- 2 Ocak 2015
- 184
- 160
- 103
- 43
- Konu Sahibi aklimkaristi
-
Ben eşime kartını ver bende dursun desem anında verir. Ama bende ona kartını ertesi gün geri veririm. Çünkü gidip atm den para çekmesi zor gelir bana. İşimi gücümü bırakıp iki çocukla bir de para çekmeye gidemem doğrusu. Ayrıca benim kartım eşimde durmaz, ortada durur. Sadece ben gidip atm den para çekmeye üşendiğim için bu işleri o hallediyor. Dolayısıyla kartlar onda kalıyor çoğunlukla.
Dediğim gibi kartını bana ver desem anında verir. Onun da işine gelir. Atm yle uğraşmaktan kurtulmuş olur.
Bilmem anlatabildim mi?
Burda okuduğum yorumlara göre şunu çıkardım. Bazı çalışan kadınlar, ben çalışıyorum para mı ben yönetmem gerekiyor diyip kendi egolarını tatmin etmeye çalışıyorlar bence.
Doğru olanda zaten her bireyin kendi parasını yönetmesini bilmesidir.Kendi parasını yönetmesini bilmeyen aile ekonomisini ve aile içerisindeki para yönetiminide bilmez.İnsanların kişisel tercihlerini ego olarak adlandırırsanız,sizin tercihinizde eziklik olarak adlandırılır.Burda okuduğum yorumlara göre şunu çıkardım. Bazı çalışan kadınlar, ben çalışıyorum para mı ben yönetmem gerekiyor diyip kendi egolarını tatmin etmeye çalışıyorlar bence.
Şunu anlatamadım bazılarına, o bazılarının da anlamaya hiç niyeti yok.
Biz eşimle ikimiz çalışıyoruz para kazanıyoruz, kazandığımız paramızı da ikimiz yönetiyoruz. Çünkü biz bir aileyiz. Ayrı gayrımız yok. Ha bu eziklikse varsın eziklik olsun. Biz böyle mutluyuz.
Sizin öyle yapıyor olmanız ne kadar doğruysa diğer tercihlerde diğer insanlar için o kadar doğru.Sizin anlatmaya çalıştığınız şey ''biz eşimle paramızı ortak yönetiyoruz'' ise başından beri onu anlatmıyorsunuz.Sürekli sizin yaptığınızı tercih etmeyen insanları yaftalıyorsunuz.Önceki mesajlarınızdada eşlerine güvenmemekle yaftalamıştınız, bir önceki mesajınızdada ego tatminiyle yaftaladınız :) siz insanları bu şekilde eleştirirken karşı taraftan gelen eleştirilere tahammül edemiyorsunuz.Ben mesajımda size şunu anlatmaya çalıştım''insanlar ve tercihleri farklıdır ,kendi tercihinizi söyleyebilirsiniz,insanların tercihlerinde doğru bulmadığınız yönleri eleştirebilirsiniz ancak insanları suçlayamaz yada hakaret edemezsiniz.Bunu yaparsanız kendi silahınızla vurulur,aynen sizin yaptığınız gibi ağır sözlere maruz kalırsınız''Yoksa benim için herşey tercihlerden ibarettir :)Şunu anlatamadım bazılarına, o bazılarının da anlamaya hiç niyeti yok.
Biz eşimle ikimiz çalışıyoruz para kazanıyoruz, kazandığımız paramızı da ikimiz yönetiyoruz. Çünkü biz bir aileyiz. Ayrı gayrımız yok. Ha bu eziklikse varsın eziklik olsun. Biz böyle mutluyuz.
Sizin öyle yapıyor olmanız ne kadar doğruysa diğer tercihlerde diğer insanlar için o kadar doğru.Sizin anlatmaya çalıştığınız şey ''biz eşimle paramızı ortak yönetiyoruz'' ise başından beri onu anlatmıyorsunuz.Sürekli sizin yaptığınızı tercih etmeyen insanları yaftalıyorsunuz.Önceki mesajlarınızdada eşlerine güvenmemekle yaftalamıştınız, bir önceki mesajınızdada ego tatminiyle yaftaladınız :) siz insanları bu şekilde eleştirirken karşı taraftan gelen eleştirilere tahammül edemiyorsunuz.Ben mesajımda size şunu anlatmaya çalıştım''insanlar ve tercihleri farklıdır ,kendi tercihinizi söyleyebilirsiniz,insanların tercihlerinde doğru bulmadığınız yönleri eleştirebilirsiniz ancak insanları suçlayamaz yada hakaret edemezsiniz.Bunu yaparsanız kendi silahınızla vurulur,aynen sizin yaptığınız gibi ağır sözlere maruz kalırsınız''Yoksa benim için herşey tercihlerden ibarettir :)
Bunu banamı yazdın :) yanlışmı anlattım acaba diye düşündümde.Bende çalışıpta parasını yönetememeyi düşünemiyorum.Hayır 2 fatura yatırmak,bankamatikten para çekmek atomu parçalamak gibi anlatılarak,oh bu yükten kurtuldum canım kocam hallediyor demek nedir yaa !! Bu insanların çoğu işte çalışıyo,eve geliyor evdede tüm iş yükünü üstüne alıyo,çocuğun yükünüde alıyo (birazdan birileri yazar ne alaka eşimde yardım ediyo diye.çünkü biz türkiyede yaşamıyoruz,ne kadar yardım edildiğini bilmiyoruz) ama 2 fatura ödemek o kadar zor işki sağolsun kocaları ödemeleri yapıp büyük bir yükten kurtarıyorlar.Kocaları tarafından faturaları ödemekle tehdit ediliyorlar.Birde karşı tarafın tercihlerini acımasızca eleştiriyorlar,kendi bahaneleri elektrikler kesikti hocam kadar komikken !!! Komik gerçekten gülüyorum :) hayır bu insanların çoğu üniversite mezunu,hayatımıza bi yerden giren insanlar.Çocuklarımızı emanet ettiğimiz insanlar belki !!! Stocholm sendromumu yaşıyorlar nedir anlamadım :)Kimse kendini kandırmasın kk da böyle bi konu var kartını verir misin derse herkes verir lafta. Kartın bundan sonra bende durucak yönetim bende dese bakalım vericek mi ?
