Maaş kartınızı eşinize verir misiniz?

kadında maaş kartı durmazzzz
niye, düşürmüymüş, nolurmuş
7 milyara doğru giden bi insan nüfusu var bunun yarısı erkek desek 3 milyar,2 milyarı evli desek 1 milyar kalır, sadece Türkiyeden olsun dersen ohooooooooo iyi düşün yani

Eşim harcamalari dengesizdi, bu yüzden kendisi ben harçlığımı alır, kartida sana emanet ederim derdi, cadı annasi aklını celdi ve şuan onun yüzünden 5 kuruş biriktirmiyor, ekside duruyoruz, Allah razı olsun!!

Ben kartımı o gün ornegi benzin alçak, yada bir şey için verir ve geride verir.
bir birimize elbet yardımcı olmalıyız. Asıl bir erkeyin kartı kadinda durmalı, kadın eyer çalışmıyorsa, mutfak gerekçeleri oluyor vs, artı erkekler parayı elinde tutamıyor...

Bir kadının kartını, parasına tamamen el koymak cok itici.

Son düzenleyen: Moderatör:
burdaki tek sorun maaş kartı değil o yüzden biraz sert yorumlar yapıyorum, adam seni ablasıyla arkadaşlarıyla falan kıyaslıyo, yarın yaptığın yemek temizliğin giyinmen kıyas konusu olucak, kadında maaş kartı durmaz mantığı taşıyan bi insan kimbilir kadınların daha neler yapmasına karşıdır

Sakın verme!

Ben de çalıştığım dönemlerde kartımı eşime vermedim, bütçeye elbette katkıda bulundum ama kalanı da kendim için harcadım.

Evi geçindirmek erkeğin görevi, kadının değil.

Şu an çalışmıyorum, eşim maaşını getirir, ödemelerini yapar, kalanı da bana verir.

Kadın harçlıksız kalmaz.

evet hem kıyaslıyor hemde örnek gösteriyor onlar örnek insanlar oldular onlar fedakar bayanlar oldular. ben ise modern kadın olma çabasında toplumsal değerleri hiçe sayan bir bireymişim.

Bankacı olmazsi hiç bir şeyi değiştirmez, arkadaşların eşlerinin kartlarıda erkeklerde durmazsida cok garip bu çağda!
aynen şuna benzemiş, komşum yeni model perde almış 2 ay icinde bütün komşularda aynı perde asılı:)
millet ne yaparsa, onu yapmak zorunda değiliz, onlara benzemek veya özenmek bizi mutlu etmez..

Daha önce bir konuda anlatmışdım:Teyzem üniversite mezunu(1,5 sene önce rahmetli oldu).Evlenmiş.Çalışmaya başlamadığı zamanlarda eşi diyorki:Hanım sana biraz harçlık vereyim.Teyzem isyanlarda:)olmaz öyle şey,maaş bende duracak.Sen erkeksin,çalışıyorsun,benden çatır çatır yüzlü isteyebilirsin.Ben üzerimdeki para biterse senden isteyemem.Ne demek vermeyin tabiki.Maaş kartı kendinde durmayacaksa çalışmasın madem kadın.Maaş kartı kadında durmayacak kadar insan değilse çalışmasında madem

buna katılıyorum benim kartım eşimde
ama ne beni köle gibi kullanıyor ne de ben ona kul oluyorum
zorlama yada böyle bi istek yok

daha ortada evlenme yok ama kartın peşinde düşülmüş
kadında kart durmaz da ne demek

insan evleneceği kişiyi çok iyi seçmeli
bu tür olaylar aslında ipucu veriyor ilerisi için

evet hem kıyaslıyor hemde örnek gösteriyor onlar örnek insanlar oldular onlar fedakar bayanlar oldular. ben ise modern kadın olma çabasında toplumsal değerleri hiçe sayan bir bireymişim.

Beğenmiyorsa almasın kardeşim.
Birey olman gücüne mi gidiyor beyimizin.
Fedakarlık tanımında bir sorun var.
Erkeğin ekseninde dönmeyen, kendini teslim etmeyen , birey olduğunu farkında olan kadın bencil mi yani.
Nemesise katılıyorum onun aklında bir ideal kadın profili var ve seninde bu kalıba girmeni bekliyor.
Sana örnek gösterdiği kadınlara bir bak bence öyle yaşamak istiyor musun.
Ya da sen bu kalıba girebilir misin.
Bunlar çok önemli sinyaller, sakın hafife alma derim .

Son düzenleme:

çok iyi düşünmeni tavsiye ederim, bak şu an aynı evde olmamanıza rağmen bazı şeyler gözüne görünmüş rahatsız etmiş evlensen kendini kapana kısılmış hissediceksin, modern kadın istemiyosa köyden kız alsın,hiç tanımadığım kadınlar hayatımı mı etkilicek diyebilirsin 2 gün sonra, evlenedebilirsin bu adamla ama içime hiç iyi şeyler doğmuyo bu kişiyle ilgili

Evlilikte para hesabı yapılmaz ortak olmalı her şey ama durup dururken kartını bana vereceksin bende duracak ben erkeğim falanım filanım diyen bir erkeğin zihniyetinden şüphe ederim ben çünkü bunun altında ortak harcama birlik beraberlik duygusu yok ben erkeğim erkek olan benim her şeye ben karar veririm sen kimsin ki sen de kart duracak gibi kadını küçümseyici bir zihin yapısına sahip nişanlınız demek ki ama siz halinizden memnunsanız sorun da yok . Bunu söylemeye bile cesaret edebilmesi cüretinin boyutunu gözler önüne seriyor yani.

