Maaş hakkında yalan söylemek?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kyoshi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Junior ise 30 35 Orta seviye ise 40 45 takım lideri falansa 60 70 yöneticiyse 100 200 gidiyor maaşlar. Doğru demiş yani.

deneyime göre değişir maaşları ama bence oda sizinle sizin anlayacağiniz dilden dalga geçmiş asgari alacağını sanmam

Ona göre adama yol verecek ya da devam edeceksinizdir, boşuna vakit kaybetmek istemiyorsunuzdur anlıyorum ama konuyu oralara getirme çabanız çok belli olmuş. Bunun daha kibar bir yolu elbet olmalı.
Lönk diye de sormamış aslında sohbete yaydırmış gibi 😂 Ben de katılıyorum kendi refah düzeyinde birini istiyebilir yada işler ciddiye binmeden öğrenmek istiyor da olabilir zaman kaybı olmasın diye ne var yani bunda ama adam pek para yedirmeye veya ciddi ilişkiye istekli değil gibi geldi bana öyleleri de çok yukardan uçup abartmayı sever çünkü😂

Çok iyi bir kurumda çalışmıyorsa ve tecrübeli değilse mühendisler zaten çok fazla kazanmıyor ki. Devlet kadrolarındaki mühendisler ancak daha yüksek kazanıyordur. Ya da çok iyi bir özel firmada çalışanlar…
2-3 yıllık tecrübeler ile çok iyi kazanabiliyorlar , eşim de abim de mühendis , kişinin kendini geliştirmesine bağlı bir durum

2-3 yıllık tecrübeler ile çok iyi kazanabiliyorlar , eşim de abim de mühendis , kişinin kendini geliştirmesine bağlı bir durum
Olabilir. Ben çok iyi özel firmalar haricinde çok iyi kazanan bir mühendis hiç duymadım dediğim gibi.

Türk telekom içerisinde sözleşmeli personel kadrolu memur ve taşeron gibi birçok personeli calıştıran bir kurum .Aman aman maaş alacağını sanmıyorum eğer kadrolu mühendis değilse ama sizin bunu sorgulamanız yetmiyormuş gibi ona inanmayıp buraya sormanız biraz tuhaf olmuş.

Junior ise 30 35 Orta seviye ise 40 45 takım lideri falansa 60 70 yöneticiyse 100 200 gidiyor maaşlar. Doğru demiş yani.
60-70 bine takım lideri mi şaka mı yapıyosunuz? Eşim, kaynım, kardeşim ve zibilyon tane arkadaşım yazılım mühendisi. Böyle bir maaş yok IT sektörü için. Hele de Türk telekom gibi büyük bir firmada. Kardeşim mezun olalı üç yıl oldu. Yeni başladığında alıyordu 60 bini.

Ben eşimin maaşını evlendikten sonra öğrenmiştim. Hiç sormamistim onu da kendisi göstermişti

Yorum yazan üyelerin çoğunluğu sektörden çooook çooook uzak kişiler. Gerçekten yazılım mühendisiyse +3 yıl tecrübesi de varsa Türk telekom gibi büyük bir firmada rahat 100 bin lira alır. Türk telekomda çalışan ITci tanıdığım yok ama vodafone’da çalışan tecrübeli mühendis arkadaşım 100 binden fazla alıyor şu an. Çok fark edeceğini sanmıyorum rakip firmalar oldukları için. Ancak muhtemelen mühendis kadrosunda değildir. Teknik servis elemanı gibi bir şeydir diye tahmin ediyorum. Eğer öyleyse söylediği maaş doğrudur. IT’de o kadar düşük bir maaş skalası yok.

