maaş kartı kimde?

maaş kartınız kimde?

• eşimde

OY: 16 11,9%
  • kendimde

OY: 81 60,0%
  • eşiminki de bende

OY: 23 17,0%
  • maaşlar ortak hesaba yatıyor

OY: 15 11,1%

• Ankete Katılan
    135
başka bir yerde yaşasak nasıl olurdu bilmiyorum. ama eşim her şeyi kendi hallediyor burada. bazen yükünü paylaşsam diyorum ama evde bana yardım etmediği aklıma gelince "hayattki görevleri paylaşmış adam, ev benim dışarısı onun.bırak öyle olsun" diyorum

Benim maaş kartım genelde eşimdedir bazende bende ve bizde orta büyüklükte bir ilçede oturuyoruz herşeyi eşim hallediyor faturalar, ödemeler,alışverış pazar vs. benimde parayla fazla bir işim olmuyor çünkü eşimle aynı binada çalışıp, işe baraber gidip geliyoruz. Yalnız bir yere gitmiyorum yani. Evet biraz sıkıcı bir durum ama alıştım artık 3 yıldır.

evlendikten sonra ne olacak diye merak ettiğim konulardan birisi de para meseleleri..:ssz:

sizden fikir almak adına güzel tavsiyeler var burada..:31:

evlendikten sonra ne olacak diye merak ettiğim konulardan birisi de para meseleleri..:ssz:

sizden fikir almak adına güzel tavsiyeler var burada..:31:

canım yine de "millet şunu yapıyormuş ben de yapayım" deme sakın. bak burada herkesin yaşadığı şartlar, mekanlar en önemlisi insanlar farklı farklı. seninle eşin nasıl olacaksınız belli değil. akışına bırak. eşinin seni ezeceğini, kullanacağını sanmam ama öyle bir durum olursa ona göre hareket edersin. ama işin başından "benim para bana seninki sana kendimi ezdirmem" gibi tavır içine girme derim.

benim babam memur değil,dolayısıyla bir maaş kartı yok.Hatta çok düzenli bir gelirleri de yok 'her ay şu kadar' diye,ama Allaha şükür iyi kazanıyor..
Çalışmayan bir kadın olmasına rağmen tüm para annemin idaresinde,kimin düğününde ne takılacak eve ne alınacak,kızları şu dersaneye mi göndersek,Yengençe laptop lazımmış tez yazacakmış ne yapsakki falan herşeyi annem hesap eder,faturalarla banka işleriyle annem ilgilenir...Çalışmamasına rağmen ekonomik özgürlüğü olan insanlardan,gözüne kestirdiği birşeyi maddi durum uygun olur olmaz alan bir insan.
ama benim tanıdığım birçok çalışan kadın ne yazıkki bu durumdan yoksun :(
Ama benim aklım almıyo,sabah yavrumun 'gitme anne'lerine kulaklarımı tıkayıp işe gideyim,hem eşek gibi çalışayım,aynı saatte eve gelelim ama ben koşa koşa mutfağa gireyim,çocukla bakıcıyla tek başıma ilgileneyim,etrafı temizleyim,ağırlamamız gereken bir misafir olduğunda saatlerce uğraşan ben olayım...Yani hem ev kadını olup hem de eve milyarı geçen katkı sağlayım
ama paramı doya doya harcayamayım,aldığım biraz pahallı bir ürün için eşimle kavga edeyim...
bu ne perhiiz bu ne lahana turşusu!
annem beni herkesin işine koşayım da kendimi ihmal edeyim diye mi doğurdu?

Bence insanın bir kendini sorgulaması lazım,bu yüzden mi okudum ben,kimseye yaranamamak için mi pestilim çıkana kadar çalışıyorum,bana da yazık değil mi diye

tüm paranın idaresı bende onun ve benım maaş kartlarım + kredı kartlarımız hepsi bende
bunu isteyen eşim hesapsız harcama gıbı bı derdı var cunku tutumluluk adına bende hepsi

bizde tüm kartlar hesaplar bende çalıştığım dönemde senin paran benim param hiç yapmadık tüm alışverişimizi herşeyimizi birlikte yapıyoruz zaten dışarı çıktığımızda cüzdan taşımaktan hoşlanmaz bana verir cüzdanını hesapların şifresini bile bilmez şimdi çalışmıyorum bazen ödeme alır taşımamak için bana verir sonrada unutur geçende k.k bana vermişti unuttum bende olduğunu cüzdanımda baktım 2 kart biri eski biri yeni heralde eskisini kırmayı unuttum dedim bigüzel kartını kesip biştim aklına 1 ay sonra geldi k.k şimdi yenisi istedi :))

evlendiğimden beri çalışmıyorum kart sendemi kalsın bendemi kalsın diye bir diyologumuz dahi geçmedi maaş yatınca yatırılması gereken yatırılır kalan paradan eşim yanında olması gereken kadar alır geri kalanıyla ben evi idare ederim almam gerekenleri alırım
nakit kalmazsa diyede kredi kartımı ve eşimin kredi kartınıda yanına alırım
çalışıyor olsaydımda hiç bir fark olmazdı zira evlenmeden önce ailemle nasılsam eşimlede öyle olurdum:ssz:

