• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maaş alamama sorunu

alindalin

Guru
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2010
2.159
1.098
333
36
Güncelleme: arkadaşlar ben mi yanlış ifade ettim bilmiyorum ama herkes maaş düzeninin normal olduğunu söylemiş. Asıl mesele bu değil ki zaten ben de bu normal olabilir ama gecikmeyle ilgili nasıl bir şey yapabilirim diye sordum? İş veren de sanırım zor durumda bu nedenle uygun bir şekilde nasıl isteyebilirim diye sormuştum aslında.

Arkadaşlar merhaba size bir şey danışmak istiyorum. Çalıştığım kurumda maaşları o ayı çalıştıktan sonra alıyoruz. Yani mart maaşını nisanda, Nisan maaşını mayısta gibi…bu normal maaş düzenimiz. Normali bu mu yoksa bizim orada mı böyle bilmiyorum ama asıl mesele şu ki maaşlar biraz gecikmeli olarak yatıyor. Mesela benim haziranın ilk haftasında mayıs maaşını almam gerekiyordu ama ben hala Nisan maaşını alamadım. Açıkçası beni şu zamana kadar çok etkilememişti aksine bir ay geriden gelmesi işime geliyordu o yüzden bu konuda kimseye bir şey söylememiştim. Ama bu ayın başında yatması gereken maaşım hala yatmayınca sıkıntı yaşadım.

Sanırım yetkiliye yazanlar bir şekilde maaşlarını almışlar. Ben bu zamana kadar hiç yazmadım yazmak da istemiyorum ama görüyorum ki yazmadan da maaşı alamayacağım. Bu arada güvensizlik vs gibi bir şey yok eninde sonunda öder ama benim artık parayı almam gerekiyor. Sizce bunu nasıl dile getirmeliyim? İhtiyacım var vs demek de istemiyorum çünkü ihtiyacım olmasa maaş alamaz mıyım yani çok saçma. Sabahtan beri yazdım sildim ne diyeyim bilemedim.

Uygun bir şekilde en geç yarın yatması gerektiğini nasıl ifade edebilirim?

Son düzenleme:
ne işi bu böyle maaşlar bı ay sonradan veriliyor kurumsal değil sanırım ay başında alırsın normalde canım maaşını 1ile 5 i arasında

Bu maaş düzeni normal. Yani Haziran ayının maaşı temmuz'un ilk haftası, Temmuz ayının maaşı Ağustos ayının ilk haftası gibi ödenmesi normal bir sorun yok. Ama Temmuz un ilk haftası mayıs maaşını alıyorsan normal değil sıkıntı var demektir.

Arkadaşlar merhaba size bir şey danışmak istiyorum. Çalıştığım kurumda maaşları o ayı çalıştıktan sonra alıyoruz. Yani mart maaşını nisanda, Nisan maaşını mayısta gibi…bu normal maaş düzenimiz. Normali bu mu yoksa bizim orada mı böyle bilmiyorum ama asıl mesele şu ki maaşlar biraz gecikmeli olarak yatıyor. Mesela benim haziranın ilk haftasında mayıs maaşını almam gerekiyordu ama ben hala Nisan maaşını alamadım. Açıkçası beni şu zamana kadar çok etkilememişti aksine bir ay geriden gelmesi işime geliyordu o yüzden bu konuda kimseye bir şey söylememiştim. Ama bu ayın başında yatması gereken maaşım hala yatmayınca sıkıntı yaşadım.

Sanırım yetkiliye yazanlar bir şekilde maaşlarını almışlar. Ben bu zamana kadar hiç yazmadım yazmak da istemiyorum ama görüyorum ki yazmadan da maaşı alamayacağım. Bu arada güvensizlik vs gibi bir şey yok eninde sonunda öder ama benim artık parayı almam gerekiyor. Sizce bunu nasıl dile getirmeliyim? İhtiyacım var vs demek de istemiyorum çünkü ihtiyacım olmasa maaş alamaz mıyım yani çok saçma. Sabahtan beri yazdım sildim ne diyeyim bilemedim.

Uygun bir şekilde en geç yarın yatması gerektiğini nasıl ifade edebilirim?

Çalışmadan para mı alacaksınız?

