Maaş kartınızı eşinize verir misiniz?

yok bende bekarım hala bana da kolay şu an boşamak:)) evlendikten sonrada söylemiş olsa yine sorun teşkil ederdi.. aslında bür lafından veya bir kaç olayından adam asmak olmaaz.. benim hatalırım yok mu elbette war olcakta.. ne söylediğinden ziyade niçin söylediği önemlii.. para hesabı için söylemediğinden eminim.. maddi durumu gayet iyi benim parama bakmaz.. beni ikna edebilcek bir neden sunmadı önüme henüz.. kart bir simge elbetti ne varki bir kart vermekte denilebilir bir simge bile olsada anlamı derindir emeğinin karşılığıdır yanında bir güvencedir... gönüllü bile olmam kart verme konusunda.. bir kart vermem gerekirse şayet bunu sadece anneme babama veririm... o ise avcunu yalar...

ha maaş kartını onun eline vermişsin ha çalışmayıp evde onun elini beklemişsin...bence aynı şey..eşler arasında tabiki de para muhabbetleri ayrımı falan olmaz ama senin nişanlın biraz sıkıntı yaratır bu konuda sana haberin olsun.ayrıca nişanlılık insanların birbirlerini yakından tanıma sürecidir bence.açığıklarını bu dönemde yakaladın yakaladın.yok gördüklerinin üzerine perde çekersen evlenince işin yaş;ben ne yaptım dersin haberin olsun.. Süzgeten geçir bu durumları arkadaşlarım...

Çalışmayıp eline bakmakla çalıştığın parayı onun eline saymak aynı şey değil. (Acıbadem şekeri arkadaşım sana yüklenmeye çalışmıyorum, sadece ikinci durumun daha ağır olduğunu açıklamaya çalışacağım.) Ben çalışacağım bir de alın terimin karşılığını beyefendiye vereceğim var mı böyle bir dünya? Ben böyle tuhaf, aşağılayıcı bir durum görmedim/duymadım. Bu resmen kölelik! Eğer emeğimin karşılığını bir de ona vermemi beklerse hiç çalışmam evde otururum daha iyi. Zaten çalışsam da hükmüm yok, para kocamın parası olacak. Yani bu durumdaki anormalliği bir ben mi görüyorum? Ağalık sistemi gibi değil mi? Maraba çalışıyor ama para gene ağanın. Ağa onların ihtiyaçlarını gideriyor. Neticede ezilen, "Sayende Agam" diyen bir taraf var.

Sürekli kadının ekonomik özgürlüğünün öneminden, çalışan kadının değerinin bilindiğinden, çalışan kadının kendini ezdirmediğinden bahsedilir. Bu mu ekonomik özgürlük? Bu mu ezilmemek? Bu ekonomik anlamda o kadına uygulanan şiddettir. Kadın çalışmasa bile aile birliğine katkısından ötürü eşi ona yetersiz para vermek, para konusunda onu ezmek hakkına sahip değilken hele bir de o kadın çalışıyorsa elinden parasını almak nasıl makul olabilir?Madem adam o kadar rahatsız oluyor eşinin çalışmasından ve parasını kontrol altına alarak kendini psikolojik olarak rahatlatmaya çalışıyor o zaman çalışmaması konusunda anlaşsınlar, kendisi iki kat çalışsın paşalar gibi yaşatsın karısını. Eli ekmek tutan bir kadının bunu nasıl kabullendiğini asla anlamıyorum.

Konu sahibi arkadaşım, burada defaatle görmüşsündür geleneksel kafa yapısını modernizmle sırf kendilerine uyacak şekilde harmanlayan erkekler bir sürü. Yani daha evlenmeden paranın kontrolü benden olacak diyen eş adayın büyük ihtimalle gel karıcığım iş bölümü yapalım demeyecek. Sen hem dışarıda eşine çalışacaksın, hem evde evine. Ortak bir bütçe oluşturulsa borcunuzu harcınızı ödeseniz anlarım. Şu an şehir hayatı maalesef çok zor ve bunu gerektiriyor. Ancak benim derdim eş adayının kartını bana vereceksin diye buyurması. Benim de hatalarım var, adam tek sözüyle yargılanmaz diyorsun ama bu öyle bir söz ki bence üzerinde çoook çooook düşünülmeli. Hani ileride kurulacak evliliğin gidişatını belirleyecek kadar önemli bir söz. Daha baştan kendini boyunduruk altına sokma. Çalışıyorsan o para senin, onun çalıştığı da kendisinin. Ancak bunu evliliğin çıkarları doğrultusunda bir araya getirir, ortak bütçe yapıp harcamalara ortak karar verirsiniz. İkiniz de evlilik birliğinde eşit olarak söz sahibi olursunuz. Yarın öbür gün bu kadar çalışıp yorulmana rağmen en ufak ihtiyacında eşinden para istemek seni psikolojik olarak yıpratmayacak mı?

