Lütfen yardım ne yapmalıyım?

35mavi_siyah35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2011
324
62
98
Merhaba arkadaşlar.Benim sorunum,annem babam ayrı ben de onlardan ayrı bi evde yaşıyorum arkadaşlarımla.Annem annesiyle babam da kardeşimle.Aynı zaman da ciddi düşündüğüm birisi var hayatımda.Ama bazı durumların ciddiye binmesi için sürekli gel git tanışma isteme olayları olacağı için annemin de erkek arkadaşımında önerisi ayrı bi eve çıkmam.Annem ananemin yanında kalmak istemiyo bende annemle eve çıkabileceğim maddi gücüm yok ama bilmiyorum.Birde anne tarafım özel bi durum olursa babamı istemiyorlar.Anlayacağnz arada kaldım.Gerçekten çok bunaldım mutlu olabilmem için maddi manevi elini yaşın altına koymam gerekiyo siz olsanız ne yapardınız?

ayrı eve çıksanız annenizle isteme tanışma olaylarına babanız gelebilecek mi? eğer gelemeyecekse bi mantığı yok. tanışma durumunda annenizin evine ayrı babanızın evine ayrı giderler. isteme de baba evinde olur.

bence saçma olur

sırf isteme yapmak için ayrı ev masrafı yapılır mı düğün öncesi

yani ille de ev zorunlu mu

gidin şık bir yere gerekirse toplantı salonu gibi olan yerlerden birini ayarlayın

hem kimse kimsenin evine, ayağına gitmemiş olur (annen baban için dedim bunu onun evinde olsa o gitmez onun evinde olsa o gitmez)

formaliteden annen baban akrabalar olur erkek tarafı olur isteme yapılır biter gider

diyelim sen o eve çıktın annen de geldi sen evlenince annen nasıl geçinecek

ha annem ve babam bir araya gelmez vs diyorsan da hiç bu işlere girişme

nikah düğün ne yapacaksan al eline davetiyeyi annene de babana da buyrun de oldu bitti

Erkek arkadaşın sen ayrı eve çıkınca masraflarına destek mi olacak?

Sırf adetlere uyulsun, anası babası hoşnut olsun diye sizden böyle bi talepte bulunması çok bencilce.

Hem siz, hem anneniz düzen değiştirsin, bir de ekstra bir sürü masraf, niye?

Gönüller bir oldukdan sonra söz, nişan hepsi bir gecede, bir büyüğün evinde hallolur bunlar. İnce hesaplara girmesin.

katıldım

karşı taraf annen babanın ayrı olduğunu bilmiyor mu

çok büyük sıkıntı oluyor bizim ülkede bu durum

insanlar yıllardır görüşmedikleri kişiler ile zoraki bir araya geliyor vs vs

yani gerekirse herkesle kendi ortamında tanışsınlar olsun bitsin

Evlilik arefesinde ayrı eve çıkmak en büyük hata olur, dünyanın masrafı taşınmak.
Babanla ayrı annenle ayrı konuşacaksın önce.
Medeni olmasını bilecekler.
Benimde ayrılar ve annemin babama tahammülü yok yaşadıklarından dolayı. Buna rağmen ele kızımızı ezdirmeyelim diyerek hep medeni olmaya çalışanda annemdir. Karşı tarafın asla sıkıntıları görmemesi gerektiğini düşünüyorum. Yada annemden hep öyle gördüm. Çünkü annem kendi ailesinden uzaklaştıkça çok çok ezildi. Hayatımdaki en büyük hata sırf baban istemiyor aman evde kavga olmasın sen etkilenme diye hep sustum ve ailemden uzaklaşıp yalnız kaldım der. Babama yada abimlere sıkıntılarımı anlatsaydım mum olmuştu der ki gerçekten de öyle.
İkisine de diyeceksin ki elaleme karşı beni ezdirmeyin. Bir ailem olduğnu görsünler. Annende ikna olduktan sonra kendi ailesine kızımın mutluluğu için bazı şeylere katlanmak zorundayız diyecek. Babanda aynı şekilde.

Tanışma dışarıda olsun hep beraber bir yemek yiyin. İsteme günü ve yeri hatta nişan düğün ne zaman olacak siz ne zaman istiyorsunuz yaza mı kışa mı konuşulsun. Ama siz bunu anne babanızla nerede olacağını hangi evde olacağını konuşun öncelikle.

Böyle şeylere kadınlar çok önem veriyor. Sözümdü, nişanımdı, düğünümdü, hayatımda bir kere yaşayacağım diye...Halbuki hepsi bir kaç saatlik olaylar. Asıl mevzu bir ömür yüzyüze bakacağın insanın doğru kişi olması.

Erkekler detaylara takılınca daha da bir tuhaf. Sen bu kızın şartlarını bilmiyor musun? Annene babana yalan mı söyledin? Evlenecekseniz geri kalan hepsi formalite değil mi? En pratik şekilde halletmek varken niye sevdiğin insanı zora sokmak...

Son düzenleme:
Babam annemi Boşanmadan önce evden kovduğu için annem o adamın yüzüne bile görmek istemiyo.Açıkcası isteme olayı da babamdan olursa annem de yüzüme bakmaz.Yani kafam çok karıştı.Anneme kalsa sadece anne tarafımdan olsun bu törenler

Annem de istiyo sadece erkek arkadaşm değil çünkü bi evimiz olsun ordan gelin çık diyo kafaya taktığımı bu ne o öyle elalemin evinden gelin çıkma olmaz diyo

sen ne düşünüyosun? babandan istemeleirni mi istersin yoksa anne tarafında mı?

Ne demek yüzlerine bakmazlar?Mecbur bakacaklar bence,çocuklarısınız....Sizin hatırınıza bir saat de olsa yan yana gelmek zorundalar bence....Ayrıca ortak akraba evinde toplanılması bence mantıklı olan,hayatınıza giren insanda bu ortama ayak uydurmak zorunda....

Annem de istiyo sadece erkek arkadaşm değil çünkü bi evimiz olsun ordan gelin çık diyo kafaya taktığımı bu ne o öyle elalemin evinden gelin çıkma olmaz diyo

iyi de makul bir şey değil ki

annen baban yeni mi ayrıldı

yani şimdiye kadar aman ayrı eve çıkalım çocuklarım yanımda kalsın demeyen annenin sırf formalite için ayrı ev açtırmak istemesi en basit tabiri ile mantıksızlık

bak ben hiçbir evden gelin çıkmadım

annem babam ayrı vs değil

ama düğünün olduğu yerde bizim evimiz ve kv nin evi vardı

gelin almaya vs ne gereği var dedik herkes salonda buluştu oldu bitti

ha biz olağan değildik zaten eşimle birlikte yaşıyorduk

gece kendi evimizde kendi yatağımızda uyuduk

sabah kalktık eşimin damatlık gömleğini birlikte ütüledik

kahvaltıya poğaça aldı yedik

kuaföre gittik araç süslettik düğünü yaptık gece de sabah çıktığımız eve geldik

evden çıkarken yatağı topladık mı hatırlayamadım şimdi 10 yılı aşkın zaman geçmiş

yani o formaliteler hiç önemli değil huzur paha biçilemez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…