Maaş kartım eşimde duruyor!!!

Normalinde ben anlamıyorum bu maaş kartlarının erkekte olma işini ve karşıyım da fakat eşler arasına girmemek adına aaa olur mu herkes kendi parasını bilsin demem, lakin bir evlilikte bana göre olması gereken kadının da erkeğinde kazandığı para her ikisi tarafından bilinmeli, aybaşı geldiğinde herkes maaşını çeker bir hesap yapılır, faturalar, mutfak giderleri, kira, varsa çocuk çocuk masrafı vs sonra kalan para eşler arasında özel harcama adı altında eşit bölüşülür, o parayla kadın isterse kıyafet alır, isterse arkadaşlarıyla gezip harcar, keza erkekte öyle lakin burada okuyorum maddi harcamalar erkek tekelinde, erkek maaşını söylemiyor bile, evlilik birliğinde gizli saklı olmaz, beraber konuşup karar verilir, kadının ve erkeğin cebinde kendine ait para olur, o parayı dilediği gibi harcama özgürlüğü olur.

Şunu da anlamam misal, evin ihtiyaçlarını neden illa erkek alır veya kadına ait ihtiyaçları, ben kendime bluz beğendiysem gider şak basar parasını alırım, eşime niye diyeyim ay şunu beğendim alır mısın diye, büyük ihtiyaçlar müstesna tabii, büyük giderlerde yine oturulur bütçe hesabı yapılır karar alınır uygulanır.

aynen bencede olması gereken budur

Kartın siz de olmalı tabi,neden iki de bir para isteyesiniz ki ?
Yeni evlisiniz bu yüzden tartışıyor olmanıza üzüldüm.
Siz haklısınız,bence ezik durmayın eşinizin karşısında..

Bilmiyorum ben böyle susabilir miydim/susabilir miyim... Kartım bendedir, ama içinde para yok :)) kalmadı bu ay. genelde kartları vs ödedikten sonra kalanı eşime yollardım (birkaç aydır belli bir miktar ayırıyorum), eşim kendi hesabında da para bırak diyene kadar hiç aklıma gelmedi para ayırmak. Ama bunun nedeni herhangi bir şekilde senin benim ayrımı olmaması, ihtiyacım olduğunda cüzdanındaki herhangi bir kartı sormadan alabilmem ve istediğim kadar bende kalabilecek olması sanırım. Ama size denilenleri eşim bana dese... maaşımdan zırnık koklatmam herhalde. Ben onun ne harcadığını sayıyor mutum ki o benimkini sayıyor? Siz çok zor günler geçirmişsiniz, annem öğrenciyken hep baban paran var mı derse yok de derdi, sizinki de o hesap :) en güzeli...

Allah allah! madem ben sen olmamalıymış o versin kendi maaş kartını sana. Resmen maaşına el koymuş. Ben paramı vermem eşime. Beraber masrafları karşılıyoruz. Mesela ben mutfakla ilgileniyorum, o faturaları ödüyor. Kadının parasını gasp etmek gibi bir şey. Çirkin bir davranış, ama çok yaygın bu durum. Utanmazlık bence. Sanki sen paranı gidip kumara mı vereceksin.

Konu sahibi bu zamana kadar ne destek verdiysem yazmadın ben derdim olduğunda herkese cevap veren biriyimtek tek

Yasaklanma sebebiniz mesajla bildiriliyor .mesajdaki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.
Tamam gördüm "iğrenç" yazmışım asla haklı bulmadım. İğrenç kelimesi ne küfür ne hakaret ne de tehdit içeriyor . Uslup bozukluğu ile bağdaştıranadım siz de haklısınız herkes görevini yapıo .iyi günler

Ben katılmıyorum hayatta bi sürü derdimiz varken bi de oturup şu şu para die nie ayıralım ki zaten maaş günü kira fatura çocuk masrafı mutfak vb ödenir geriye kalanı da ister harcarım ister biriktiririm

