Lütfen Yardıma ihtiyacım var

Mermershn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2015
245
349
53
33
Selamın aleyküm çok uzun ama çok önemli
Ben kaynım eşim kayınvalidem yaşıyoruz.. 2 sene önce oturduğum şehirden başka bir şehire gittik taşındık oraya bir ev kiraladık . Eşim ve kaynım iş kurdular bu doların yükseldiği zamanlarda iflas ettiler inanılmaz bir borç içinde kaldılar. Sonra biz eşimle Oturduğumuz şehre geri döndük.. arkamızdan kaynım ve kayınvalidem geldi burda iş kurmaya ne kadar çabalasalarda nasip olmadı bir türlü.
2 hafta olmadı kaynım hastalandı vefat etti allah cennet mekan eylesin.
Bugün eşimin çooookkk önceden bir tartışmadan çıkan kavgada mahkeme eşime de diğer tarafa da ceza vermiş. 2 gün oldu tutuklandı.
Ne yapacağımı şaşırdım elim kolum bağlandı 2 tane çocuğum var allahtan buradaki evimiz kira değil ama iş kurmak için gittiğimiz şehirde hala kiralık evimiz duruyor eşyalarımı getiremedim:( kira verilecek 2 ay oldu nakliye sordum çok pahalı herneyse konu bu da değil...
Şirkette yetkili olarak kaynım yarısından 1 fazla olarak ortak herşey borç harç onun üstüne ben bunu nasıl öderim eşim ceza evinde eli kolu bağlandı bana bi akıl berin beynim durdu :( en az 100.000 borcu var 3-5 olsa neyse kalmasın kimsenin hakkı kimsede çalışır öderim lakin 2 çocuğum var bu sene okula başlayacak bir tanesi ne amcasının vefatından ne babasının ceza evinde olduğundan haberi var :( içimi dökmek ve akıl almak istedim allah evlatlarınızı ve sevdiklerinizi size bağışlasın Allah’a emanet olun

kaynınızın üzerine olan borçları siz neden ödüyorsunuz?

Çok üzüldüm. Şu şartlarda ödemeniz imkansız. Ölen kayninizin borcu sizi kanunen ilgilendirmiyor sanırım. Ertelemekte fayda var. Şu an çocuklarınıza odaklanın.

Allah kolaylık versin.
Eşinizin ailesi destek olmaz mı size ödemeler konusunda,birlikte bir bütçe oluşturup yapılandırsanız.

Allah kolaylık versin.
Eşinizin ailesi destek olmaz mı size ödemeler konusunda,birlikte bir bütçe oluşturup yapılandırsanız.
Kayın babam 62yaşında kayınvalidemde o yaşlarda başkada pek yardım edecek kimsemiz yok maaşları falan da yok :( eşim ortak şirkete kaynım vefat edince borçlar eşime kalmıyormu:(( elimizdeki evi alırlar diye çok korkuyorum allah razı olsun dua edin inşallah benim be evlatlarım için

Sizin maas olmadigi icin odeme yapilmaz. Esinizde bildirmesi gerekir cezaevinde oldugunun

Kayın babam 62yaşında kayınvalidemde o yaşlarda başkada pek yardım edecek kimsemiz yok maaşları falan da yok :KK43: eşim ortak şirkete kaynım vefat edince borçlar eşime kalmıyormu:KK43:( elimizdeki evi alırlar diye çok korkuyorum allah razı olsun dua edin inşallah benim be evlatlarım için
Allah yardımcınız olsun inşallah

Eşimle ortaklar ya ona kalmıyor mu borçlar o yüzden :KK43:
borçlar kimin? önce onu netleştirin. varsayım üzerinden konuşuyorsunuz şu an. eğer kaynınız üzerine ise kendisi zaten vefat etmiş. miras yolu ile kime kalıyorsa o kişiler de reddi miras yapar. borç eşinizin borcu ise de başka bi çare düşünürsünüz.

avukat arkadaşlarımız vardı onlar bir yardımcı olsalar
kızlar hadi konya bir el atalım

çok üzüldüm allah yardımcın olsun canım

Sizin ya da esinizin akrabalari yok mu hic? Size yardim eli uzatabilecek birileri? Sülalede herkes birazcik bisiler verse en azindan? Ya da cok yakin aile dostlariniz yok mu?

borçlar kimin? önce onu netleştirin. varsayım üzerinden konuşuyorsunuz şu an. eğer kaynınız üzerine ise kendisi zaten vefat etmiş. miras yolu ile kime kalıyorsa o kişiler de reddi miras yapar. borç eşinizin borcu ise de başka bi çare düşünürsünüz.
Böyle bir kanun varmı bilmiyorum hayır varsayım yapmıyorum isim üzerine borçları yani kaynımın adı soy adı üzerinden o zaman baya rahatlama olacak öylemi ?