Son olarak sormak istediğim şu an maaş kartın kimde? Kendi harcamalarına kendin karar verebiliyor musun yoksa babanda, annende vs mi?

benim annem babam bile maaşımı elimden almamıştır. birşeylere ihtiyaçları olduğunda elbette ki veririm lafını bile yapmam. kusura bakmayın ama ben bu kişileri, çocuklarına mendil sattırıp sonra da parasını kendi cebine atan adamlara benzetiyorum. o zaman eşin olucak o kişi seni çalıştırmasın. erkek adam eşini çalıştırırmış mı hiç?!

Benim kocam yada nişanlım böle bişey sölicek öle soğurumki yüzüne bakmak istemem artık. Çok bencil ve düşüncesiz biriymiş bence. Evlilik ortak yaşam her iki kişide kendinden fedakarlık yapar özveride bulunur eşit şartlarda borç varsa ödenir iki tarafta çalışıyosa, yada birikim yapılcaksada ortak yapılır. Çok şükür eşim asla almaz benden para ama naptımıda iyi bilir.
Sana tavsiyem hesap açılcaksa bile ortak hesap aç yada kendi adına açtır. Ben olsam güvenmem böle bi adama daha evlenmemişsin aklında bulunsun takılarınada el koyar valla.

Evlenmedden önce eşimle bu konuyu hiç konuşmamıştık. Evlendik ilk maaşı aldım (bu arada ikimizde aynı bankada farklı şubelerde çalışıyoruz) eşimin hesabına havale ettim ben ödemelerle uğraşamıycam sen ilgileniver dedim. Ev kira, kredimiz var faturalar var öbür bankalardan kredi kartlarımız var uğraşamam o kadar işle. evet bazen aysonunu getirmde zorlanıyoruz o zaman eşimden 5 lira bile aldığım oluyor hiç gurur meselesi yapmadım bi keresinde ben yapıcam artık hesabı dedim tamam dedi sana yollıyım maaşımı ayy hayatta uğraşamam böyle iyi dedim. şimdi ben saygısızlıkmı yapıyorum kendime ? tabiki hayır. Benim eşim bana harcamalarıma çok itina gösterir kendine bişey almak istemez aynı şeyden 10 tane bile olsa alır bana. Bu birazda karşıdaki erkekle alakalı benim eşim her daim sınırlarını bilen haddini aşmayan biri..Asıl problem böyle olamayan erkeklere terbiyesini vermekte eşine maaşını veren kadınlara değil. Kadınlar yapmıyor hatayı anlayacağınız böyle düşününen erkekler yapıyor.

Aynı şirketteyiz. Ve ben ipin ucunu çok kaçıran biri olduğumdan el koydu kartıma.
Ama ne zaman ihtiyacım olsa beraber çekeriz ve alırım paramı.
Bizimki sadece çok harcamamı önlemek.Asla bensiz bi kuruşuma dokunmaz.

Ya şimdiden bunun hesabını niye yapıyor anlamadım.. Bence ortak bi hesap açtırın maaşlarınızın yarısını oraya yatırın ikinizde ev için oradan harcama yapın kalanı da kişisel harcamalarınız olsun olmaz mı :)

Büyük konusmayım ama ben aslaa vermem..Eğer verirseniz büyük bir hataya düşersiniz..O benim elimden alsın alala mantıga bak.

bankayı ara iptal et canım yenisin de verme :)

evlilikte ihtiyaç duyulduğunda kartlar eşler arasında gidip gelebilir.bunlar önemsiz konulardır.yeni doğum yaptığımda kartımı ben eşime verdim minicik bebeğimle para çekmeye gidemezdim.ama istediğim her anda alırım.

ama konu eşinzin yaptığı gibi çirkin bir hal aldıysa gıcıklığına kartımı vermem.durup dururken istemek ben sana harçlık veririm demekte ne demek.sizin kazandığınız parayı harcamak en doğal hakkınız...biraz ağır olacak ama bu kadar erkeklik taslıyorsa taş fırınlık yapıyorsa eşini çalıştırmayacak yada eşinin kazandığı paraya dokunmayacak.daha evlenmeden eşinin maaşının hesabını yapana erkek demem!!!!

biz kaç yıllık evliyiz daha eşim benden hiç birşey istememiştir.ben zorla veririm yada vermem birikim yaparım.

Bunun pazarlığını yapmak bile yanlış eş adayın uyanıklık yapmaya çalışıyor aklınca bacım, isteyen verir isteyen vermez.

