- Konu Sahibi Mihribantje
-
Mihri olarak kullan bence hem kisa hem kendi ismin ban kismini kullanmaMerhaba arkadaslar.
Ismim Mihriban 19 yasindayim ve aslinda ismimden hic memnun degilim eski bir isim ve bazen mihriban kezban ismi falan diye okuyorum biryerlerde ve gercekten ismimi kafama taktim. Hollandada yasiyorum bazende burdakiler ismimi tellafuz edemiyorlar ve dusunuyorumki acaba ikinci isim mesela Elif ekletsem ve onumu kullansam bundan sonra yoksa zorlukmu cekerim. Sizce ne yapiyim arkadaslar? Karar veremedim. Kendi ismimi Mihriban'imi kullaniyim yoksa kimligime Elif ekletip onumu kullaniyim? Ve sizce Mihriban nasil bir isim
Elif yapmiyimmiMihri olarak kullan bence hem kisa hem kendi ismin ban kismini kullanma
yok canim gerek yok bence kisa olarak kullan hem havali olur .daha ne istiyorsun ayol turkun bile var mihriban diye :)Elif yapmiyimmi
İsminiz güzel ama memnun değilseniz elif yerine daha modern bir isim bulabilirsiniz.
Elif ismi kötü demek istemiyorum tabi yanlış anlaşılmasın .
Ancak isim değişikliği çok basit bir olay değil.
Arkadaşım değişiklik yaptı geçen sene.
Kolaylık olmadıysa eğer;
Mahkemeyle uğraşacaksınız :) değer diyorsanız kolay gelsin
Ama mesela twitterde okuyorum, mihriban kezban ismi mihriban ne bicim isim, mihriban diye isim mi olur,mihriban koylu isim falan okudugumda kafama takiyorumMihriban isminin anlamı: Şefkatli, merhametli, muhabbetli, güler yüzlü, yumuşak huylu
Ve her insan ismiyle müsemmadır.
Erkek ismi olsaydı değiştir derdim ama çok güzel bir ismin var.
Kezbanlık derken bile isim aşağılıyoruz ne acı.Madem dilimize böyle müstesna bir tabir dahil oldu ben de onun üstünden yürüyüp açıklama yapayım.Ama mesela twitterde okuyorum, mihriban kezban ismi mihriban ne bicim isim, mihriban diye isim mi olur,mihriban koylu isim falan okudugumda kafama takiyorum
Kezbanlık derken bile isim aşağılıyoruz ne acı.Madem dilimize böyle müstesna bir tabir dahil oldu ben de onun üstünden yürüyüp açıklama yapayım.
'Kezbanlık' isimle değil tavırla duruşla görgü ile olur.İsimle değil.Köylülük dediğimiz de aşağılanacak bir olay değildir zira hepimizin kökeni köy çünkü.Köylülük de Kezbanlık gibi bir tabir.O da duruşla tavırla alakalıdır ama ergen nesil bunu algılayamaz.
Sen bile isminden utanıyorsan sana ismini verene ayıp olur mu bir düşün,sonra kararını ver.
kızma ama mihriban ismi gerçekten çok eski. elifte öyle. yeni bir isim istiyorsan niye irem melisa ilayda ece değil. hem melisa ismi avrupada çok kolay telafuz edilen bir isim. denizde olabilir mesela
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?