Maaş kartınızı eşinize verir misiniz?

genelin dediğin gibi bencede verme...benim eşimin öle bir talebi olmadı ki olsada vermezdim bekarken bile vermedim kimseye he burnumun dikine bir insanmıyım değilim öncedende evde olan ihtiyaca göre harcama yapardım şimdide öle artanıda biriktiriyorum yarın öbür gün ev araba aldığımızda kullanıcaz tabi ama çalışan bensem kazandığımıda ben çekr harcanması gereken yere harcarım...eşim tmm ama düşünemiyorum harçlık istediğimi bana ağır gelir...

Maaş kartını vermeyi dogru bulmuyorum ama ben çalıştıgım zamanlardada kartım eşimde idi hiç sıkıntı olmadı,b+ilakis bern işten ayrıldığımda kartını bana verdi genelde bende olurdu.Şimdide maaş veya kredi kartı sorun değil kime lazım olursa çekmecede durur.Lazım olan alır.Ki eşim benden asla para saklamaz ne varsa cebindedir.Bazen bedne olmaz eşime ver derim git cebimden ne kadar lazımsa al canım benden neden istiyorsun der.Birbirimizin cüzdanından para alsak söylemeyi unutsak bile biliriz ki diğerimiz almıştır.
Üstelik nişanlı olduğumuz dönemdede vermiştim evimizi ikimizin istediği gibi düzenlemiş vede döşemişti.Benim ailem biraz muhafazakar olduğundan öyle çıkıp gezme birbirine gitme gelme pek izin yoktu.İşyerinden bile izin alıp gidemedim.Nikah kıyıldıktan sonra evime falanm gelip gereken bazı düzenlemeleri yapmıştım.Dolayısı ile o zamanlarda eşim ve kayınvalidem benim ve kendi istekleri doğrultusunda orta yolu buldular.

Son düzenleme:
Ben verdim maas kartimi hatta kredi kartimida pismanda degilim..hem ona hayatimi ve daha onemli seyleri vermisim..maas kartini mi vermiycegim..

canım benim tabiki veririm ama Allaha şükür benim çalışma gücüm oldugu kadar o parayı bakadan çekme gücüm ve nereye lazımsa verme gücüm yada eşimle oturup nereye gitcekse ayarlama gücüm var çünkü çalışan bi beynim var:) ben robot diilimki işe gidip gelen para basan bi makina olayım:)))
eşe verilir verilmez diil ben banakaya gidemedğimde eşim veriorum canım al çek diye ama senn nişanlın gibi davransa zor görürdü:))
nişanlın belki herşeyin ortak olması gerektiğini kasdetmiş biribirmizden para saklamayalım demeye çalışmıştır iyi niyetli düşünüorum genede:))
kartını verme çek paranı ne kadar lazımsa al kalanı ver atıorum 1000 lira alıosun 200 al 800 ver eşine gibi....
ama kartını verme o parayı çadlışıp sen kazanıosun neden veriosunki....?
aklını kullan!!!!!!
hatta sunu teklif et dediklerini düşündüm haklısın canım ama sen kartını bana ver harcamaları ben ayarlim de bakalım ne diyo:)

ben vermeyi düşünmüyorum, gerçi sözlümün de öyle bi talebi yok henüz hatta senin parana hiç dokunmayalım benimkini harcarız diyo şuan ama evlenince değişir mi bilmem.

ben de ''büyük bir abla'' yım..ben maaş kartımı ne çalışırken ne de emeklilikte eşime vermedim vermem de...borcumuz varsa beraber öderiz ama bu demek değildir ki maaş kartım eşimin elinde olacak ve ben ondan para isteyeceğim, yok böyle birşey...ben gerektiğinde seve seve veririm, ama dayatmalara gelemem...
tabii ki bu gibi durumlar kişiye göre değişir, bana ters, zira bir ay çalışıp sadece maaş günü dinleniyor insan, o manevi bir haz...yoksa para gerektiğinde harcanmak için kazanılır...

Son düzenleme:
Valla ne benim aklima ne eşimin aklina hic gelmedi boyle bir istek..O bana y.disina gidince vermisti lazim olursa harca diye.O da benden isterse lazim olunca veririm.Ama bende duracak mantigi cok sacma .Ben saygisizca ve sacma bulurum böyle bir isteği. .O boyle birsey zaten talep etmez bile..Yoksa esim benim hayatim , esirgemekle asla ilgisi yok, hayat yolunda maddi manevi herseyde eleleyiz zaten..

Adam bana harçlık verme zevkini yaşayacak diye kendi kazandığım parayı eline teslim etmem yani ben olsam
Ayrıca şu yaşımda babamdan para almaya utanıyorum kocamda olsa elin adamından nasıl alayım
Hoş bulmuyorum böyle şeyleri.
Erkeklerin bu talebi hakimiyet kurmaya çalışmasından kaynaklanıyor gibi geliyor bana bu duyguya da hiç gelemem kaldıramam ben

katılıyorum.. bende alamam hem ne kadar ne harcadığın da belli olur bu şekilde sonra mız mız etmeye başlayacak çok para harcıyorsun diye felan...

altında kötü niyet aramamamı tamamen iyi niyetle söyledim ben dedi... bayanda kart durmaz derken hırsızı var arsızı var bayanları daha güçsüz gördükleri için hırsızlar bu yüzden size saldırıyorlar felan dedi yani zarar gelmesin bende dursun güvende ol diye söyledim dedi. kendisini anlamadan dinlemeden yargılamışım öyle diyor...