Maaş kartının bayanın kocasına vermesini haklı bulmuyorum bu konuda kararım net......
Benim maaşım olmasına rağmen eşim kredi kartı verio vermese de olur ama ben onu harcadığımda hiç hesap sormuyo (çok şükür ama nispet yaparak anlatmış gibi olsun isteöiyorum örnek vermeye çalışıyorum)
***maaş günü geldiğinde kirayı eşim ödüyo krediyi ve kredi kartlarını da eşim ödüyo ben ödiyim dedim kaç kere sorun diil dedi
Ben de market alışverişi yapıorum rutin ve toplu
Dışarda yemek yendiğimiz zaman ben ödüyorum
Yemek diyip geçmeyin acayip para gidio yemeğe
Geriye kalan paramla altın alıorum ki geçen gün kredi çektik bozdum hepsini
Şimdi yine Altın alıorum benim maaşımla almasak onunkiyle alıcaz yine aynı hesap ama ben bayan olduğum için kocamın bana para vermesini çok seviyorum şu sıkıntılı dünyada mutlu oluyorum güzel yani ... (konu sahibi nasihatlerimle ilgilenmeyince ben de hepimiz için ortak yazdım arkadaşlar iyi günler

Ben sizin yerinizde olsam ya paramı elime alırım yada çalışmam.Bu ne köle gibi.Kazancı sahip alıyor

Sonuna kadar okuyamadım ama çok gıcık bi durum hakikaten. İsteseniz yanlış anlar istemeseniz içiniz rahat değil benm maaş kartim bende durur üstüne eşimin maaşını kendi kartıma aktarım yaparım. Dahaa doğrusu damlaya damlaya göl yapmaya çalışıyorum.

Kendi paracı.Çok yanlış kişiyle evlenmişsin sen.suiatimalci kazandığına göz dikip seni parasız bırakacak biriyle.Eminmisin hepsi borca gidiyor?Olmaz olsun öyle eş.

Ben sizin yerinizde olsam ya paramı elime alırım yada çalışmam.Bu ne köle gibi.Kazancı sahip alıyor
aaaaaaaaaahhhhh ahh... iş yerımde dogumdan sonra rapor almama ızın vermedıler. yalvardım nerdeyse başkanım izin vernedi. bir yandan da eşim ücretsiz izin almama izin vermedi.. işten eve gidene kadar hüngür hüngür ağladım.. Allahım ne olur bır yurek ver de bana ucretsız ızıne ızın versın dıe.. agladım kac gun de bana tamam gıt ucretsız ızın al dedi.. calışmıcam desem ne olur hiç düşünmüyorum bile..

Kendi paracı.Çok yanlış kişiyle evlenmişsin sen.suiatimalci kazandığına göz dikip seni parasız bırakacak biriyle.Eminmisin hepsi borca gidiyor?Olmaz olsun öyle eş.
şimdi burda iyiyi yazınca kotu, kotuyu yazınca da bazen cok ıyı gelebılıyor. soylemler yazıya gecınce yanlıs aktarım oluyor. Eşim iyidir. Çokk zor evlendik biz. Yuvamız cok zor kuruldu. Hala cok severım. Tekk kotu yanı maddı konudur. Inanın baska hıcbır sekılde benı üzmez.. bu konuyu da ben cok ıcıme atıyorum. Ona he tamam deyıp gecıyorum. Zorda kaldıgımda soylerım ancak bak ben burda magdur oldum dıe. Alıştım artık o sormasa pek dert etmiyorum..bır sekılde bır yerlerden idare ediyorum :)

Ailesi para istedi, göyaa borçtu.. Vereceklerdi.. Su ıctık üzerine o paranının. Her seyde varmıs bır hayır ki ondan sonra benım elimde kozum oldu bana pek sormuyor. Öncesinde neden 300 deıl de 250 gonderdın bana derdi

Aaah
aah ahhhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…