Maaş kartının kocaya verilmesi saçmalığı..

• Konu Sahibi Konu Sahibi pippi_langstrumpf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ben sadece acilan konuya mantikli bir yaklasim getirmeye calisiyorum cunku ''maas kartini kocalarina veren bayanlar'' konusu bana gore sacma. isteyen esine maas kartini verir istemeyen vermez yani bu konunun uzerinde tartisilacak bir sey goremedim ben...kocasina guvenen verir, guvenmeyen vermiyordur...biz de maas karti diye bir olay yok ama olsaydi vermezdim sanirim...bu guvensizlikten degil, bir tarafin diger taraf uzerinde baski kuracagindan da degil cunku bizim evde dominant olan benim zaten kaydirigubbakcemile3 bence harcamalar, odemeler ortak yapilir ama geriye kalan parayi yine her iki calisan taraf istedigi gibi harcamali ya da yatirim yapmali...benim fikrim boyle...ben hala konu sahibinin kendini iyi ifade edemedigini dusunuyorum

evet arkadasim sana katiliyorum turkbayragi

ahahaa evet ben konuyu baska turlu yorumladim cunku cok iyi bir falciyim, ayni zamanda baska bir arkadasin dedigi gibi bir de muneccimim delikafadulden gelin size de geleceginizden haberler vereyim -tatlicadiarzu- tovbe yarabbim...

evet verilecek cevap kalmayınca konu sulandırmalar başladı-tatlicadiarzu-

benim maaş kartım eşimde eşiminkide bende ayrıca kredi kartlarımızdan maaş hesabımıza ulaşabildiğimiz için birbirimizin kartlarını taşıyoruz. ne yani şimdi ikimizde açgözlümüyüz. eşler arasında kart problem olmamalı bence. yalnız bazı eşler var erkek olsun bayan olsun eşinden habersiz karttan harcama yapıyorlar. işte ben ona kızıyorum sonra tabiiki kavga gürültü kendi kartın yada paran dahi olsa eşlerden habersiz harcama yapılmaması gerekir. bazılarında duyuyorum benim param sanane diyorlar bu çok saçma ortak bir hayat ve ayrı maaş. herşey oratay konulur gerekli harcamalar yapılır ihtiyaçlar alınır kalırsa şayet birikim yapılır gerektiğinde o birikimde harcanır bu kadar basit. ev geçindirme meselesine gelince neden erkeğin üzerine yükleneceğiz ki o zaman çalışmayacaksınız oturup evinizin işini yükleneceksiniz. bencil düşünmeyi bırakın arkadaşlar eşlerimizde insan onlarda çalışıp çabalıyorlar bütün masrafları onların üzerine yüklersek stresten adam çıldırır. hangimiz eşimiz borçları öderken keyfi harcama yapabilecek düşünün. valla ben kıyamıyorum

benim düşüncem neden sizin gururunuzu kırdı anlamıyorum...bir şey yazıyorsunuz ama sadece yazmak için...
ben erkeği sömürürüm arkadaşım... bayılırım onları sömürmeye... yemiyorsa evlenmeseydi de derim... kocamın parasını da çatır çatır yerim... çokda ilkel düşünürüm ayrıca...her erkeği taşımam...size ne...
sizin düşünseniz beni rahatız ediyor mu? nasıl böyle düşünüyorsunuz kadınlık gururumu kırıyor diyor muyum? size.....
ben ailemde öyle görmedim... benim annem mesela çok az gözlü bir kadındı...babam ne kazanıyosa hepsini anneme verirdi... yani annem tüm parasını alırdı babamın... babama da harçlık verirdi... böyle gördüğümden aç gözlü ananın aç gözlü kızı oldum...
madem rahatsız oluyorsunuz tekrar diyeyim...çalıştığım alın teri dökerek kazandığım parayı eşime vermem... evin hiç bir ihtiyacına, giderine karışmam... fatura mesela ya da kira ödüyor olsaydık kiraya..bana göre erkeğin sorumlululuğunda olan şeyler bunlar...
çok bencil bir insanımdır şahsen...valla bakın... kendimi doğru anlatabildiğime sevindim... bir elim yağda bir elim balda olacak benim sultanlar gibi... beğenmeyende paşa oğluna almasın... çok da derdimdi...zemuszemus

