- 11 Nisan 2009
- 4.068
- 683
- 123
- Konu Sahibi pippi_langstrumpf
-
Olur mu öyle sey, eger maas kartini karisinin elinden ZORLA alan erkek diyorsa bu bambaska bir konudur ve eger maas karisinin maas kartini alan erkek diyorsa bambaska bir konudur bu. Hicbirimiz falci degiliz ki lep demeden leplebiyi anliyalim. Nitekim arkadasin maas kartinin ZORLA alinmasindan bahsettiginide hic sanmiyorum cünki yorumlarida gayet acik!
Demek istediğim şu: Neden maaş kartını erkeğe veripte kendinizi çocuk gibi harçlık istemek zorunda bıraktırtıyorsunuz? Tabii bunu veren herkese demiyorum, bazı çiftler vardır gerçekten yatırım yapmak için birbirlerinin kartlarını birbirlerine verirler onlara lafım yok ama maaş kartını kocaya veripte ondan şunu alacam para lazım bunu alacam para lazm diye ona hesap vermek, özgürce harcayamamak bana saçma geliyor. mAAŞ kartını erkeğe veripte neden erkek egosu tatmin edilir anlamış değilim. Biz yıllarca bu yüzden okumadık mı? Yani erkeğe muhtaç kalmamak için okumadık mı şimdide biz kendimizi onlara muhtaç etmiş olmuyormuyuz maaş kartlarımızı onlara bırakarak? Sebep ne olursa olsun her yönden bana saçma geliyor. Benm bi erkek arkadaşım ablasının kocasının maaş kartını aldığını ve onun kocasının çektiğini öve öve anlatmıştı o yüzden de onu terk ettim :)
Olur mu öyle sey, eger maas kartini karisinin elinden ZORLA alan erkek diyorsa bu bambaska bir konudur ve eger maas karisinin maas kartini alan erkek diyorsa bambaska bir konudur bu. Hicbirimiz falci degiliz ki lep demeden leplebiyi anliyalim. Nitekim arkadasin maas kartinin ZORLA alinmasindan bahsettiginide hic sanmiyorum cünki yorumlarida gayet acik!
Eğitim almış, elinde mesleği olan çalışan bir kadının "erkek bana bakmak zorunda yemiyorsa evlenmeseydi" demesini aklım asla almıyor.
Erkeği sömürmekten öteye gitmeyen bir düşünce tarzı. Bu benim düşüncem demişsiniz ama kusura bakmayın saygı duyamayacağım. Çünkü bir kadın olarak söyledikleriniz kadınlık gururumu kırdı.
Çalışıyorum, evliyim ve evimin geçimi için paramı da harcıyorum. Eşime kartımı vermiyorum ama evin masrafına sonuna kadar katılıyorum. Erkekten sadece doğurdumğum için üstün değilim onunla eşit hakları sahibim. Benim kadınlık gururum paramı kendime harcayıp masraflarımı ve evimin masrafını sırf erkek olduğu için eşime yüklemek değildir. Evlilik paylaşmaktır, yada en azından ben öyle biliyorum.
bu nasil mantik tatlim ya Allah askina sok oldum kafamçokkarıştı koca esek gibi calisacak ve kadinda asalak gibi yiyecekmi af edersin kaba olmak icin yazmiyorum ama inanamadim bu yazdiklarina neden karsindaki sevdigin adami erkek diye degilde insan diye degerlendirmiyorsun?
kendini onun yerine koymuyorsun?
sahsen ben senin dusundugun es olsaydim neden karim gecimimizin hayat sitandartimizin daha iyi olmasi icin calismiyorda!!! kendi ayaklari uzerinde dura bilmek icin calistirayim!!!
o zaman otursun evde yemegimi yapsin camasirimi yikasin hic bir hizmetde kusur yapmasin ben " erkegim" eve geldigimde toz pembe bir hayat isterim aksama kadar onun bunun agiz kokusunu dinlemisim !!!dinlenmek huzur bulmak isterim !! aksama kadar calisip gelen kadin kaprisi cekmek istemem evin yarisi temiz yarisi pis ,bir gun yemek var bir gun yok ,siyah gomlegimi giymek istedim yikanmamis bile!! ,neden cekiyim ama degilmi?? karim kendi ayaklari uzerinde dursun , kendi luxu ,kendi keyfi icin calisin para kazansin ama benim ne evimde rahatim ne cobumde rahatim olmasin !!
