Maaş kartınızı eşinize verir misiniz?

vermem tabi ki ne münasebet ya
çok meraklıysa o bana versin kartını ne de olsa aynı hesap di mi

dimi ama boşuna dememişler yuvayı dişi kuş yapar diye bana versin ben ne borcu varsa ben ödeyim. şoke ediyor bu adam beni yemin ederim az kaldı yani bardağı taşırıyor

Ben kartımı kendi istegimle verdim. Çünkü para isleri ile uygrasmayi sevmiyorum. Ama ne zamn istersem para alirim esimden. Ayrıca kredi kartımla da alışveriş yaparim. Sizin eşiniz gibi zorlama olsa vermeyebilirdim. Bence gönlün yoksa verme. Çünku o senin kazancınn.

Adama bakın sizin maaşınızdan size harçlık verecek.

canım aynen buda evin reisi benim demeye getiriyor o yüzden bende dursun diyor. ya ben okurken senin bana bir kuruş katkın bile olmadı şimdi okulu bitirmişim çalışıyorum alın teri ile tabi ki o maaş benim olcak. çevresini çok pis örnek alıyor bu adam ya milletin ağzına bakar oldu. arkadaşlarıda fişekliyor bunu kendi karılarının maaş kartlarını alıyorlar ya buna da aklınca akıl veriyorlar. deli olcam ya saftirik herkesin sözünü tutuyor. embesil arkadaşlarıda taktikler veriyorlar akıllarınca

1 ay çalış ve maaşı çekme zevkini elinden alsınlar.zaten bayanda ödemeleri yapar bunu erkek yapacak diye birşey yok.benim eşim çalışcan kaç para alıcan oda zaten yol masrafı kv vericem harçlıkla biter diyor(oğlum 18 aylık ona bakacak) gerek yok dedi sen evde oğlumuza bak dedi.harçlığımı hiç eksik etmez cüzdanıma koyar benden habersiz.kendi annem de gittiğim zaman hep harçlık olsun diye verirdi ben ne kadar istemesem de dursun lazım olur derdi ona eşimde kızdı almıcaksın dedi bende durum böle. birde ek kart çıkartmıştı yeni evlendiğimizden onu kullanıyom

Son düzenleme:
nişanlının yaptıgı ıtham cok ayıp ve kaba..
dese kı hayatım kartın bende dursa sen benden ıstesen paran bıttıkce..
hanı ayrı ıkı kese olmasın.. tek kese yapalım oyle anca dondurebılırz evı...

su konusma yapılabılse keske...

ben esıme verdım kartımı.. kendısı halledıyor herseyı..
ben ısteyerek verdım.. fazla alısverıs tutkunuyum ..
ölcumu bılemem kendımı bıldıgım ıcın esımde durması taraftarıyım..
ama esım ne zaman para ıstesem hıc hayır demedı..
derse ztn gucume gıder..

bence burda kızman gereken kartını ıstemesı degıl..
kartını isteme şekili... daha kıbar olmalı..
evlenmeden bu boyleyse evlendıkten sonra ıns konusma seklı bı kademe daha degısmez

ya işte durumlar bence önemli. sonuçta evlilk ortak bişey dediğim gibi ha onda ha bende kalmış farketmiyor gittiği yer belli.

ya bu zaten vermem demiyor. istediğinin fazlasını bile veririm yeter ki elimden al parayı diyor. bende kalsın kartın diyor ne kadar ne zaman istersen veririm diyor. ama neden böyle olsun ki ya dursun kartım bende o isteyince ben vereyim. ben vermem öyle ya.

Duruma göre, eğer vermem gerekli ise veririn, yoksa maaş kartım benim cüzdanımda çok hoş duruyor....

Son düzenleme:

ben çalışmıyorum..buna rağmen eşim maaşını elime sayıyo bu benim talebim değildi vakti olmadığı için harcamalarla ben ilgileniyorum..o da güveniyo tabi..sende durmuş onda durmuş fark etmezde emri vaki olması çirkin olmuş..sanırım şimdiden ağırlığını koyman gerek..artık kadınlarda erkekler kadar iş hayatında..onun sana bunu söyleme hakkı varsa seninde gayet tabii reddetme hakkın var

ya ben buraya yazarken çok ayrıntılı yazmadım. bunun konuşma tarzı biraz kabadır yani çok nazik olamaz. en küçük şeyi anlatırken bile böyledir tarzı. o yüzden ben direk kartı istemesine bozuldm tarzını bildiğim için söyleyiş tazrına bozulmadım. ne kadar istesem verir o konuda hiç tereddütüm yok. her zaman ilk sorduğu şey paran pulun varmıdır. parasal yönde bana yardım ettiği çok olmuştur. ev tuttum eşyaların bir çoğunu o aldı hemde benden habersiz hiç demedi bile ben mi alayım diye. sen sıkıntıya girme diye gitmiş herşeyimi almış sağolsun hakkını yiyemem ama kartı istemesine bozuldum. ben bende kalsın isterim kartım neden her ne olursa olsun. o kadar yıl aile okuttu beni bir gün bile kızım bizde kalsın kartın demediler. bende kalsa ne var ki ne oluyor yani

Son düzenleme:

Adama bak sen

Başka istekleri varmıymış.

Aklınca erkeklik taslayacaksa kendi kazandığı paradan erkeklik yapsın,''size maaşın senindir harcamalarını ben karşılarım ''desin.

Şu tavırda bir adam,siz maaş kartınızı vermediğiniz için sizinle evlenmeyecekse evlenmesin.Kesinlikle vermeyeceğinizi söyleyin.