Bu sadece memurlarda var özel sektör ve kurumsal firmalarda çalışırsın maaşını alırsın

Bu maaş düzeni normal. Yani Haziran ayının maaşı temmuz'un ilk haftası, Temmuz ayının maaşı Ağustos ayının ilk haftası gibi ödenmesi normal bir sorun yok. Ama Temmuz un ilk haftası mayıs maaşını alıyorsan normal değil sıkıntı var demektir.

Evet bunda sıkıntı yok zaten. Hatta bir ay gecikmiş olmasını da dert etmedim. Ama haziranın 1-5 i arası Nisan maaşını yatırsa iyi olacaktı. İşte bunu nasıl dile getirmeliyim diye konu açmıştım zaten.

Çalışmadan para mı alacaksınız?
Bu sadece memurlarda var özel sektör ve kurumsal firmalarda çalışırsın maaşını alırsın
Bilgi için teşekkürler ama sorunun bu olmadığını söylemiştim farkındaysanız. Sorun şu ki haziran ayında Mayıs maaşımı almam gerekiyordu ama haziran bitecek ben nisanı almadım. Bunu nasıl dile getirebilirim diye sormuştum.

Evet bunda sıkıntı yok zaten. Hatta bir ay gecikmiş olmasını da dert etmedim. Ama haziranın 1-5 i arası Nisan maaşını yatırsa iyi olacaktı. İşte bunu nasıl dile getirmeliyim diye konu açmıştım zaten.
Sizdeki durum normal değil, maaşlarınız hep 1 ay içeride kalıyor. Açık açık söyleyin bayram üzeri paraya ihtiyacım var diyip isteyin maaşınızı.

ne işi bu böyle maaşlar bı ay sonradan veriliyor kurumsal değil sanırım ay başında alırsın normalde canım maaşını 1ile 5 i arasında
ayın başında ya da başka bir tarihinde fark etmez, bir önceki ayın parasını alırsın ama
avans almadığın sürece özel sektörde hep böyledir.

bayram yaklaşıyor harcamalarım var öaaşımı yatırır mısınız

Bilgi için teşekkürler ama sorunun bu olmadığını söylemiştim farkındaysanız. Sorun şu ki haziran ayında Mayıs maaşımı almam gerekiyordu ama haziran bitecek ben nisanı almadım. Bunu nasıl dile getirebilirim diye sormuştum.

İK varsa ona sorun yoksa bir üstünüze sorun. Ben işe girerken bu konuyu özellikle sormuştum.
Maaş ödeme tarihlerini ve gecikmeler oluyor mu diye.
İki aydır ordaysanız sadece siz maaş almamış olamazsınız.
Diğer çalışanlar ne diyor bu maaş durumuna? Mutlaka ortamda konuşulur bu

İK varsa ona sorun yoksa bir üstünüze sorun. Ben işe girerken bu konuyu özellikle sormuştum.
Maaş ödeme tarihlerini ve gecikmeler oluyor mu diye.
İki aydır ordaysanız sadece siz maaş almamış olamazsınız.
Diğer çalışanlar ne diyor bu maaş durumuna? Mutlaka ortamda konuşulur bu

Ben iki aydır orada değilim ki. Uzun bir süredir çalışıyorum ama nisan ayından beri gecikme yaşamaya başladı. Muhasebe var oraya sordum bu hafta başında. Bugün yarın yatacak dedi ama yine yok.

Gecikme yaşanır mı diye sorunca, evet gecikmeli öderiz diyen işveren pek yoktur sanırım. Bana da baştan böyle bir bilgi verilmemişti.

bayram yaklaşıyor harcamalarım var öaaşımı yatırır mısınız

Bayram falan dersem bayrama kadar yatacak der zaten ama bu durumda önümüzdeki haftaya sarkıtabilir. Ben bu haftasonu gelmeden alabilmek istiyorum bunu nasıl ifade ederim bilemedim. İhtiyaç falan demek istemiyorum. Hakkım olanı ezilerek istemek yerine daha açık anlaşılır ama kesin bir şey söylemek istiyorum. Aynı zamanda kaba olmak da istemiyorum çünkü zor durumdalar biliyorum.

Back
X