Maaş hesapları ortak mı olmalı?

Ben şahsen ortak hesap kullanamam.Suan hamilelikten dolayı idari ücretli izindeyim yani asgari ucretle evdeyim.İse tekrar dönünce de ortak para koyup evin ve bebeğin ihtiyaçlarını karsilicaz.Gerisi de bize artık tatildi alisveristi.Ben aileme de yardım ediorum bunun dışında özel harcamalarim da fazladır.Universiteden mezun olduğumdan beri calisiorum paramı eşim de olsa bı başkasının idare etmesi bana uygun değil
aynı fikirdeyimm

ya öyle her akşam içerim kafasında değilim. tatillerde abartırım çok.
ama onun dışında ortam olması lazım.
rakı zaten masa hazırlığı gerektiriyor. herkesle de içilmiyor.
sürekli olmadığı için de olduğu zaman tadını tam çıkarıyorum sanırım
gerçi fiyatlr fahiş
onun da etkisi var
Heyt be, aslansın astro 😍
Böyle içebilen hatunların hastasıyım. 👏🏻
Ben içmiyorum, eşim seviyor. Garibim 2 senedir evde kendi başına içiyor evleneliden beri. En severek içtiği rakı. Geçen göbek rakı aldı, çok hoşuna gitti. İçimi yumuşak dedi. Ama fiyatlar uçtuğu için çok idareli içiyor. Sonra da akşam 10’da uykusu geliyor. Uyuyor.
Evlilik böyle bir şey astrocum 😂😂

ve hala 22 yaşındaki kıyafetlere sığıyorsa spora ve sağlıklı beslenmeye döküyor olmalı paraları :)
Sporu evde yapar ya da duzenli yürüyüş yapariz, sağlıklı beslenme konusunda ise cok iyi olduğumuz soylenemezdi ama son 1 yildir ben duzenli diyetisyen desteği alarak 33 kilo verdim , esimi de bu anlamda daha sağlıklı beslemeye özen gosteriyorum

Eşimle hesabımız ortaktır en başından itibaren.
Eşimin maaş kartı bendedir , maaşını çekerim benim hesabıma atarım , tüm ödemeleri hesaptan yaparım , evin tüm ihtiyaçlarını alırım , eşime harçlığını veririm. Kalan tutar var ise ne yapacağımıza ortak karar verip onu yaparız.
Ortak hesapta olunca aldığımız paranın daha bereketli olduğuna inanmışımdır her zaman.

Çok güzel
Ne zamandır bu şekilde ?
Erkeklerin çoğu maaş kartını vermek istemez , sizinki nasıl verdi ?

Eşimin aylık harçlığı 150 tl :) evet yanlis okumadaniz ama bu tutari esim kendi belirler , sigara kullanmaz , sirket araci vardir yakit masrafi olmaz , tüm alisveris benden geçer, tüm faturalar ortak hesaptan tarafimdan ödenir, annesinin faturalari dahi benim banka sisteminde kayıtlı ben oderim annesi fatura tutarini bana oder , hatta komik birsey anlatayım, eşimin geçenlerde doğum günü, çok pahalı olan yani simdilik butcemiz icin pahali olan bir ayakkabı begendi , dedim ki ev kredisi 8 ay sonra bitiyor bittigi aydan sonraki ay sana o ayakkabıyı alacagim soz verdim. Fakat annesi kiyimsiz olduğu icin sen o tutari ayir kenarina , geçenlerde gittiğimizde çıkartip bana veriyor oglu da yani eşimde yanımda , diyor ki oğlum begendigin ayakkabıyı alirsin :) anne dedim niye bana veriyorsun oğlun burada ya , diyor ki nasil olsa bu para sana gelecek:))

Tabi ki parasi bittiginde ortak hesaptan kullanabilir ama genellikle ay basinda verdigim 150 tl si ile ay sonunu buluyor :)

Ayakkabı fiyatını merak ettim ?

Bir de eşinizle para mevzularını ilk hangi aşamanızda konuştunuz , nasıl kabul etti böyle bir uygulamayı

Biz başlarda maaşlar azken bölüşmüştük ev giderlerni ama para birleştirmiyorduk. İkimiz de biriktiremiyorduk.
Sonra yaşlar ilerledi iyi zamlar aldık derken eşim dedi ki evin tüm giderleri bende olacak. Her ay bir tutar belirleyip sana atıcam, sen maaşına ve sana attığım parayı biriktiricen. Ok dedim öyle paralar bende birikiyor. Ama genel olarak birbirimize de çok karışmıyoruz. Bana mesela bazı ay hiç para atamıyor sebep sormuyorum annesine babasına göndermiştir göndersin. Ben kendi maaşımdan tırtıklarım ona söylemeden almak istediklerim olur yine çok kurcalamaz.
Böyle olunca açıkçası biriktirmeye başladık paramız bereketlendi. Önceleri ikimiz de dibine kadar yiyorduk.

