maaşım niye bukadar az :(

Bence biraz sabredin iş öğrenin biraz çalışın konuşursunuz zam yaparlarsa çalışırsınız yapmazlarsa başka yer bakarsınız. Bende komik maaşlarla başladım 4 yıllık üniversite mezunuyum 3.5 yıldır bir firmada muhasebeciyim 1750+agi alıyorum çokkkk şükür .

baştan kabul etmeseydin keşke..az gerçekten. Ben taa 2003 yılında özelde ilk işime girdiğimde 800 ile başlamıştım. Kpss ye girmeni tavsiye ederim. Dershaneye git güzelce hazırlan , ben devlet memuruyum 1800 alıyorum. Vakit kaybetmeden kazanacağım diyerek hazırlan sınava

iyi gene bulmuşsun çıkcaksan haber ver yani ben 3 senedir iş arıyorum aza tamah ediyorum ama hala bulamıyorum,sen bu işsizliğin hat safhada olduğu dönemde az mı diyerek dalga geçiyosun ...

En düşük maaşı sekreter almaz. Kıdem diye de birşey var. Ben bir kamu kurumunda sekreterim, önlisan mezunuyum, kurumun en yüksek maaşlarından birini alıyorum cünkü cv'm maaşımı etkiliyor.

Yazdiklariniz dikkatimi cektigi icin sormak istiyorum onlisans mezunu sekreter oldugunuzu ve cv nizin maasinizi etkiledigini ve bu sayede kurumun en Yuksek maaslarindan birini aldiginizi yazmissiniz bende 6 yillik bakanlik merkez uzmaniyim ama simdiye kadar cv nin etkiledigini bir maas hesaplamasi gormedim, cv den kastiniz aldiginizi kpds vs gibi dil tazminati filan mi yoksa baska sekilde bu mumkun degil

Son düzenleme:
kamu da cv maaşı etkiler mi?

Bazı kurumlar personel Yönetmeliği'ye özel sektör gecmisini kıdemden sayar, kıdem yuzdelik olarak maaşa yansır, 6 yıllık calışma hayatım maaşımı epey etkiledi. Yılda iki kez zam, bir kez yüzde ucluk kıdem gibi...benim maaşım tecrübesiz uzman yard.fan fazla yani

Cepten yazıyorum, yanlışlık olursa düzeltir ayrıntısıyla anlatirim

çok merak ettiğim bir konu oldu.
yazarsan sevinirim.
bilgilenmiş oluruz.

657 ye tabi devlet memurlugu degil sanirim bahsettiginiz kamuda isci Statusunde olanlarin personel yonetmeligi galba bahsettigiz kidemden sayma mevzuu. 657 de ozel gecmis kidemden sayilmaz sadece emeklilige hak kazanmada etkilidir ( ozel sektorde prim yatan gunler hesaplanir ve bu sekilde daha erken emekli olunabilir, hatta onda bile artik calisma yili degil yasa gore hesap yapiliyor)

Onu belirtmemişim tabi haklısınız, 657 ye işçiyim :) Normal Memurluk icin gecerli değil bu söylediğim.

Canim benim,uzulmekte,kizmakta haklisin ama bu Turki yenin hali,is verenin ile konusup zam isteyebilirsin ama hayir derse bir yandan calismaya devam edip,bir yandan da daha yuksek maasli islere basvurabilirsin.
Herkesin bir agizdan sana neden saldirdiginida anlamadim,4 yillik universite mezunu ile lise mezunu sekreter arasinda tabiki fark olucak,bu kucumsemek degil,insanlarimiz cok cahil olmus,herkes duygusala baglamis.Cok yazik.

iyi gene bulmuşsun çıkcaksan haber ver yani ben 3 senedir iş arıyorum aza tamah ediyorum ama hala bulamıyorum,sen bu işsizliğin hat safhada olduğu dönemde az mı diyerek dalga geçiyosun ...
Kiz dalga gecmiyor,uzuntusunun paylasiyor,hla is bulamadiysan sende bir tuhaflik var demek.