Fatura zart zurtta bahane yıllardır otomatik ödeme denen şey var uğraşmak şstemeyen onu yapar yada internet babkacılığından öder. 5 faturam var internet bankacılığında 5 dakikamı bile almıyo .
Kendileride biliyoki bu olan normal değil ama kendilerini kandırıyolar . Konu sahibi 8 ay dayanmış başkası 80 ay ama sonunda gururlarına dokunucak zira sabahtan akşama çalışıp paranı bile yönetemiyosan hiç çalışma.
Ayak belki.Bak faturaları sana yüklüyor hemen gözün korksun diye.Hep bunu derler.Bu mesajı yazdıktan sonra eşime sordum. Bak Kk da böyle bir konu var senin kartın ben de dursun mu dedim. Aynen şunu söyle di " Amaan al al. Sen de dursun. Hatta bütün faturaları sen öde beni uğraştırma "dedi.
Kusura bakma da alnımın damarı çatlıyor çalışacam diye.Ağız kokusu çekiyorum.Ne egosu.Çalışan kadın da çalışmayan kadın gibi yan gelip yatabilirdi.Bir insan çalışıyor diye kazandığına maaş kartına bu kadar da çökülmez ki..Kadınlar bile ego diyorsa başka düşmana ihtiyacımız yok.Burda okuduğum yorumlara göre şunu çıkardım. Bazı çalışan kadınlar, ben çalışıyorum para mı ben yönetmem gerekiyor diyip kendi egolarını tatmin etmeye çalışıyorlar bence.
Bunu banamı yazdın :) yanlışmı anlattım acaba diye düşündümde.Bende çalışıpta parasını yönetememeyi düşünemiyorum.Hayır 2 fatura yatırmak,bankamatikten para çekmek atomu parçalamak gibi anlatılarak,oh bu yükten kurtuldum canım kocam hallediyor demek nedir yaa !! Bu insanların çoğu işte çalışıyo,eve geliyor evdede tüm iş yükünü üstüne alıyo,çocuğun yükünüde alıyo (birazdan birileri yazar ne alaka eşimde yardım ediyo diye.çünkü biz türkiyede yaşamıyoruz,ne kadar yardım edildiğini bilmiyoruz) ama 2 fatura ödemek o kadar zor işki sağolsun kocaları ödemeleri yapıp büyük bir yükten kurtarıyorlar.Kocaları tarafından faturaları ödemekle tehdit ediliyorlar.Birde karşı tarafın tercihlerini acımasızca eleştiriyorlar,kendi bahaneleri elektrikler kesikti hocam kadar komikken !!! Komik gerçekten gülüyorum :) hayır bu insanların çoğu üniversite mezunu,hayatımıza bi yerden giren insanlar.Çocuklarımızı emanet ettiğimiz insanlar belki !!! Stocholm sendromumu yaşıyorlar nedir anlamadım :)
Tamda öyleymiş bitanesi .
Geçen sene böyle bi konu daha vardı orda da bi öğretmen aldığı maaşı bilmiyodu birde kocasına kendisine kıyafet aldığı için minnettardı ona hem çok kızmış hemde neyse , o konuda başka bi öğretmenindi hatta hamile haliyle özel ders veriyodu birde erken izne çıkıcak diye eşi trip atıyodu.
Genelde hesap yaptıklarında evin giderini ya kendileri karşılamış oluyodu yada eşinden az bi miktar gitmiş.
Para yönetimi nerelere kadar varıyo bunun ucu yok . Hayatlarını kontrol ettiriyolar
Ondan sonra da içleri içlerini yiyo ailesine mi veriyo ne yapıyo diye
Burda okuduğum yorumlara göre şunu çıkardım. Bazı çalışan kadınlar, ben çalışıyorum para mı ben yönetmem gerekiyor diyip kendi egolarını tatmin etmeye çalışıyorlar bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?