Maaş kartım eşimde duruyor!!!

Arkadaşlar bu foruma ağzımı bozarak ne yazdım bu forumdaki üslubumdan dolayı yasaklanmışım bilen varsa nolur anlatsın bana

canm genlede evliliklerde biirikimler ve borçlar ortak olur. maaş kartı ne alaka yanii ? bence söyle bi yontem denenmeli herkes maaşının yüzde 20 sini kişisel harcamasna kullansn kalanda birikm ve boç olrk paylaştırılmalı çok borcunux oldugunu söylüyorsun birikim zor belki ama orta nokta bulunmalı. siz simdiden para muhabbetine girmişsinz pek hos olmamıs

CANIM 4 YILLIK EVLİYİM. EŞİM DE BEN DE MEMURUZ. EVLENDIGIMIZDE 3 YIL BORÇ ÖDEDİK. BEN DE SENIN GİBİ NASIL OLSA BORCA GİDİYOR DIE ESIME KARTIMI VERDIM VERİŞ O VERİŞ GİBİ BİR ŞEY OLDU..
DOĞUM YAPTIM AYIN 16SIYDI GIDIYIM DE BEBEGIME BISEYLER ALAYIM DEDIM.. KASADA KART ELIMDE KALDI ICINDEKI PARANIN HEPSINI CEKMIS KENDINE ALMISTI HIICC UNUTMAM...
COOOOOOOOKKK KAVGALAR ETTIK HEPSINDEN NEYSE DEDIM GERI DONDUM AMA SAKIN DÖNME. SIMDI YUZUN KIZARIR AMA SONRASINDA GÜLERSİN EMİN OL..
SIMDILERDE EVIN BUTTUUUUUUNN GIDERI BENDE.. SADECE O KREDI KARTINI YATIRIYOR ( KREDI KARTI ONDA BEN BIR SEY HARCASAM HESABINI VERIRIM). ELIMDE KALANIN DA YARISINI GONDERIYORUM. BENDE 50 LIRA BIRAKIP GERI KALANINI ISTERDI SIMDI OYLE YAPMIYORUM.
ZAMAN ZAMAN HALA TARTISMAMIZ OLUYO AMA KESKE MAASIMI HIIIICCC VERMESEYDIM.
DAHA DA MESELA BIR YERE GIDICEZ SENDE PARA VAR VERSENE DER. ORTAK BIRIKIMIMIZ DE ONDA OLDUGU HALDE ...

EVINI GECINDIREN KADINI BULMUSSUN SUKRET DIYORUM.
HAA BENI HARCADIGIM 5 KURUSUN HESABINI SORARDI. AILESI 7 MILYAR ISTEDI.. AGLAYA AGLAYA GONDERDIM. BUNDAN SONRA BANA HESAP SORAMAZSIN GIT AILENE SOR MADEM OYLE DEDIM.
SU AN DA DA YINE ARADA SORUYOR. MESELA BUGUN KREDI KARTINDAN 15 LIRA CEKTIRDIM NEDEEENN DIYE HEMEN SORDU. ZORUMA GITMIYOR MU GIDIYOR.. AKSAMA KADAR MILLETIN AGIZ KOKUSU AKSAM OLUNCA EVDE YORGUNLUK.. NE YAPAYIM EVLADIM ICIN CALISIYORUMMMMMMM

Çok üzülüyorum böyle olunca.Bırakın çalışan ,çalışmayan kadınların bile maruz kalmaması gereken bir baskı bu.Ben buna maddi şiddet diyorum.Eşlerin birbirlerine her alanda olduğu gibi bu alandada kişisel alan bırakması gerekiyor.Tabiki ortak harcamalar,ortak birikimler birlikte yapılmalı ama kişinin kendisine ait kullanabileceği bir parasıda kalabilmeli.Erkek içinde kadın içinde.Azami ihtiyaçlarını karşılamalı gerekirse kişisel birikiminide yapmalı.Kişinin kendine olan özgüveni artar ,daha mutlu evlilikler olur diye düşünüyorum.Örneğin kadın kendine kalan parasıyla alışverişini yapar,kuaförüne gider,kişisel hobilerine ayırır,istediği özel bişeyi alır,erkekte istediği şekilde harcar ,isteyen ailesine gönderir isteyen biriktirir,isteyen kişisel parasınıda yine aileye harcar.Ama tüm bunları isteyerek yapar.