Selamın aleyküm çok uzun ama çok önemli
Ben kaynım eşim kayınvalidem yaşıyoruz.. 2 sene önce oturduğum şehirden başka bir şehire gittik taşındık oraya bir ev kiraladık . Eşim ve kaynım iş kurdular bu doların yükseldiği zamanlarda iflas ettiler inanılmaz bir borç içinde kaldılar. Sonra biz eşimle Oturduğumuz şehre geri döndük.. arkamızdan kaynım ve kayınvalidem geldi burda iş kurmaya ne kadar çabalasalarda nasip olmadı bir türlü.
2 hafta olmadı kaynım hastalandı vefat etti allah cennet mekan eylesin.
Bugün eşimin çooookkk önceden bir tartışmadan çıkan kavgada mahkeme eşime de diğer tarafa da ceza vermiş. 2 gün oldu tutuklandı.
Ne yapacağımı şaşırdım elim kolum bağlandı 2 tane çocuğum var allahtan buradaki evimiz kira değil ama iş kurmak için gittiğimiz şehirde hala kiralık evimiz duruyor eşyalarımı getiremedim:( kira verilecek 2 ay oldu nakliye sordum çok pahalı herneyse konu bu da değil...
Şirkette yetkili olarak kaynım yarısından 1 fazla olarak ortak herşey borç harç onun üstüne ben bunu nasıl öderim eşim ceza evinde eli kolu bağlandı bana bi akıl berin beynim durdu :( en az 100.000 borcu var 3-5 olsa neyse kalmasın kimsenin hakkı kimsede çalışır öderim lakin 2 çocuğum var bu sene okula başlayacak bir tanesi ne amcasının vefatından ne babasının ceza evinde olduğundan haberi var :( içimi dökmek ve akıl almak istedim allah evlatlarınızı ve sevdiklerinizi size bağışlasın Allah’a emanet olun
Öncelikle kurduğunuz şirketin türü önemli yani bazı ortaklık türlerinde sorumluluk sadece payı oranındadır.oncelijle öğrenin eğer eşiniz %49 Luk bir paya sahipse ve bahsettiğim gibi bir ortakliksa sadece 49 binlik bir borcunuz var . Eğer icra gelirse de yedi gün içinde gidip itiraz edin ve acizlik belgesi alın . acizlik belgesi sizi borctan kurtarmaz sadece bir süre ödeme yapmak durumunda kalmazsiniz süresi bitince gidip uzatın. Bu arada da çocuklarınıza kv kp baksın mecburen çalışmalısınız.

Sizin ya da esinizin akrabalari yok mu hic? Size yardim eli uzatabilecek birileri? Sülalede herkes birazcik bisiler verse en azindan? Ya da cok yakin aile dostlariniz yok mu?
Tırnağın varsa başını kaşı demişler biliyormusunuz İnan’ın kimsenin kimseye faydası yok

Bir markanın bayiliğini aldılar ve ufak çaplı bir pimapen fabrika kurdular.. ham madde Temininde alınan malzemeler kredi kartları ve kredi borcu şirket telefonları bunlar hepsi eşim % 49 kaynım %51 dolayısıyla imza yetkisi kaynımdaydı
bunlar teknik konular. mutlaka bi avukata danışmanız lazım. şirketin anonim olması limited olması gibi durumlarda borç sorumluluğu değişrir. imza yetkisi ondaydı, sadece o sorumluydu denilemez. ortakların sorumlu olduğu durumlar da vardır. mutlaka bi avukata danışın. eğer kredi kartı ve kredi borçları kaynınızın şahsı üzerine ise eşiniz sorumlu değildir. borçların kaynınıza kalan kısmı için reddi miras yapılabilir. eşinize kalan kısım için de başka bi çare düşünülür.

Back
X