lütfenn yardım edin ana okuluna giden oğlum

belinay 222

Mutluluk senin elinde :)
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2014
947
733
78
38
Arkadaşlar benim oğlum 2010 doğumlu ana okuluna gidiyor hareketli bir çocuk düzelir belki diye erken yolladım ama çocuğum daha beter oldu bugün çocuğumu okula götürdüğümde kapının önünde öğretmeni duruyordu öğretmenini görünce arkama saklandı öğretmeninden korktuğunu hissettim öğretmeninin gözüne korkarak bakıyor eve geldiğimde annecim neden korkuyorsun dedim çocuk konuşmak istemedi konuşmak istemiyorum dedi ben zorlayınca konuştu oğlumun kafasına vuruyormuş çocukta bir ürkeklik başlamıştı sürekli bana oğlumu şikayet ediyordu zaten benim oğlum dört dörtlük olsa zaten okula gerek kalmaz ama dövdüğünü duyunca delirdim sabahı nasıl edeceğimi bilmiyorum sizce bundan sonra ne yapmalıyım nasıl bir tutum izlemeliyim oğlumu bunun elinden alırsam oğlum üzülür sonuçta arkadaşlarınada alıştı ne yapacağım ben şimdi sinirlerim çok bozuldu

Son düzenleme:
Okul öncesi döneminde çocuğu okuldan soğutmuş öğretmeni maalesef.Öğretmeniyle konuşmanız ne derece durumu düzeltir bilemiyorum.Ama yine de bi gözünü korkutun derim sonuçta söz konusu olan çocuğunuz. Gerekli merciilere şikayet edilebilir vs.

Öncelikle çocuğum 4 4 lük olsa niye göndereyim mantığı çok yanlıs bunu belirtmeden yapmayacağım. Ikincisi öğretmenle konusun buna çok kızdığınızı ve çocuğu Eğitimden daha bu kadar küçükken soğuttuğunu güzel bir dille anlatın bir daha duyduğunuz Yada hissettiğiniz takrirde daha ciddi tedbirler alacağımızı belirtin. Ikinci bir durumda da ya Müdür'e başvurun Yada direk alın tabi ki sebebini söyleyerek çocuğunuz yeni Arkadaşlarına da çabuk alışır merak etmeyin

Okula gidip konuşmanız gerekiyor. Okuldan almayı düşünmüyorsanız, aşırı fevri tepkiler vermek yerine durumu anlama yoluna giderek konuşun bence.
Bu arada çocukta siz de bir problem gözlemliyorsanız vakit kaybetmeden doktora götürün. Erken müdahale hem çocuğun sosyal çevresinde hem de başarı anlamında olumlu gelişmeler yaşamasına neden olur.

1. Oğlunu o Öğretmenin eline asla teslim etmeyeceksin...
2. Oğlunu dövdüğünden emin olmak için soruları değiştirerek tekrar sor. 'Oğlum Öğretmenin nerene vurdu?' 'Öğretmenin sana vurunca ne yapıyorsun?' 'Derste yaramazlık yaparsak ne yapar öğretmen'tarzında bişeyler sorarsan galiba cevabı netleştirirsin.
3. Öğretmenin yaptıklarını öğretmenle muhattap bile olmadan direk müdürle konuş onların tutumları nasıl olacak bir incele
4. Öğretmenin yaptıklarını milli eğitime anlatacağını da belirt ve oradan ayrıl
5. Hemen bir pedegogtan veya çocuk paikoloğundan randevu alın...
Çocuğun şiddet gördüğü yerde nasıl arkadaşlarına alışmış olabilir ya da öğretmenine nasıl bağlanmış olabilir ki? Çocuğu oraya göndermeye devam edersen oğluna dayak yemenin bir mecburiyet olduğunu basbayağı kendin ona benimsetmiş olacaksın
Büyük geçmiş olsun

ben cok hareketli cocuklarin annelerine uzuluyorum.
Bir cocuk var kizimin okulunda, acayip yaramaz.
Hep bir sandelyede goruyorum, cocuklardan ayirmak zorunda kaliyor bazen okuldakiler 5 dakikaligina. Cocuk sakinlessin diye.
Cocugunuz cok hareketliyse demek ki o gonderdiginiz okul uygun deyil,
ama eyer cocugunuz hircinsa hircinligina care bulmadan nereye gonderirseniz gonderin problem cikar.

Arkadaslarin cocuklarini goruyorum da bazen, rabbim sabir versin diyorum.