Lütfen beni yanlış anlamayın siz açık yüreklilikle yazmışsınız.Ama bu olay resmen modern kölelik.Bunda sizin suçunuz yok ancak eşinizin yaptığı çok ayıp ve bence değil bir eşe, bir insana yakışan bir davranış değil.Umarım bir kurtuluşunuz olur bu konuyla ilgili.

BİZ 4 KIZ KARDESIZ. HEPIMIZ DE AYAKLARIMIZIN UZERINDE DURURURZ. İÇLERİNDE MADDI KOLE OLAN BIR BEN VARIM. ABLAMLAR BANA COK DEDI BOYLE YAPMA HESAP VERME DIE AMA ILK 3 YIL HIC HARCAMAM OLMADI. OLDUYSA DA HEP HABERI OLDU. BENIM PARA BIRIKTIREMEYECGIMI DUSUNDU. 1 SENE DE 1.5 MILYAR BIRIKTIRDIM SIMDI GOZU O PARADA. ANNEMDE DURSUN DIE O PARAYI ANNEME VERDIM ANNENDEN ISTE DIE DIRETIR ARADA..
ARABA ISTIYORUM EVLENIRKEN SOZ VERMISTI SU AN ARABA PARAMIZ OLMASINA RAGMEN ONCE EV DIYOR. KARDESLERIM BENI ISTEDIGIM YERE GOTURUYOR.
BENIM ZATEN OYLE KUAFOR, KENDI KENDIME ALISVERIS GIBI BIR LUKSUM YOK. EKSIKLERIMI KREDI KARTINDAN DA ALIR SIMDI ALLAH VAR. BUGUNE KADAR ISTEYIP DE ALMADIGI BIR SEY YOK. AMA SOYLE KENDI KENDIME HARCAYIM DEDIGIM PARAM OLMUYO..
IS YERINDE BIR GUN RAHATSIZLANDIM INANIR MISIN EVE GIDECEK PARAM YOKTU. KARDESIMI CAGIRDIM GEL BENI AL DIE.. COOOKKK ORTADA KALDIM. DOGUM IZNIMDE ANNEM GELECEKTI BANA AGLAYARAK ANNEME DEDIM ANNE BIR EKMEK AL DA GEL PARAM YOK ALAMADIM DIE.. HIC SORMAZ PARAN VAR MI YOK MU DIE.. APTALLIK BENDE. 5 E AL 10 ALDIM DE 5 KURUSU KOY CEBINE AMA ISTE ZAMANINDA YUREGIM EL VERMEDI. SIMDI YAPIYORUM NE YALAN SOYLUYORUM CALISIYRUM O KADAR DA OLSUN. ZOR BULUR BENM GIBISINI. HEM CALISACAK HEM ELEKTRIK SU TELEFON HER SEYI HALLEDECEK HEM DE KALANINI GONDERECEK

Büyük harfle yazmak bağırmak anlamına geldiği için yasaktır lütfen büyük harfle yazmayınız.

cok ozur dılerım :) kucuk harf cok kucuk geldı gozume gormedıgım ıcın yazdım.. ben cok yenıyım. bır daha yazmam kucuk harfle :) :)
Rica ederim özürlük bir durum yok, büyük harf bağırmak olarak nitelendirildiğinden ve sizinle bunu fark etmediğinizi anladığım için bilgilendirmek istedim.
İyi forumlar

Hadi kartınızı geri almıyorsunuz da neden nakit para almıyorsunuz eşinizden? Emek verip calusiyorsunuz, dünyanın binbir türlü hali var.

Hadi kartınızı geri almıyorsunuz da neden nakit para almıyorsunuz eşinizden? Emek verip calusiyorsunuz, dünyanın binbir türlü hali var.
alıyorum canım, ama sureklı harclık ıster gıbı..
20 lıra bırakayım yeter mı dıo yeter dıyorum. ona atıyorum aksam yemegıne balık aldım. ertesı gun yıne ıstıyorum ne yaptın dunku 20 lırayı dıyo. e dıyorum yedıgın balık nerden geldı.. hıc dusunmuyosun parası var mı pulu var mı ? bunlar nerden geldi.. cocugun yumurtası olmasa ben alsam nerden geldı bu yumurta demez. ancak bende para var dıe bılır.. ıste bu da sınır edıyo ınsanı.. sen onca yıl kocaya mahkum olma dıe calıs kazan.. sonra da maddı ozgurlugun ıcınde ozgurluksuz kal

