Maaş hesapları ortak mı olmalı?

Merhabalar eşimle evleneli 2.5 ay oldu eski işimden ayrıldım şimdi yaşadığım yerde yeni işe başlıyorum para konusunda ne yapacağımı bilmiyorum maaşlar ortak mı olmalı sizce ayrı hesap olmalı mı şimdi ayrı desem eşim yanlış anlar mı ?
Eşim maasimi bana birakir. Ben de bazem mutfak ve kendi ihtiyaclarimi karşılarım. Sizin karariniz o. Benim eşim benim paramı kullanmiyor

Valla 2,5 yıllık evliyim hiç ortak hesap konusu bile açılmadı. Maaşlarımız yatar herkes payına düşeni öder, ya kendimize harcarız ya da atarız kenara.
Ne o benden harçlık alır ne de ben ondan.
Hem eşşek gibi çalışıcaz hemde harçlık mı alıcaz yani yok artık. Nasıl düzen oturtursanız o şekilde gitsin.

Eşim kendi maaşından kira, faturalar, mutfak masrafını ödüyor. Benim maaşım sadece bana kalıyor, ne yapıyorsun diye sormaz. Ben birikimciyim. Ama istiyorum ki ortak hesap olsun, düzen olsun, öyle daha çok birikecek eminim. Şimdi o da bol keseden harcıyor, tek başına birikim de heyecan vermiyor ben de harcıyorum artık. Adama bak şu kadar biriktirdim diyorum, bakmıyor bile :KK53: biz böyle ev ocak alamayız, bence ortak hesap candır. Biraz da adamda olacak birikim hevesi sizinki gibi.

Eşim benim maaşımın tam 10 katı kazanıyor. Asla para muhabbeti yapmadığı bütün harcamalarımı gerekli bulduğu asla cimrilik etmediği için ortak hesabımız. Aynı durum arkadaşın eşinde var aşırı pinti sürekli kadının çalışmasına yönelik planları olan bir adamla evli öyle bir adam olsaydı ne paramı verir ne de eve destek olurdum. Kişinin karakteri ile ilgili aslında ortak hesap olması. Çok savurgan biriyse o zamanda ortak hesap yapmazdım en azından biri garantide olur

Hayatina ortak aldigin adami parana ortak edememe kavramini anlamiyorum ven. Bizde hersey ortaktır. Kira senin kredi benim gibi bir muhabbetimiz olmaz esimle. Ben sadece birikim kismiyla ilgilenirim. O da yatirimdan anladigim. Finansal egitim aldigim icin. Kalanini kim ne yapmis bilmeyiz. O da bilmez bende bilmem. Anca o ay acik vermissek bakariz acaba afaki bir harcamami yaptik hata mi var vs diye.

Eşimle hesabımız ortaktır en başından itibaren.
Eşimin maaş kartı bendedir , maaşını çekerim benim hesabıma atarım , tüm ödemeleri hesaptan yaparım , evin tüm ihtiyaçlarını alırım , eşime harçlığını veririm. Kalan tutar var ise ne yapacağımıza ortak karar verip onu yaparız.
Ortak hesapta olunca aldığımız paranın daha bereketli olduğuna inanmışımdır her zaman.

Ex eşi yoksa ex eşinden cocuk yoksa daha kolay tabi de cocuk varsa kendi ele almak istiyor erkekler...bi de kendi ailesine yardım edenler var..oyle harclıgını veririmle bitmiyor malesef

Eşim benim maaşımın tam 10 katı kazanıyor. Asla para muhabbeti yapmadığı bütün harcamalarımı gerekli bulduğu asla cimrilik etmediği için ortak hesabımız. Aynı durum arkadaşın eşinde var aşırı pinti sürekli kadının çalışmasına yönelik planları olan bir adamla evli öyle bir adam olsaydı ne paramı verir ne de eve destek olurdum. Kişinin karakteri ile ilgili aslında ortak hesap olması. Çok savurgan biriyse o zamanda ortak hesap yapmazdım en azından biri garantide olur

Asla asla asla asla
Maaşallah

babamız iş seyahatine gitti benim kız pizza söyleyelim deyince nevrim döndüü.sebzeli makarna yaptım yoğurtladı yedi.pizza demek 50 tele demek cıkssssss.a101 den aldıklarımsa ucuz nimet pizza.öğlen pişirip kıza ve annesi olmayan bir çocuğa götüreceğim okula yarın :KK45:

Yurtdısında da insanlar ucuz diye fastfood yiyorlar valla biz burda pahalı diye alamıyoruz

Tabi ki eşine güveneceksin gece yanında uyuyup hayatımızı namusumuzu emanet ediyoruz güvenin olmadığı her ilişki yıkılır ama her duygunun fazlası zarar para kolay kazanılmıyor hele ki biz kadınlar için bu durum daha da zor ayrı hesapta para durması da bir güven konusu siz tedbiri elden bırakmayın derim nacizane fikrim

Namusu emanet etmek derken?

