Maaşı sizden az olan biriyle evlenmeniz sizin veya ailenizin açısından sorun olur mu?

PammukSeker

Bütün dünyayı gezelim elele<3
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2010
3.377
1.268
173
Evet kızlar, sizden daha az maaş alan biriyle evli olan veya sevgili olan var mı? Varsa sorun oluyor mu? Meslek ismi vererek ayrım yapmak istemediğim için bu şekilde sordum soruyu...
Fikirlerinizi,yorumlarınızı bekliyorum...bilmiyorumkismile

aslında başıma gelmedi tamamen fikirlerim üzerinden gideceğim

bende belki böyle bir durum rahatsızlık hissettirmeyebilir ancak karşımdaki insan bir erkek ve biyolojik olarak erkekler yuvanın geçimini sağlamaya kodlanmıştır.

her ne kadar modern dünya hayatı ''müşterek'' hale getirmiş olsa da hala erkek yuvanın geçimini büyük oranda sağlayan olmak ister.

ben de bu düşüncedeyim ve erkeğin gelirinin daha fazla olması gerektiğini düşünüyorum. Paraya düşkünlükten değil, ilişkinin sağlığı için

arada 1000-2000 tl gibi bir fark varsa sorun yaratabilir.

bu konuda dertliyim aslında.

ilerde maaşım ortalamanın üstünde olacak.

parayı sorun etmem karşı taraf için ama onun da sorun etmesini istemem. bu sebepten tartışma çıkarsa üzülürüm.

bir keresinde hoşlandığım çocuk beni : sen ilerde beni beğenmezsin diyerek terk etmişti :/

terklerin en güzeli bu olsa gerek :))

Benim tercihim o yönde olmazdı.Erkeğin kazancı her zaman daha fazla olmalı.İnsanoğlu,yarın öbür gün başına kakar,örneklerini gördüm çünkü.Gerçi o eğitim farkıydı,ama fark etmez.Olmaz,cık...cık...kaydirigubbakcemile3

benden fazla olabilir yada denk olalım.. diğer türlü olmaması daha iyi..

İki taraf da üniversite mezunuysa peki..bilmiyorumkismile
Ben mühendisim sevgilim öğretmen mesela.. Kesinlikle meslek kıyaslaması yapmak istemiyorum yanlış anlaşılmasın... Ama devlette çalışan bir mühendis, öğretmenden 600-700tl fazla maaş alıyor. İleride sorun olur mu acaba. Ben sorun etmem de, aileler sorun eder mi hiç bilmiyorum.fisfisfis

Sevgilin ek ders ücreti ile birlikte 1500-2000 tl. alsa , sen 2200 alsan
1500+2200 =3700
elektrik + su + doğalgaz (kış desek) + telefon + internet + kira = en düşük 1500
düğün masrafı + mobilya masrafı desek = 1500 (taksitli olarak)

3000 tl. eder size 700 kalır

mutfak masrafı + üst baş alışverişi size bağlı olarak bu 700 tl. yi harcarsınız bi şekilde artık , kredi kartına hiç girmiycem zaten içinden çıkılmaz.

yani o benden az o benden çok sorun olmaz , tek sorun bu maaşlarla geçinebilmek..

kusura bakmayın ama ben bu sorudan da sorundan da pek hoşlanmadım...bir öğretmenin yaptığı işin önemi kutsallığı bir kenara bırakılıp maaşı tartışılıyorsa biryerlerde büyük bir sorun var demektir...

bunu bu şekilde dile getirmeniz bile kıyasladığınızın belirtisidir yanlış anlamayın demeniz bunu değiştirmez..siz bunu sorun yapmışsınız zaten.

600-700 tl nin sorun olacağını düşünebilen bir insan bence pek iyi niyetli değildir siz bu insanı harcamayın...

ben öğretmenim bu yüzden bu kadar garipsemiş olabilirim...ama bu sorun sorun değil ve burada bahsedilmesi bile hoş değil.....şahi kanaatim...

ha bu arada benim halam avukat eniştem ise hala açıköğretim bile bitirememiş bir muhasebeci 20 yılık evliler bilmem sorunuza cevap olabilir mi....

Hayır, lütfen.. Bastıra bastıra söyledim, meslek milliyetçiliği yapmak istemediğimi...
Bence de kesinlikle öğretmenlik en kutsal mesleklerden biri. Ben zaten mesleğin sıfatına herhangi birşey söylemedim. Ve o öğretmen-mühendis de sadece birer örnekti. Onu doktor-mühendis olarak da değiştirebilirsiniz yanlış anlaşıldıysa...
Ayrıca iyi niyetli olmasaydım emin olun şu an ilişkime devam ediyor olmazdım. Ben sadece ileride aileler ve eş bunu sorun eder mi diye merakımdan böyle bir konu açtım...

aynısı benim başımada gelirse die üzülüyorumsenağlama
daha 3yılım var diye erteliyorum benim açımdan sorun olacağndan değil..ailem kabullenmezse naparım diye..zor hayatm ya ne diyim bilemiorm

Bence boşuna alınganlık göstermişsiniz... Konu sahibi üzerine basa basa meslek ayrımı yapmak için söylemiyorum demesine rağmen.(ha bu arada ben de öğretmen olacağım inşaallah)

ammavelakin, sana gelince eğer karşı taraf bunu sorun yapmıyorsa 1000 tl de olsa aradaki fark, sorun olacağını düşünmüyorum...

haklı olabilirsiniz belki de gerçekten alınganlik yapmışımdır...belki düzen içinde abuk sabuk giden şeyler gelmiştir aklıma....bir kez daha sinirlenmişimdir....meslek milliyetçiliği yapmadan sadece miktar belirtip örneğin 600-700 gibi bir fark deseydiniz belki de tepkim farklı olurdu...doktor mühendis içinde tepkim çok farketmez...yıllarca çalışıp didinip üniversite okuyup memleket hayrına çalışan insanların maaşlarının yaşam standartlarının bu kadar farklı olması yine garip ve saçma...neyse ben konuşursam kötü olacak konu sapacak başka yerlere kayacak o yüzden uzatmayayım....

ilerisini de bence ilişkinizi yaşarken siz gözlemleyebilirsiniz...kimsenin hayatı aynı değildir az çok benzer sadece...ama yine söylüyorum bunu şimdiden düşünmek dile getirmek pek hoş değil...gözlemleyin ve ileride olabileceklere siz karar verin....burada herkes "sorun olur" der ama ne karşınızdaki insan ne de aileniz sorun etmez belki de tam tersi olur bilinmez....bunları düşünmeden yaşayın yaşarken olayları değerlendirin...derim ben....

Peki o zaman ozur dilerim yanlis aktardigim icin. Ama inanin icimde hic bir art niyet yoktu.
Meslek ismi vermeden sormus olayim o zaman.
Tesekkur ederim yorumlariniz icin

İnşAllah kimse için sorun olmaz bu durum. Maaş farkı olsun, eğitim farkı olsun. Sorun olmasın bunlar..

babannemin bir lafı vardır cüzdanından önce yüreğine bakacaksın diye bencede milyarlar serse önüme beni insan yerine koymadıktan sonra ne fayda

Zaten genelde bayan tarafından, en azından kendi adıma sorun olmuyor. Ama aileler işte...:bbo:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…