maaş kartı kimde?

maaş kartınız kimde?

• eşimde

OY: 16 11,9%
  • kendimde

OY: 81 60,0%
  • eşiminki de bende

OY: 23 17,0%
  • maaşlar ortak hesaba yatıyor

OY: 15 11,1%

• Ankete Katılan
    135
bizde maaş kartı yok ama sevgilimin parası da bende, benim param da bende :1:
ee napalım ben tutumlu, o aşırı cömert olunca böyle daha iyi geçiniyoruz :13:
para beni dürtüyo diyo, hepsini bana veriyo, sen bana harçlık ver diyo
bayramda topladığı paraları da getirmiş dün bana, ayy dedim o kadar da değil, sahip çık bayram parana dedim :20:
eve geldim bi baktım cüzdanıma koymuş gene görmeden :37:
çalışınca da maaş kartını bana vercekmiş, onda kalırsa bi cacık yapamazmışız, bana verirse çok para toplarmışız, adım cimriye çıktı çocuğun gözünde :1:

Son düzenleme:
bayramda topladığı paraları da getirmiş dün bana, ayy dedim o kadar da değil, sahip çık bayram parana dedim :20:
çalışınca da maaş kartını bana vercekmiş, onda kalırsa bi cacık yapamazmışız, bana verirse çok para toplarmışız, adım cimriye çıktı çocuğun gözünde :1:

yok artık sevgilin parasını sana mı veriyor çok saçma:53:
hadi evli olursunuz maaşını sana verir anlarımda sevgiliyken:53:

yok artık sevgilin parasını sana mı veriyor çok saçma:53:
hadi evli olursunuz maaşını sana verir anlarımda sevgiliyken:53:

evet canım veriyor, zaten 7 senedir 7/24 demiyim de 7/12 beraberiz. paramız ortak, sadece bende duruyor. onda durunca O, yok şunu alayım, yok şuna şunu ısmarlıyayım derken ay sonunu zor getiriyoduk, o parayı har vurup harman savuran biri, bense hem tutumlu hem de her istediğimi de sınırında alan biriyim. şimdi bi kaç yıldır düzenimiz bu şekilde. böyle olunca kenara para da atabiliyoruz, sonra kenara koyduğumuz paralarla istediğimizi de alabiliyoruz. çok şükür rahat geçiniyoruz :6:

itiraf ediyorum ben çok savurganım. aklıma düşeni mutlaka yapmalıyım. kredi kartı desen limitleri zorlarım. kocam da yeter gari dedi haklı olarak. daha önce uyardı defalarca ama ben hakim olamadım kendime. herneyse şimdi onun kredi kartını aldım kendiminkileri kapattım. maaş kartımı vermedim ama maaşımın bana harçlık olacak kısmını alıp gerisini ona gönderiyorum. o da borcumuzu harcımızı yatırıyor. ben bu konuda şu an acayip rahatım. çünkü kendimden artık bende şikayetçi olmaya başlamıştım.

çok iyi yapmışsın. kadının adı cimriye çıksın varsın. savurgana çıktı mı daha kötü oluyor sonra.:14::14::14: harcasanda çaktırma.:32::32:

bizim maaş kartlarımız birbirimizde duruyor kredi kartından da kendi hesaplarımıza ulaşabiliyoruz. yani birimiz her iki hesaptanda para çekebiliyoruz. her şekilde harcamalarımızı söyleriz yoksa ay başı gelmiyor birde ev kredisi v.s. ödediğimiz için tedbirli harcamamız gerekiyor. bence eşler birbirlerinden bişey saklamaması gerekiyor. ekonomik özgürlük derken istediğimiz herşeyi almıyoruz ama alabilirim bunda ben cimriyim galiba ama daha çok yuvamız için bişeyler almaya çalışıyorum daha çok mutlu oluyorum.