Yurtdısında da insanlar ucuz diye fastfood yiyorlar valla biz burda pahalı diye alamıyoruz
Fast food u sadece cımartesileri zor alıyoruz artık. O da çocuk mutlu olsun diye. 3 kişi 115 tl falan tutuyor her hafta. Tatlı vs de yok içinde. Benzin zaten altın fiyatında. Venezuella da 10 dolara 1 yıllık benzin alınıyormuş şok oldummm

Ex eşi yoksa ex eşinden cocuk yoksa daha kolay tabi de cocuk varsa kendi ele almak istiyor erkekler...bi de kendi ailesine yardım edenler var..oyle harclıgını veririmle bitmiyor malesef
Eski eş ya da çocuk yok.

Kendi annesi tek yaşar evi barkı var emekli maaşı var , zaten eşim annesi ile ilgili de para hesabına karışmaz .

Eşimin annesinin faturalarını da benim hesaptan öderim annesi sonra verir bana , eşim bazen uğradığında annesine , annesi fatura parasını verirse eşime , eşim almaz sizin aranızda gelince verirsin der benden için.

Çok şükür para konularında bana zorluk çıkartmadı bundan sonra da çıkartmaz diye düşünüyorum.

Bizimde hesabımız ortak ama nereye ne verilecekse genel olarak ben ele alıyorum çünkü eşim biraz savurgan olmaya başladı gibi hissediyorum.

Bizde ortak hesap hiç söz konusu olmadı. Herkesin hesabı kendinde. Kirayı, faturaları eşim öder. Bakıcı parasını, bebek bezini ve mamasını da ben hallederim. Evin diğer ihtiyaçlarını genellikle eşim halleder. Benim de arada aldıklarım filan olur.
Merhaba tekrardan. Bizde de hemen hemen aynı. Peki para kalıyorsa bunu nasıl anlıyorsunuz? Biz de bu rutin bozuldu da ondan soruyorum aslında. Normalde hayat şartları evet, birikime pek kalmazdı ama şimdi eşimle tayin sebebiyle ayrı kalıyoruz. Lojmanda kalıyor. Tek başına maasi neredeyse onbin. Öyle pat diye de soramadım kalanı napiyosun diye. İki yıl böyle devam edecek.(mama,bez kredi kartından ödüyor) evet tabiki harcayacak hali yok da, insan ayrıntılı bilmek istiyor

Merhaba tekrardan. Bizde de hemen hemen aynı. Peki para kalıyorsa bunu nasıl anlıyorsunuz? Biz de bu rutin bozuldu da ondan soruyorum aslında. Normalde hayat şartları evet, birikime pek kalmazdı ama şimdi eşimle tayin sebebiyle ayrı kalıyoruz. Lojmanda kalıyor. Tek başına maasi neredeyse onbin. Öyle pat diye de soramadım kalanı napiyosun diye. İki yıl böyle devam edecek.(mama,bez kredi kartından ödüyor) evet tabiki harcayacak hali yok da, insan ayrıntılı bilmek istiyor
Ne yalan soyleyeyim ben bazen esimin banka hesabina girip bakiyorum. Baktigimi da biliyor, goruyor ama bir sey demez. O da benimkine girip bakabilir ne zaman isterse ama bakmiyor. Baktigim icin ne kalip kalmadigini biliyorum. Bir de belli bi limitin altina dusmesini pek istemiyorum, tembihliyorum bazen atiyorum 4bin liranin altina dusmesin hesabindaki para diye. Ama buna pek dikkat etmiyor acikcasi arada limiti gectigi oluyor. 😅 zaten kendisi cok para harcayan biri olmadigi icin sorun olmuyor hic aramizda. Sizin durumunuzda olsam sorardim ben duramazdim. 😄 aylik kenara 4-5 bin ayirip birikim yapmasini isteyebilirsiniz mesela. Donunce de karar verirsiniz birikenle ne yapacaginiza.

Eşimin maaş kartı bendedir , maaşını çekerim benim hesabıma atarım , tüm ödemeleri hesaptan yaparım , evin tüm ihtiyaçlarını alırım , eşime harçlığını veririm. Kalan tutar var ise ne yapacağımıza ortak karar verip onu yaparız.
Ortak hesapta olunca aldığımız paranın daha bereketli olduğuna inanmışımdır her zaman.
Esime harçlık veririm ne demek ya
İnanamıyorum
Çok rencide edici

Baya ortakmış😂

Esime harçlık veririm ne demek ya
İnanamıyorum
Çok rencide edici
Değil mi ya. Çok ilginç geliyor. Aynısını bir erkek söylese ne ayıplarız.
Eşinin banka hesaplarını kontrol edenlere de şaşırıyorum. Zaten bütçe yönetimi olmayan kontrolsüz biri ile evli olunca ona gelene kadar başka sıkıntılar vardır.

Back
X