Heyt be, aslansın astro 😍
Böyle içebilen hatunların hastasıyım. 👏🏻
Ben içmiyorum, eşim seviyor. Garibim 2 senedir evde kendi başına içiyor evleneliden beri. En severek içtiği rakı. Geçen göbek rakı aldı, çok hoşuna gitti. İçimi yumuşak dedi. Ama fiyatlar uçtuğu için çok idareli içiyor. Sonra da akşam 10’da uykusu geliyor. Uyuyor.
Evlilik böyle bir şey astrocum 😂😂

yani bence bir başarı değil ama kadınlar genelde ben tek alayım üzerine suyu ve buzu basayım dediği için enteresan geliyorum, özellikle de garsonlara :)
ya bence genelde eğlenmeyi seven insanlar, içmeseler de o ana ayak uydurabiliyorlar, aşırı sarhoşluklar dışında tabi.
uyuması içince huysuzlaşmasından iyidir.
babam alkol alırken huysuz olurdu, son 10 yıldır içmiyor ama öncesinde hiç sevmezdim alkol aldığı zamanları. 85 sene önceki şeyleri hatırlar takılır dururdu.
en sevdiklerim içince daha da neşelenenler, en olmadı uyusun işte :) ama huysuz olmasın :)

yani bence bir başarı değil ama kadınlar genelde ben tek alayım üzerine suyu ve buzu basayım dediği için enteresan geliyorum, özellikle de garsonlara :)
ya bence genelde eğlenmeyi seven insanlar, içmeseler de o ana ayak uydurabiliyorlar, aşırı sarhoşluklar dışında tabi.
uyuması içince huysuzlaşmasından iyidir.
babam alkol alırken huysuz olurdu, son 10 yıldır içmiyor ama öncesinde hiç sevmezdim alkol aldığı zamanları. 85 sene önceki şeyleri hatırlar takılır dururdu.
en sevdiklerim içince daha da neşelenenler, en olmadı uyusun işte :) ama huysuz olmasın :)

Lütfen türk kadının bir rakı ölçüsü var tek buçuk 😅

Lütfen türk kadının bir rakı ölçüsü var tek buçuk 😅

benimki double sek dkflklfşsdkfdş
ben bir doktora sormuştum, nasıl bu derece alkolü kaldırıp sarhoş olmuyorum diye. biz külliyen balkan göçmeni bir aileyiz. hatta babamın soyunda macarlıktan islama dönme var vs vs..
bölgenin genetik yapısı nedeniyle böylesin demişti.

ben sarhoş olmuyorum. o yüzden içebilitem çok fazla.
5 kadeh rakıdan sonra topuklu ayakkabı ile halay çekmişliğim var, sek içtiğimi de ayrıca ekleyeyim.
ben sarhoş olmuyorum da fena çakır keyf olurum :D

en son geçen sene yılbaşında 3/4 şişe şarabı bitirdim, ota çöpe gülüyordum en son çok eğlenceliydi :KK49:

Şarap,peynir tabağı bitti gitti,alkol benim için bu kadar:halay:
ayyy son içtiğim şarap çok lezzetliydi canım istedi şu an :KK76:

ben sarhoş olmuyorum da fena çakır keyf olurum :KK70:

en son geçen sene yılbaşında 3/4 şişe şarabı bitirdim, ota çöpe gülüyordum en son çok eğlenceliydi :KK49:

ayyy son içtiğim şarap çok lezzetliydi canım istedi şu an :KK76:

casal mendes seviyorum ben. ondan 2-3 şişe içerim. ama öyle yoğun kırmızı içince çakır keyif değil mal oluyorum, ağırlık çöküyor. herşeyin farkındayım, ama hareketlerim ağırlaşıyor.jsdklgjglds

casal mendes seviyorum ben. ondan 2-3 şişe içerim. ama öyle yoğun kırmızı içince çakır keyif değil mal oluyorum, ağırlık çöküyor. herşeyin farkındayım, ama hareketlerim ağırlaşıyor.jsdklgjglds
ben marka çok bilmem kuzum ya geçen sene eşime hediye diye bir şişe şarap geldi öffff şahane bişeydi :rapci:

ben içki çok içemiyorum ağır geliyor ama mesela o içtiğim şarabın çok hafif bir alkol tadı vardı o yüzden çok hoşuma gitmişti :)

ben marka çok bilmem kuzum ya geçen sene eşime hediye diye bir şişe şarap geldi öffff şahane bişeydi :rapci:

ben içki çok içemiyorum ağır geliyor ama mesela o içtiğim şarabın çok hafif bir alkol tadı vardı o yüzden çok hoşuma gitmişti :)

coronadan önce iş için yurtdışına gidip geliyordum baya, italyada çok güzel şeyler içmiştim :)
artık corona bitse de euro yüzüdnen zor

Kimse kimseye para aktarmıyor. Ama tabi ki iki taraf da neye para verildiğini biliyor.
Gerektiğinde o bana yolluyor kart borcu ödeniyor vs.

Alacağımız ufak tefek giyim kuşam market gibi şeyler için kimse kimseye hesap sormaz.

Back
X