itiraf ediyorum ben çok savurganım. aklıma düşeni mutlaka yapmalıyım. kredi kartı desen limitleri zorlarım. kocam da yeter gari dedi haklı olarak. daha önce uyardı defalarca ama ben hakim olamadım kendime. herneyse şimdi onun kredi kartını aldım kendiminkileri kapattım. maaş kartımı vermedim ama maaşımın bana harçlık olacak kısmını alıp gerisini ona gönderiyorum. o da borcumuzu harcımızı yatırıyor. ben bu konuda şu an acayip rahatım. çünkü kendimden artık bende şikayetçi olmaya başlamıştım.

tatlım yanlış anlama ama işte sevgilim de aynen senin gibiydi, gerçekten yaşam şartları zor, hepimiz kıt kanaat geçiniyoruz, herkes ister onu bunu almak, ama ayağını yorganına göre uzatmayı bazıları daha iyi becerir. zor da olsa bunu yapmak zorunda kalır. sevgilim de çok rahatım diyor sürekli. ihtiyacı olduğunda şu kadar paraya ihtiyacım var diyor. ben diyorum ki bu para senin de paran al hepsini diyorum, yok ben kendime hakim olamam sen bana şu kadar ver yeter diyor ve yettiriyor. o da alıştı artık. ve böyle çok daha iyi geçinmeye başladık, mesela eskiden şu ayakkabıyı istiyorum ama para yok diyordu, şimdiyse öyle dediğinde geçen aydan şu kadar birikmişti hadi alalım diyorum. oh böyle çok rahatım diyor. dengeyi bi tarafın kurması lazım. çünkü yaşam şartları çok zor. sen de iyi yapmışsın bence. :34:

memurum, maaş kartım bende,
çok şükür eşim ne aldın, ne harcadın diye hiç sormaz.
hatta bazen paran var mı? verim mi diye sorduğu bile olur:)

Süper aile modeli. Hepsi böyle olmalı bence .Kadın çalışmak zorunda değildir. Çalışsa bile parasını vermek zorunda değildir. Hesap vermek zorunda hiç değildir.

şu an çalışmıyorum ücretsiz izindeyim ama çalışırken maaş kartım bende olurdu,
maaşı alınca harcayacağım yer, borcum falan varsa öder geri kalanını eşime verirdim,
evin tüm giderlerini o karşılardı,
banada para verirdi, bittikçe isterdim,
nereye harcıyorsun napıyorsun diye sormazdı, verirdi.
şu an çalışmıyorum, hala isterim verir, yine sormaz napıyorsun diye.
Bankada birikimimiz var, her ay şu kadar paramız oldu diye gösterir bana.
Yalnız şu para isteme olayından çok sıkıldım, ne yapsam diye düşünmekteyim.

şu an çalışmıyorum ücretsiz izindeyim ama çalışırken maaş kartım bende olurdu,
maaşı alınca harcayacağım yer, borcum falan varsa öder geri kalanını eşime verirdim,
evin tüm giderlerini o karşılardı,
banada para verirdi, bittikçe isterdim,
nereye harcıyorsun napıyorsun diye sormazdı, verirdi.
şu an çalışmıyorum, hala isterim verir, yine sormaz napıyorsun diye.
Bankada birikimimiz var, her ay şu kadar paramız oldu diye gösterir bana.
Yalnız şu para isteme olayından çok sıkıldım, ne yapsam diye düşünmekteyim.

canım kiraz dağıttın mı? çok üzülmüştüm konuna

calistigim zaman bile sormazdi ne maasimi ne harcadigimi....

calismiyorum tum hesabi ben tutuyorum :) bide ustune hesap soruyorum

yasasin kotuluk :52::52::52::52::52:

bizim durum çok farklı 2 senedir evliyim her ay maaş yüzünden kavga ederiz,ben memurum maaş kartım var ve maaşımı eşim kuruşu kurşuna biliyor ama eşim özelde çalışıyor ve sigortya az yatırılsın diye maaşı az gösteriliyor.yani 2 senedir ben eşimin ne kada para aldığını net bilmiyorum,kredi kartına bu ay 1500 tl gelmiş ekstreni getir diyorum ama getirmiyor geçiştiriyor.maaşımızı nerelere harcadığımızı ortaya dökelim diyorum yaptıkta ama 600 tl artan parasının nereye gittiği hesabını veremiyor,maaşını bana getir tüm bütçe bende olsun harcamaları ödemeleri ben yapayım diyorum ama onada hayır diyor.eşim sadece 500 tl kira ödüyor ben ise market alışverişini yapıyordum ama bana yakıtında yarısını sen öde teklifinde bulunuyor,ikimizinde ayrı ayrı kredi kartları var o benmimkini herşeyini biliyor ama ben onun kini bilmiyorum,sana güvenmiyorum dediğimde ise kıyameti koparıyor artık nasıl bir yol izleyeceğimi şaşırdım.