yoğun istek üzerine evlendim şekerim.kaydirigubbakcemile3..
valla...çok ısrar etti adam....yeter ki sen yanımda ol, yeter ki bir ömür benim yanımda ol kadınım olarak başka hiç bir şey istemiyorum ben dedi dedi... ee bende dayanamadım tabi...
çok akıllı bir adam olduğundan çok erken yaşta hayatını kurmuştu... sırtını maddi anlamda kadınına yaslamayacak kadar da güçlüydü...benim sevdiğim gibi yani... kaçırmadım kendisini.. evliliğimizde maddi anlamda tek bir problem de yaşamadık...prensesler gibi yaşattı beni işin doğrusu... kime ne anlatıyorsam işte düşündüğünüz gibi değil demek istedim sadece... opuyorumnanaktan

siz kendinize "hayat arkadaşı" değil, "finansör" almışsınız. tıpkı bazı erkeklerin "hayat arkadaşı" değil, "damızlık" ya da "hizmetçi" aldıkları gibi.

bu kadar sağlıklı bir temel üzerine kurulmuş bir ilişkiyle ne kadar süre mutlu olacaksınız bakalım.

Son düzenleme:

akannehir:sinifsinif:
:gitme:

Deliveren kaç yaşındasınız? öylesine merak ettim konuyla alakası yok, size katılıp katılmadığımla da alakası yok yanlış anlamayın..:)

en güzelini yapmışsın arkadasım,nıe verıcekmısız maaş kartımızı nerde o zaman müşterek yaşam aılem kotu durumda eşimden gızlı para versemmı dıye konular acılıyo kocalar söz konusu olunca herkes ayaga kalkmıs?

canım ben 21 yıllık evliyim evliliğimin ilk yılları çalışıyordum maaşımı alır sayar zarfıyla birlikte eşime verirdim o gün hemen çarşıda iner taksitleri öder kalanınıda kaynanaya teslim ederdik lazım olursada alırdık ondan hatta bu yüzden yanlışlıkla bir aylık maaşım sobaya gitti yandı bu tabiki karşılıklı olan güven meselesi bazı evlerde bu konuda kadın hakimdir bazılarındada erkek ne diyelim her şeyin hayırlısı

Dünyadan Deliverene, dünyadan deliverene, hu huuuu, cicim kendine gel. Gündüz vakti ne bu uyku.

Simdi söyle birsey var, parasiz olan adamlar akilsiz degiller birdefa bunu belirtelim öncelikle. Allah bazi kullarinin sanslarini acar bazilarinkinide kapatir ve öyle sinar. Senin esinin sansini acmis, oda bunu calisarak kazanarak degerlendirmis ne güzel. Ancak herkez sansli degildir, is bulamayanlar vardir, bulupta cok az paraya essek gibi calisanlar vardir. Emin ol ki onlarda en az senin esin kadar akillidir!

Sirtini bir bayana yaslamaya gelince, evet benim esim sirtini bana yaslar bende esime yaslarim. Evlilik budur ne gücle nede akilla ilgisi vardir. Prensesler gibi yasadigin belli cünki senin yazdiklarinda biraz parasiz erkekleri kücük gördügünü sezdim ama unutmaki dünyada hersey bizim icin. Birgün esinde maddi SIKINTIYA girebilir ozaman esini gücsüz ve akilsiz mi göreceksin yoksa el ele verip kötü günleri atlatmaya mi calisacaksin?

Bence konusman hicde böyle görüp böyle büyüyen birine benzemiyor. Daha cok sonradan görmeler gibi konusuyorsun kusura bakma ama öyle.

Burda böyle diyorsun ama baska bir topicinde de söyle demissin:

bu ev benim demesini hazmedemiyorum...o ev hep ailemin yardımlarıyla alındı...

Bana cok celiskili geldi dolayisiyla samimi bulmuyorum.