Ben erkek olsam bu mantikdaki kadini calistirmam bana hizmet etsin ne getirirsem sukretsin otursun derim ! ilede kendi yaliniz dinelmek istiyorsa gitsin yalniz basina ayaklari uzerinde dinemsin derim !!... bu daha da uzar gider dogruluk durustlukse cokk uzar liste ..
bizim evimizde onun ayalari benim ayaklarim yoktur cok sukur bir birbirimize dayanarak yasiyoruz her konuda is olsun matdi manevi olsun evlilik oyle olmali!! ben kendi ayaklarim uzerinde duracagim diyordun! neden evlendin duraydin herkez senin ayaklarina birseymi bagladi (bu genelleme uzerine alma canim) ?.. benimde ayni _chocolate_ yurt disinda yasadigim icin bilmiyorum magas kartini ama bizlerin bir banka hesabi vardir evimize ggiren gelir o hesapda toplanir ve gidecek giderlerde o hesapdan gider elerimizde o hesabin banka karti vardir gerektiginde ben ceker harcarim gerektiginde o ceker harcar , benim yilarca 5 kurus gelirim olmadigi donemlerdede bu boyleydi o hesaba bir aylik gier ve o bir ayligi ikimiz harcardik gerekli yerlere! yilarca adam benden senin ayligin yok sen harcayamasinmi dedide ben ayaklarimin uzerinde yaliniz durmak istiyorum ayligimi vermiyorum diyecegim Allah perisan eder beni ya hatdini bil der banayapmayin allah askina kocalari para kazanacak makineymis gibi dusunmeyin!!!! sucilisan etdimse af ola a.s.
yoğun istek üzerine evlendim şekerim.kaydirigubbakcemile3..
valla...çok ısrar etti adam....yeter ki sen yanımda ol, yeter ki bir ömür benim yanımda ol kadınım olarak başka hiç bir şey istemiyorum ben dedi dedi... ee bende dayanamadım tabi...
çok akıllı bir adam olduğundan çok erken yaşta hayatını kurmuştu... sırtını maddi anlamda kadınına yaslamayacak kadar da güçlüydü...benim sevdiğim gibi yani... kaçırmadım kendisini.. evliliğimizde maddi anlamda tek bir problem de yaşamadık...prensesler gibi yaşattı beni işin doğrusu... kime ne anlatıyorsam işte düşündüğünüz gibi değil demek istedim sadece... opuyorumnanaktan
siz kendinize "hayat arkadaşı" değil, "finansör" almışsınız. tıpkı bazı erkeklerin "hayat arkadaşı" değil, "damızlık" ya da "hizmetçi" aldıkları gibi.
bu kadar sağlıklı bir temel üzerine kurulmuş bir ilişkiyle ne kadar süre mutlu olacaksınız bakalım.
valla...çok ısrar etti adam....yeter ki sen yanımda ol, yeter ki bir ömür benim yanımda ol kadınım olarak başka hiç bir şey istemiyorum ben dedi dedi... ee bende dayanamadım tabi...
çok akıllı bir adam olduğundan çok erken yaşta hayatını kurmuştu... sırtını maddi anlamda kadınına yaslamayacak kadar da güçlüydü...benim sevdiğim gibi yani... kaçırmadım kendisini.. evliliğimizde maddi anlamda tek bir problem de yaşamadık...prensesler gibi yaşattı beni işin doğrusu... kime ne anlatıyorsam işte düşündüğünüz gibi değil demek istedim sadece... opuyorumnanaktan
canım ben 21 yıllık evliyim evliliğimin ilk yılları çalışıyordum maaşımı alır sayar zarfıyla birlikte eşime verirdim o gün hemen çarşıda iner taksitleri öder kalanınıda kaynanaya teslim ederdik lazım olursada alırdık ondan hatta bu yüzden yanlışlıkla bir aylık maaşım sobaya gitti yandı bu tabiki karşılıklı olan güven meselesi bazı evlerde bu konuda kadın hakimdir bazılarındada erkek ne diyelim her şeyin hayırlısısevgili office ve edirneli,
sizinki konuyu açan arkadaşın söylediği duruma uymuyor ki. siz bütçeyi ortak kullanıyorsunuz ki normal olanı da bu zaten. konuyu açan arkadaşın anlattığından benim anladığım maaşın eşe teslim edilip harçlık alınması durumu. ben bunun çok olumsuz yönlerini yakın çevremde çok gördüm. en yakın örnekleri de kendi annem ve ablamdır.