ve en zoru da ucretsız ızın aldıgımda borcumuz vardı. bır yerlerden borc aldık taksıtlerı kapattık.. elımızde de Allah cocugumun kısmetını verıyor ya para kalıyordu. bırgun boyle otururken ıyı dedım bak tek maasla elımızde para kaldı. e dedı sen calısıyoken ayda 500-600 yıyodun :S
hıc para ıstemedım ucretsız ızındeyken. hıc de paran var mı yok mu dıe sormadı.. bunları sımdı uzulerek yazıyorum ınanın ama ıcınde olunca yuvası ıcın susuyor ınsan...
ama Allah var kıyafete cantaya ayakkabıya duskunumdur. begendıgım seyı ıstersem alır .. onun tek ıstegı para kontrolu ve hepsı bende olsun

Evin masrafları için parayı ayrı, kendiniz için ayrı alın. Ya da evin masraflarını direkt kredi kartından alın, ek kart çıkartın kartınız yoksa. Çıkarmiyorsa da eve hiçbir şey almayın. Gözüne sokmazsaniz daha çok sıkıntı çekersiniz.

işte şimdi şimdi öyle yapıyorum. Atıyorum mesela cevız ve sucuk gıbı seylerı ben ıs yerınden kendıme ayırdıgım paradan alır verırdım. hıc soylemezdım. artık cevız ve sucuk ıcın su kadar para ver dıe soyluyorum. paşa paşa verıyor. gercı bu zaman da her seyı bıldıgı ıcın sen de cok yıyosun masraflısın dıo erkeklere laf mı yok .. he deyıp gecyorum ne yapayım hayat ona mı guzel az da bana guzel olsun :
ama calısmasaydım var ya her gun aglardımmm her gunnnn

Tamam sizde bu durumdan memnunsanız maaşlar tek elde olsun ama kendinize özel aylık para isteyin eşinizden, insanın kenarda parası olmalı, bir ihtiyaç olur, canınız birşey çeker, acil bir durum olur.
Bu kadar üzülüyorsanız eşinizle konuşmalısınız, bilmiyorum bana garip geliyor kadının cebinde parası olmaması.

memnun olur muyum ? memnun olsam bu kadar yakınır mıyım ? yoruldum artık para muhabbetını oturup konusunca sen de amma paracısın, para ıcın yasıyorsun dıo. benı uzen seylerı unutmam hatırlar dururum.. o zaman da ondan sogurum. evlılıgımı yıpratmamak ıcın uzerıne dusmuyorum. ben sadece yenı olanlara tavsıye edıyorum kı maas kartlarını vermesınler.. maaslarını vermesınler dıe..
yenı yenı alısıyorum bır seylerden cırpıp kenara koymaya.. ama tabı ufak tefek. ne yapayım akmasa da damlıyor. cocugumla bır gun pazara gıttık.. evın rutın malzemlerını aldım. eşimin verdıgı para bıttı.. oglum bebek arabasından uzume uzandı anne uzuuummm dıye ısteyınce anladım kı gızlı param olmalı.. Allahtankı gızlı cepte param vardı kı o uuzumu aldım yoksa cok uzulurdum..
ayy bı tane daha benı kanatan bır anım var cok kafa sısırdım..
dogum yaptım. 40 ım yenı cıkmıstı. Ablamlar geldı sehır dısından. hep beraber alısverıse cıkmıslar. geldıler. bır yerden esarp almıslar.. cok begendım. annem sutunu sag da hadı sen de gıt al gel dedıler. 1 saate donerım dıe hesap ettım. neyse cebımde 5 lıra param vardı. kredı kartı da bende kalmıstı o gun. kredı kartı bende dıe annemden de para ıstemedım. neyse gıttım aldım esarpları. dolmusa gıdıste 2.5 lıra para verdım 2.5 da donus ıcın kaldı. donus yolunda bır adam yolda tezgahta ıncır satıyordu. ayyy ıncııııırrr dedım elımı uzattım ama param yok amca karttan ceker mısın dedım. amca benı dılencı sandı al al da gıt sonra getırırsın parasını dedi... yok amca saol dedım.. dolmusa bındım bı agladım bı agladım.. o zamanlar cok yenıydıkk. evlendım 2 ayda hamıle kaldım. borç da olunca maasımı hıc bılmezdım. dogum yaptıktan sonra da oyleydı.. sımdı bunları hatırlayınca kendıme kızıyorum..
ben yasadım ınsallah kımse yasamaz..
o ıncırı de halaaaa unutmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…