- Konu Sahibi ethemmelek
-
Kızlar boşanmış olduğum eşimin borcu şimdi benim maaşımdan kesiliyor. Boşanmadan önce 2008 yılında banada tebliğat göndermişler benim haberim olmadı 2010 da boşandım şimdi çalışıyorum ve maaşımdan kesmeye başladılar ne yapabilirim bu konuda b ilgisi olan varmı?
boşandıktan sonra kefilliği kaldırma gibi bir şey ne zaman girdi hukuk sistemimizeKefilmiydiniz? Boşandıktan sonra neden kefilliği kaldırmadınız?
boşandıktan sonra kefilliği kaldırma gibi bir şey ne zaman girdi hukuk sistemimize
Canım kefilliği kaldırma gibi bir durum var. Noterden ihtarname çekiliyor. Tam bilmiyorum nasıl oluyor ama bilenler yazabilir elbette.
Öyle bir şey yok ne yazık ki.. Taraflar arasındaki durum üçüncü kişileri ilgilendirmez. Borç devam eder.Canım kefilliği kaldırma gibi bir durum var. Noterden ihtarname çekiliyor. Tam bilmiyorum nasıl oluyor ama bilenler yazabilir elbette.
Öyle bir şey yok ne yazık ki.. Taraflar arasındaki durum üçüncü kişileri ilgilendirmez. Borç devam eder.
Banka isterse borcu siler bile tabi. Benim söylediğim kefilliği kaldırmak kişinin kendi tasarrufuna bağlı değil idi.Canım borç elbet devam eder. Ama boşanma durumunda noterden kefilliği kaldırmak için bankaya ihtarname çekiliyor. Eğer krediyi çeken kişi yeni bir kefil bulursa, ve banka kabul ederse değiştirilebiliyor. Kesin değil, bankanın kendi tasarrufuna kalmış. Yani ben yeni kefil kabul etmem de diyebilirmiş. Ama böyle bir durumda araştırmaya ve denenmeye değer gelir bana.
Ben araştırdım birkaç hukuk sitesinde ve karşıma bu bilgiler çıktı. Belki de yanlıştır bilemiyorum.
Banka isterse borcu siler bile tabi. Benim söylediğim kefilliği kaldırmak kişinin kendi tasarrufuna bağlı değil idi.
Eşi borcu ödemiyor, icralık olmuş borç sanmıyorum kim kefil bulsun kim kefil olur ödenmeyen borca hem.
Neyse belki kefil değil borç bizzat kendisinindir, imzaladığı belgeyi okumaz çoğu insan..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?