Yasal olarak 15 günlük mehil sürem yoktu. Tebliğ alır almaz başlamak zorundaydım. Esimin tayini halen gerceklesmedi. Eşimle esimin yeri belli olunca ona göre ev bulup evi taşımayı bu süreçte de yaklaşık 20 gün boyunca kv de kalmayı planlamistik. Zira T asinacagimiz şehir büyük bir şehir esimi de nereye verecekleri belli degil. Ayrıca ben iş başı yapıp görev belgesi almadan esimin tayini de gerceklesmiyordu. En iyi çözüm buymuş gibi geldi yani kv de de kalmak sadece 15 20 gün için.ama hiç iyi bir fikir değilmiş.
ama hayatım eşin zaten tayin de olmadı ise çocuğa kv bakıyor demen garip geldi
yani eşin bakıyor o zaman çocuğa ya da bakmalı
olay benim gözümde canlanmıyor vallahi
tamam kv de kalırız 15-20 gün bir ay
onu anladım
ama bu olaydan sonra sen otelde kalıyorsun da gündüz neden çocuk kv ile
eşin de o şehirde imiş ki akşam birlikte çocuğu almaya gitmişsiniz
neyse bunlar olmuş bitmiş de hemen aile terapistinde soluğu neden aldınız
yani ikiniz de anladığım kadarı ile okumuş yazmış belirli yerlere gelmiş insanlarsınız
bu yeni yaşama uyum sağlayamadık ay bir durup sakinleşelim demek yerine hemen kim haklı soruşturması moduna girmişsiniz
mesela dediniz ki aile terapisti beni haklı buldu
kaçın o aile terapistinden
aile terapisti haklıyı bulmaz bakış açılarınızı farklılaştırır birbiriniz ile iletişimi sağlar
mesela bu eşinizin kök ailesini tuttuğu çekirdek ailesinden üstün bulduğu olay sadece bu son tartışma mı
bence eşiniz de azıcık şaşkoloz olmuş bu nedenle ne dediğini de bilmiyor
arada kalmış ne yapacağını bilemez hale gelmiş
ayrıca da sizin iş yeriniz belirli o şehirde iyi kreşlerin okulların olduğu semt vs belirlidir
ev seçiminde çocuklu ailelerin kriterleri iyi eğitime kolay ulaşma yine annenin ulaşımıdır
eşinizin tayinini beklemeyin o gitsin gelsin siz çocuğa ve size uyan semtte ev aramaya başlayın