Son düzenleme:
Lönk diye de sormamış aslında sohbete yaydırmış gibi
Amacın maaşını öğrenmek olduğunu, bunu da sohbete yaydırdığını aşırı belli etmiş işte. Nasıl olurdu bilemiyorum ama. İhtiyacım olmadı böyle şeylere, memurla evlendim. 😑

Yorum yazan üyelerin çoğunluğu sektörden çooook çooook uzak kişiler. Gerçekten yazılım mühendisiyse +3 yıl tecrübesi de varsa Türk telekom gibi büyük bir firmada rahat 100 bin lira alır. Türk telekomda çalışan ITci tanıdığım yok ama vodafone’da çalışan tecrübeli mühendis arkadaşım 100 binden fazla alıyor şu an. Çok fark edeceğini sanmıyorum rakip firmalar oldukları için. Ancak muhtemelen mühendis kadrosunda değildir. Teknik servis elemanı gibi bir şeydir diye tahmin ediyorum. Eğer öyleyse söylediği maaş doğrudur. IT’de o kadar düşük bir maaş skalası yok.
Yazılımcıları bilmem ama kardeşim TT’de mimar. 130 bin alıyordu en son. 32 yaşında tabii yeni mezun değil.

Cevap vermek istemediğim soruları tam bu kişi gibi yuvarlayarak geçiştiririm, bilmiyorum haberim yoklar havada uçuşur. sorular rahatsız etmeye devam ederse de arayı açar yok hükmünde olurum 😄

Ben sorunun sorulmasında bir sakınca görmüyorum diğer yorumların aksine. Ama sorma tarzınız biraz itici gibi. Yani buradan bakınca görünen bu şekilde en azından. Eğer doğru miktar değilse sizi deniyor olabilir. Siz bu durumdan rahatsız olacaksanız şimdiden ilişkiyi bitirin derim.

1 aylık adama maaşı sorulmaz, sorulmaz sorulmaz, 1 aylık hemcinsiniz kız arkadaşınıza da maaşı sorulmaz. bahsettiğiniz sektörde yönetici eşim bu asgari ücret baz alınmıyor bu sektörde.Ne kadar kurumsal ise o kadar uzaklar başlangıç seviyesinde bile. Belki deneme aşamasındadır belki başka bir durumu vardır bilemem. Eşim sektörün deneyimsiz personele verdiği abartılı yüksek maaştan rahatsız hatta bu kendilerini geliştirmelerine engel oluyor bir yerde tıkanıyorlar diyordu.

Telekom yazılım projelerini danışmanlık firmalarına paslıyor genellikle. Çoğu firmada (İş Bankası, Garanti, TEB, Turkcell) genelde böyle. Danışmanlık şirketleri de parayı hamuduyla kaldırıp yeni mezunları çok ucuza çalıştırıyor. Ama onda bile konu sahibinin bahsettiği para olmaz. Çünkü firmalar belli bir kalitede yazılımcı istiyor onu da zaten 30 bin verdiği adama yaptıramazlar.
Ben bu konudan hiç anlamıyorum (yani yazılım mı donanım mı ne yapıyorlarsa) ama kafein vs gibi şirketlerden telekomda taşeron çalışan arkadaşları eşimden daha çok alıyordu. Başlık sahibi asgari ücrete yakın demiş bi de. Bu cümle asgari ücretten az anlamına geliyor. Adam dalga geçmiş herhalde.

Ben bu konudan hiç anlamıyorum (yani yazılım mı donanım mı ne yapıyorlarsa) ama kafein vs gibi şirketlerden telekomda taşeron çalışan arkadaşları eşimden daha çok alıyordu. Başlık sahibi asgari ücrete yakın demiş bi de. Bu cümle asgari ücretten az anlamına geliyor. Adam dalga geçmiş herhalde.
Aynen Kafein, Definex, Etiya genelde Türk Telekom'a çalışır. Yazılım yapıyorlardır çok çok yüksek ihtimal. Ama bu şirketlerde de mesainin dibini ekmekle sıyırtırlar adama, ofiste sabahlandığı bile olur. Telekomdaki rahatlık asla ve asla olmaz. Proje geçişiydi, testiydi, teslimiydi hep koşmaca. Büyük şirketler kendi yapmak istemedikleri ya da yapacak bilgi/yeterlilik/elaman olmadığı zaman hep ihaleye çıkar. Projeler de o yüzden çoğunlukla sıkıntılı olur.

Back
X