çok gülüyorum ya buraya gelip ahkam kesenlere. O kadar çok belli ediyorlar ki yazdıklarıyla tamamen tezat bir hayat yaşadıklarını.

bana göre de saçmalık..
aile olunduğunda bu tür şeylerin lafı olmaz, eşler arasında maddiyatın hesabı tutulmaz ancak her birey kendine ait bi hesaba sahip olmalı- eğer çalışıyorsa...
bi kadın zaten kocasının eline bakmamak için çalışır. (burda yanlış anlaşılma olmasın.herkesin eşi bir değildir, bazıları eşlerine harçlık bile vermiyor.kadınlar utana sıkıla para istiyor) kadın neden çalıştığı halde, ekonomik özgürlüğü olduğu halde bi başkasına muhtaç olsun yahu??? neden kendi kazandığı parayı kendi idare etmesin?? bunun ne demek olduğunu bilir mi herkes??
neden parası olduğu halde sırf idaresi kocasında diye ihtiyacı olan arkadaşına, ailesinden birine yardım edemesin? (bu konuda da başlık açılmıştı burda)
neden neden neden????
o kadar mantıksız geliyor ki bana, kim ne derse desin mantıklı bıulamıyorum..
geçerli sebepler(!) sunanlar var..kocalar tüm parayı idare ediyolar, evin eksiğini, faturasını, gıdasını şuyunu buyunu alıp getiriyorlar, ee ne gerek var kadında durmasına paranın dimi???
e tabi kadın ot afedersiniz..hiç bi halttan anlamaz, kendine ait sosyal bi yaşamı yok, kendi kafasına estiğinde alışveriş yapmaz, kendi ihtiyacı, süsü püsü olmaz, sürpriz hediye falan hiç almaz.arkadaşlarıyla arada sırada takılmaz...zaten çocuğu varsa onu bi yerlere alıp hiç götürmez, bi ihityacını da ben alıyım demez..kadın ottur çünkü..gider çalışır, paranın ne olduğunu bilmez..ha çalışır, çalışmayı bilir ama niye çalıştığını bilmez..para nedir bilmez koca bilir onu...
töbe töbe
şimdi 'Eee bunları yapmak istediğimde zaten isterim kocamdan para.ben kocacımdan para istemekten niye utanıyım, o zaten ben istemeden verir.biz aileyiz,.... nınfndkjdjsxxccc '' gibisinden cümleler duyar gibiyim :dance: madem öyle hiç verme canım kartını, ne diye al ver ver al yapıyosun..pıffff
ya arkadaşlar yazdıklarımı lütfen kişisel algılamayın..kimsenin durumunu baz alarak yazmadım.bi çok başlıkta bu konuda saldırıya uğruyorum çünkü sengözlerimebaksanab kimseye saygısızlık etme niyetinde değilim sadece fikir belirttim...:1rolleyes:

evet verilecek cevap kalmayınca konu sulandırmalar başladı-tatlicadiarzu-

sacma sapan cevaplar verirsen boyle cevap alirsin. birine muneccim diosun sonra da konuyu sulandirmaya basladi diosun. dogru duzgun biseyler yaz da duzgun cevap al sekerim naniknanik

Sevgili deliverenin konuşmasında bir nüans var gibi sezdim. Ama neyse yazdıklarına yorum yapıp polemiğe girmek istemem. Yalnızca bu topiğe girip okuyan herkese şunu hatırlatmak isterim aslolan gerçektir! istenildiği kadar olmayan şey oluyor gibi, var olmayan şey varmış gibi konuşulsun önemli olan mevcut olandır. Vicdanınızdır, gerçekte yaşadığınız mutluluk, huzur ve sahip olduklarınızdır. Kişi olmak istediği kişiliğe sahipmiş gibi kendini lanse eder sanal ortamlarda aynı şekilde sahip olmak istediği hayatı da sahipmiş gibi göstermeye çalışır egosunu tatmin etmek için oysaki yalansız samimi ve temiz bir duygu ve düşünce paylaşımı o kadar rahatlatır ki ruhu farkında olmadığı için ne demek olduğunu bilemez. En büyük hazinemiz dürüstlüğümüz.

Saygılarımla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…