çok içtenlikle yazacagım sakın yanlış anlamayın...8 yıllık anasınıfı öğretmeniyim ...Bu zamana kadar 200 e yakın öğrencim olmuştur( her sene ortalama 25) ilk mezun ettiklerim bile hala ziyaretime gelir çok severler..Sorun yaşamadım mı tabiki yaşadım...Öğretmenim kafama havluyla vurdu diyen de oldu,beni kapıda görünce kaçan da..
O yaştaki çocuklarda farklı bir psikoloji var...En son bir velim geldi ve bana dedi ki, çocuk benden tuvalete gitmek için izin istemiş , ben çocuğa s.....ktir git demişim...Böyle bir şey mümkün mü?? Hatta bugün bitanesi içeri çığlık çığlığa girdi, ağlamalar bağırmalar..10 dakika sonra kucagımdan inmedi...
Sizin çocugunuz yalan söyler asla demiyorum ama öğretmeniyle suclayıcı bir ifade takınmadan konusun daha sonra diğer çocuklarla ve velilerle konusun..Böyle bir durum varsa zaten diğerlerinin de haberi vardır...

Çocukların çok salladıklarını bılırım..olmayan seylerı olmuş gıbı anlatırlar..

Ama sızınkı ogretmenını görünce gozunden korkup arkanıza saklanıyor..o halde çocuk doğru soyluyor olabılır..

İçim rahat bı şekilde çocuğumu teslım edemem sanırım..pekı çocuk okula gitmek ıstıyor mu?

sizin sırf haraketliliği düzelsin sorunları çözülsün diye anasınıfına götürmeniz çok yanlış..

vurup vurmadığını ögretmenıne sorun ama belli ki sizde bulduğu yüzü öğretmenin de bulamamış... bu da onu çekinmeye itmiş olabilir..

öğretmeniyle iş birliği içinde olun.. öğretmen bir uzman sonuçta onun yöntemlerini evde devam ettirirseniz sorunlar daha cabuk çözülür..

Ya bide benim yanımda çocuğa okula gelmek istiyormusun diyordu oğlumda ürkek bir sesle evet istiyorum diyordu meğerse çocuğumu soğutmak istiyormuş demekki yeni anlıyorumozaman bir mana veremiyordum bu sorusuna bide bugün evde oğlunuzla nasılsınız diye sordu iyiyim dedim niye soruyorsa oğlum başka çocuklara saldırıypmuşta kolunu tutmak zorunda kalıyormuş demekki oğlum bana sıkıyor diyecek diye zemin hazırlıyor kendine

Benm oğlumun saldırma gibi bir huyuda yok ayrıca ufak tefek sürtüşmeler dışında

Benm oğlumun saldırma gibi bir huyuda yok ayrıca ufak tefek sürtüşmeler dışında
ama siz evde sorun olduğunu için belki sınıfta düzelir diye gönderdim dediniz
ama disiplin önce evde sağlanır. svurup vurmaması konusuna yorum yapmıyorum ögretmenine bir sorun önce.
belki öğretmeniniz disiplinli ve çocuğunuz yüz bulamadığı için bu şekide kurup okuldan kaçmaya çalışıyordur

hemen şikayet edin.ben olsam önce aynı şekilde kafasına vurup sonra edebildiğim yere kadar şikayet ederdim.terbiyesize bak! ben tırnağına zarar gelmesin diye gözümden sakınacam evladımı,hadsizin teki gelecek şiddet uygulayacak.yemin ederim öldürürüm yaa.kendilerine öğretmenim diyor böyleleri de okudukça sinirlerim zıplıyor

Son düzenleme:
Buna rağmen çok sevdiği arkadaşları vatr okuluna gitmek istiyor ama öğretmwninden korkuyor

Buna rağmen çok sevdiği arkadaşları vatr okuluna gitmek istiyor ama öğretmwninden korkuyor
ogretmeni ona kotu bir sey yapiyor olsaydi okula da gitmek istemezdi hangi arkadasi olursa olsun.
Bu arada ben de anneyim, ve anneler kabul etmek istemez koilay kolay cocuklarinin hatalarini.
Bilmiyorsunuz ki, belki cocugunuz vurmuyor ama baska cocuklarin elinden belki zorla aliyor bir seyleri, yada baskiliyor.

Bence gidip gozlemleyin habersizce once.
Cocugun dediyiyle sadece hareket etmeyin.
Cunku o yaslarda tam olarak kendilerini ifade edemiyorlar.

arkadaş yine edinebilir.. ama bu böyle devam ederse telafisi yok.ilerde daha çok sorun yaşarsınız.siz az çok bilirsiniz çocugunuzun tavırlarından yalan söyleyip söylemediğini.. doğruysa mutlaka şikayet etmeli ve o sınıftan almalısınız çocugunuzu..

Benim oğlumda kreşe ilk başladığında öğretmen saçımı çekiyor demişti. Kreşe gitmek istemiyordu çünkü. Mümkün değil tabi böyle bir şey. Şimdi öğretmenine bayılıyor kycağından inmiyor.

Oğlunun doğru söylediğinden emin misin? Özel kreş mi devlet mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…