maaş kartı kimde?

maaş kartınız kimde?

• eşimde

OY: 16 11,9%
  • kendimde

OY: 81 60,0%
  • eşiminki de bende

OY: 23 17,0%
  • maaşlar ortak hesaba yatıyor

OY: 15 11,1%

• Ankete Katılan
    135
bizim durum çok farklı 2 senedir evliyim her ay maaş yüzünden kavga ederiz,ben memurum maaş kartım var ve maaşımı eşim kuruşu kurşuna biliyor ama eşim özelde çalışıyor ve sigortya az yatırılsın diye maaşı az gösteriliyor.yani 2 senedir ben eşimin ne kada para aldığını net bilmiyorum,kredi kartına bu ay 1500 tl gelmiş ekstreni getir diyorum ama getirmiyor geçiştiriyor.maaşımızı nerelere harcadığımızı ortaya dökelim diyorum yaptıkta ama 600 tl artan parasının nereye gittiği hesabını veremiyor,maaşını bana getir tüm bütçe bende olsun harcamaları ödemeleri ben yapayım diyorum ama onada hayır diyor.eşim sadece 500 tl kira ödüyor ben ise market alışverişini yapıyordum ama bana yakıtında yarısını sen öde teklifinde bulunuyor,ikimizinde ayrı ayrı kredi kartları var o benmimkini herşeyini biliyor ama ben onun kini bilmiyorum,sana güvenmiyorum dediğimde ise kıyameti koparıyor artık nasıl bir yol izleyeceğimi şaşırdım.

Çok sıkıntılı durumlara sürüklersin kendini. maaşını net söylesin .Evin tüm masrafı hem dinen hem yasalar gereği onun sorumluluğu. Ne sana çalış diyebilir. Ne hesap sorabilir , ne de paranı alabilir. Böyle geçim olmaz evlilik de olmaz. Ev alınacak , araba lüks değil ihtiyaç. o maaşını har vurup harman savurur. Sen yıprandığınla kalırsın. Böyle hem suçlu hem güçlüler hemen ortalığı ayağa kaldırır zaten.

baştan nasıl alıştırırsanız öyle gider bence kızlar. sonuçta erkekler evin yükünü omuzlamak zorunda bizler onlara destek olmak için çalışıyorsak maaş kartımızın kendimizde olmasını tercih ederim. gerçi bunda eski bankacı olmamın çok etkisi var ama ben maaşımın hesabını kendim yaparım... ödemelerimiz tabi ki ortak kredilerimiz kredi kartlarımız ben yetmeyince ona veririm o yetmeyince bana verir ama maaş kartım yanımda yokken kendimi çok kötü hissediyorum kredi kartım için de aynı şey geçerli. ben evlenmeden önce de eşimle bu konuyu konuştum tabi ki öle pazarlık edercesine deil ama böle bir adamla evli olma düşüncesi bile kötüydü o zamanlar bana göre, eşim evlendikten sonra bir kaç girişimde bulundu ve hepsi ters tepince mecburen bu konuyu kapattı :1:

ortak paydada biriktirir, ihtiyaç doğrultusunda harcanır. ikimiz de çok şükür tutumluyuz. her şeyde olduğu gibi ortak olması kanaatindeyim.

maaş kartım bende ama maaşım yatar yatmaz eşimin hesabına eft yaparım
maaşımın ne kadarını gönderdiğimi 1 kere bile sormadı eşim sağolsun, zaten onun hesap kartı bende de var, ne zaman ne kadar çektiğime de bakmaz.
hatta kredi kartım eşimin ek kartı, nerede ne aldım diye de bakmaz hiç..iyiyiz böyle biz :)

kartım eşimde, çünkü evliliğin başında ekonomik yönetimi ben kabul etmemiştim. benim maaşım birikir eşiminkini harcarız ihtiyaçlar doğrultusunda, her hafta cüzdanıma para bırakır, şahsıma, pazar parası, temizlikçi parası......
faturaları kirayı eşim öder, bekarken nefret ettim fatura ödemekten ve para hesabı yapmaktan.

maas kartı bende
paralar kocamda :nazar: ama pek beceremıyor sankılım :17:

herkesin maaş kartı kendisin de kalmalı gerekirse bankadan çekilir birleştirilir tabi savurgan olan varsa içinde idare etmek için verilir tabi o ayrı hususi o idare etsin diye eline vermezdim:27:

baştan nasıl alıştırırsanız öyle gider bence kızlar. sonuçta erkekler evin yükünü omuzlamak zorunda bizler onlara destek olmak için çalışıyorsak maaş kartımızın kendimizde olmasını tercih ederim. gerçi bunda eski bankacı olmamın çok etkisi var ama ben maaşımın hesabını kendim yaparım... ödemelerimiz tabi ki ortak kredilerimiz kredi kartlarımız ben yetmeyince ona veririm o yetmeyince bana verir ama maaş kartım yanımda yokken kendimi çok kötü hissediyorum kredi kartım için de aynı şey geçerli. ben evlenmeden önce de eşimle bu konuyu konuştum tabi ki öle pazarlık edercesine deil ama böle bir adamla evli olma düşüncesi bile kötüydü o zamanlar bana göre, eşim evlendikten sonra bir kaç girişimde bulundu ve hepsi ters tepince mecburen bu konuyu kapattı :1:

ben nişanlıyım bızde bıraz once bu konuda kavga ettık cok canım sıkıldı anlasamıyrz yada benı anlamıyor aynı şekilde maas kartm ve kredı kartım yanımda olacak cuzdanımda her daım para olck yoksa kendımı eksık kotu hıssedıyorum buna kabul ama dıyorkı senın maas ı ev kredısıne baglarız heray ondan cekılır benıkınıde odemeler taksıtler vs dıyor sen benden alırsın tek elden yurutelım dıyr para hesabı yapmak ısteıyrm ama sıfırlanmıs kart benı mutlu etmz:(((napalıy haklımı sızce

kartım eşimde, çünkü evliliğin başında ekonomik yönetimi ben kabul etmemiştim. benim maaşım birikir eşiminkini harcarız ihtiyaçlar doğrultusunda, her hafta cüzdanıma para bırakır, şahsıma, pazar parası, temizlikçi parası......
faturaları kirayı eşim öder, bekarken nefret ettim fatura ödemekten ve para hesabı yapmaktan.

canım benim bak bu konudada kader arkadaşıyız. bende bekarken her işle uğraşmaktan (yaklaşık 10 sene) bıkmıştım. sırf faturalarla uğraşmamak market poşetlerini taşımamak ve tamir işleriyle uğraşmamak için evlencem diyodum. o yüzden şimdiaynen sizdeki sistem var bizdede. zaten evlenince arada senin paran benim param diye bir durum kalmıyo. ...zaten ben ihtiyacıma göre alıyorum ondan...

Back
X