Maaş hakkında yalan söylemek?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kyoshi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Adam dalga geçmiş,asgari de değildir herhalde..Yaşam tarzı,harcaması,yaşadığı yer v.s yetip yetmediği konusunda ipucu verir,sorduğunuz bilgiler ilişki ilerleyince,birşeyler oturunca kendiliğinden ortaya çıkar zaten

Kızlar bir süredir görüştüğüm biri var. Kendisi Türk Telekom'da mühendis olarak çalıştığını söyledi. Dedim nasıl koşulları vs ücret yeterli oluyor mu memnun musun gibisinden sorular sordum. O da yetmiyor asgariye yakın alıyorum gibi bir şey dedi. Ben Türk Telekom'da çalışan bir mühendisin o kadar alacağını hiç sanmıyorum. Neden böyle bir şey söylemiş olabilir? Ya da doğru olabilir mi? Hiç oradaki maaşlar hakkında fikri olan var mı?
yani maaş sorman absürt olmuş ciddi yola girmediğiniz sürece seni ilgilendiren bi durum değil. terslememek için yalan söylemiş olabilir ama sorunu garipsediği ortada

Kadının yaşı,erkeğin maaşı sorulmaz derler.Ortada ciddi bir ilişki yoksa sorulması çok itici.Zaten sormadan internette biraz bakınsanız en düşük 43 en yüksek 110 bin aralığında maaş aldıklarını görürdünüz

neden maaşı sorulmasın? asıl ilişki ciddileşmeden bilinmesinde yarar var. zira kadının hayatta bir standardı varsa ve ilişkisi yüzünden bu standardın düşmesini istemiyorsa bence erkeğin kazancının sorulması gerekiyor.

neden maaşı sorulmasın? asıl ilişki ciddileşmeden bilinmesinde yarar var. zira kadının hayatta bir standardı varsa ve ilişkisi yüzünden bu standardın düşmesini istemiyorsa bence erkeğin kazancının sorulması gerekiyor.
Sorulmaz,akıllı kadın sormaz hatta 1 aylık bir ilişki ise önce adamın karakterini, harcama şeklini, paraya olan yaklaşımını inceler .Çünkü kazanılan para ile harcanan ( harcanmayan) para doğru orantılı değildir.

Yeni baslayan muhendisler cok ayricakli bir is yerinde baslamadiysa asgari ucretin biraz ustunde alir normal ama sizin sormaniz normal gelmedi bana. Ben esimin maasini evlendikten sonra ogrendim mesela

Sorulmaz,akıllı kadın sormaz hatta 1 aylık bir ilişki ise önce adamın karakterini, harcama şeklini, paraya olan yaklaşımını inceler .Çünkü kazanılan para ile harcanan ( harcanmayan) para doğru orantılı değildir.

bu tamamen ilişkinin nasıl geliştiğiyle alakalı. buradaki birçok hanım daha ilişkiye başlarken ciddi bir ilişki olması niyetiyle başlıyor, ki bence çok yanlış bir tutum. akışa bırakıp zaman içerisinde adamı ölçüp tartmayı ve flörtün ciddi bir ilişkiye evrilip evrilmemesi gerektiğine karar vermek yerine bir anda ucu evliliğe dokunması gereken bir ilişkiye balıklama atlama eğilimi içindeler. zaman yaymaya kalksalar zaten sizin dediğiniz gibi ufak ufak adamı tahlil edip dediğiniz gibi kendileri bir şablon çıkarırlar ama genelde eğilim buna olanak sağlamıyor ki.
o halde bir anda ciddi bi ilişkiye atlanacaksa açık açık sormak en iyisi.

bu tamamen ilişkinin nasıl geliştiğiyle alakalı. buradaki birçok hanım daha ilişkiye başlarken ciddi bir ilişki olması niyetiyle başlıyor, ki bence çok yanlış bir tutum. akışa bırakıp zaman içerisinde adamı ölçüp tartmayı ve flörtün ciddi bir ilişkiye evrilip evrilmemesi gerektiğine karar vermek yerine bir anda ucu evliliğe dokunması gereken bir ilişkiye balıklama atlama eğilimi içindeler. zaman yaymaya kalksalar zaten sizin dediğiniz gibi ufak ufak adamı tahlil edip dediğiniz gibi kendileri bir şablon çıkarırlar ama genelde eğilim buna olanak sağlamıyor ki.
o halde bir anda ciddi bi ilişkiye atlanacaksa açık açık sormak en iyisi.
Bu konuda erkek tarafında ciddi ilişki emareleri görmedim,adam bile kadının tavrından gıcık kapmış net maaşını söylememiş.Kadın direk yarın nikah kıyılacak ,geçim ne olacak derdine düşmüş gibi maaş sormuş.Görücü usüiü evlenme odaklı görüşme olsa bir tık anlarım ama flört aşamasında yanlış bir adım ...