Kusura bakmayın ama bence bu düşüncesi bile hiç hoş değil eşinizin. Biz bayanlar savunmasız falan değiliz kendimize de paramıza da malımıza da gayet iyi bir şekilde sahip çıkabiliriz

Kusura bakmayın ama bence bu düşüncesi bile hiç hoş değil eşinizin. Biz bayanlar savunmasız falan değiliz kendimize de paramıza da malımıza da gayet iyi bir şekilde sahip çıkabiliriz

eşim değil henüz bu gidişle olmayacakta sanırım.... tabi canım savunmasız değiliz ki biz ne yani erkekleri gasp etmiyorlar sanki... neden bu teklifi sundu anlamadım. neden kart istiyorsun para için mi diyorum ne yapayım senin paranı ben deyip çıkışıyor bana nedeni ne peki diyorum bunları sıralıyor işte tam olarak nedeni ne? bende anlamış değilim...

Bence çok saçma vermeyin maaş kartınızı eşinize... açık söylim ben maaş kartını kocasına verenlere kızıyorum zaten erkeğin istemesi çok ayıp bence
ben yakıştıramıyorum bir erkeğe karısının parasını almasını yada kafasına harcamasını:26:
Benim hemşire bir arkadaşım var 14 yıllık evli ve 14 yıldır kocasında maaş kartı yeni evliyken vermiş
bir daha alamamış bunu olması gereken bişey gibi kabul etmiş
kayınvalidesi de herkesin içinde demez mi Allah var benim gelin maaş kartını istemiyor oğlumda duruyor diye
şok oldum sanki çok gurur duyulacak matah bişi yapıyor birde üstelik karısının evinde oturuyor ben napim böyle adamı ya:26:

Son düzenleme:

Verecek mantıklı bir cevabı yok çünkü. Bula bula bu mazereti bulmuş.

haklısınız, istemeseydi can feda gibi bir konuma gelmiş durum...
para değil sorun, ego problemi...

aslında bu daha büyük bir problem de olabilir, küçükte; 'ben evin reisiyim' egosunu başka alanlarda da gösterecekse (misal dışarı çıkarken benden izin al, alışverişte izin verdiğimden fazla harcama, artık evlisin onu giyme, şunu yapma vs) sorun büyüüüüüüüüüüüüüürrrr de büyür... durum 'ben evin erkeğiyim, höst' diyeceği duruma gelir ki tam doğramalık...

ama fedakarlık yapacak mısınız diye sizi kendince deniyorsa yani durum ciddi değilse, aslında maaşınıza da kartınıza da karışmayacaksa vs vs çözülemeyecek bir şey de değil...

esasen evli çift arasında senin maaşın benim maaşım ayrımından çok 'bizim paramız' gibi bir kavram oluşturulması daha mantıklı gibi. sonuçta evleniyoruz, 'biz' oluyoruz... mevzu kart sende-kart bende'den çok farklı yani. bizim nişanlı bir çift olarak kesemiz şimdiden ortak, 'ayda şu kdr girdimiz, bu kdr çıktımız var' gibi bir ağızla konuşuyoruz.. bakalım, inşallah evlenince de böyle devam eder...

Bende hem kredi kartı hemde bankamatik var birbirlerine bağlı oldukları için birini eşime verdim biri bende kalıyo , internettende takip edebiliyorum hesapları ama eşimin parayı çekmesi bana rahat geliyor ( evimize ve işime bankamatik birazcık uzakta gitmesi zor geliyo ) Ki vermekten zarar olduğunu düşünmüyorum ki zaten borçlara vs gidiyo paralar bize kalmıyo zaten

Maaş kartı ddeğilde kredi kartımı verdim bir kere ve son olduu.. 10 gün içinde 1500 tl borç yaptı yaa . Hiç mi hesap yapmadın canım kocacımm.. Eli çok boldur da ne var ne yok harcamış

o adamdan koca olmaz diye duşunuyorum
bende çalışıyorum ve maaşım eve gıdıyor zaten ama ona rağmen eşıme maaş kartımı vermem. ne munasebetle ...

Benim maaş kartım bende, eşimin maaş kartı da eşimde, maaşlarımızı alınca ortaya koyar borçlarımızı öderiz, kendi evimizin giderlerini ve harçlıklarımızı alırız, kalan para benim hesabımda durur, hiç sorun etmedi eşim neden sende duruyor, neden sen biriktiriyorsun vs. demedi.

8 yıllık evliyim bir kere maaş kartımı istediğini bilmem, doğum iznimde vs. maaşımı çek der kartımı verirdim para ile beraber kartımıda geri getirir verirdi.

Lütfen maaş kartınızı vermeyin, sebebi, bahanesi ne olursa olsun vermeyin.

Çalışıp para kazanacak aklınız, fikriniz, mantığınız olduğuna göre evinizin geçiminide idare edecek, nereye ne harcayanacak bunu hesaplayacak kadar da aklınızın olduğunu söyleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…