Bence her ay gelirler toplanmalı, ortak biçimde giderler hesaplanmalı kalan da harcanır ya da biriktirilir . Maaş kartına el koyulmadan da gayet tabi yapılabilir bi uygulama.

İnsan evleneceği kişiyle hayatı paylaşıyor ömrünü paylaşıyor parasını mı paylaşmayacak? Kart sende bende bunun lafı dahi olmaz.
Ama şu dediğiniz durumda vermezdim.Hatta kendi adıma söylüyorum soğurdum bile belki.
Ne demek kadında maaş kartı durmazmış.Kadın çalışıyor emek veriyor hem eviyle hem işiyle ilgileniyor.Bir karta mı sahip çıkamıyor?
Bizim evde babam maaşı aldığı gibi anneme verir.İnşallah eş adayınız bu düşüncesinin saçma olduğunu en kısa zamanda anlar.

annem emekli,babam çalışıyor.bırakın maaş kartını almayı,babam annemin ne kadar maaş aldığını bile bilmez.üstüne üstlük anneme de harçlık verir.ne demek kadında maaş kartı durmazmış.parasını yönetecek kadar kafası çalışmıyor mu kadının?ben evlenirsem maaş kartımı asla vermem.fatura,borç filan varsa gerekirse ortak ödenir ama paramın kontrolü bende olmalı.maaş kartımı isteyen adamdan da buz gibi soğurum ayrıca

Eskiden küçük çocuklar yaz tatillerinde bi yakının dükkanına çalışmaya gönderilir, maaşı da çocuğun babasına verilirdi. Baba da çocuğa maaşından harçlık verirdi. Evleneceğiniz kişi sizi küçük çocuğu sanıyor herhalde. Evlenince herşey ortak olmalı, ne demek biri çalışıcak ve maaşını harçlık olarak eşinden parça parça alacak? Güzel bi dille konuşun bence.

bende bu konuda evlenmeden once cok katıydım. ama evlendikten sonra zaten hersey ortak ve para meseleleri ile uğrasmak istemedgm için verdim kartımı. ayrıca kendi kredi kartım var. diledgım gbi harcıyorum. eşime veriorum o kartımın borcunu ödüyor ve bana geri getiriyor. nakit para sıkıntımda hiç olmaz. ayrıca gerekirse o da bana kartını verir. eşine güvenmeli insan.

ama senın nişanlının tutumu biraz garip acıkcası. zorlama ile olmaz bu işler. bana da eşim oyle davransaydı bende inat ederdim sanırım.

Biz sevgili iken bile evin giderlerini nişanlım karşılıyordu. Bir ara çalışmıyordum onun da işleri yoğunlaştı faturalar birikmeye ödemeler gecikmeye başlamıştı. Hatırlatmak sorunda kaldığım dönemlerde nasıl kötü hissetmiştim kendimi Allah korusun yarın bir şey olsa ayrılık falan ben nasıl devam ederim elimde beş kuruş birikim yok gibi şeyler aklıma gelmeye başladı. Çalışma hayatına geri döndüm ve bir çocuğum olana kadar çalışmaya kararlıyım. Evin reisi olmak için illaki seni maddi özgürlüğünü elinden alması mı gerekiyor yani. Evlendikten sonra yeri zamanı gelir kendin vermek istersin belki ama daha evlenmeden bunun pazarlığını yapmak bana da dokunurdu. Derdi para değil diyorsun o zaman tatlı bir dile konuş nişanlınla bu konu da düşüncelerini anlat ki bence anlayış gösterecktir.

Maas karti alisverisine karsiyim. O maasi kim calisip kazandiysa onundur o kart. Ha kendi istegiyle veren vardir, o ayri. herkesin duzeni farkli sonucta.
Amaa benden bu sekilde kart isteyen birine tepkim sert olurdu ve sogurdum. Bu kadinin ustunde ezici hakimiyet kurma belirtileri iste. Boyle boyle basliyor bunlar, sonra evlenince aglamayin. Calistigin halde seni kendisine muhtac birakacak akli sira. Buz gibi sogurdum o kisiden. Tehlikeli hareketler bunlar.

Calisip para kazanmayi becerebilecek akila , yetenege ve beceriye sahip her bayan borcunu faturasini yatirmasini bilecek kadar akilada sahiptir bence. Neo oyle cocuk gibi kimseden harclik isteyemem hele kendi param asla....

Calisip para kazanmayi becerebilecek akila , yetenege ve beceriye sahip her bayan borcunu faturasini yatirmasini bilecek kadar akilada sahiptir bence. Neo oyle cocuk gibi kimseden harclik isteyemem hele kendi param asla....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…