halbuki bilmesi lazım sadece omurgasızlar ve su gibi akışkan insanlar her kabın şeklini alır

şimdiden böyle bir şey söylemesi hiç hoşuma gitmedi.. alın teri döken, o parayı hak eden sensin, nerede nasıl kullanman gerektiğini sen daha iyi bilirsin.. borcunuz varsa şayet, kart yerine ihtiyacı olan parayı verirsin olur biter.. kesinlikle verme derim ben..

okumuş bir insan olduğunu hizmet sektöründe olduğunu sürekli insanlarla beraber olduğunu belirtmek için dedim çünkü daha modern düşünmesi gerekiyor aynı şekilde arkadaşlarıda hatta benim iş arkadaşlarımda. zaten onu bunu örnek almasına deli oluyorum üstelik gidip gidip kötü örnekleri buluyor..kuzeni eşine otobüslerde işe gidip gelmesin yoruluyor diye borca girmiş adam araba almış sırf eşini düşündüğü için git o adamı örnek alsana gidiyor gidiyor maaş kartını ele geçiren ve bununlada gurur duyan erkekleri örnek alıyor.

Ayrıca bu erkekler iyice zıvanadan çıkmadı mı artık yahu hem kadına kendisi harçlık vermek istiyor ama verdiği harçlık da kadının kendi parası hem kadın çalışsın para getirsin istiyorlar hem de kendi beyliği, ağalığı, paşalığı hala bozulmasın istiyorlar burda biraz mantık hatası yok mu sizce? Düşününce çok saçma gelmiyor mu size de kendi çalıştığım didindiğim parayı bana harçlık olarak veriyor var mı dünyanın başka yerinde böyle bir zihniyet ya erkeklik bu mu oluyor günümüzde artık?

Asla vermem adam isterse dünya iyisi olsun

Herkes ihtiyaç için gerekli olanı çeker ortaya koyar, insanın özel alanlarından biri banka hesabı

Niye kartımı ona verip sonra da harçlık isteyeyim, benim olanı istemem adamın zihniyetindeki tersliği ortaya koya koyar

Maaş kartı eşimde durabilir sorun yok ama bu şekilde isteyene değil maaş kartı günahımı vermem.

Hem evlenmeden senin paranla sana harçlı vermenin hesabını yapıyor harbi ilginç. O isteme yüzsüzlüğünü gösterdiğine göre çok rahat vermiyorum diyebilirsin. O aklınca seni deniyorsa, sende vermiyorum demekle onu dene

hay ağzına sağlık. erkeğin ekseni etrafında dönmek fedakarlık değildir. evet evet aynen kalıba sokmaya çalışıyor beni. erkeğe asla boyun eğmiyorum ilk tanıştığımzdan beri bu böyleydi onun ekseninde dönmedim hiç bir zaman onun için ne hiç bir şeyden vazgeçtim nede kendimi değiştirdim neysem o olmaya devam ettim.. şimdi evlilik yaklaşınca bu yine benim değişip değişmeyeceğimi ölçmeye çalışıyor ama yanılıyor. şu noktaya gelmişken arkamı dönüp gidemeyeceğimi ve iş bu noktaya gelmiş zaten her şeyine evet dememi bekliyor ama çok yanılıyor. bir insanın kalıbına girmektense arkamı dönüp gitmeyi tercih ederim hiç de üzülmem walla beni bir birey olarak kabul etmeyen bir insanın ardından neden üzüleyim ki...

Daha ayni eve bile girmemissiniz
adam senin kartinin hesabini yapiyor

Ben olsam benimle maasim icin evleniyor diye dusunurdum

Benim maas kartimda esimde
Oyle istemeyle falan da verilmedi
Oglum dogduktan sonra dogum iznindeyken odemeleri yapmak icin verdim
Sonra da almadim

Evlendigimiz ilk ay paralari cektik, odeme yapilacak
esim gitti butun odemeleri yapti ,
sonra bana bir kagida yazmis faturalarla beraber getirdi gosterdi ,suraya su kadar , buraya bu kadar, kalan da bu diye
ben de buna gerek yok desem de olsun aklina bir sey gelmesin dedi
9 yildir her ay da boyle yapar :)

Eger benim aldigima ettigime karismiyorsa , kendine almayip bize aliyorsa, evde eksik ne var bakip ben soylemeden aliyorsa ,
kisacasi hakkaniyetle davraniyorsa kart ha bende durmus ha esimde
Ne fark eder ki?

Ama bu durumda bir durup dusunmek gerek ,
daha evin icine girmeden kendini aile reisi ilan eden zihniyetten korkmak gerek ...

haklısın sonuna kadar ama buna sebep olanda bizler değilmiyiz. bakın bayan arkadaşlarımın bir çoğu dün bu işe eyvallah ne var ki bunda tabi ki erkekte dursun sakıncası yok dedi. atıyorum ben bu isteğini kabul etmiş olsam bir sebepten ayrılmış olsak bir daha evlenirse o eşinden de aynı şeyi isteyecek o bayan yok derse ama önceki eşim veriyordu diyerek örnek gösterecek. işte en çarpıcı örnek benim ki adam ablasından örnek gösteriyor. çok yanlış çok onlar insan da biz değilmiyiz kabul etmeyelim böyle şeyleri ya alıştırmayalım erkekleri bu denli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…