Lutfen yardimci olurmusunuz bir turlu karar veremedim :(

Mihriban bence de güzel bir isim. Eski evet ama ben eski isimleri severim. Zevk meselesi bu işler. İnsanların düşüncelerine, söylediklerine çok fazla anlam yüklüyorsunuz. Bu durumu aşmaya çalışmak isim değiştirmekten daha fazla kolaylık sağlar size. Arkadaşların dediği gibi kısaltma kullanabilirsiniz çok da güzel olur. İsim değiştirme değil ekletme yapmak istiyorsunuz, bunun yerine kısaltma yapmak daha mantıklı geldi bana. O son yazdığınız isim esila hiç olmaz gibi anlamı ne bilmiyorum ama. Diğer insanları çok takmayın içinizden geleni sizi mutlu edeni yapın.

mihriban çok guzel bı ısım ve burdan yazılanlara bakarsan türk kızlarının hepsi kezban türk erkeklerine göre hiç takılma

O aşağılayanlar köylülerin b.kunu yesinler. Köylülerin yetiştirdiği domatesi biberi bulsalar organik diye üstüne atlarlar ama.

Herkesin max 2-3 kuşak gerisi köy zaten, hele bunlar saraydan gelmiş sanki tövbe tövbe.

Yani isim ekletsem fazla is olur ve caba diyorsun? Peki nasil asabilirim bu durumu benim icin cok zor hep insanlarin soylediklerini kafama takarim. Ama ben kendi ismimi zaten sevmiyordum

Cok haklisin neden koylulerle dalga geciyorlar bilmiyorum onlar bence cok samimi insanlar yani ben oyle dusunuyorum

Mihriban Defne olabilir ama modern kaliyo defne

Defne gayet güzel
Olabilir bence

Senin ismin de güzel ama değiştirmekte kararliysan kendine uygun bir isim seç.

Yani yarından itibaren sana defne dediklerinde hemen benimseyeceğin bir isim mi?

Onu düşünerek hareket et :)

Hayir bence benimseyemicem peki Elif guzelmi ben begenirim ama cok yogun bir isim demi

Bilmiyorum yani Mihri komik gibi yani begenmiyorum. Isim ekletsemde insanlarin alismasi lazim ve insanlarin elistirisinden korkuyorum

Hayatta insanlar da o kadar çok sorun var ki tek derdin bu olsun kardeş
Ad sadece sembolik bir durum ve senin adın bence çok güzel anlamıda güzel merhametli sevecen demek bence önemli olan ad değil o adın ne yaşadığı o ada ne anlamlar kattıgıdır adını layıgınla yaşaman dileğiyle

Tabi ad senin secim senin

Evet oyle tesekurler ama ben ismimi hic sevemedim bi turlu.. Sevemiyorumda. Elif ekletmeyi dusunuyorum nasil sence?

[QDediğim gubiihribantje, post: 46191364, member: 754903"]Evet oyle tesekurler ama ben ismimi hic sevemedim bi turlu.. Sevemiyorumda. Elif ekletmeyi dusunuyorum nasil sence?[/QUOTE]

Dedigim gibi tek derdin bu olsun kardeş seni mutlu edecekse sen begendiysen neden olmasın zor ve imkansız bir sey degil nasıl olsa Elif Mihriban da güzel

Arkadaslar bence karar verdim.. Mihriban Elif yapacam yani Elif ekletcem onu yeni okulumda kullanacam. Insallah pisman olmam ve insanlarin tepkisi kotu olmaz..

ben çok severim Mihriban ve Mihrimah isimlerini.
mihriye takdıysam demek.
salla milleti.

ben çok severim Mihriban ve Mihrimah isimlerini.
mihriye takdıysam demek.
salla milleti.
Ben kendimde ismimi sevmiyorum yani bilmiyorum ismimi hic guzel bulmadim bide yurtdisinda hollandada yasadigim icin yabancilar icin bazen zor oluyur ve gecmiste dalga gecenler bile olmustu

Mihriban cok ama cok guzel bi isim.
Bende selam ben mihriban yazdiginda " sorunum esimle/ sevgilimle" diye devam ediceksin sandim. Ismini okuyunca " cok zarif bi isim mihriban ya" diyip devm ettim yazina. Ve cok sasirdim sorunun ismin olmasina.
Bende hollandada yasiyorum, mihriban ismine en kotu ne gibi biseye benzetirlerki?
Olasi mihribandaki " ban" kelimesini en kotu olasilik verbannen/ ban gekregen diye okurlar.
Oysaki Elif kelimesi dahada alay konusu olur hollandada inan bana.
"Ey lief" diye okuycaklar.
"Ey lift"( gereksiz ergen sakasi)
"Ey liefje"( sapik ergen)
"Ey geef ns lift"( en agir ergen vakasi)

Haklisin maar ik heb dus dat grote probleem met "ban" ik vind dat zo lelijk.. En als ik het afkort als Mihri vind ik het ook niet echt mooi.. Elif is tenminste niet zo erg en is ook in het turks een mooie naam Mihriban cok eski bir isim kendime yakistiramiyorum. Ama bazen dusunuyorumki bu gecici bir dusuncemi yani isim begenmemek. En ik ga binnekort naar een nieuwe school dus ik dacht dit is precies het moment om met een nieuwe roepnaam aan te melden alleen ik twijfel nu zo erg.. Ik weet niet wat ik moet doen. Wat zou jij doen? En ik kan geen ander naam bedenken nu dan Elif dr zijn niet echt andere mooie namen die bij mij opkomen

Nou schat ik denk vooral dat jij aan Elif denkt omdat Elif nu deze jaren heel erg in is. Cok populer bi isim. Wat is er erg aan ban? Wees blij ismin Eylul felan degil. Yada erkeklerde Aykut ismi, denk even na, iewhh.
Bence mihriban kug gibi zarif ve kibar bi isim. Keske ismim mihriban olsaydi.
Bazen arada arkdasimin arkdasi hakkinda konusurken " ze heet mihriban " der.
Denk ik " wauw ze is zeker een naif en asil bi kiz"

Ik zou het zeker wetn niet veranderen.
Niet omdat Elif veel meer gepest zal veroorzaken, ik zeg niet Elif cok mantiksiz. Istersen korsun yine elif. Maar omdat mihriban zo zelden voorkomt en zo mooi klinkt in de oren zeg ik vooral "niet doen'. Mihriban weg schrappen is heel erg zonde.
Geloof me.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…