Bu konuda erkek tarafında ciddi ilişki emareleri görmedim,adam bile kadının tavrından gıcık kapmış net maaşını söylememiş.Kadın direk yarın nikah kıyılacak ,geçim ne olacak derdine düşmüş gibi maaş sormuş.Görücü usüiü evlenme odaklı görüşme olsa bir tık anlarım ama flört aşamasında yanlış bir adım ...

bence de ilişkiyi olgunlaştırma şekli külliyen kusurlu ve asla sağlıklı bir beraberliği doğurmayacak bir hamle. ama en azından kadının evlilikteki beklentileri açısından bu kurgu içerisinde çok da yanlış değil. evlilikte standartlarını düşürmek istemiyorsabir kadının en ihtiyacı olan bilgi, adamın kazancıdır. rahatsız olan erkek basar gider. geride kalanla yoluna devam eder kadın.

Kızlar bir süredir görüştüğüm biri var. Kendisi Türk Telekom'da mühendis olarak çalıştığını söyledi. Dedim nasıl koşulları vs ücret yeterli oluyor mu memnun musun gibisinden sorular sordum. O da yetmiyor asgariye yakın alıyorum gibi bir şey dedi. Ben Türk Telekom'da çalışan bir mühendisin o kadar alacağını hiç sanmıyorum. Neden böyle bir şey söylemiş olabilir? Ya da doğru olabilir mi? Hiç oradaki maaşlar hakkında fikri olan var mı?

Size yalan söylemiş genel müdürlükte ise yeni başlayan biriyse asgarinin 3 katına yakın bölge veya telekom müdürlüğünde ise asgarinin 2.5-3 katına yakın alır. Bu söylediklerim yeni başlayan tecrübesiz birisi için tecrübeliyse zaten daha fazla alıyordur

Haddinizi aşan bir soru sormuşsunuz. Ben de mühendisim, çevremde Türk Telekom'da da Turkcell'de de çalışan bilgisayar/endüstri mühendisi arkadaşlarım var. Deneyimli olanların maaşı 120-150 bin bandında ve üstünde olan da var. Yeni mezun olanın asgarinin bir tık üzerinde olma ihtimali 0, onu mavi yaka bile almaz öyle şirketlerde (zaten bu şirketlerde de mavi yaka olmaz). Anca taşeron falan olması lazım (outsource) ama firmanın kendi elemanıysa sizi yemiş. Ama gene de sizin haddinize değil. Biz size soralım siz kaç alıyorsunuz?

Benim eşim türk telekomda mühendisti. Hiç bi zaman asgari ücret almadı. Yeni mezunken bile öğretmen maaşı kadar alıyordu. Şu an başka bir telekom firmasında çalışıyor. Bahsettiğiniz kişi mühendis olmayabilir, emin misiniz? Ve kurumsal şirket asgari ücretten aza çalıştırabiliyor mu?

Benim eşim türk telekomda mühendisti. Hiç bi zaman asgari ücret almadı. Yeni mezunken bile öğretmen maaşı kadar alıyordu. Şu an başka bir telekom firmasında çalışıyor. Bahsettiğiniz kişi mühendis olmayabilir, emin misiniz? Ve kurumsal şirket asgari ücretten aza çalıştırabiliyor mu?
Telekom yazılım projelerini danışmanlık firmalarına paslıyor genellikle. Çoğu firmada (İş Bankası, Garanti, TEB, Turkcell) genelde böyle. Danışmanlık şirketleri de parayı hamuduyla kaldırıp yeni mezunları çok ucuza çalıştırıyor. Ama onda bile konu sahibinin bahsettiği para olmaz. Çünkü firmalar belli bir kalitede yazılımcı istiyor onu da zaten 30 bin verdiği adama yaptıramazlar.

bence de ilişkiyi olgunlaştırma şekli külliyen kusurlu ve asla sağlıklı bir beraberliği doğurmayacak bir hamle. ama en azından kadının evlilikteki beklentileri açısından bu kurgu içerisinde çok da yanlış değil. evlilikte standartlarını düşürmek istemiyorsabir kadının en ihtiyacı olan bilgi, adamın kazancıdır. rahatsız olan erkek basar gider. geride kalanla yoluna devam eder kadın.
Bu söylediklerinize katılıyorum standartlar konusunda ortada yanlış yok.Ayakları yere sağlam basan bir kadın ,özgüveni olan ve kendini bilen bir kadın 1 aylık ilişkide para mevzusunu açmaz.Ben yapmazdım adamın karakterine ve parayı kullanma şekline daha çok dikkat ederdim.Zaten adama sormadan bile ufak araştırma yapar az çok aldığı maaşı öğrenirim,serbest meslek yapmıyor ki Telekom da mühendis.....

Sorularınız beni bile rahatsız etti. Ne yapıyorsunuz be ablacım be abicim. Görüşmeye yeni başlamışsınız, zamanla öğrenilir zaten bir şekilde. Bu işlerin bir yolu yordamı yok mu zaten.
Muhtemelen amacınız bu değildi ama yiyici gibi durmuşsunuz sorduğunuz sorularla.

Belki çalıştığı yer mühendis olduğu hersey yalandır araştır

Back
X