ablamın eşi de höt zöt biri değildir ama bazen kendine yapmak istediği harcamaları lüzumsuz bulur. misal bir kazağı 50-60'a aldıysa ablam, çok der, o da meburen yalan söyler, 30'a aldım der, böyle zamanlar için ablam mecburen kenarda para bulundurur, eşinden para saklar, yalan söylemek zorunda kalır. birlikte alışverişe çıktığımız çok zaman tatsızlık çıkmasın diye "ablama ben hediye aldım" dediğim çoktur.
aynı şeyin örneğini bütün çocukluğum boyunca annemde de gördüm.
neden bu duruma düşsün ki insan? hem de kendi eliyle.
bilmiyorum kaç senelik evlisiniz ama herşey başladığı gibi güllük gülistanlık gitmiyor ne yazık ki. hele bir de işin içine çocuklar girince. insan kendine ya da çocuğuna yaptığı 50 liralık harcamanın da onayını almak zorunda kalmamalı. para yönetimi tamamen bir tarafın eline geçince sonunda gelinen yer çoğunlukla bu oluyor ne yazık ki.
benim düşüncem neden sizin gururunuzu kırdı anlamıyorum...bir şey yazıyorsunuz ama sadece yazmak için...
ben erkeği sömürürüm arkadaşım... bayılırım onları sömürmeye... yemiyorsa evlenmeseydi de derim... kocamın parasını da çatır çatır yerim... çokda ilkel düşünürüm ayrıca...her erkeği taşımam...size ne...
sizin düşünseniz beni rahatız ediyor mu? nasıl böyle düşünüyorsunuz kadınlık gururumu kırıyor diyor muyum? size.....
ben ailemde öyle görmedim... benim annem mesela çok az gözlü bir kadındı...babam ne kazanıyosa hepsini anneme verirdi... yani annem tüm parasını alırdı babamın... babama da harçlık verirdi... böyle gördüğümden aç gözlü ananın aç gözlü kızı oldum...
madem rahatsız oluyorsunuz tekrar diyeyim...çalıştığım alın teri dökerek kazandığım parayı eşime vermem... evin hiç bir ihtiyacına, giderine karışmam... fatura mesela ya da kira ödüyor olsaydık kiraya..bana göre erkeğin sorumlululuğunda olan şeyler bunlar...
çok bencil bir insanımdır şahsen...valla bakın... kendimi doğru anlatabildiğime sevindim... bir elim yağda bir elim balda olacak benim sultanlar gibi... beğenmeyende paşa oğluna almasın... çok da derdimdi...zemuszemus
benim düşüncem neden sizin gururunuzu kırdı anlamıyorum...bir şey yazıyorsunuz ama sadece yazmak için...
ben erkeği sömürürüm arkadaşım... bayılırım onları sömürmeye... yemiyorsa evlenmeseydi de derim... kocamın parasını da çatır çatır yerim... çokda ilkel düşünürüm ayrıca...her erkeği taşımam...size ne...
sizin düşünseniz beni rahatız ediyor mu? nasıl böyle düşünüyorsunuz kadınlık gururumu kırıyor diyor muyum? size.....
ben ailemde öyle görmedim... benim annem mesela çok az gözlü bir kadındı...babam ne kazanıyosa hepsini anneme verirdi... yani annem tüm parasını alırdı babamın... babama da harçlık verirdi... böyle gördüğümden aç gözlü ananın aç gözlü kızı oldum...
madem rahatsız oluyorsunuz tekrar diyeyim...çalıştığım alın teri dökerek kazandığım parayı eşime vermem... evin hiç bir ihtiyacına, giderine karışmam... fatura mesela ya da kira ödüyor olsaydık kiraya..bana göre erkeğin sorumlululuğunda olan şeyler bunlar...
çok bencil bir insanımdır şahsen...valla bakın... kendimi doğru anlatabildiğime sevindim... bir elim yağda bir elim balda olacak benim sultanlar gibi... beğenmeyende paşa oğluna almasın... çok da derdimdi...zemuszemus
bu ev benim demesini hazmedemiyorum...o ev hep ailemin yardımlarıyla alındı...
evet verilecek cevap kalmayınca konu sulandırmalar başladı-tatlicadiarzu-
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?