Kiz dalga gecmiyor,uzuntusunun paylasiyor,hla is bulamadiysan sende bir tuhaflik var demek.

sana kalmadı ne biçim bi itham bu tuhaflık sende benim üzüntümle dalga geçiosun demekki günümzde artık iş bulmak o kadar zorlaştı ki keşke bununla kafa bulmasaydın bende üni mezunuyum deneyimim yok diye almıyolar tuhaflıksa işverenlerde var tuhaflık bir yerde çalışmadan deneyim elde edilmiyo neyse,,,üzüntüsü az maaş almak çoğu insanın bulamadığı aynı zamanda burda arkadaşların dediği gibi ya aza tamah etcek ya da kabul etmicekti...

Son düzenleme:

Hangi şehirdesin canım, hangi üni hangi bölümden mezun oldun

Hangi şehirdesin canım, hangi üni hangi bölümden mezun oldun

İStanbuldayım cnm ciddiyim deneyimsizim diye işe almıyolar girenler yok mu var,banka sınavını geçiosun mülakatta eliolar sana göre çok güzel bu iş oldu diyosun,başka bi görüşmeye gidiosun adam diyoki başvuruya yığılma oldu yani eleme yapcaz,bi başkası diyo deneyimsz olur tamam sonra biraz daha işi bilen çıkıyo onu alıyo bunlar tuhaflık işte he bide tanıdık falan olmayınca başvuruosun çağrırlarsa gidiosun ama benimde bu konuda kısmetim bağlı diye düşünüyorum artık 4 yıllık işletme mezunuyum ...kpss ye giricem bu sene bende ...İş bulamadım diye sen de bi tuhaflık var denmesi cidden şu an çok canımı acıttı ...

Umarım bir an önce bulursun cnm, benimde kuzenim işletme mezunu 2 yıl işsiz gezdi şu an Deloitte de çalışıyor

Umarım bir an önce bulursun cnm, benimde kuzenim işletme mezunu 2 yıl işsiz gezdi şu an Deloitte de çalışıyor

inşallah canım güzel dileklerin için teşekkür ederim...ülkemizde o kadar çok işsiz var ki herkes tuhaf mı şimdi yani ,,Allah bi gün yüzümüze gülcek inşallah hep dua ediyorum ...

insanlar masa başı iş için kendilerini paralıyolar sonrada yok maaşım az yok tatilim az işe girmeden konuşsaydınız o zaman o sekreter bile dediğiniz konuşmuş demekki

canım ben 2 yıl boyunca haftanın 3 günü kadar çalıştım. aylık 250 tl alıyordum.
bu yıl 1200 e devam edeceğim.
basamaklar yavaş yavaş yükselir. stres yapma,
ayrıca bu ülkede artık hemen hemen herkes 4 yıllık mezunu.
yani senin çok da bi ayrıcalığın yok. ben de 4 yıllık mezunuyum ama 250 tl de para mı demedim :)

canım biraz sabret.tabiki patronunla konuş böyle bir söz verdiyse.ama işten ayrılma en azından 1 yıllık tecrüben olsun.ben 2008 de okulu bitirip bir kolejde öğretmenliğe başladığımda 640 alıyordum o zaman asgari ücretti.babamla aynı aldık annem söylemediğini bırakmadı ama şimdi 5.senem bitti 1800-1900 alıyorum kpss biraz zor denemdim olmadı ama çok şükür tecrübe kazandım...

bende bi yerde çalışıyorum 4 yıllık maliye mezunuyum işkurun iş başı eğitimi denen saçma sistemiyle mali müşavir yanına girdim ilk başlarda çok iyiydi kucuk bi şehir burası 650 iş kur 150-200 patron veriyodu şimdi patronun para mara verdiği yok bagırtısı azarıda cabası işkur 23 nisan 1 mayıs onların parasınıda vermiyor ama ben çalışıyorum patronda bişi demiyor tabi bedavadan adam nasılsa bir yandan kpssye hazırlanmaya calışıyorum evlenecem babam içki fıcılarından cıkamadıgı için bizimle ilgilenmiyor o kücücük parayla bir şeyler yapmaya çalışıyorum Rabbim yardımcısı olsun herkesin inşallah kpss olur kurtulurum yada evlenip gittiğim şehirde daha iyi maaşla ve statüde bir iş ismimi bilmesenizde bunu okuyanlar dua ederse bana cok sevinirim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…