar insanı kazıklamaya bayılıyorlar. Üzerine gidin sigorta varsa muhakkak halledilir.
Başınız sağolsun bu arada. Her şey hallolur sıkmayın canınızı.
Anladım teşekkr ederim yorumunz için...Benim anneannem vefat etmeden once kredi cekmisti. Veefat ettikten sonra hem borclari silindi hemde bi miktar para verdiler.
Sigorta varsa kesinlikle silinir o borc. Ayrica dedigim gibi bide ustune para verdiler ne parasi bilmiyorun ama
9
Canim ben soyle biliyorum bankalar sigorta yapio devlet borclu vefat ederse onun borcunu bankaya oduyor kimin icin cektiginin bi onemi yok sanki adam bana cekmedi ne biliyim dese birsey denemez ona bir bankayla gorusun bence
Bencede canim seni diger topikte goruyordum hep zor zamanlar gecirdiniz suan daha zor zamanlar allah yardimciniz olsun canimSigorta varmış canım çok şükür. Evet peşini bırakmıycaz bankalar ne koparrsak diye mi böyle uzun sürer dedmiş anlamdım . Çok sağoln Allah razı olsn...
Anladım teşekkr ederim yorumunz için...
Üzerine para verilmesi sanırım ödenen taksitlerdir. Zaten bu konu çözülene kadar taksitler ödenicek sonrasında geri ödeme yapılır diye düşünüyorum inşallahta öyle olur
Bankayla irtibattalar araştırılıyo canım sağol. Yani adamın kim olduğunu bilmediğimz için kimseye bişey diyemeyiz ki zaten . Sadece bankayla ilgili araştırma şuan. İnşallah hayırlı bi şekilde çözülür bi de buna sıkılmasınlar
Bencede canim seni diger topikte goruyordum hep zor zamanlar gecirdiniz suan daha zor zamanlar allah yardimciniz olsun canim
Cok zor canim cok haklisin ya senin o vefat mesajini okurken şoka girmistim ne hayaller vardi ne hayaller ama unutma allahin takdiri bu zamanla acilar azalacak ama asla gecmeyecek allah size yardim etsinSağol canım öyle oldu ne bileyim hala yaşadıkalrımıza inanamıyorum. Her şerde bi hayır vardır diyorum Allah kimin sıkntısı varsa bizimle beraber yardım etsin
Cok zor canim cok haklisin ya senin o vefat mesajini okurken şoka girmistim ne hayaller vardi ne hayaller ama unutma allahin takdiri bu zamanla acilar azalacak ama asla gecmeyecek allah size yardim etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?