maaşıma gelen haciz

Canım doğru düzgün anlat şunu, uzun uzun yaz bu şekilde nasıl bilgi verelim sana?

Zamanında kefil olmuş iseniz sizden alırlar yasal olarak ama olmadım diyorsunuz o zaman nasıl oluyor,bir yerlere falan imza attınız mı?

,2008 yılında eşimim borcundan dolayı bana tebligat gelmiş üç defa, ben o tarihlerde bir çocuğumu alarak ailemin yanını yerleştim. tebliğattan haberim olmadı 2010 yılında eşimden ayrıldıktan sonra nüfus kaydımı ailemin oturduğu mahalleye aldırdım. 2013 yılında tekrar bu dava alevlenmiş ben 06.2011 yılında çalışmaya başladım 11.2014 yılında maaşım kesilince haciz geldiğini söylediler.Olay bu, şimdi iyi bir avukat ve arkadaşlardan bu konuda bilgi istiyorum.

Sitede hukuk köşesi var istersen sorunu orda da sor yada konunu oraya taşıt avukatlar o köşede cevap veriyor galiba.

Kızlar vallahi çıldıracağım . Bilen biri varsa bu konuda ,bilgi alabilirmiyim?

Kefilliğin olmadan böyle bir kesinti yapamazlar
Farkında olmadan ya da iyi okumadan imzalamış olduğun bir evrak olmalı
Eğer olmadığına eminsen itiraz edeceksin
Haczi hangi kurum başlattıysa gidip görüş önce bu haczi neye istinaden koydular detayını öğren
Sonrada bir avukat bulup iadesini sağlayabilirsin
Böyle hatalar yapılıyor, bana da bedaş haciz koymaya kalktı babamın borcu olduğu için, oysa öldükten sonra reddi miras yapmıştım, gidip mahkeme kararını ibraz ettim, kaldırdılar haczi, maaşımdan kesilen iki taksitte iade edildi

Tebligat kanunu 21 e göre siz orada yaşamasanız dahi mernis adresiniz orasıysa muhtara teyit edilerek tebliğ edilir ve kapınıza da haber kağıdı yapıştırılır.

İtiraz süreniz geçmiş, dosya da borçlu görünmeseniz böyle bi işlem yapılamaz siz de borçlu görünüyorsunuzdur gidip dosyanızı inceleyin.

Dosya borçlularının araç sgk tapu kayıtları icra dairesinde görünüyor ve herhangi bi sorguda fark edildiğinde haciz işlemi uygulanıyor bunun bi zamanı yok üç ya da beş yıl sonra da olabilir dosya düşmediği sürece, yani davanın canlanması gibi bi durum söz konusu değil

kefıllığınız olmadıgı surece hıçbır şekilde maaşınıza dokunamazlar.....mutlaka vardır yada bır yanlışlık yapılmıştır...yapmanız gereken dosyayı adlıyeye gdıp ıncelemek..suretını cektırın eger gercekten ımzanız yoksa ordakı ıcra mudur yardımcılarına sorun yanlışlığı.sonra burdan tekrar bıze yazın yonlendırelım sızı

boşanmışsınız zaten..itiraz edin hemen .şahsi borç için sizin maaşınıza giremezler..ancak kefil olduysanız o zaman başka..

Canlarım, üç tebliğattan sonra itiraz sürem geçtiği için eski eşimin başka bir şahsa olan bu borcu artık benim oluyormuş kesinlikle hiç bir kefillik ve imzam yok eski ortağının da malı ve maaşı olmadığı için ,benim sigortalı çalıştığımı görünce maaşımı kestiler 4/1 kadarını zaten asgari bir ücretle çalışıyorum bir de çocuk gel çık bu işin içinden.Av. parasını nasıl ödeyeceğim onu düşünüyorum.

Nasıl yani boşandıktan 4 yıl sonra mı haciz geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…