bu tamamen kişilerle ilgili bir durum.maaşının hepsinide eşine verebilirsin ama ihtiyacın olan çalışma motivasyonunu sağlamak adına kartının sende olmasını ve paranı kendin çekmeni önemserim ben.kısa bir süre doğum sonrası eşimde olsada kartım hep bendedir.geçen yıla kadar maaşımı çeker,ihtiyacım kadarını alır,gerisini eşime verirdim.ödeme yapmam gerektiğindede eşimden alırdım.geçen yıl kızların kreş masrafları eşime verdiğim para kadar olunca iki iş olmasın diye ben direkt çocukların kreş ve kurs masraflarını öder oldum.evin tüm masrafıda eşime aittir.ekstra para alırsam ya da gün param gelirse eşime veririm mutlu olsun diye.ama kredi kartı kullanmam,eşim takip eder ekstreyi.çocukların ve kendimin tüm ihtiyaçlarını nakit kendim karşılarım.burda önemli olan taraflardan birinin diğerinin emeğini sömürmek istemesi.bu durum yoksa,kocan ''ne aldın,niye aldın,ne kadara aldın?'' diye dırdır etmiyorsa ver parayı ne olacak.ama benimki cimrilikten yapar biraz dırdır.bende o yüzden kredi kartı kullanmam.böylece anlaşıp gidiyoruz.ama tabi annesinin yaptığı gibi kendi bütçemden para biriktirip kendisine versem çok mutlu olur.ama ben ay sonunu zor getiririm...:1::1::1:

bunlar cok mu önemli seyler anlamadım.benim maas kartım eşimde.ortak kredi kartımız var.abartmadığımız sürece istediğimiz gibi harcarız.hatta eşimde 30tl varsa 20sini bana veriri kendine 10tl alır.bunlar iki kişinin anlaşmasıyla alakalı.

güven çok önemli... bence ortak bütçe en iyisi.. ve kart sahibi kimse onda kalsın... gerçi şimdi iyi oldu avuç içinden tanıyan sistemle herkes kendi parasını kendi çeker:))))

ortak hesapimiz var. ayri bir hesapim daha vardi , kapattim. Hic bir seye karismaz, tüm ödemeleri internetle yaparim.Harcligini alir, cok harcarsa fircalarim hemen :3:

benim maaş kartım tabiki de kendim de :1:
hatta eşimin ki bile bende eşim istediği zaman zaten bankacı içeriden para çekebiliyor. :36:

kartım bende.....
eşimin kartınada el koymama az kaldı..
insan gibi harcamayı öğrenene kadar bende kalsın...

Eşimde bende bankacıyız üstelik aynı bankada.. Maaşlar yatar kredi kartımı yatırır kalanı ona yollarım çünkü ben uğraşamıyorum kira kredi fatura filan ruhum daralıyo. Eşime verdim o angarya işleri sonra kalan paramız ortak hesaptadır istediğim kadar harcarım sormaz bile ne aldın ne yaptın diye.. Evet çalışıyorum ekonomik özgürlüğüm var ama ben hiç ben demedim kazanıyoruz maaşlarımızı beraber kullanıyoruz o benim hayat arkadaşım can yoldaşım biz konuda hiç sıkıntı çekmiyoruz çok şükür herşey şeffaf.. ben değil biz var..

benim maaş kartım bende ben çekerim harcamalrımı yaparım kalanıda bu kadar parmız var derim eşim ihityacı olunca alır. eşimde ne kadar kazandığını biliri. ortak kullanırız paramızı.

benim durumum belki istisnadır ama bir yorum yapın:

ilçeye uzak bir köyde öğretmen eşim.. kendi memleketi, herkes tanıdık.eşim kıskanç,zaten öyle kadınların ortada çok göründüğü bir yer değil.zaten ilçeye araba olmadığından kendi arabamızla gideriz. marketse, eczaneyse falan beraber girer, alışverişi yaparız eşim öder... tuhafiye ya da kadınlara has çamaşır falan gibi yerlerde arabayı sokağa falan parkeder ben alır gelirim. bende de para bulunur..ama eşim verir. bu çalışırken de böyleydi. şimdi de böyle. kartım hep ondaydı..ben de takılmadım açıkçası. adam o zaman da şimdi de üniv. okuyan kardeşime harçlık gönderir, benim öğrenim borcumu öder. şimdi ben çalışınca "kartım bende kalsa" desem ayıp olmaz mı? ya da katım onda diye benimki kendini ezdirmek mi?

geçen ona soracak oldum, "bari dolabı da bölelim, üst katı sen maaşınla doldur altı ben" dedi ve haliyle bozuldu...

canım maaş kartını vermiş olman sıkıntılı bir durum değil hiçbirşeyini eksik bırakmıyorsa senden kısmıyorsa ha sende ha onda ne fark eder takıntı yapma benim kartım kendimde duruyo eşiminkide onda ama ağırlıklı ödemeler falan bende ve ben daha tasarruflu olduğundan maaşından kendine harçlık alıp gerisini bana verecek eşim ( daha 2 aylık evliyiz borçlardan hiç para veremedi ama borcumuz bitince öyle düşünüyoruz :) annmin maaş kartı hep babamda dururdu annem bunu hiç sıkıntı etmedi o etmedide ben arada bi gıcık olurdum kendim maaşını çeksene diye ama şuan kendime kızıyorum evlenince anladımki ayrı gayrı yok ha sende ha onda ne fark eder ki...

Back
X