Ben çalışmıyorum ama eşim gelen bütün parasını bana verir bütün hesap işlerine ben bakarım onun kredi kartının ekstresinide incelerim hesap işleride paralarda bendedir.Ama bunun sebebi benim bunlara ayıracak vakdim olması eşimden daha tutumlu olmam daha planlı düzenli proğramlı olmamdır yoksa başka birşey değil.Evliliklerde senin paran benim param olayına karşıyım yada para gizleme olayına.Ama tabi öyle kocalar duyuyorumki para yüzünden kadın çalışdığı halde baskı kuran üç kuruşun hesabını soran ee öyle erkeklerede müstahakdır zaten

bizim durum çok farklı 2 senedir evliyim her ay maaş yüzünden kavga ederiz,ben memurum maaş kartım var ve maaşımı eşim kuruşu kurşuna biliyor ama eşim özelde çalışıyor ve sigortya az yatırılsın diye maaşı az gösteriliyor.yani 2 senedir ben eşimin ne kada para aldığını net bilmiyorum,kredi kartına bu ay 1500 tl gelmiş ekstreni getir diyorum ama getirmiyor geçiştiriyor.maaşımızı nerelere harcadığımızı ortaya dökelim diyorum yaptıkta ama 600 tl artan parasının nereye gittiği hesabını veremiyor,maaşını bana getir tüm bütçe bende olsun harcamaları ödemeleri ben yapayım diyorum ama onada hayır diyor.eşim sadece 500 tl kira ödüyor ben ise market alışverişini yapıyordum ama bana yakıtında yarısını sen öde teklifinde bulunuyor,ikimizinde ayrı ayrı kredi kartları var o benmimkini herşeyini biliyor ama ben onun kini bilmiyorum,sana güvenmiyorum dediğimde ise kıyameti koparıyor artık nasıl bir yol izleyeceğimi şaşırdım.

yanlış anlamada canım garip geldi yakıtın yarısını sen öde lafı siz ev arkadaşımısınızki o nasıl laf öyle.Haklısın elbette o seninkini kuruşu kuruşuna bilsin hesap sorsun sen bilme.Evllilikler nedir iş anlaşmasımıdır ben anlayamadım ne yani birinin parası kalmayınca öbürü vermeyecekmi

bekarken asgari ücret alırsın ama tamamı sana kalır gider hepsini kıyafete yatırırsın.evliyken onun 4 katı girer evine ama 100 lira kafana göre harcayamazsın.onun için evliysen maddi özgürlük olmuyor bu erkek için de böyle.o da her harcadığını düşünüp hesap vermek durumunda.:50:

ılk evlendığım zamanlar ikimizin maaşıda bendeydi :D ama sonra çok sıkıldım herşeyi ben yatırıyordum fatura alışveriş ev için gerekli olan herşey :D ona verince paralar sende patron sensin hayatım diyordu bu böyle 2 sene sürdü sonra pes ettim :D sonra ona devrettim ben dedim paralar sende hayatım patron sensin :D oda garibim 3 sene dayanabildi.1 senedir çalışmıyorum işten çıktığımdan beri benim paramı bana verir evin harçlığı ve özel harcamalrım aylık sabit bir ücret yani onun demesine göre Evdede çalışıyosun hayatım seni maaşa bağladım :D şuan onun aklınca ikimizde patron olduk ben mutfak harcamaları o ise faturalar taksitler :D yetiştiremediğimiz yerde birbirimizede destek sonuçta ortak olduk artık :D

Back
X