Maaş kartınızın kimde duracağına ancak siz karar verirsiniz,zorla olmaz böyle şeyler.

Böyle şeyleri okuyunca kan beynime sıçrıyor resmen. Aile reisi erkektir diye bir şey mi kaldı karı koca çalışıyorsa. Gerekirse paralarınız havuzda toplanır ortak borç harç dağıtılır geriye kalan da ikinizindir zaten. Ya da önceden konuşulur şunu sen ödersin bunu ben öderim diye herkes üzerine düşeni yapar geriye kalan zaten yine sizin.
Bu erkek milletinin egosu kadınları ezmek küçük görmek üzerine kurulu. Çalışmıyor olsan elbet eşinden istersin verdiğine razı olursun ama çalışıp da parayı adamın eline saymak çok gereksiz. Kesinlikle karşı çık bu duruma daha başında egemenliğini bu şekilde ilan eden adam nikahlandığınızda senin tapunu aldığını sanıp emir eri yapar seni. Biraz karşı çıkmayı hakkımızı aramayı çifte standarta karşı gelmeyi bilmek lazım

bı kac tane tanıdıgımız yaptı gercekden okadar pısman oldularkı anlatamam ısteyınce evlılık kopma noktasına gelıyor ne sureklı para ıstemek zorlana gıdıyor ben paramı kendım cekmeyınce calıstıgımdan anlamıyorum dıyebılırsınız bı bahen bulun kendınız cekın ne kadar borca verılecekse cıkarın verın ama alıcagınız olur soylemek ıstemedıgınız olur sakın boyle bı hataya dusmeyın

Böyle bir şeyi teklif eden erkek eşiyle parası, maaşı için evlenen erkektir diyorum. Benim kartım bende eşimin ki eşimde hergün işe gidiyoruz maaşımı neden çekemiyecekmişim, hasta olurum veririm eşime çek diye ama onun dışında ne münasebet. Zaten istemedi istemez. Ama bu demek değildir ki maaşımı alırım gider alışveriş yapar harcarım hergün saç yaptırırım. Ya da eşim alır maaşını gider içer gezer. Para çekilir eve gelir ve bütçemiz neyi gösteriyorsa harcanır. Kalan varsa onunla da sinematiyatro veya tatil parası konur köşeye. Bütçe yapılırken ikimiz de çalışıyoruz tabii ki kendimize özen göstereceğiz ben boyamı, saç masrafımı, eşim de ne bileyim gömleği,kravatı ekstra koyabiliriz. Yani ben bu ay 2 kere fazla kuaföre gideceksem eşim ne oluyor demez O beğendiği kol düğmesini almış gelmişse ben vardı işte kol düğmen ne bunlar demem. Tabii eşek gibi affedersiniz çalışıyoruz ekstra görüp beğendiğimiz şeyleri alırken tabii bütçeyi aşmayacak şeyleri diyorum, birbirimize hesap verecek değiliz. Ben asla kabullenemezdim herhalde bana harçlık verecekmiş. O zaman ben çalışmam sen aldığın maaştan verirsin harçlık. Benim paramla bana erkeklik mi taslayacak. Hadi ordan. Yıllar önce teyzem evlendiğinin ilk ayı aldığı maaşı vermiş eşine eşide çıkarmış yol parasını vermiş eline teyzem hiç ses çıkarmamış o ay ama eniştem de bir daha maaşın kuruşunu görmemiş. Ay kızlar sakın kabullenmeyin böyle şeyleri...

nazik de söylemiş olsa çok kabada söylemiş olsa ben vermem asla kartımı. kendisine dedim ooops dur orda dedim ne demek kartımı bilmem neyi istiyorsun diye dedim. çevresini örnek gösterip beni deli ediyor. neymişte efendim arkadaşlarının hepsini eşlerini kartları bunlardaymış ta güzel bişey miş bu onlarda kadın onlarda seni gibi çalışıyorlar ama kartlarını veriyorlar diyor. devam etsinler vermeye dedim. ben vermem hiç kusura bakma orda dur dedim. o kadar da değil yani..

çalışmadığım halde anca yetiyorum eve...sizler hem işin hem evin yükünü çekiyosunuz..maaşınızı çekmek ortak giderlerinz dışındaki kısmını dilediğiniz gibi değerlendirmek hakkınız ..

Maaş kartım bende eşiminki de kendinde. Öyle bir dünya yok ayrıca erkekte dururmuş falan diye. Erkekse erkekliğini bilsin baksın karısına. Bu ortak karar olmalı sadece bir tarafın isteği ile değil.

canım asla ama asla kabul etmem ben bu durumu. bak neden her ne olursa olsun iyi niyet olsada kötü niyet olsada ben kesinlikle kabul etmem. ya artık her yerde bankamatik var maaş çekmek zor bişey değil ki. insan para çekmeye öyle yada böyle mutlaka fırsat bulur. 7-24 çalışıyor olsam bile bir fırsatını bulur paramı çekerim ama onun eline kart mart vermem. bir de şu var bir erkek parasız kalabilir ama bayan asla. hadi bana harçlık verdi istediğim parayı verdi o para bitse o gün ben ne yapcam otostop çekip mi eve gideceğim. maaş kartım olsa gider bir yerden çekerim parasız kalmamış olurum. bunu düşünmüyorlar işte ya. hem cüzdan da ki para daha çok harcanır. kartım olunca o kadar harcamıyorum mesela ben

bence vermemelisin ve tavrını bu konuda koymalısın öyle şey olurmu sen calışıcaksın paranı eşin alıcak ve sen ondan harclık alıcaksın bence calısan bı bayansın ve kartını vermemelısın tavrını bastan koymanı tavsıye ederım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…